Två pensionärer och en dvd-box

Förlåt, jag glömde lägga in ett tomt inlägg så ni kunde börja diskutera dagens händelser i denna...
När jag sett dagens avsnitt fyller jag i det här =)
 
Inlagt kl 22:20
 
Betty och Sandy sitter inne mitt på dagen och tittar på en dvd-box, någon serie. (Någon som vet vilken det kan vara?) Victoria kommer hem för att se hur det går med hantverkaren som fixar med översvämningen. Både Betty och Sandy gör allt för att få ut Victoria och de har bortförklaringar till varför hantverkaren inte är där. När Victoria gått därifrån så fortsätter de båda pensionärerna att titta på tv-serien i mörkret.
Efter att ha pratat med Amy så inser Victoria att hon blivit lurad av de båda gamlingarna och det gör att hon till deras förtret flyttar hem igen.
 
Rhona träffar langaren ute på bron i byn. Han erbjuder bara liknande tabletter som förra gången och sådana vill hon inte ha eftersom hon kräkts blod senast. Langaren blir hotfull och mycket grinig över att ha behövt åka ända dit och så blir det ingen affär. Han säger åt Rhona att aldrig mer ringa honom.
 
Declan och Megan blir förhörda av polisen. Det visar sig att utredningen fått reda på att offret blivit nedslaget, varit död i ca åtta månader och att kroppen blivit flyttad en gång så nu är det en mordutredning. Den kvinnliga polisen börjar fråga Declan om var Katie är och hon blir väldigt spydig när Declan inte kan svara på det.
 
Hela byn börjar prata om liket som hittats på Home Farms ägor. När Jai får veta om kroppen så blir han skadeglad över att det går illa för Declan. Charity söker sedan upp Declan på kontoret eftersom hon är orolig för utredningen ska påverka festivalen och deras arbete. Senare så frågar Jai henne hur dagen har varit och då säger hon inget om att hon varit på Home Farm. Jimmy råkar nämna det i förbifarten och då blir Jai väldigt besviken. Han blir så irriterad att han knappt kan prata med henne igen eftersom alla gamla sår rivs upp. Jai tror att Charity fortfarande har känslor för Declan. (Hur kan han bli så upprörd över hennes otrohet när han inte ens berättat om sin?) Inte blir det bättre när han blir påmind om vad som hänt när han och Charity kommer in på puben och det första de får höra är att Katie stack för att Declan hade sex med Charity.
 
Paddy pratar med Marlon om sin oro för Rhona. Det visar sig att Paddy ringt gymmet där Rhona säger sig ha varit men de har ingen pilatesgrupp. Paddy är fullständigt övertygad om att Rhona träffar en annan man men Marlon kan inte tänka sig att det skulle stämma.
 
Amy sitter på puben med Andy. Han påpekar att det är kul att hon är glad igen och till och med skrattar emellanåt. Då berättar hon att hon varit på begravningen.
 
Chas går till verkstan för att prata med sin bror men det är bara Dan där. Han märker hur dåligt hon mår så han bjuder på te så hon får prata av sig lite. Eftersom Dan är bra på att skämta så börjar Chas att skratta. När hon går därifrån får han en stor kram som tack. Precis då kommer Kerry och ser dem. Chas lovar att det inte betydde något att de kramades.
 
Declan som inser att det blir svårt att hålla i festivalen nu när polisen undersöker mord på festivalområdet är på väg att ge upp. Megan berättar om Robbie som velat att de skulle sticka men att hon valt att stanna hos sin bror. Hon säger åt Declan att inte ge Robbie rätt i att det skulle ha varit bäst att bara dra...
Declan sätter fart på affärerna och försöker göra så gott han kan med att boka om till nästa år istället (eller vad han nu gör...) Steve tittar in på kontoret och talar om att han inte kan investera i festivalen längre.
 
Amy kommer till värdshuset och hon är rätt irriterad så hon börjar arbeta på en gång. Val ser Amys väska och att det ligger en liten nalle i den. Hon berättar för Eric att hon tror att Amy stulit nallen från Kyle.
 
Paddy vill prata med Rhona så han har avbokat alla besök och gett Pearl ledigt. Rhona har ingen lust att prata med honom och hon grips av panik. När hon berättar det för Vanessa så får hon en tablett för att lugna ner sig.
Rhona träffar sedan Paddy på uteserveringen utanför puben. Han berättar om att han vet att hon ljugit om var hon varit. Rhona börjar då att trassla in sig i nya lögner om att hon håller på med en överraskning till honom. När Paddy inte tror henne så får hon bråttom in på toaletten. Paddy följer efter och står utanför och väntar. Han ser hennes väska ligga på soffan bredvid. Vanessa kommer dit och hon erbjuder sig att prata med Rhona. Hennes förslag att rädda Rhona från att inte bli avslöjad som missbrukare är att de ska erkänna deras känslor för varann och därefter kan Rhona försöka bli fri från missbruket utan pressen från Paddy.
 
Polisen dyker upp på Home Farm igen och denna gång så griper de Declan för att han försvårar mordutredningen men sina "lögner". Han blir förhörd och advokaten hjälper honom så gott det går. Efter en kortare paus så kommer polisen in och anhåller Declan för mord.
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Jag stör mig verkligen på alla spydiga och kaxiga poliser i HTG, dom har haft fel så många gånger så dom borde vara mer ödmjuka.
Paddy måste vara helt blind om han inte fattar vad Rhona och Vanessa håller på med.
Ska dom kunna hålla Rhonas missbruk hemligt, och var får Vanessa tag i så mycket värktabletter?

2014-11-18 @ 10:07:47
Postat av: Maria

Håller med dig TinaV! Jag har som tänkt att Rhona håller sitt missbruk hemligt för Paddy för att han inte ska lämna henne. Men är det inte dags att tänka om nu då, de verkar ju separera snart för att hon håller allt hemligt...?

Varför är Declan mordmisstänkt nu då? Bara för att han hemlighöll att de hittat ett ben på hans mark, räcker det verkligen? Jag vill att Cameron ska åka dit för alla tre morden nuuuu!

2014-11-18 @ 11:13:21
Postat av: Jonas

Den kvinnliga polisen verkar inte alltför smart.

Tycker synd om Declan, som får ställa in festivalen.

2014-11-18 @ 14:23:15
Postat av: ELIZA

Kommer inte in på rätt dag att skriva nåt....Syyynd....

2014-11-18 @ 16:09:31
Postat av: TinaV

Jag kommer bara in på kommentarer när hela texten är skriven.

2014-11-18 @ 16:19:23
Postat av: finländskan

Man borde komma in på nyaste inlägget redan innan texten är skriven om man klickar på det inläggets rubik där till vänster under "Tidigare inlägg".

2014-11-18 @ 17:52:30
Postat av: finländskan

Ursäkta, "Tidigare avsnitt" heter rubriken ju.

2014-11-18 @ 17:53:16
Postat av: TinaV

Tack finländskan det fungerade om man gjorde som du sa.

2014-11-18 @ 18:36:57
Postat av: Agneta

Dom kollar på världens näst bästa TV-serie Breaking Bad.

2014-11-18 @ 18:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0