Dum och dummare

David och Priya kommer tillbaka efter skidsemestern. De står och kysser varann utanför taxin. Alicia kommer ut och ser dem. David går fram till henne för att lämna en present han har med sig men hon är besviken över att han inte hört av sig som han lovat.
 
Declan vill åka iväg med Katie för att fira att en affär blivit av. När hon kommer in till köket så blir han förvånad över att hon kommit hem under natten på egen hand utan hans hjälp och att han inte hörde henne när hon kom. Katie får höra om planerna men vill inte avboka mötet hon har med Steve. Robbie kommer in och Katie går därifrån. Robbie påpekar för Declan att Katie verkar väldigt aktiv trots kryckorna.
 
Bob är irriterad över att Dan inte behandlar Brenda så snällt utan undviker henne. Hans ilska gör att Dan inser att Bob har känslor för henne men det förnekar han.
 
Nicola vill inte att Thomas är ensam med Angel så han får inte lämna henne till dagis. Jimmy säger att han får följa med till kontoret istället. Nicola blir förbannad och säger till Jimmy att han måste prata med Thomas.
 
David träffar Alicia ute på gatan. Hon vill att han pratar med Jacob om vad som händer. Han vill att de fortsätter att vara som en vanlig familj men Alicia tycker inte det passar sig så länge han är ihop med Priya.
 
Robbie fortsätter att pressa Megan till att ta pengarna så de kan sticka därifrån. Han blir besviken eftersom han tycker att det verkar som om hon ändrat sig och inte vill åka.
 
Edna kommer in på veterinärkliniken för Tootsies kemoterapi. Hon vill att Miss Gosskirk (Rhona är väl Mrs/fru?) tar hand om det men Rhona är sen så Vanessa erbuder sig att hjälpa till. Edna är inte så glad över det men inser att Tootsie behöver sin behandling.
 
Thomas går till verkstan för att prata med Cain. Han säger att han är besviken på honom som låtit Chas komma undan utan att han gjort något åt det. Thomas tror att Cain är rädd för Cameron. Precis då kommer Jimmy och tar med sig Thomas därifrån innan det bllir värre. Han ber Cain om ursäkt eftersom Thomas inte mår så bra just nu. Thomas säger sedan till Jimmy att han hörde när de pratade om att han måste åka hem.
 
Robbie är på Home Farm och spelar på flipperspelet när Declan kommer in. Robbie nämner Kaite och då blir Declan irriterad och vill veta vad det han är han pikar om. Robbie säger att de måste hålla ihop. Sedan berättar han att Katie träffade Andy och inte Chas kvällen innan.
 
Declan går in på kontoret och avbryter mötet Katie har med Steve. Katie ber honom att gå men Declan ger sig inte så tillslut så följer hon med honom till vardagsrummet för att prata. Han frågar henne om Andy och hon erkänner att hon träffat honom för att hon behövde någon att prata med. Declan blir besviken över att hon vänder sig till någon annan när han är hemma och väntar på henne.
 
David och Priya står i affären för han har massor att göra efter semestern. Jacob och Alicia kommer in. David försöker lätta upp stämningen och säger att han vill bjuda dem på middag. Jacob undviker David men Alicia säger att om han ska laga maten måste han tvätta händerna först för man vet aldrig var de varit, samtidigt som hon tittar surt på Priya.
 
Declan ber Katie om ursäkt för att han bråkat om Andy. Han säger att han tror att de kan lösa problemen men Katie säger att hon tror inte det är så enkelt.
 
Nicola kommer in på Kings kontor för att prata med Jimmy. Hon vill fortfarande att Thomas ska bort därifrån men Jimmy säger att han måste hjälpa honom så han inte blir som Carl. Det kan ta några veckor men de måste ge grabben  en chans.
 
Dan muttrar över att det inte är så lätt att träffa någon och att det är bara de fula som hänger efter honom. Bob blir förbannad när Dan säger så och då säger Dan att det märks att Bob har känslor för henne. Bob nekar till det men erkänner sedan att han ser på henne på annat sätt än förut men dock endast som en vän. Dan tycker att Bob ska tala om för Brenda hur han känner för man måste våga chansa.
 
Edna kommer till kliniken för att hämta Tootsie. Hon får veta att hunden har reumatism i bakbenen så det behövs mer medicin. Vanessa vill hämta medicinen på en gång men Edna vill vänta till nästa dag så hon tar med sig Tootsie och går hem.
 
Jacob och David ses för att prata. David ger honom en present, en t-shirt med texten  "dum" och en pil till vänster. Det visar sig att David har den andra t-shirten med texten "dummare" och en pil pekandes åt höger =)
David ber om ursäkt för att han inte skött detta så bra men det var för att han var så feg och inte vågade säga sanningen. Jacob tycker att David låter som Justin, hans pappa. David svarar att det är för att han önskar att han var Jacobs pappa.  Han lovar att alltid finnas för Jacob oavsett vad som händer. Jacob är rädd att de måste flytta för Davids nästa flickvän kommer inte att vilja ha dem boendes där. När Jacob frågar om det är möjligt att David blir ihop med Alicia igen så svarar David att man vet aldrig.
 
Declan är ledsen och pratar med Megan. Hon råder honom att kämpa för Katie om han vill rädda äktenskapet. Han säger att Megan är det enda han har kvar...
 
Debbie kommer hem från sjukhuset och hon berättar för Cain och Dan på verkstan att bloddonationen gått bra. Hon säger sedan att hon lyckats få kontrakt på Kings lastbilar via Charity. Precis då kommer ett motocykelbud och lämnar bildelar. Det visar sig vara Dom. Han bjuder ut Debbie på en åktur men hon tackar nej för denna gång.
 
Vanessa vill bli vän med Edna så hon föreslår att hon ska gå dit för att lämna medicinen. Både Paddy och Rhona säger att det inte är någon bra idé.
 
David pratar med Alicia om hur de ska låta alla andra få veta att de separerar. Han vill att de endast berättar för Victoria som berättar för Betty sedan kommer alla andra att veta det ganska snart men Alicia tycker inte det är bra utan de bör berätta det själva.
 
Declan fixar frukost till Katie. Han berättar att han vill att de reser bort ett tag men Katie, som verkar mycket gladare, tycker att det finns billigare sätt att reparera skadan på.
 
Megan sitter på kontoret när Robbie kommer in. Han är fortfarande sur för att hon inte gör något åt deras situation. Han säger att han är van att hon sviker honom. Då visar hon datorskärmen, hon är precis på väg att föra över pengar till hennes konto fast hon tvekar. Robbie säger åt henne att trycka på knappen och tillslut så gör hon det. 100 000£ till hennes konto.
 
Edna kommer in på kliniken och hon är rätt sur. Vanessa har lämnat en lapp under hennes dörr om att Tootsies medicin bör hämtas ut. Hon blir inte gladare när hon upptäcker att Paddy, Rhona och Vanessa slagit vad om att Vanessa kan bli vän med henne.
 
Declan och Katie kommer till kontoret för att prata med Megan. De berättar att de ska försöka lappa ihop äktenskapet och det är tack vare Megan. Declan vill som tack ge henne pengarna han lurat henne på. Megan säger att det är inte nödvändigt men han insisterar.
 
Lite senare kommer Robbie med väskorna packade. Han vill att de sticker nu men Megan säger att hon vill vänta till i morgon. Han går med på det tillslut.
 
Jacob försöker laga middag men råkar bränna den. Han vill göra en mysmiddag med vin och mat till Alicia och David för att det finns en chans att de blir ihop igen.
 
Megan får en check av Declan men hon vill inte ha den. Han är glad över att det verkar lösa sig och att han nu ska försöka ställa allt till rätta även med Robbie om så behövs. Megan kan inte hålla tyst så hon erkänner att hon tagit pengarna redan. Declan blir besviken och han är bitter över att hon återigen ljugit för honom.
Megan försöker be om ursäkt och säger att hon menat väl när hon hjälpt honom. Hon erkänner att hon faktiskt älskar sin bror och hon lovar att inte ljuga igen.
Declan säger bara att nu räcker det...
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Bra rubrik!!! Men gäller nog Megan och hennes son i första hand..Kunde hon inte väntat..Och VARFÖR lyssnar hon på sonen?????:...Skulle väl i stället säga åt honom att ge sej iväg och skaffa sej ett jobb och börja leva vuxen liv!!!! För han är väl vuxen???? Fan vad jag retar mej på hela upplägget!!! Ska alltid behöva bli upprörd över honom... (Ha ha ha ha ) Den som köpte tröjorna, David, är inte så lite korkad heller!!! Hur f*n kan han sitta och ge Jacob falska förhoppningar??? Barn tål att höra sanningar..Bättre än att sitta och ljuga i alla fall...Tar i alla fall inte länge innan han ser David ihop med Priya...Pussandes...Och vad är det för folk i byn? Chas har blivit FRIKÄND i domstol...Sen är det inte byfolkets sak att döma henne ...Måtte det komma fram snart vem som är skyldig...

2014-05-07 @ 15:07:01
Postat av: Catrin

Jag kan inte göra annat än att instämma med dig,Eliza. Håller med om allt :)

2014-05-07 @ 15:17:11
Postat av: TinaV

Idag tyckte jag faktiskt synd om Megan, varför har Robbie sådan makt över henne?
Han har ju inte blivit av med några pengar, dessutom är han en lat, manipulativ parasit.
Bort med honom!

2014-05-07 @ 18:43:09
Postat av: Lena

Och jag kan bara instämma med både Eliza och TinaV :-)

2014-05-07 @ 20:46:23
Postat av: Maria

David har uppenbarligen ingen stake, så rädd och ynklig att han tutar i ett barn att han ska få sin familj tillbaka. Usch. Förstår inte vad ngn kvinna ser i honom.

Är inte Edna bara tröttsamt stolt/dum? Det är massa som har erbjudit henne sin hjälp men hon vägrar. Kan tänka mig att hon får skulder, inte får i sig mat, har det kallt och eländigt i hemmet och sover dåligt. Hemskt. Många vill hjälpa och av omtanke, hon hade väl själv ställt upp för andra om de hade varit i samma situation.

2014-05-07 @ 22:33:16
Postat av: Linnéa

Robbie, försvinn!

2014-05-08 @ 12:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0