Rogivande klassisk musik

Jimmy försöker skriva ett minnestal men det är svårt eftersom det bara kommer negativa tankar på vad Carl gjort.
 
Sean skrämmer upp Amelia som vill göra "bus eller godis", Han säger att Chas kanske rymmer från fängelset för att mörda småflickor. Marlon går förbi precis och säger åt Sean att Chas faktiskt har en familj att ta hänsyn till.
 
Moira ser Cain ute med barnvagnen. Hon stannar till bilen bredvid honom och säger att klassisk musik får barnet att sova. Det hade i alla fall hjälpt hennes barn när de var små. Cain tvivlar på det hon säger. (Varför passar Cain Jack? Får inte babyn vara med på sjukhuset när Debbie är där?)
 
Val kommer med Camerons plånbok som han glömt på värdshuset. Hon påpekar att det är Dianes pengar som fyller den och att hon står på Dianes sida. Cameron muttrar och då säger Val att hon erbjuder trots allt professionell service, hon har inte ens spottat i hans kaffe.
 
Victoria är på cafét när hon hör att Lizzie letar efter nytt boende. Hon säger att Andy behöver en hyresgäst snart. Dan erbjuder också Lizzie att bo med honom och Bob. När de andra gått sitter Lizzie kvar och pratar med Lisa. Hon nämner Carl och säger att han inte var den bäste utan rätt elak och han hade ett hjärta av sten trots fin utsida. Lizzie märker inte att Jimmy kommer in trots att både Ruby och Lisa säger åt henne att inte säga så mycket.
 
Scarlett kommer tillbaka till byn för att gå på Carls begravning. Eftersom ingen är hemma så går hon till kontoret. Hon blir rätt förvånad över att se Charity och Rodney där.
 
Jimmy står utanför kyrkogården och tittar när de gräver en plats i familjegraven. Megan åker förbi och stannar till för att prata med honom. Jimmy är på dåligt humör och säger att alla hatade Carl och det värsta är att han gjorde det också. Megan tar med sig Jimmy hem för att få honom att lugna ner sig och prata lite. Megan säger att hon såg Carls förändring så fort Chas träffade Dan. Jimmy berättar att han blev besviken när han hörde hur Carl höll på med utpressning och att han lurade folk.
 
Scarlett sitter på cafét när Robbie kommer och sätter sig hos henne. Precis då kommer Adam och Victoria in men han ser inte Scarlett. Victoria påpekar det och säger att han borde kanske säga hej. Adam går fram till Scarlett och hälsar och han får en kram av henne.
 
Anya kommer in på kontoret för att se hur hennes pappa hade det på jobbet. Charity börjar fråga henne om hon ska vara kvar till efter begravningne för då kan de diskutera lite affärer. Rodney hör det och blir rasande och han säger åt Charity att lugna ner sig eftersom hon inte är chef där. Rodney tar med sig Anya hem till Jimmy.
Scarlett får höra vad som hänt och hon försöker få Anya till att förstå att Charity är bara ute efter att lura folk men Anya verkar inte bry sig.
 
Victoria kommer till puben och ser Adam där. Hon börjar fråga ut honom om Scarlett och då får hon veta att han inte är intresserad av Scarlett längre. Då får Adam bjuda Victoria på den där drinken han velat bjuda henne.
 
Cain kommer in och ser Moira vid bardisken. Han vill bjuda henne på en drink som tack för hjälpen med att få Jack att somna. Moira tackar nej men säger att hon gärna tar den en annan gång. Adam ser sin mamma stå och prata med Cain så han blir lite okoncentrerad på vad Victoria säger. Så fort Moira gått ut så går Adam fram till bardisken för att beställa nya drinkar till honom och Victoria. Han ser Robbie så han går fram till honom och säger att han vann visst vadet. Robbie svarar att han inte var så intresserad av Victoria i alla fall. (Har han fått upp ögonen på Scarlett istället?)
 
Lizzie pratar med Dan och Lisa på puben. Marlon kommer fram till henne och säger att hon inte behöver ha så bråttom med att flytta ut. Lizzie svarar att hon redan är på väg eftersom hon ska flytta in hos Lisa. Lisa blir rätt förvånad men hon protesterar inte. Lisa säger att hon tänker besöka Chas i morgon när begravningen är även om de andra i familjen är emot att hon gör det.
 
Jimmy kommer hem full efter att ha varit hos Megan. Han tar fram en flaska vin och sedan ska han sätta sig och skriva på minnestalet men det går inte så bra eftersom han inte hittar några fina ord som passar. Jimmy blir mer och mer irriterad när han tänker på Carl som våldtäktsman, utpressare och mördare. Både Nicola och Scarlett reagerar på ordet mördare. Jimmy erkänner då att Carl mördat deras far. Han är så arg att han inte kan förlåta sin bror och han kan framför allt inte stå vid kistan och säga bra saker om honom. Jimmy beslutar sig för att inte ens gå på begravningen.
 
Nästa dag är det dags för Carls begravning. Edna hjälper Jude med några förberedelser. Begravningsentreprenören åker förbi i byn med kistan. Cain kommer åkandes i hög fart och svänger in framför begravningsbilen. Han stannar till vid Moira för att tacka för tipset om klassisk musik. Edna blir irriterad över att Cain inte åkt förbi begravningsbilen med mer respekt. Cain blir då förbannad över att Edna helgonförklarar Carl som faktiskt varit rätt elak den senaste tiden.
 
Jimmy gör sig i ordning för begravningen till slut. Han vill inte att Carls barn får reda på vad Carl gjort när det gäller mordet på Tom King.
 
Priya kommer in affären och möter Rachel och Amelia där. Hon frågar Rachel om Amelia vill att Noah och Jacob följer med henne till parken. Rachel uppfattar det som om Priya vill bli av med barnen för tillfället men då säger David att han tänkt gå på begravningen och behöver någon vid sin sida och Priya skulle vara den personen. Rachel går ut med barnen till parken men precis när David beordrar, lite på skoj, Priya att gå upp medan han låser butiken så kommer Jacob och Noah tillbaka och säger att han missar begravningen.
 
Zak hjälper Moira ute på gården. Han berättar att Lisa kommer att träffa Chas även om familjen är emot det. Han säger också att det är bättre att Chas sitter inne eftersom om hon kommer tillbaka till byn blir det nog en begravning till ganska snart.
 
Lisa kommer till fängelset och besöker Chas. Chas frågar hur det är i byn och Lisa svarar så gott hon kan. När Chas börjar fråga om Thomas och Anya så vill inte Lisa svara. Chas får dåligt samvete för vad hon gjort deras far.
Hon berättar att hon får mardrömmar om alla hon sårat, bland annat Debbie, Dan och Jimmy. Lisa påpekar att om Cameron kommer att bo kvar i byn så kommer det att påverka så att många mår dåligt, även Chas om hon blir fri.
Innan Lisa ska gå så ber Chas henne att prata med Paddy. Chas vill att Paddy pratar med Aaron och säger till honom att inte återvända till byn och sedan ber hon Lisa att hålla Cain borta från Cameron eftersom enda felet Cameron gjort var att falla för henne. (Åh vad jag tycker synd om Chas som litar så på denna man så låter henne sitta inne för något han gjort)
 
Moira sitter hos Diane och pratar. Hon vill hjälpa till nu när Chas inte kan. Cain kommer dit och lämnar Jack för att Diane ska passa honom. Medan Diane går upp och lägger barnet så pratar Moira med Cain. Han gör klart för henne att han inte bryr sig om Chas, hon inte är hans syster längre.
 
Amelia är uppjagad eftersom Sean gör allt för att skrämma henne. Hon ber sin pappa att de ska köpa fyrverkerier för att hon ska få något roligt att tänka på så hon slipper mardrömmarna hon har. Dan lovar henne att ordna en liten fest i stället, för fyrverkerier blir det ändå nästa vecka. (Är det dags för Bonfire Night/Guy Fawkes day?)
 
Det är dags för begravningsakten i kyrkan. Jimmy blir irriterad på Edna som kallar honom Mr James. Jude håller ett tal och berättar med positiva ord om hur Carl var men de flesta vet att det inte stämmer helt. Jimmy går sedan upp för att läsa sitt minnestal som Nicola och Scarlett gjort färdigt kvällen innan. Först har Jimmy lite svårt att få fram orden men sedan lossnar det och han talar om sin bror som faktiskt gjort några bra saker så som företaget och att han tagit hand om sina barn.
Thomas blir sur och säger högt att varför säger de inte sanningen, att han var en översittare och våldtäktsman som fick vad han förtjänade. Han frågar sedan om någon annan har något att säga men ingen säger något så han går ut ur kyrkan.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: FrkHöger

Ja Guy Fawkes kommer någon dag efter Halloween. Det var väl på GF-dagen som Sally skulle elda upp Laurel? Undrar om hon har bra minnen efter det...
Någon som noterade Megans leende när Jimmy pratade om Carl på begrvningen? Han lät ju rätt glad när han sa att brorsan var usel golfare.
Jag saknar en välrakad Ashley som präst ibyn.
Hur får Lizzie plats hos Dingles?
Vad händer mellan Moira och Cain, är det någt på gång igen? Jag tycker det verkar som det.
Anya verkar vara ute efter pengarna efter sin far så hon vill nog göra affärer med Charity.

2014-03-18 @ 20:02:56
Postat av: ELIZA

Gillar Edna, men ändå en dj*vla kärring till att ha åsikter åt folk...Mådde när hon fick på skallen av Cain...Tycker också att det verkar nåt lurt med Moira och Cain..Hoppas det blir nåt där och Cain lugnar ner sej...Man behöver inte gå med hämnd tankar så fort nån gjort bort sej...Undrade också hur Lizzie får plats hos Lisa? Trodde hon skulle flytta in hos Bob och Dan...För ganska givet att Laurel ville bli av med henne....Hoppas nu bara att folk är vakna runt omkring så inte Charity lurar av ungarna åkeriet alltför billigt...Och att Jimmy stannar kvar i "firman"...Vad ska han annars ta sej för? Läskigt med den familjen ,4 bröder och pappan kom till byn,nu bara Jimmy kvar, är ju värre än Midsommer,ju....Tråkig scen med Chas och Lisa..Och Lisa kan väl knappast prata med någon om vad Chas bad henne om...Skydda Cameron,när hela släkten vill dräpa honom...Val ska nog passa sin tunga i Camerons närhet, inte spottat i hans kaffe,han kan ju få ett frispel när som helst..(fast hon kan väl spotta liite på frukost ägget..) Ha ha ha ....

2014-03-18 @ 20:56:38
Postat av: Emm

Så kul att se Scarlett igen! Hoppas att hon stannar!

Såg att ni kommenterat åldern på Carls barn igår. Men stämmer inte den åldern skådisarna har nu lite bättre med åldern på barnen dom ska spela. Första gången vi såg Carls barn var när Tom King fortfarande levde, då kanske dom var runt fem. Nästa gång dom dök upp verkade dom inte vara mycket äldre trots att flera år passerat. Klart att hoppet nu blev lite väl stort, men fick inte Carl barn när han var väldigt (snudd på för) ung, och nu var han väl ändå nästan 40.
Någon som har koll på hur gammal Carl blev? och när han fick barn?

2014-03-18 @ 22:30:13
Postat av: Jackson

Jimmy sade i talet att Carl skulle fylla 40.

2014-03-18 @ 23:13:52
Postat av: Emm

Ojdå, missade det. Men då känns det ju rätt ok att barnen är tonåringar, eller?

2014-03-18 @ 23:37:07
Postat av: Anna

Tror med att det är något på gång mellan Cain o Moira . Roligt i så fall är lite dåligt med kärlek där just nu ...

2014-03-19 @ 10:34:33
Postat av: Jackson

Tyckte att det var mycket hjärtkniplande att se Cain dra barnvagnen med dottersonen i. Och mysigt när Moira tipsade om den klassiska musiken.

2014-03-19 @ 10:39:08
Postat av: Stina

Är det samma skådespelare som spelar Scarlett som tidigare. Jag känner inte igen henne.

2014-03-19 @ 11:19:29
Postat av: Pandora

@Stina: Nog är det samma skådis alltid, och vad kul det var att se henne igen! Hon är ju så söt=)

2014-03-19 @ 14:08:03
Postat av: Jackson

Jag trodde först inte heller att det var samma tjej som spelar Scarlett. Minns henne inte vara så lång, men hon kanske hade höga klackar nu. Ser smalare ut i ansiktet (viktminskning) och är hårdare sminkad än tidigare.

2014-03-19 @ 16:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0