Eau de cynism – den nya parfymen

Katie har sovit över hos Andy efter bråket med Declan. Hon får Andy till att hämta kläder till henne från Home Farm. Declan protesterar först men låter sedan Andy packa en väska åt henne. Det visar sig att hon tänker lämna byn för tillfället.
 
Megan får reda på bråket mellan Declan och Katie så hon råder sin bror att be Katie om ursäkt och att reda ut problemen.
 
Katie besöker Gennie för att be om ursäkt för att hon inte dök upppå dopet. Hon erkänner att det var själviskt gjort men att hon aldrig menat att såra någon.
 
Bernice har inte tid att lyssna på vad Gabby vill. Gabby behöver pengar till en skolresa. När hon senare ser att Priya råkar lämna kassaapparaten öppen på puben så tar hon några sedlar därifrån när ingen ser.
 
Robbie får provjobba som chaufför hos Debbis budfirma. Dom är inte speciellt glad över att Robbie är där. Det går bra för grabben så Debbie lovar att han får provjobba nästa dag också. Robbie vill gärna börja på riktigt så han får lön för arbetet han utför.
 
Ali får veta att Rachel redan varit hos läkaren med Archie. Hon blir besviken eftersom hon tänkt följa med och därför tagit ledigt från jobbet. Det visar sig att Sam följt med istället.
 
Declan kommer till Andys hus precis när Katie ska resa. Han blir givetvis ledsen när han får veta att hon inte ens vet hur länge hon tänker vara borta. Det kan vara en dag, en vecka eller för alltid säger hon.
 
Gabby är hos Laurel och Marlon för att träffa Sandy och Arthur. När Laurel ska ta av Gabby jackan hon har på sig så ser hon pengarna sticka upp ur fickan. Gabby säger att hon fått pengarna av sin mamma.
 
Declan kommer till puben när Andy är där. Han anklagar Andy för att ha fått Katie till att sticka. Andy och Kerry drar sig undan men Declan kommer fram till deras bord lite senare ändå. Declan är så besviken och onykter att han slår till Andy.  Andy och Kerry går därifrån medan Declan ramlar ihop och Megan får hjälpa honom.
 
Laurel ska köra Gabby till skolan. Hon pratar med Ashley medan flickan hämtar sina skolsaker. Laurel säger att de måste sätta gränser och att det gäller även Bernice som ger Gabby massa pengar. Gabby ska precis gå men passar på att ta en flaska vodka från lagret.
 
David ber Priya att flytta in hos honom. Hon blir överlycklig och vill börja packa på en gång. David vill hellre utnyttja lediga dagen till att ta det lugnt. När Georgia får veta att Priya ska flytta så säger hon åt sin dotter att se till att David får sin skilsmässa snart.
 
Debbie pratar med Charity om att försöka få Declan till att anlita dem under nästa festival. Robbie hör det och nämner att Declan inte mår så bra efter allt bråk med Katie så det kanske inte är tillfälle att prata affärer med honom just nu.
 
Lisa pratar med Ali på rasten. Hon berättar om sin oro över att Rachel utnyttjar Sams snällhet.
 
Ashley, Laurel, Bernice och Steve sitter på puben och diskuterar Gabby. Laurel säger ifrån om att ge flickan så mycket pengar men Bernice säger att hon inte gett henne så mycket som 40£. Chas som hör det berättar att det fattas just så mycket pengar ur kassan. Laurel och Bernice hamnar i diskussion med varann medan Ashley tar ett samtal från skolan. Rektorn ringer för att Gabby och en vän till henne har druckit alkohol. Laurel, Ashley och Bernice åker till skolan för att hämta Gabby och prata med rektorn. Rektorn råder dem att lyssna lite mer på Gabby när det gäller den trassliga famijesituationen.
 
Charity kommer till kontoret på Home Farm för att prata med Declan. Först säger hon att hon kommer som Declans bästa väns fru för att beklaga att Katie åkt iväg. Declan inser på en gång att det är något annat hon vill. Charity låtsas bli förnärmad och säger att han har en ny parfym – Eau de cynism, men sedan erkänner hon att hon har ett affärsförslag. Declan ber henne skicka papprena så ska han kolla igenom det. När han sedan läst om förslaget så erkänner han att han är imponerad.
 
Eric berättar för David att Alicia är på väg hem med Jacob.
 
Ashley pratar med Gabby hemma i köket och frågar henne hur hon vill ha det om hon får välja. Det visar sig att Gabby allra helst vill bo i gamla prästgården tillsammans med mamma och Steve men även med Ashley. Ashley tar sedan upp frågan med de andra vuxna och efter lite tänkande så går de med på det även om Laurel tror att idén är galen.
 
Ali är hemma hos Rachel. När Sam går upp för att lägga Archie så passar Ali på att fråga Rachel om hennes känslor. Hon varnar systern för att utnyttja Sam så mycket för han kan misstolka hennes motiv. Rachel erkänner att hon faktiskt börjar få känslor för honom.
 
Andy ser Declan på puben. Han går fram till honom och ber om ursäkt och vill bjuda på en öl. Declan säger att det är han som ska be om ursäkt. Andy berättar att Katie rest bort till en vän.
 
David och Priya ligger och myser i soffan under ett täcke. Han berättar att Alicia ska komma hem i kväll och Priya tycker det är bra eftersom han då kan be om skilsmässa. David säger att han vill vänta eftersom han inte vill få Jacob att må dåligt på en gång. Priya inser att han återigen försöker skjuta på samtalet. Hon blir rasande och han kallar henne hysterisk. Priya blir så ledsen så hon säger att han prioriterar en kvinna han aldrig dejtat och en son som inte är hans. Sedan tar hon täcket och går därifrån samtidigt som hon säger att hon ska lägga sig ensam medan han kan sova i hennes blivande garderob.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Madde

Idag blev lilla Gabby plötsligt både kriminell och sugen på starksprit...

2014-05-26 @ 17:18:36
Postat av: Linnéa

Madde: Vem vet? Innan veckan är slut är hon kanske kompanjon med Pete :)

2014-05-26 @ 17:28:50
Postat av: TinaV

Är det inte lite överdrivet, hur gammal ska hon föreställa?
Fantasin har inga gränser i HTG för tillfället.

2014-05-26 @ 19:23:16
Postat av: Linnéa

TinaV: Jag tror att det är som med Belle. De ser mycket yngre ut! Jag kan minnas fel, men jag tror att Gabrielle föddes i slutet av 2001 runt jul eller strax efter jul och det skulle betyda att hon är 12 år idag. Hur mycket fattas det till nutid i serien? 1-2 år? Det skulle betyda att hon var 10-11 år under de här avsnitten. Kan det vara rätt?

2014-05-26 @ 22:29:47
Postat av: TinaV

Ingen aning, hon ser ut som 9 år ungefär, men att dricka när man är så liten är väl något överdrivet.
Hon har ju det bra hemma där alla bryr sig om henne, men hon är ett så truligt barn.

2014-05-26 @ 22:48:22
Postat av: Lena

Haha nu var du väldigt rolig Linnea

2014-05-26 @ 23:00:14
Postat av: Astrantia

Vad märkligt att inte Katie kunde säga till Declan att hon skulle resa iväg? Känns som om jag missat något, var hon rädd för att han skulle bli våldsam eller är det bara en dålig intrig? För min del kan hon gott stanna borta länge.

2014-05-27 @ 13:05:02
Postat av: Catrin

Astrantia, förmodligen bara en dålig intrig. Jag har inte uppfattat Declan som speciellt våldsam. Tycker oxå att det var märkligt att Katie inte ville säga att hon skulle iväg. Ganska fegt gjort! Gillade henne förut men nu är hon inte ett dugg rolig så hon får gärna stanna borta lääääänge...

2014-05-27 @ 13:19:23
Postat av: Stina

Tyvärr Katie har varit en av mina favoriter, men nu har hon blivit så jobbig, hoppas att hon kan ändra sig igen, det har ju hänt med många karaktärer i HTG
Visst är det konstigt att hon kan ut och gå md Andy och bebis jack, men inte ens kan ställa upp för Molly och Gennie sin bästa vän, speciellt som hon lovat att bli gudmor. Hon kunde ju sagt nej från första början, jag är väl en av få som önskar Katie tillbaka,(fast förändrad)Dessutom gillar jag Declan och Katie som par

2014-05-27 @ 14:07:20
Postat av: Astrantia

Catrin, jag har heller aldrig upplevt Declan som våldsam så det var därför jag blev så förvånad över Katies beteende. Hon såg ju nästan livrädd ut... Nä, nu får vi hoppas att han blir kär i någon annan! Visst hade väl han och Alicia ett "one-night stand" för flera månader sedan? Jag tror de skulle kunna passa bra ihop, han behöver någon som är lite okomplicerad. Då får han ju en son "på köpet" också :-)

2014-05-27 @ 17:27:51
Postat av: ELIZA

Flera olika personer bor hos varann, och nu satsas det på stor familj med Bernice och Ashley i spetsen...Och hur länge ska det hålla innan ALLA ryker ihop..Kan inte fatta hur Steve kan gå med på detta??..Skydda barn och blaha blaha...Och varför gormar Laurel så förbaskat...Hon har väl ingen rätt till flickan..Men kan väl hålla med om repliken, Jag dög som mamma när Du bodde i Brighton...Och håller med, Katie kan hålla sej borta ett tag...Kunde tro att hon är i klimakteriet så djävla sur som hon är...Ingenting duger...Ska bli kul att se hur det blir mellan Sam och Rachel...Och blir dom ihop blir väl Jai galen när han kommer hem...Ha ha ha ...Rätt åt honom, den fega f*n...För hur han än gjort så bäddade det för en skilsmässa med Charity...Säger han sanningen,eller säger inte så blir resultatet samma...Vilken soppa...

2014-05-27 @ 22:01:02
Postat av: Catrin

Jag är så trött på att alla ska lägga sig i Sams och Rachels relation. Dom är ju vuxna människor som kan ta egna beslut. Visst att Sam är lite "speciell" men han är ju inte knäpp, han har ju känslor som alla andra. Tycker Lisa är lite väl överbeskyddande.

Sen tycker jag inte David och Priya passar ihop! Finns ingen kemi mellan dom. Tror inte David vill gifta sig men är en mes som inte vågar säga ifrån :)

2014-05-27 @ 22:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0