Svartsjuk på sin bästa vän

Bob tycker det är jobbigt att sitta på puben med Ruby och se när Brenda har kul med Dan, Georgia och Rodney. Han vill gå hem men Dan försöker övertala honom att stanna. Bob hittar på den ena undanflykten efter den andra men inte ens Ruby hjälper honom. Han går tillslut fram till dem. Rodney får ett samtal från en kvinna han ska träffa och precis innan han går så frågar Bob om damen har en väninna som han kan få telefonnumret till. Brenda hör det och blir sur och går därifrån. Georgia följer efter henne och de pratar med varann på toaletten. Det gör att Brenda bestämmer sig för att leva livet fullt ut den tiden hon har kvar.
 
Vanessa försöker få Paddy och Rhona till att prata med varann men Rhona vägrar utan åker ut på jobb istället. Paddy är besviken över att Vanessa berättat för Rhona om vad han känner. Han erkänner sedan att han inte vill att Vanessa lämnar dem för det skulle antagligen betyda slutet på hans äktenskap med Rhona.
 
Debbie pratar med Robbie på kontoret. Hon pikar honom för att hans mamma söker honom hela tiden och hon säger att hon behöver hjälp av någon som inte är så bunden till sin mor. Robbie nekar givetvis att han skulle vara bunden till Megan. Debbie säger att de kan gå till puben och ta en öl, om han får för mamma. Robbie svarar att han tycker de kan stanna kvar och dricka lite av vodkan han ordnat eftersom det är billigare än på puben, så kan de lära känna varann bättre. Debbie är inte intresserad av hans förslag utan säger att de ses på puben.
 
Sam avslöjar för Rachel att Samson älskar henne väldigt mycket, precis som om hon vore hans mamma.
 
Amy som tackat nej till Eric och Vals erbjudande om att flytta hem får ett nytt erbjudande av dem. De är beredda att fixa i ordning ett rum på värdshuset åt henne så kan hon bo där. De erbjder henne även en mindre chefspost och bättre betalt om hon antar erbjudandet om rummet.
När Amy sedan ska berätta för Kerry att hon tänker flytta så blir Kerry väldigt besviken och säger att hon är ju där endast för Amys skull. (Kan de inte umgås även om de inte bor ihop? Det är ju inte som om Amy skulle flytta till andra sida jorden)
 
Vanessa är trött på Paddys och Rhonas tjafsande så hon låser in dem på kliniken för att de ska prata med varann. I början är Rhona irriterad och letar efter en nyckel så de ska komma ut. Paddy erkänner att han tycker hon ska vara lycklig och det är hon inte med honom. Hon förtjänar någon bättre... Han säger att om han ska stanna så måste han ha en diskussion med miljonärens fru. Rhona blir så glad när hon hör det så hon kastar sig på honom och ger honom en puss.
 
Brenda börjar flirta med Dan helt hejdlöst framför ögonen på Bob. Han blir givetvis rasande och då säger Dan åt Brenda att berätta. Bob undrar vad hon ska berätta men eftersom hon inte vill det hittar hon på att hon bara utnyttjat Bob och att hon inte alls älskat honom. Hon säger att hon har rätt att välja vem hon vill ha sex med utan att han ska lägga sig i. Bob blir så ledsen att han går därifrån och Dan följer efter honom till toaletterna. Dan förnekar att han är intresserad av Brenda och han skulle aldrig svika en vän genom att ta hans fd flickvän.
 
Debbie pratar affärer med Val om att de ska köpa vodkan till värdshuset för då kan de sälja den billigare än på puben men ändå tjäna pengar. Chas blir irriterad över att de pratar konkurrens hos dem så Val, Debbie, Eric och Robbie går till värdshuset för att prata vidare.
 
Dan följer med Brenda hem för utanför puben får hon en yrselattack. Bob ser dem gå därifrån tät ihop. Han ser dem även när de är hemma hos Brenda. Brenda börjar förföra Dan men han nobbar henne. Plötsligt får hon ont i huvudet och han tröstar henne. Givetvis ser Bob deras kram. Dan sover över hos Brenda men han sover på soffan.
 
Sandy får besked från socialen om att han inte har rätt till skyddat boende. Han blir besviken så Laurel kommer på att hon vill överraska honom med en födelsedagsfest. Hon pratar med Ashely om saken. Bernice som hör det erbjuder sig att hjälpa till och att de kan ha festen på puben. Marlon tycker de ska fråga Sandy om hur han vill fira och de kommer överens om att det kanske är bäst. Sandy är inte så intresserad av att ha något firande men ger med sig tillslut.
 
Paddy söker upp Katie på Home Farm. Han ber henne att inte begära att Rhona ska sparka sin bästa vän. Han förklarar att det är så illa att det kan bli skilsmässa om Vanessa måste gå.
 
Brenda och Dan pratar om att han ska följa med henne till sjukhuset istället för Gennie. De är ute på gatan när Brenda får en ny yrselattack så Dan tar tag i henne och kramar om henne. Bob som står och lastar ur bilen ser dem och blir rasande. Han rusar fram till dem och skäller ut Dan. Dan försöker förneka att det är något mellan dem men Bob lyssnar inte utan rusar in på kaféet och säger åt alla att gå därifrån för nu stänger han.
 
Paddy återvänder till Rhona för att berätta att Katie går med på att låta Vanessa vara kvar på kliniken men istället måste hon betala 5000£ till välgörenhet.
 
Brenda och Dan försöker få Bob till att öppna dörren så de kan prata. Efter ett tag får de komma in. Brenda berättar att hon är sjuk och att hon har en tumör. Hon säger att hon inte sagt något eftersom hon ville skona honom och tvillingarna. Bob blir ledsen för hennes skull och förtvivlad över att inte få hjälpa henne. När Brenda gått så sitter han kvar och pratar med Dan. Bob vill så gärna hjälpa Brenda men Dan råder honom att hålla sig lugn, om inte annat så för tvillingarnas skull. Dan säger att de redan förlorat sin mamma...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Men var är alla? Har ni tröttnat på serien eller är det semsetertider?
Jag tycker det var bra att Brenda beättade för Bob och att Katie ändrade sig.
Historien om Debbie och Robbie kan nog inte sluta väl...

2014-06-18 @ 10:32:34
Postat av: TinaV

Jag är här, men det är så mycket tråkigheter just nu så jag längtar till uppehållet.
Det blir nog jobbigt att fortsätta med dessa tråkiheter till hösten när man går mot mörkare tider.

2014-06-18 @ 12:02:05
Postat av: Astrantia

Jag är också här :-) Bra att Brenda äntligen berättade för Bob, men det lär nog bli komplikationer ändå: han vill finnas där för henne men hon vill inte att han och barnen ska fästa sig för mycket vid henne eftersom hon ändå ska dö... Och Paddy och Rhona, herregud, om nu äktenskapet är så bräckligt att historien med hästen kan leda till att de måste gå skilda vägar så kanske det är ett tecken på att de borde göra det ändå. Jag tycker alla intriger känns väldigt utdragna nu och pendlar fram och tillbaka.

2014-06-18 @ 13:20:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0