Tredje "kärleksparet" denna vecka

Jimmy möter Ashely på gatan. Ashley undrar vad som hänt hos Edna eftersom dörren är trasig och han befarar nytt inbrott. Jimmy berättar som det är men talar även om att inget säga så det inte blir snack i byn. Ashley följer sedan med Jimmy hem till Edna som blir sur över att fler och fler får veta. Jimmy ber Edna att flytta hem till honom och Nicola i några dagar men hon vägrar.
 
Sam går runt och är på dåligt humör hemma. Han fräser åt både Zak och Samson som ska till skolan.
Rachel är sur på Ruby och Ali som hela tiden lägger sig i. När hon sedan är hemma så ringer det på dörren. Utanför står Samson som skolkar från skolan för att han mår så dåligt över att ha gett henne kortet som de låtsades vara från hans pappa. Rachel bjuder honom på varm choklad och de pratar lite innan hon går hem med honom till Dingles. Sam är rasande på sin son och på Rachel som inte hörde av sig på en gång utan uppmuntrade skolket med att ge barnet varm choklad. Rachel försöker försvara sig men Sam är så arg att han säger till henne att inte komma nära Samson igen för hon sätter bara griller i huvudet på honom.
 
Gennie och Nikhil kommer till kaféet för att be Brenda om ursäkt. När Brenda accepterat att de inte längre tror att hon var onykter så tackar hon ja till att passa Molly lite senare.
 
Nicola och Thomas kommer till puben för att äta lunch. Marlon är stressad så de får vänta på maten. Nicola säger då till Thomas att söka jobbet som Paddy hade i köket. Thomas är inte så intresserad men i valet av att åka hem igen eller jobba hos Chas så väljer han jobbet. Jimmy tycker inte idén är så bra för han oroar sig för Chas. De frågar Chas vad hon skulle tycka om det och hon tycker det är bra. Thomas får tänka över erbjudandet i lugn och ro.
 
Jimmy återvänder till Edna för att övertala henne att flytta hem till dem. Han påpekar att Tootsie skulle må mycket bättre om de hade värme. Efter lite övervägande så tackar Edna ja om hon får hjälpa till där hemma hos dem. Nicola blir inte allt för glad när hon inser att även hunden flyttar in.
 
Brenda ska vara barnvakt men glömmer bort det och går till puben. Gennie hittar henne där och som tur är har Brenda inte druckit alkohol så hon kan vara barnvakt i alla fall. Senare när Brenda är ensam hemma hos Gennie och Nikhil så hittar hon en bok om medicin som hon tittar i. När de kommer hem så skyndar hon sig att lägga undan boken. Brenda går därifrån och stannar till ute på trappan och man ser hur skärrad och ledsen hon ser ut.
 
Sam får dåligt samvete och söker upp Rachel. Han försöker be om ursäkt för sitt humör tidigare och förklara att han egentligen önskar att det var han som skrivit kortet till henne. Rachel säger att hon gillar honom men det tar ett tag innan han inser vad hon sagt. De pussar varann lite tafatt och sedan måste han iväg för att hämta Samson.
 
Nicola är stressad på morgonen och irriterad över att Angel matar Tootsie med sin frukost. I stressen så råkar hon sparka till hundens vattenskål så det blir en stor pöl på golvet. Givetvis kommer Edna precis ner och tror att Tootsie kissat inne. Jimmy förklarar att det var Nicolas olycka =)
Jimmy frågar sedan om inte Edna vill börja jobba igen men hon vägrar att arbeta för Charity.
 
Ali och Ruby kommer in på kaféet och de frågar Brenda hur det gått att vara barnvakt. Brenda säger att det gick bra. Ali nämner då att Archie ser så liten ut i jämförelse med Molly som är så stor och kraftig. Brenda blir förbannad över att Ali kallar hennes barnbarn för en tjockis så hon skäller ut henne. Bob märker att Brenda verkar mest irriterad så han misstänker att hon ångrat sig och inte vill vara tillsammans med honom. När han får tillfälle så konfronterar han henne. Brenda skyller på att hon inte mår så bra för det har med hormonerna att göra, hon är in den åldern som kvinnor ändras...
 
Sam kommer över tidigt på morgonen till Rachel. Hon ska precis gå och duscha och har utsläppt hår. (Jättefin tycker jag) Sam skyller på att han ska byta en glödlampa åt henne och därför är han där.
 
Vanessa som fått höra vad som hänt med Edna börjar prata med folket i byn om att alla måste avvara lite mat och annat för att fylla Ednas skafferi. Hon kan även samla ihop alla hundmatsprover till Edna, eller rättare sagt Tootsie. När Edna sedan får höra det blir hon jätteledsen och besviken. Hon skäller ut Vanessa som gått runt och tiggt för hennes skull och hon talar om att hon inte vill ha några allmosor. Vanessa blir ledsen och säger att Edna gillar att få andra att känna skuld.
Ashely påpekar sedan för Edna att de faktiskt delat ut matpaket till behövande och undrar om de tänkt som hon?
 
Thomas börjar jobba på puben men Cameron är inte så glad för det. Han försöker övertala Chas att inte låta honom vara där men hon säger att hon behöver det för att gottgöra både honom och Jimmy. Marlon är inte positiv till att få en ny lärling utan erfarenheter men det visar sig fungera bra. Efter dagens arbete så kommer Cameron fram till Thomas och säger att han inte behöver komma tillbaka nästa dag men Thomas lyssnar inte på honom utan säger att det bestämmer faktiskt Chas.
 
Bob och Brenda sitter på puben. Hon förklarar sitt dåliga humör med att hon tycker det är jobbigt med så stora förändringar i livet som klimakteriet är. Hon säger sedan att hon är glad att han finns där för henne för han lyckas alltid göra henne glad.
 
Rachel kommer in på kaféet för att prata med sin syster och Ruby. Hon berättar om att hon och Sam är ihop nu. Både Ruby och Ali blir glada för hennes skull. Rachel säger då att tyvärr så är hon lite rädd för att ha sex med Sam eftersom hon inte haft det med någon som betyder så mycket för henne så hon är rädd att han inte tycker om henne och kanske dumpar henne då.
 
Gennie behöver Brendas hjälp med att Molly ska till babysimningen. Brenda säger att hon ser fram emot att få bada med henne. När Brenda ska köra iväg till badhuset så händer det något och hon är nära på att köra över Val som går vid vägkanten. Brenda kör in i en liten stenmur. Ruby kommer och hjälper till och Gennie som hört kraschen kommer utrusande. Molly verkar må bra men Gennie säger till sin mamma att hon kommer aldrig att förlåta henne om det händer Molly något...
Men hur mår Brenda?
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Har brenda början till alzheimers/demens?

Förstår att Edna inte vill stå i tacksamhetsskuld till folk men tycker även hon till vissa del är otacksam. Hon har ju själv hjälpt andra och de har väl inte bemött henne på det viset? Det blev ju lite fel med Vanessa men samtidigt är ju hon den som faktiskt har sett att Edna blivit sämre och frågat om det. Konstigt att paddy som ska vara ednas favorit inte visar lite omtanke. Det var ju faktisk han som missade tootsies cancer. Tycker kliniken borde stå för minst halva behandlingen då hon delvis är så sjuk pga feldiagnos.

Tycker det är skönt att debbie och charity får sig. De mobbar många i byn (om man tänker efter) och charity är den som är ansvarig för ednas situation. Först mobbar hon bort Edna från jobbet och sedan tar hennes halvprostitierade dotter över skrivbordet och driver sitt egna företag från samma skrivbord. Se bara hur charity har hånat och kränkt Rachel. Nu ger hon sig efter katies man och ligger med honom för ett kontrakt. Och det var på hennes initiativ. Billigt.

Synd att declan tog tillbaka Katie. Hon har inte varit annat än illojal och passivt aggressiv mot honom. Hon påstod att han var ägande och att hon kände sig förföljd och instängd när han ville veta var och när hon skulle resa iväg. Om man resonerar så i ett äktenskap är man inte lite konstig.

2014-06-05 @ 20:27:39
Postat av: Astrantia

Håller med om Declan och Katie, trodde aldrig att de skulle bli ihop igen. Känns som en lite väl hastigt påkommen lösning att Katie helt plötsligt gör en helomvändning. Och måste hon ha så tråkiga, färglösa kläder på sig, hon blir ju ännu tråkigare då...

2014-06-05 @ 20:35:14
Postat av: finländskan

Tydligen ingen Hem till gården idag, fredag, pga Sveriges Nationaldag. Jag önskar Er alla Sverige-människor en riktigt fin nationaldag!

2014-06-06 @ 14:36:18
Postat av: ELIZA

Tack, finländskan!

2014-06-06 @ 19:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0