Min vårdgivare låter mig inte stanna på puben

Ali och Ruby letar efter Rachel. De ser Jai på puben och frågar honom om han har nyckel till huset men det har han inte. De fortsätter letandet, ropar efter henne genom brevinkastet på dörren. Rachel sitter inne men svarar inte. När de gått därifrån så går hon ut en sväng. Hon står vid bron över bäcken men när Ali och Ruby närmar sig går hon till Marlons hus. Sandy är ensam hemma och han släpper in henne. Han märker genast att det är något på gång men Rachel vill inte prata om det. Sandy säger att det brukar lätta om man får prata lite. Han berömmer henne för att hon var den enda som hjälpte honom mot Ashley trots att hon fick hela byn emot sig, att hon är starkare än hon tror.
 
Cain svarar inte på Moiras samtal utan går hem från puben. Han pratar med Debbie och Chas om det nya företaget som Debbie måste dela med Dom. Han tycker de borde strunta i Dom och om han går till polisen så kan Charity eller han ta på sig skulden så Debbie inte råkar illa ut.
 
Moira får veta av Vanessa att lammen måste isoleras och ladan måste desinficeras. Moira ber sedan Adam om ursäkt för att hon trodde han förstorat upp problemet.
 
Amy råder Robbie att ta jobbet på Home Farm som Megan erbjuder. Han vill inte det eftersom det kommer att leda till bråk. Amy säger att alla familjer bråkar mer eller mindre så det är bara att vänja sig.
 
Alicia hoppas att det ska gå bra på intervjun på Home Farm. Hon säger till Val att de flyttar om hon får jobbet men då tycker Val att Alicia ska spara pengarna till ett eget hus istället för att hyra ett nu.
 
Priya står och jobbar på puben och hon pratar med Jai. Han hör hennes önskan om att göra annat så han råder henne att söka jobbet på Home Farm. När hon sedan träffar Megan så frågar om om jobbet. Megan säger att hon får lämna in ett cv till Nicola. David blir väldigt förvånad när han hör Priya säga att hon passar bra som bröllops- och festkoordinator.
 
Debbie träffar Dom och hon vill att han sänker sin andel i företaget till 5% men han vägrar.  När hon träffar honom senare så säger han att hon är en hård tjej. Debbie håller med men då säger Dom att hon är bara en störd liten flicka som försöker spela tuff.
 
Jai ser Rachel på busshållplatsen. Han är förbannad över att hon inte sagt något om att Archie ska få komma hem, sedan är han arg för att hon bara stuckit och lämnat honom på sjukhuset. Rachel försvarar sig med att Archie inte är ensam på sjukhuset. Hon kommer till sjukhuset och där väntar Sam, Ali och Ruby på henne. De åker alla hem trots att Rachel känner sig väldigt osäker men de andra lovar att ställa upp och hjälpa henne. Väl hemma så lämnar Ali och Ruby henne men Rachel frågar om inte Sam vill vara kvar och hjälpa henne.
 
Robbie kommer till Home Farm för att tacka ja till jobbet. Han tror att det är festivalarrangörsarbete men det visar sig att han ska också vara bröllopskoordinator. Först vill han inte det men går sedan med på det men han vill inte flytta hem igen utan han vill bo kvar hos Andy.
 
Betty är på puben och blir bjuden på drinkar av Jai. Hon är full och glad men när Victoria kommer dit så är det slut på det roliga. Victoria tar med sig Betty hem precis när Betty säger att "min vårdgivare låter mig inte vara kvar här"
Nikhil kommer in på puben och ser Jai. De börjar givetvis att bråka eftersom Jai inte känner sig välkommen på kontoret men ändå klagar Nikhil på att det är så mycket att göra så han inte hinner träffa Molly så mycket som han vill. Nikhil ändrar sig och säger att han tänkt fråga om Jai vill vara gudfar men nu har han ändrat sig för han vill inte ha en gudfar som super sig full mitt på dagen.
 
Moira dyker upp hos Cain och hon är finklädd. Han muttrar först men när hon ber om ursäkt för att hon haft problem på gården och därför är sen så tinar han upp.  Hon säger att de hinner till festen ändå om han vill men Cain vill hellre att de stannar hemma.
 
Sam erbjuder sig att sova över hos Rachel så de kan vaka i omgångar om Archie vaknar. Rachel blir glad över det och tackar ja.
Jai är på väg till Rachel men när han ska knacka på så tittar han in genom fönstret och ser när Sam och Rachel gullar med Archie i soffan.
 
Charity kommer hem till Debbie och Cain. Hon blir förvånad när Cain är på gott humör och erbjuder henne te. Strax efter kommer Moira ner för trappan iklädd Cains morgonrock.  Charity inser genast att det är Moira som gjort Cain glad. Dom kommer dit för att börja jobba men Debbie säger åt honom att komma dit när hon säger åt honom. Dom går därifrån muttrandes.
 
Rachel försöker få tyst på Archie men det går inte. Sam som sovit på soffan kommer upp och hjälper henne. Precis då kommer Ali dit och ser Sam i bara skjortan och kalsongerna. Sam klär på sig och går därifrån men lovar att komma tillbaka snart. Ali frågar Rachel om det är något på gång men Rachel säger att de är bara vänner.
 
Declan får sms från Sam som tänker vara ledig en dag till men beklagar att han sagt till med så kort varsel. Declan blir irriterad och läser upp sms:et med tillgjord röst, sedan säger han att han kan också meddela att Sam blir av med jobbet med kort varsel om så behövs. Det blir Robbie som får ta över Sams uppgifter för dagen men det uppskattas inte av honom.
 
Jai möter Sam ute på gatan och han stoppar honom för att fråga hur han mår. Det tar inte lång tid innan Jai börjar fråga om Archie. Jai blir irriterad när han hör att Sam sovit över hos Rachel. När Sam gått säger Jai till Rishi att det inte är bra att Sam är hos Rachel så ofta och att det faktiskt är Sam som får träffa Archie så mycket mer än vad han som pappa får.
 
Alicia provar kläder och över intervjusvar hemma framför spegeln. Eric kommer hem och kan knappt släppa blicken från hennes urringning.
 
Georigia är på besök på kontoret med Molly och hon visar gärna bilder på babyn för Lisa. Jai blir irriterad över att Lisa inte jobbar så han säger åt henne. Georgia säger att Jai var onödigt hård mot henne. När Jai fortsätter att sura inser Georgia att något inte stämmer men Jai vill inte erkänna vad. Hon säger åt honom att man oroar sig alltid för sina barn oavsett hur gamla de är. Jai är så sur att han går därifrån.
 
Jai möter Rachel ute och han frågar henne om Sam. Han påpekar att Sam sovit över och då blir Rachel förbannad och ber honom hålla spionerna borta. Jai är rasande över att Sam är där så mycket men Rachel svarar att hon väljer själv vem som ska hjälpa henne. Om Jai inte låter henne vara ifred nu så går hon till Charity och skvallrar.
 
Belle kommer till fabriken för att tigga pengar av Lisa. Lisa ställer frågor om Gemma men Belle vill inte svara så när hon fått pengarna så går hon därifrån. Belle möter sedan Gemma som har en ny pojkvän så hon är inte sur på Belle längre.
 
Robbie kommer tillbaka till Home Farm efter att ha varit ute på ägorna i kylan. Han är inte alls glad så han säger att han inte vill jobba kvar där längre.
 
Jai möter Charity och Debbie ute på gatan. De har lyckats fixa några nya kontrakt så de är glada. Jai vill fira på puben men Charity vägrar eftersom hon ska jobba. Hon har inte heller någon lust att komma så fort Jai vill något.
 
Adam och Robbie småretas på puben. Adam tycker det är lustigt att vännen fått jobb som bröllopskoordinator men när han säger att "det är ett tufft jobb på gården, du borde prova på" till Robbie så ser Robbie det som ett erbjudande och tackar ja. Moira hör det och erbjuder honom tillfälligt jobb med att hjälpa till med saneringen.
 
Moira går över till Cain för att fråga om de kan ses senare. När Cain får höra att Moira vill gå till puben för visa sitt stöd för Chas blir han sur. Hon ska precis försvara sig men då säger Cain att de inte ska bråka så de borde låta saken vara. När Moira håller med och går därifrån så får Cain ett litet lyckligt leende. (Jag gillar att se den mjuka sidan som Moira lockar fram hos honom)
 
Jai ser Rachel på puben med Archie. Han blir irriterad och går fram till henne för att säga till henne att inte vara där. Rachel som är trött på hans sätt säger högt att "vad var det du ville". Jai ber om ursäkt och ska gå och sätta sig igen men krockar med Sam så han får öl över sig. Jai blir rasande och skäller ut Sam. Precis då kommer Charity in med Rishi (?). Jai fortsätter att skälla på Sam så Rachel lägger sig i och frågar vad det är som är fel. Hon är så arg att hon säger åt Jai att berätta vad som är fel med honom eller ska de gissa sig till det...
 

Kommentarer
Postat av: Marie G

Wow, bra gjort av Rachel att äntligen säga ifrån på skarpen. Rätt åt Jai om han tvingas säga sanningen, han ska både ha kakan och äta den och gnäller konstant.

Tycker SÅ mycket om Cain och Moira, eller kanske mest Cain ;) Ja jag inser att jag är förutsägbar, men det är på tiden att karaktärena också tillåts utvecklas åt ett positivt håll, oftast är det tvärtom (att de snälla blir bad guys) och när "your bit of rough" till och med kostar på sig ett leende eller två så tänker jag att det kan nog bli nåt dem emellan.

Hela grejen med Declan-Katie-Robbie, så tröttsamt och orealistiskt. Alla vet att han är ett svin och ändå får han "en chans till" gång på gång.

Och slutligen: Sam och Rachel - Ja! vilken kombo!

2014-05-13 @ 17:44:42
Postat av: Agneta

Ja, Marie när Cain ler så smälter man ju :) Heja Rachel!

2014-05-13 @ 21:03:18
Postat av: Jackson

Föll också när Cain log! Suck!

Megan måste sluta mesa när det gäller Robbel-uslingen. Han är bara för mycket i alla sammanhang!!!

2014-05-13 @ 21:09:34
Postat av: Anonym

Jag gillar också när Rachel ryter till mot löjligt snobbiga Jai. Vem tror han att han är? Konstigt att Charity har så mkt tid med sin dotters firma. Trodde hon var oumbärlig för Jimmy :)

2014-05-13 @ 21:35:47
Postat av: Julia

Spännande att se om Charity nu kommer få reda på sanningen. Tror Jay kommer ljuga till det yttersta, men Charity är ju ingen som ger sig i första taget.

Har alltid tyckt om Cain, men förr har det nästan känts lite "förbjudet" då han gjort så mycket man inte egentligen tycker är ok. Men nu när han blivit softis, alltså herregud, man smälter.

Sam och Rachel - JA! Tror även det kan kanske kan utvecklas något mellan Robbie och Amy. Är nog för övrigt den enda som inte avskyr Robbie ..

2014-05-13 @ 21:52:03
Postat av: Julia

Förresten.. det var någon som kommenterade för ett tag sedan att Katie börjat puta så mycket med sina läppar, började efter det själv notera det.. hon gör ju det precis hela tiden?! Har tyckt så mycket om henne förut, men det har hänt något sedan hon träffade Declan. Tycker Gennie hade rätt i det hon sa angående det för ett tag sedan.

2014-05-13 @ 21:54:20
Postat av: Maria

Tror definitivt att det kommer att bli en catfight mellan Alicia och priya om jobbet.

Ja det verkar som att Amy och Robbie trivs bra i varandras sällskap. Han visar en mer sympatisk sida med henne och är faktisk riktigt trevlig.

Tycker doms ord till debbie ang henne var på pricken. Hon vill leka gangster men jag tycker bara hon är sorglig. Hur kan man bli så fokuserad på pengar när man precis har räddat sitt barn från en säker död? Borde man inte få insikt om vad som är viktigt?

Skulle nog inte ha dundrar ner i morgonrock efter en natt när halva byn är samlad såsom Moira gjorde. Tycker överhuvud taget det är olustigt när de boende i det lilla huset drar hem partners när de bor så tätt. Borde de inte höras?

Är inte dianes bortavaro lite väl lång? Är det inte bättre om hon åker tillbaka och sköter puben? Deedee har väl en far och kanske även andra släktingar.

2014-05-13 @ 22:15:10
Postat av: finländskan

Ja, Rachel var verkligen bra där på slutet när hon sade till Jay på skarpen. Jays karaktär har verkligen blivit för tröttsam och gnällig den senaste tiden, ja, egentligen ända sen Rachel blev gravid. Hoppas det ändrar snart, annars förlorar han nog kontakten med både Archie och Rachel och även sin fru.

Jag också gillar Moira och Cain.

2014-05-14 @ 05:39:25
Postat av: Stina

Synd att Katie har blivit så gnällig jag gillade henne tidigare. Tror aldrig att Rachel och Sam blir mer än kompisar. Sam är jätteskön, men också en ganska speciell kille. Men jag tror att det blir David och Alicia till slut, fast jag kan ha fel

2014-05-14 @ 09:31:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0