Att bry sig om en annans barn mer än sina egna

Jag ber om ursäkt för förseningen men ibland händer det saker man inte kan påverka...
 
Cain tar inte Cameron till sjukhuset utan åker hem med honom till Debbie. Hon gör klart för honom att han får bara träffa Sarah i fem minuter och han ska se till att Sarah är glad även om de inte kan ses igen. När Cameron kommer till sjukhuset så blir Sarah överlycklig. Sarah vill fortsätta träffa Cameron och han lovar att skicka presenter till henne.
 
Georiga packar för att åka men Gennie ber henne att stanna. Gennie är orolig för att Molly inte tycker om henne och att hon inte kommer att vara en bra mamma men Georgia säger att det är klart hon gör och det kommer att gå bra. Georiga berättar att hon inte älskade Nikhil förrän han var sex måndader. Nikhil hör det och surnar till. Hon säger till Nikhil att sluta titta på tabeller och listor för barnet utan han borde ta det mer naturligt eftersom det ändå kommer att ge sig till slut och de lär sig ta hand om babyn.
 
Dan åker hem från polisstationen med Ali. Han erkänner för henne att han väntar på Chas om hon vill det även om han inser att Chas är kär i Cameron. Han är rätt besviken ändå att Chas inte tittade på honom en enda gång under rättegången utan bara på Cameron.
 
Robbie går runt på Home Farm och snokar bland Declans antikviteter. Sam kommer in och ser det. Han säger till Robbie att låta bli men Robbie bryr sig inte. Sam hämtar Megan. Megan säger till Robbie att skärpa sig eftersom hon nu har en plan på att stämma Declan precis som Katie gjort.
 
Moira och Diane sitter och pratar i Dianes vardagsrum. Moira erbjuder sig att hjälpa henne med puben nu när Chas inte kan.
 
Dan träffar sin advokat för att försöka annulera vigseln men det visar sig vara dyrare och krångligare än att begära skilsmässa. Han tycker det är jobbigt att de kallar Chas för Mrs Spencer i rätten.
 
Cain är sur för att Lisa brytit överenskommelsen om att inte bry sig om Chas. Lisa säger att hon inte kan låta Chas vara ensam utan stöd efter att nästan ha blivit våldtagen av Carl.
 
Debbie är rasande för att Cameron gjort så Sarah är ledsen på henne för att hon inte är ihop med honom längre. Cameron svarar att han inte kan låta Sarah vara utan han tänker träffa henne ändå. Då blir Debbie vansinnig och börjar slå på honom men Cain avbryter dem.
 
Val ser att Cameron är tillbaka på värdshuset för att packa så hon börjar fråga ut honom men när han inte svarar på det så säger hon att han måste flytta omgående annars kommer hon att debitera honom för en dag till.
 
Brenda kommer hem från Marocko. Hon vill genast se sitt lilla barnbarn och hon beklagar passtrulet så hon inte hann i tid till själva födseln. Brenda tycker Gennie ser lite trött ut så hon säger till henne att ta på lite rouge på kinderna. Då säger Georiga till henne att Gennie är en underbar mamma. Georiga är nu på väg för att åka men  hon vill inte ha skjuts av Nikhil. Gennie säger att hon kommer att sakna henne.
 
Nicola påpekar för Jimmy att de borde flytta hem igen men Jimmy vill helst inte det eftersom huset är fullt av Carls saker. Han pratar sedan med Thomas och Anya som ska komma till begravningen. Jimmy följer dock med till huset och Jude kommer dit för att diskutera begravningen. Jimmy blir ledsen och när Charity kommer dit så går Jude iväg så de får planera begravningen en annan gång. Charity är där för att höra om Carl hade ett testamente men då blir Jimmy förbannad och säger att Carl räknade inte med att bli mördad. Hon är även förbannad på Jimmy som gett bilen tillbaka till Cameron utan att få betalt för den.
 
Sarah är orolig för att hon ska tappa håret för hon vill inte bli skallig. Debbie försöker att trösta henne trots att hon själv är väldigt ledsen. När Sarah frågar om Cameron fått teckningen hon ritat till honom så kan Debbie inte ljuga så hon säger att hon inte hunnit träffa honom än.
 
Gabby får ta hem två klasskompisar och de har dansfest i köket. Både Marlon och Laurel är med dem och dansar. Plötsligt hör de hur Lizzie ramlar i trappan. Laurel upptäcker att det var leksaker som inte var bortplockade som var orsaken till fallet så hon skäller på Gabby om det. Gabby blir förbannad och säger att hon hatar dem och mest Lizzie. Laurel säger åt Gabby att gå upp till sitt rum medan hon skjutsar hem vännerna.
 
Cameron besöker Chas i fängelset. Hon ber honom att ge tillbaka pengarna till Diane. Chas inser att hennes liv redan är förstört så hon ber Cameron att åka iväg för att inte förstöra sitt liv också. Cameron är på väg att gå när besökstiden är slut men då säger han att han inte är rädd för Cain så han tänker inte åka någonstans utan Chas.
 

 
 
Här är lite mer information från Colin i England. Det är klipp med bl.a. gamla dödsfall, födslar (En underbar scen med Nicola som ska föda och hon råkar slå till Jimmy på näsan, så hon ska be om ursäkt men börjar skratta av lustgasen hon precis fått.) och andra händelser i byn Det är även en liten hyllning till Carl Kings liv.
Det sista klippet är med några händelser som skapat rubriker i England men tyvärr kan jag bara se ca en minut av det 15 minuter långa klippet. Jag hoppas ni kan se hela.
 
 
Firstly today, I mentioned a second promotional picture that had been released on 6th September that hinted at a death, except Marie didn't use it! This is that picture: https://www.dropbox.com/s/kzfskud1jfit2mk/Emmerdale%20funeral%20car.jpg
 
 
 
Secondly, thanks to Sanna for recommending the Tom Lister interview. I did mean to add that it included some additional rehearsal footage from the live, and it's great to see the fun they have on set. So although it is an interview, even if you struggle with English without the subtitles, I think it's still worth a look - as indeed are all the other videos. :)
 
Here are the last of the ITV video links. For those who've watched "Emmerdale Live: The Fallout" (linked to on Monday), you'll have seen these already. Except these don't have "ITV2" or Tom Lister in the corner!
 
 
Deaths https://www.dropbox.com/s/vrnrqxebtiilye9/16%20Emmerdale%2040%20-%20Deaths%20%2825%20Oct%29.flv
 
The King is Dead (Carl King highlights) https://www.dropbox.com/s/jrg9ij8qw5qwok4/17%20Emmerdale%2040%20%20The%20King%20is%20Dead%20%2825%20Oct%29.mp4
 
40 Years of Emmerdale https://www.dropbox.com/s/jwvh722z71pj2fm/18%2040%20Years%20of%20Emmerdale%20%2825%20Oct%29.flv
 
Farewell Tom (Cast tributes) https://www.dropbox.com/s/88wg4a1cwwxaqvr/19%20Emmerdale%2040%20-%20Farewell%20Tom%20%2825%20Oct%29.flv
 
Births https://www.dropbox.com/s/iniqtl2ckiyospw/20%20Emmerdale%2040%20-%20Births%20%2825%20Oct%29.flv
 
 
 
They're great little compilations, though I'd question some of the clip choices. How did Steph make it onto the death clips for example? (I'm not even sure where it comes from, presumably something to do with Adam?) And Jackson's crash didn't kill him, but Pat Sugden would have fitted perfectly in that section! Similarly, where were Annie's grandchildren in the births? For example there was no Victoria, and no Sam and Sally Skilbeck - the first ever births in 1973. And don't get me started on "40 Years of Emmerdale" - more like "14 years of Emmerdale, and about 4 other clips!" Sure, Emmerdale has changed a huge amount in the past twenty years, but there's no need to treat the first half of the show's life with such contempt! Also, what fight compilation is complete without Chas dunking Chloe in the horse trough?! Still, the compilations are well put together and are certainly better than nothing. :)
 
 
Lastly today is a link to the first part of documetary series, "Emmerdale at 40", though again anything pre-1993 barely gets a look-in, and in fact across the five-part series, pre-2004 is only covered in depth 2½ times!Despite the title of the show being somewhat inaccurate, it's still an interesting series, which appropriately enough begin's with the story of Tom King's death. Most of you have probably never actually seen the footage of Carl King killing his father - you'll find it in this programme along with the other 10 endings that were filmed! The episode, called "The Headline Makers", was shown the day after the live episode, and looks at five storylines from 1993 (surprisingly not the plane crash!) to 2011.
 
https://www.dropbox.com/s/yg8ijzcjk4zh1bj/Emmerdale%20at%2040%20-%20Week%201%20-%20The%20Headline%20Makers.flv
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Länkarna verkar inte fungera? Men för er som ändå vill se så finns klippen på youtube. Bara att söka på "emmerdale at 40" så kommer det ett flertal. Tycker detta nedan är värt att kolla på i alla fall. Det handlar om händelser som utspelat sig på the woolpack. Man får se hur en del karaktärers första scener såg ut osv. Även en hel del intervjuer. Mycket intressant! Helt spoilerfritt både i klippet och klippen som visas på sidan:

https://www.youtube.com/watch?v=R1ZzxP0vySU

2014-03-15 @ 19:40:59
Postat av: finländskan

Nu kändes det väldigt positivt mellan Georgia och Gennie. Kanske det var bara det Georgia behövde, en bekräftelse att vara behövd.

2014-03-16 @ 08:08:53
Postat av: Julia

Kommentaren jag lämnade igår verkar inte ha kommit fram? Skrev i vilket fall att länkarna inte fungerade för mig men att de finns att hitta på youtube för den som vill se. Bara att söka på "emmerdale at 40". Har inte varit några spoilers på klippen på sidorna vad jag har sett. De klippen var riktigt intressanta att se i alla fall. Man fick bl.a se en del karaktärers första scener, se skådespelarna prata om stora händelser som hänt dem i Emmerdale m.m. Precis som Colin skrev fick man även se hur det gick till när pappa King dog. Det var flera i byn som var misstänkta och de filmade hur det skulle se ut om var och en hade varit mördaren. Det visade de sedan för de Engelska tittarna via Emmerdales internetsida. Som sagt, mycket intressant!

2014-03-16 @ 15:23:42
Postat av: Jackson

Värst vad lilla Anya har blivit nosig och otrevlig då. Visserligen är hon, som Nicola sade, i chock över sin pappas död nu, men..... Förr gillade jag Laurel. Nu blir jag mer och mer irriterad på henne. Och Cameron kvar i byn!!!!!! Han kunde väl i alla fall flytta till en ort i närheten.

2014-03-17 @ 13:05:23
Postat av: Andrea

Jackson precis min tanke med Laurel och Cameron.

2014-03-18 @ 01:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0