Exorcisten eller hajen, vem ringer?

Chas börjar tro att Cameron inte kommer tillbaka.
 
Sean försöker köpa öl i affären men Victoria nekar honom. Han möter Thomas utanför och de gör upp om att ses. Sean skolkar från skolan för att vara med Thom. Thom fortsätter att klanka ner på Seans korkade pappa och han säger att alla skrattar bakom ryggen på Dan som trodde att Chas var kär i honom.
 
Belle är sur för att Zak har bestämt att hon ska få skjuts både till och från skolan. När hon kommer fram så får hon sms från Luke som gör slut med henne eftersom hennes mamma inte verkar riktigt klok.
 
Debbie talar om för Georgia att varken hon eller andra i Dinglesfamiljen kommer till Mollys dop så länge Chas ska vara gudmor. Chas hör det så hon går hem till Gennie, som precis kommit hem från Tyskland, för att berätta att hon inte kan ställa upp som gudmor. Gennie blir givetvis besviken.
 
Rishi pressar David till att prata med Alicia om skilsmässa. David åker hem till Eric och Val för att prata med henne men när han kommer fram ser han att Alicia precis är på väg att resa bort. När han får höra att hon ska till Skottland undrar han varför Jacob inte kommer till honom. Alicia förklarar att han ska följa med henne och Jacob säger att han inte vill vara hos David. David får inget sagt denna gång heller...
 
Zak träffar Dom på kaféet. Han frågar hur det går med Gemma och han berättar om hur jobbigt det är med Belle som precis börjat träffa killar. Dom råder honom att göra tvärt om och inte bry sig så mycket för då kommer det inte vara så intressant för tjejerna.  Zak tvekar men när han kommer hem så säger han till Belle att det är okej att hon träffar killar. Lisa undrar vad han pratar om men säger att det är inte okej att ha sex bara för det. Belle är tjurig och gnäller över att de är så oförstående.
 
Thomas fortsätter att reta Sean. Denna gång är det för han tror inte Sean varit med några tjejer och för att Dan försöker få tillbaka Chas. Sean blir så provocerad att han springer fram till puben för att sedan kasta in en stor sten genom fönstret. Ashley och Steve rusar ut men de ser ingen in närheten.
Bernice blir vansinnig när rutan krossas och hon skyller allt på Chas.
 
Rishi vill luncha ihop med Val och Eric. David försöker avstyra det men lyckas inte. De båda familjerna ses på värdshuset. Val blir full och rätt otrevlig mot Georgia. David och Eric går sedan undan och då erkänner David att han råkat fria till Priya och att det egentligen inte var meningen.
 
Steve pratar med Chas om stenattacken. Han föreslår att hon ska resa bort på semester ett tag men Chas vill inte det. Sedan blir han arg på Thomas som han tror är den skyldige. Han är rasande eftersom Gabby kunde ha blivit skadad och fått mardrömmar. Steve går ut och hittar Thomas och Sean en bit ifrån puben. Han skäller ut Thomas som står helt oberörd men då erkänner Sean att det var han som kastade för att han hatar Chas.
 
Charity söker upp Nicola eftersom hon försökt få tag på Jimmy som inte svarar när hon ringer. Nicola säger att Jimmy är svår att få tag på och sedan säger hon att Jimmy har melodin från filmen Hajen som ringsignal när Charity ringer så det är kanske därför han inte svarar. Charity kontrar med att då har han säker Exorcistens tema när Nicola ringer honom. Nicola hinner precis få ut Charity när Jimmy ringer, givetvis har hon en kärleksmelodi som ringsignal...
 
Gennie söker upp Lisa och Zak för att få dem att ändra sig och övertala Debbie till att komma på dopet men Lisa säger att Debbie förbjudit dem att gå dit om Chas kommer att vara där.
Brenda och Georgia föreslår för Gennie att fråga Katie om hon vill bli gudmor. Gennie tvekar eftersom barn kan vara ett känsligt ämne för Katie just nu men både Brenda och Georgia tror att det är precis vad Katie behöver.
 
Det är en tant ute i skogen med sin hund. Hunden får vittring på något som är nergrävt men hon ropar på den så den går iväg till henne. Cameron kommer sedan fram till platsen för att sopa igen spåren efter hunden.
 
Lisa säger till Zak att hon bokat tid hos Dr Abbot för Belle för att prata om preventivmedel. Zak är emot det men Lisa säger att Belle kommer ändå att ha sex så det är lika bra att vara förberedd.
 
Dan är förbannad på Sean som skolkar och dessutom har han fått reda på att det var Sean som kastade stenen. Han säger åt Sean att han måste be Chas om ursäkt. Sean vägrar och pikar sin pappa för att vara mesig. Dan går över till Chas för att erbjuda sig att betala för rutan. Chas säger att det inte är hans fel, sedan ber hon honom om ursäkt och hon talar om att Dan inte får betala för det Sean gjort eftersom hon förstår hans ilska. Dan går därifrån.
 
Chas pratar med Steve och Ashley (eller var det andra på puben?) nåja, hon säger i alla fall att det är hon som ska straffas för det hon gjort och ingen annan av dem som bor där. Precis då kommer Cameron tillbaka. Hon blir rasande på honom för att han inte hört av sig när hon ringt eller att han ringt tillbaka själv. Cameron skyller på att Harry varit sjuk men Chas är så besviken och arg att hon inte orkar lyssna på hans undanflykter. Hon är så trött på allt att hon säger att hon tänker lämna byn och Cameron får välja om han vill följa med eller inte...
 
 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Det är Debbie som bestämmer alla regler?

2014-05-17 @ 00:11:33
Postat av: Frk Höger

Precis, har Debbie blivit överhuvud i klanen Dingle? Dags för Zak att säga ifrån!
thomas och Sean kommer inte att vara en bra kombo, likaså Belle och Gemma. Det kan inte sluta mer än i kaos :(
Undrar vad Cameron har gjort medan han var borta eftersom han inte ens kunnat prata med Chas?
Steve verkar lite för vettig för att vara ihop med en sån som Bernice.

2014-05-17 @ 02:49:54
Postat av: finländskan

Det är så sött att Val och Alicia kommer så bra överens. Jag hade väntat mig att det skulle slå blixtar mellan dem då de skulle bo i samma hus, att de skulle bli vänner var helt otippat.

Angående Debbies översittarfasoner håller jag med vad ni andra skrivit. Det känns verkligen löjligt att hela släkten låter sig styras av vad hon säger. Alldeles särskilt när det gäller dopet borde de ha stake att säga ifrån.

Ashley blev ju också förnedrad och mobbad långt efter vad som kändes rimligt, och nu är det samma sak med Chas. Läget har ju lugnat sig för Ashley vid dethär laget, någon enstaka gång får han höra nån gliring, men i det stora hela går det rätt bra för honom. Säkert blir det likadant för Chas. Visserligen sade hon att hon åker sin väg nu, men jag tror och hoppas ändå att hon stannar.

Angående Sam och Rachel och eventuella spirande känslor där, så hoppas jag att det hela inte blir någon ny Olena-historia.

2014-05-17 @ 07:34:22
Postat av: Kristina

Thomas är ju bara för mycket! Och varför skulle det nu vara folktomt på puben bara för vad Chas har gjort? Det har väl aldrig hindrat folk för att komma och dricka? Tvärtom! Då blir det ju något att skvallra om! Och när ska de hitta Alex? Tycker liksom ni andra att Debbie är hemsk nu :( Och när ska det komma fram att Archie är Jais son? Och återigen säger David fel saker, när ska han lära sig?!

2014-05-17 @ 19:26:20
Postat av: Kristina

Och så jobbig Belle har blivit :( Hon som var så mysig innan

2014-05-17 @ 19:35:38
Postat av: AnnaS

Konstigt också att Sean kastade en sten och fyra, fem eller sex (såg inte riktigt) rutor gick sönder. Som när Cameron slog i spegeln på B&b:t och det blev tre märken i spegeln...
Hoppas att Cameron åker fast snart på tal om det!

Ja, visst är det konstigt att Debbie ska kunna bestämma vilka som ska gå på dopet! Är hon släktens överhuvud nu helt plötsligt? Finns ingen logik i det.

Belle är jobbig, men hon är väl som vilken tonårstjej som helst. Been there, done that...

2014-05-17 @ 23:54:39
Postat av: Ylva

Håller också med ang Debbie. Vilken otacksam roll att spela. Har man någonsin sett henne skratta? Tycker Nicola borde ta till hårdhanskarna ang Thomas. Det brukar hon ju vanligtvis vara bra på

2014-05-18 @ 14:04:45
Postat av: Jackson

Är det väldigt kallt i Davids affär, eftersom nästa alla expediter mestadels bär ytterkläder när de är i tjänst?

2014-05-18 @ 19:04:58
Postat av: Linnéa

Jackson: Kan det vara för att dörren ofta är öppen?

2014-05-18 @ 20:15:34
Postat av: finländskan

Länken till kommentarer vid nyaste inlägget fungerar inte för mig, så jag kommer inte in dit för att kommentera. Men jag ville bara skriva att det verkar som att ishockey är idag (tisdag) viktigare än Hem till gården.

2014-05-20 @ 05:34:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0