Läglig punktering på däcket

Edna går ut för att leta efter Thomas. De andra fortsätter med ceremonin i kyrkan. Edna hittar honom vid scoutstugan. De börjar prata med varann och hon säger att det är lättare att leva om man gör det rätta för annars får man leva med ångern. Hon erkänner för Thomas att hon blev besviken när Carl började strula men hon tror att han gjorde det som han trodde var bäst. Edna säger till Thomas att det är enda chansen att ta farväl av sin far så han bör vara med på begravningen.
 
Lisa kommer in på puben och hon pratar med Diane om att hon varit hos Chas. Diane får lova att inte säga något om det till någon annan. Lisa säger att Chas förtjänar sympati för att hon försvarade sig mot Carl och att hon är rädd för vad Cain kommer att göra. Moira står en bit i från och hör allt. När Lisa ska gå kommer Moira fram till henne och frågar om det är ok att besöka Chas. Moira tror även att Cain trots allt är orolig för sin syster men Lisa tvivlar på det.
 
David försöker komma iväg med Priya men hon har ingen lust. Nicola ser dem utanför kyrkan och blir lite förvånad men hon bjuder över dem till kyrkkaffet efteråt.
Thomas och Edna kommer till jordfästningen. Jimmy vill säga några ord och han berättar att trots att Carl höll på med en del galenskaper så var han en fin bror och kärleksfull pappa till sina barn.
Efter jordfästningen går alla hem till Jimmy och Nicola. Jimmy ser Charity utanför kontoret och han blir upprörd när han ser att hon jobbar trots att hon inte ska det.
 
Dan handlar sprit på storcashen med Bobs kort. Han hoppas också att han får ha festen på cafét. Bob vill inte det men blir övertalad.
 
Lisa pratar med Zak och ber honom att prata med Cain. Cain kommer över så Zak kan prata med honom. Han ber Cain att hålla sig undan från Cameron. Cain nekar till att ha något på gång. Zak säger att Cain borde tänka på att hålla sig lugn om inte annat så för Debbies skull.
 
Edna ber Jimmy om förlåtelse eftersom hon har dåligt samvete för att hon känner att det är hennes fel att Carl är död för hade hon inte skvallrat för Jimmy om Carls planer så hade de inte blivit osams. Jimmy tröstar Edna med att hon gjorde rätt så hon behöver inte känna skuld i det.
David får ett sms från Jacob som vill sova hos Noah. Han berättar det för Priya så de kan smita hem nu. Hon verkar inte intresserad först men följer med honom trots allt.
 
Thomas och Anya går iväg från kyrkkaffet. De går till graven och ser att Cameron står där. Cameron beklagar förlusten sedan går han därifrån.
 
Jimmy pratar med Nicola om vad Edna sagt. Han bryter ihop för att han känner att det är hans fel att Carl dog.
 
Moira kastar sopor utanför puben. Där står Cain och hon börjar prata med honom. Hon frågar först hur Sarah mår och sedan hur han mår. När Cain svarar att det är ok med honom säger hon att det kan inte vara lätt med blandade känslor för Chas. Givetvis förnekar Cain att han bryr sig om sin syster men Moira säger att hon känner honom bättre än han tror. Hon säger sedan att hon är en bra lyssnare. Cain svarar att tyvärr är han dålig på att prata.

Rhona försöker få plats för Leo på dagiset igen men tyvärr så är det svårt. Hon erkänner sedan för Paddy att hon till och med försökte muta personalen för att sonen skulle få en plats. Paddy tröstar henne och säger att de hittar ett ännu bättre dagis för Leo sedan visar han henne ett brev om att han ska vara i domstolförhandlingarna om två dagar.
 
Sean träffar Anya och Thomas på cafét. Han bjuder in dem till festen och han lovar att fixa lite sprit till dem. Sedan säger han till Anya att han kommer att ta hand om henne. Dan hör det och han råder sedan sin son att inte vara så ivrig utan spela lite svåråtkomllig istället.
 
Jimmy kommer till kontoret för att prata med Charity. Hon ber om ursäkt för att hon försökte hålla företaget igång. Sedan säger hon att hon tror inte att varken Carl eller Matthew hade stängt kontoret om Jimmy hade varit den som dog. Jimmy tänker på sina bröder och kommer fram till att han är nog mer som Max och inte som Carl eller Matthew. Han säger att livet är för kort för att sitta vid ett skrivbord och jaga pengar.
 
Cain kommer till Dingles för att hämta Jack. Lisa och familjen ska gå på festen på cafét. Precis då kommer Moira med en haltande Zak. Zak har gjort sig illa i ryggen. När hon sedan ska gå därifrån måste hon gå förbi framför Cain. Båda två rycker till lite lätt, sedan går hon vidare.
 
Charity har massor att göra säger hon så hon ber Jai att gå med Noah på festen. Jai vill inte men gör som Charity säger.
 
Anya och Scarlett går iväg till festen men Thomas stannar hemma. Jimmy kommer hem och säger till honom att han behöver göra något kul.
Jimmy pratar sedan med Nicola om att han inte vill arbeta kvar på kontoret. Hon försöker övertala honom till att tänka efter innan han beslutar något så drastiskt. Jimmy blir sur och går ut för att skingra tankarna.
 
Festen har börjat och Sam frågar Rachel om hon fortfarande är kär i pappan till hennes baby. Hon erkänner att hon aldrig varit det och då undrar Sam varför hon ser så ledsen ut. Han tycker att hon förtjänar lycka för att hon är en så fin människa. Rachel säger att han är full och det är därför han säger så. Hon tar sedan en stor klunk från hans öl. Jai ser det och när han får tillfälle kommer han fram till henne och undrar vad hon sysslar med. Hon svarar att hon tog bara en klunk öl och att det kan inte vara värre än glaset med champagne som han gav henne på bröllopsfesten. Ali kommer och sätter sig hos dem så Jai förklarar för henne att de bara pratat om Dan, sedan går han iväg.
 
Anya vill att Sean och hon går ut en sväng men han nobbar henne. Givetvis ångrar han det beslutet men då är det försent och Anya har gått. Sean muttrar åt Dan och tackar för det värdelösa förslaget om att vara ointresserad fast man egentligen är intresserad.
 
Moira knackar på hos Cain och frågar efter en domkraft eftersom hon fått punktering. Han har ingen där och visar inget intresse av att hjälpa henne. När hon säger att hon måste gå hem till gården så säger han att han kan fixa bilen på verkstan om hon passar Jack så länge.
 
Jai ska gå ifrån festen och han säger hej då men även Sam ska gå hem med Samson. Rachel ber honom stanna men Sam kan inte det. Jai erbjuder sig att ta med Samson så Sam kan stanna.
 
Dan flirtar med Lizzie. Han frågar henne om hon vill följa med hem till honom. Ruby hör det och hon säger till Lizzie att se till att Dan har båda händerna där hon kan se dem :)
De sitter sedan hemma tillsammans med Bob. När Bob går och lägger sig sätter sig Dan i soffan bredvid Lizzie. Han pussar henne och säger att hon gör honom glad. Lizzie påpekar att hon får honom att skratta men att han fortfarande är kär i Chas. Det slutar med att de sitter i soffan och bara kramas.
 
Nicola står med Rodney vid bardisken på puben. Hon berättar om Jimmys planer. Precis då kommer Charity in och Nicola ser väldigt sur ut. Jai kommer också in och säger till sin fru att han inte ville vara på festen utan henne. Nicola går fram till Charity och anklagar henne för att försöka lura en sörjande man. Charity säger att det var helt och hållet Jimmys önskan och som hans fru borde Nicola stötta honom. (Ingen kan knipa med munnen som Nicola)
 
Nicola går hem till Jimmy. Hon berättar att hon träffat Charity och sedan ber hon honom om ursäkt för att hon har insett hur jobbigt han har haft det. Jimmy svarar att han har tänkt på företaget sedan han var 14 år och allt bara för pengarnas skull, nu kan inte fortsätta så längre...
 
 

 
Här kommer ett lite längre klipp om några kärleksaffärer i byn under de 40 åren. Man kan se en långhårig, nåja längre hår än idag, Paddy och väldigt unga Debbie Cain och Charity, även kul att se Jack Sugden Sr bl.a. Allt på engelska från Colin.
OBS! Vill ni inte se vad som händer i framtiden så kolla inte på klippen bredvid detta på youtube. Själva klippet som visas är lugnt men inte de bredvid
 
Let’s start today with the links for episode two of “Emmerdale at 40”. This episode is entitled “The Affairs”. For fans of old clips, I’m afraid this is probably the worst episode of the series. There’s one solitary clip in the whole episode from any earlier than 2000 (during section one), and three of the main sections cover stories from 2010 to 2011. The two stories from 2010 were even running at the same time!!
 
 
The script could be better too. In the first section, Gaynor (who you should of course recognise as the voice of Megan) says “The arrival of a new character”, when really she ought to have said “the return of an old character”; and as for the second section, I think the ending is a bit misleading, as the couple had actually broken up over a year earlier!
 
 
 
A couple of notes on the producer interviews. In that second section Stuart Blackburn says that something will never happen while he is in charge, so it’s worth reminding you that he left Emmerdale at the end of 2012, so, potentially, it’s only a short term “never”. Secondly the 2004 story features an interview with “Head of Drama Series” Steve November. What it doesn’t tell you is that, when he was still known as Steve Frost, he was actually the series producer at the time of the 2004 story (from 2001 to 2005, and then executive producer from 2009)
 
 
 
Anyway here is the dropbox link: https://www.dropbox.com/s/3sxu0j96b3m08xz/Emmerdale%20at%2040%20-%20Week%202%20-%20The%20Affairs.flv and for those who prefer to take their chance on youtube you can find it here: http://www.youtube.com/watch?v=fOvzyVDKRUs
 
 
 
Personally I’d have happily replaced all five sections with alternatives. There are some good examples at the start of part two, and I’d definitely have included Kim and Dave’s affair, complete with Frank’s great line “what do you call this Dave, overtime?” Still at least there’s a few behind the scenes moments from one of the show’s stunts (in a story the programme reveals didn’t end as happily as the writers had planned).
 
 
 
Speaking of affairs, and tying in with bonfire night, in 2010 (which was the year after Sally stood and watched Laurel’s clothes setting light) it marked the start of Chas’s revenge on Eve, when her hair got covered in toffee! Bonfire night isn’t actually the day after Hallowe’en though - as an old nursery rhyme says: “Remember remember, the 5th of November” – so that’ll be Monday’s first episode.
 
 
 
Now, character ages. I’m not sure exactly how old Anya is supposed to be, or if either of them have been artificially aged (though it does seem likely!), but I do know that at this point Thomas was 16. Mark Flanagan who is playing him was 18 at this time, while previous actor Connor Hill was now either 14 or 15. The biggest change is definitely Anya. Lauren Sheriston was 15 at this time, and previous actress Millie Archer was only 10. As for Carl, he is now officially said to have been born in 1973, but in one of his court appearances it was stated that he was born in 1976! So it’s not just children who get aged!
 
 
 
I see Victoria got mentioned again. It’s a common misconception that Victoria was aged when Isabel Hodgins was cast. I did talk about this once before, but I’ve now managed to find a precise date for Hannah Midgley (ginger Victoria’s) birth, who was fortunate to have a very young looking face! The truth is that Hannah is actually the oldest of the three (counting Victoria)! Hannah was born 2/8/93, and Isabel was born on 23/11/93. Victoria wasn’t born until 31/3/94.
 
 
 
Lastly today: Stina, yes, it is still the same actress playing Scarlett, who on her debut was 15 years old (DOB 12/12/1991). Normally when a character of that age is introduced you’d expect them to be played by someone who has finished school, so I was very surprised when I discovered that Kelsey-Beth Crossley is actually younger than Scarlett, having been born on 8/7/1992 – meaning Kelsey was still only fourteen when she made her debut in March 2007. Scarlett had made her last appearance in July 2011.

Kommentarer
Postat av: finländskan

Nu visas så mycket scener med Cain och Moira, så det känns nog onekligen som att nåt kommer att hända där.

En sak som jag var lite förvånad över idag var den icke-fientliga tonen mellan Paddy-Rhona och Marlon-Laurel. Jag undrar om jag missat nåt försoningssamtal mellan dem?

2014-03-19 @ 14:56:47
Postat av: Ylva

Blev också förvånad över Marlon, Laurel, Paddy och Rhona.

Förresten, vad ovanligt vettig Nicola är för närvarande.

2014-03-19 @ 15:35:27
Postat av: Jackson

Jag har också reagerat över att Nicola är mycket mjukare och mer förstående en tidigare. Ja, och Paddy & Co klöste inte ögonen ur varandra vid dagens möte. Skönt!

2014-03-19 @ 16:42:00
Postat av: Maria

Ja nog är ngt på gång mellan cain och Moira. Ngt vill hon få ut med sin urringning och av att dyka upp överallt där cain är. Tycker att det är respektlöst mot John och barnen...

Jimmy måste vara den mest korkad och naiva personen. Skulle bli tokig om jag var Nicola. Chas har inget motstånd där, snart kommer företaget att vara hennes. ALDRIG att ex Jai skulle acceptera att ett fd luder kommer in och tar över hans familjeföretag. Men Jimmy går lätt att lura. Alla är väl trött på sitt jobb ngn gång men för det betyder det inte att man säger upp sig helt plötsligt. Hur ska han kunna försörja sig och sin familj? De är ju egentligen hemlösa osv. Hoppas att scarlett tar över företaget! Hon ser ut som en annan person när hon har gått ner i vikt.

2014-03-19 @ 18:12:19
Postat av: Tina

Jag håller med dig Maria om Cain och Moira. Cain-historien var ju egentligen skulden till Johns död.

Sean hoppas jag att Anya, Thomas och Scarlett stannar, speciellt Scarlett för jag tror att behövs.

En stor eloge till Lisa för att hon ställer upp för Chas.

2014-03-19 @ 18:23:28
Postat av: Jackson

Damerna i serien har påfallande ofta väldigt djupa urringningar - även på vardagsplaggen.

2014-03-19 @ 19:10:11
Postat av: TinaV

Sport igen:-(

2014-03-20 @ 12:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0