Utstuckna ögon

När det väl börjat strula så fortsätter det visst =(
Idag försvann alla mina minnesanteckningar om dagens avsnitt så jag får försöka komma ihåg det som hände. Har jag glömt något får ni gärna kommentera det.
 
Nicola är vansinnig på Jimmy som inte lämnar återbud till Chas. Hon berättar det för Charity som blir väldigt besviken på honom. Hon jämför det med att om hon skulle ha ihjäl Nicola, skulle Jimmy vara vän med henne i alla fall. Jimmy säger att Chas är ensam och hon behöver någon på sin sida.
 
Rishi berättar för Jai att han pratat med Charity. Jai blir förbannad först men sedan säger han att det är ändå försent eftersom de gjort slut. Rishi säger då åt Jai att kämpa för Charity om han vill ha henne.
 
Belle är på väg till skolan och hon har sminkat sig mycket mer än vanligt. När Lisa ser det så säger hon åt Belle att genast gå och tvätta sig. Belle protesterar men det lönar sig inte utan hon måste ta bort sminket.
Senare så kommer Gemma hem till dem. De två flickorna sitter och pratar om Luke och det visar sig att Gemma fortfarande är intresserad av honom. När Lisa kommer hem så får Belle trots utegångsförbudet följa med Gemma hem efter skolan för att plugga.
 
Lunchen med Nicola, Jimmy och Chas blir inte långvarig eftersom Nicola inte kan hålla tyst utan påpekar att Chas inte borde vara där. Chas blir ledsen och går därifrån. Jimmy blir förbannad och följer efter Chas. Han tröstar henne med en kram när de står ute på gatan. Charity kommer förbi och hon är inte på bra humör. När Chas ska beklaga att det är struligt med Jai får Charity ett utbrott och kastar sig på Chas. Jai som kommer förbi hjälper Jimmy att hålla undan Charity från Chas.
 
Moira är tvungen att lämna återbud till Cain som hon skulle ha bjudit på middag. Hon ska på möte och vet inte hur lång tid det tar. Cain ser inte alls glad ut när han hör det. När Moira sedan ändå lyckas komma ifrån så ringer hon honom och talar om att hon är klar och att hon ordnar middagen ändå. Cain struntar i hennes meddelande på svararen och han ringer inte upp henne, så Moira sitter hemma och väntar på honom.
 
Chas får flera samtal och fortfarande är de anonyma. En kväll är det någon som kastar grus på hennes fönster men när hon kommer dit så ser hon ingen, förutom Bernice som tittar ut med lite sopor från puben. Bernice har inte sett någon där. Chas går ut och tittar och vid soptunnorna utanför fönstret så hittar hon ett foto på sig själv tillsammans med Carl.
 
Jai kommer till Kings kontor för att prata med Charity. Hon har precis hittat Jimmys flaska med sprit som hon halsar ur. Jai försöker få henne att förstå att han bara vill ha henne och att han struntar i om han får andra barn än Noah. Charity har fortfarande svårt att tro honom.
 
Georgia kommer för att passa Molly eftersom Gennie åker på mässa i Tyskland och Nikhil behövs på kontoret. Georgia är även orolig för Jai och oron minskar inte när hon hör att Jais äktenskap är i fara. Hon försöker sedan prata med Jai på puben men han förnekar att det är så illa mellan honom och Charity eftersom de har hunnit prata ut om saken. Rachel står vid bardisken och hör dem.
 
Chas ser Jimmy på kyrkogården och hon går fram till honom. Det är någon som lagt en hel del blommor på Carls grav. Det ligger en stor hög med blommor i en väldig oordning. Chas blir orolig och hon känner sig bevakad. Hon ser att det rör på sig i en buske längre fram men hon ser ingen där. (Såg ni också den snabba glimten av ett öga?)
 
Bob och Dan fortsätter planeringen av Brontëkvällen. Brenda märker att de planerar att flirta med damer och först blir hon besviken men sedan tycker hon det är okej. Bob försöker övertala Vanessa att komma dit. Dan varnar henne för honom utan tycker att hon ska hålla sig till den tysta lugna typen av män. Vanessa berättar sedan för Moira att hon är glad över att ha två män som flirtar med henne.
 
Dan försöker jobba på verkstan och han vill så gärna vara kompis med Cain men Cain är inte alls intresserad.
 
Robbie frågar Megan om hon ändrat sig angående att få tillbaka pengarna Declan och Katie lurat henne på. Hon erkänner att hon vill ha tillbaka skulden men hon vill inte förstöra deras äktenskap.
 
Bernice kommer med posten till Chas. Bland all reklam och annat finns ett kuvert med endast Chas namn på. När Chas öppnar det så ligger det ett likadant foto som hon fått tidigare utanför huset fast denna gång har någon skurit ut ögonen på hennes bild.
 
Moira konfronterar Cain på verkstan. Hon berättar att hon blev besviken när han inte kom eller hörde av sig när hon lagat middag till dem. Hon säger att hon faktiskt sett fram emot att få träffa honom men att hon nu inte orkar med hans barnsliga spel...
 
Declan skjutsar Katie till kaféet. Han lämnar henne där så hon får vara ifred. Andy kommer dit och de två sitter och pratar. Sedan ska Andy bjuda Katie på en drink på puben.
 
Chas får åter igen ett samtal men denna gång så hörs Carls inspelade meddelande från hans mobil när hon svarar. Hon blir rasande och tror att det är Cain som ligger bakom alla trakasserier. Hon rusar dit för att få honom att erkänna. Cain svarar att när han väl djävlas med henne kommer hon att veta att det är han som gör det, denna gång är det inte han. Chas tror då att det är Debbie som ligger bakom samtalen men Cain säger att Debbie faktiskt är på sjukhuset med Sarah. Moira kommer dit och Chas går därifrån. Cain vill inte berätta vad de bråkat om.
 
När Chas kommer ut på gatan känner hon sig bevakad. Plötsligt kastar någon en flaska mot henne, flaskan går sönder mot husväggen och Chas får glassplitter på handen när hon försöker skydda sig. Ingen syns till...

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Cain, Cain , Cain varför inser han inte sitt eget bästa, att det är Moira?
Jai kommer vela fram och tillbaka för när han är med Charity glömmer han Archie och tvärtom.

2014-05-05 @ 19:53:49
Postat av: David

Vem i helvete kan det vara som skuggar Chas?!
Tror inte det är Debbie, hon har fullt upp vid sjukhuset och inte heller Cain.

2014-05-05 @ 22:17:56
Postat av: Catrin

Kanske är det Bernice som skuggar Chas, eller iaf är inblandad i det. Hon sa visserligen att det inte är hon men ändå... Tror inte heller det är Debbie eller Cain. Kan det vara så sjukt så det är Cameron? Han är ju galen så vem vet vad som rör sig i hans huvud... Snillen spekulerar :)

2014-05-05 @ 22:29:38
Postat av: Anna

Jag tror helt säkert. Att det är Cameron han är ju helt knäpp

2014-05-05 @ 22:43:52
Postat av: AnnaS

Jag tror också att det är Cameron. Tänkte på Debbie först, men Cameron har ju Carls telefon. Sen verkar det misstänkt att han inte kommit hem som det var sagt. Hoppas han blir avslöjad snart.

Cain uppför sig verkligen som en tonåring, som Moira sa. Dumpa honom och skaffa nåt bättre! Om man blir sur för att nån inte kan träffa en och sen hämnas genom att inte höra av sig är man ganska omogen och inget att ha. Det kommer bara att bli att Moira ska anpassa sig och krypa för honom för att hålla honom på gott humör, om hon nu inte har väldigt mycket självförtroende och kan strunta i honom om det inte passar...

2014-05-05 @ 22:55:15
Postat av: Julia

Jag tror också det är Cameron. Tror han vill skrämma henne så att det ska få henne att vilja lämna byn.

Jag tror på Cain och Moira, men Cain har aldrig haft någon som henne eller seriöst på det sättet, det kommer att ta tid.

2014-05-05 @ 23:29:19
Postat av: Linnéa

Det är tydligt att Cameron har riktigt stora problem, men jag tror faktiskt inte att det är han som skuggar Chas.

2014-05-06 @ 16:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0