Okej-smittan

Laurel är orolig för att socialtjänsten kommer att kolla upp dem om de ska göra en utredning på om Sandy ska få plats på vårdhemmet.
När damen från socialen kommer så börjar hon fråga Sandy om hur han mår. Både Laurel och Ashley sitter med på mötet och Ashley ser nervös ur. Sandy reagerar på att damen svarar "okej" hela tiden när han berättar något. Ashley klarar inte av pressen utan börjar berätta att han slog sin far förut och att han är rädd för att det kommer att hända igen. Sedan berättar han om deras trassliga familjeförhållanden och att det bästa vore, för Sandys säkerhet, att han fick ett annat boende. Både Laurel och Sandy blir förvånade men håller inte med honom. Ashely tror att om Sandy har dåliga hemförhållanden så kommer han lättare att få en plats på hemmet. Han erkänner sen att han gör vad som helst för att hans far ska få det bra. Marlon kommer hem när damen från socialen gått. Han märker att något hänt så han frågar om allt är okej. Sandy påpekar att alla dessa "okej" smittar visst av sig.
 
Brenda får veta att hon har en tumör i hjärnan. Den är inte livshotande än men bör tas bort. Tyvärr kan de inte lova att operationen tar bort anfallen eller hennes huvudvärk. Gennie frågar läkaren om hur hon skulle göra i detta läge och läkaren svarar att hon skulle genomgå operationen. Brenda och Gennie åker hem från sjukhuset. Gennie påpekar att de måste börja planera och berätta för folk men det vill inte Brenda. Framför allt vill hon inte att Bob ska få veta något.
 
Cameron kommer till pubköket när Thomas står och diskar. Han pikar grabben om att han var sen och Thomas svarar att han legat vaken för att fundera på varför Cameron är så elak mot honom. Thomas säger att han trivs med jobbet och att folk gillar honom men då svarar Cameron att folk bara tycker synd om honom.
När Thomas sedan råkar tappa mat på Lizzie så blir han nervös och säger till Chas att nu har de anledning till att sparka honom i alla fall. Chas ska börja säga något men Cameron säger att han kan prata med honom.
 
Kerry har passat Jack och är helt slut efter det. När Andy kommer hem med Sarah så vill Kerry att de ska ut och äta men Andy har lovat Debbie att passa barnen i några timmar till. Han retar Kerry med att han trodde hon ville ha familjeliv.
 
Gennie och Nikhil kommer till kaféet för att prata med Brenda. De vill att hon berättar för Bob men hon vägrar fortfarande eftersom hon behöver tid på sig och vill ta det i egen takt för att själv hinna förstå vad som händer.
 
Thomas frågar Cameron varför han hela tiden är och hackar på honom även om han jobbar och gör rätt för sig. Cameron veknar och plötsligt erbjuder han Thomas lite extra i lön eftersom han jobbat hårt. Thomas säger att Cameron har ingen rätt att först vara elak och sedan snäll, att han bara är konstig.
 
Brenda går över till Bob och möter honom precis när han slänger soporna. Hon försöker förklara för honom men Bob är så förvirrad över hennes sätt så han förstår sig inte på henne. Brenda frågar om han vill kyssa henne och precis när han är på väg så drar hon sig ur och ska gå. Bob blir då arg på henne och säger att hon inte får ta ut tidigare förhållanden på honom. Brenda säger att hon är sjuk och då svarar Bob att det är han också, sjukt trött på henne. Sedan går han in och Brenda går hem till Gennie. Hon är så ledsen och säger att hon inte längre vet vad som är bäst att göra...
 
Rhona har så ont i ryggen att hon tagit på sig jackan ut och in. Hon och Paddy lämnar Leo hos Marlon, sedan ska hon försöka jobba. Det går inte så bra så Paddy skjutsar henne till Dr Abbott. Rhona och Paddy återvänder och det visar sig att en disk är svullen men att hon ska röra sig som vanligt och behöver bara lite smärtstillande och sjukgymnastik för att bli bättre.
 
Rodney och Dan kommer till kaféet. De har precis haft en diskussion med Brenda om ägg som flyter eller inte och Brenda blev på dåligt humör. När de märker att även Bob är på uselt humör så inser Dan att det är något som inte stämmer. Han tycker att Bob och Brenda borde vara lyckliga ihop så nu ska han ordna det.
 
Cameron försöker be Thomas om ursäkt men Thomas vill bara bli lämnad ifred. Lite senare så försöker Cameron igen. Han ber om ursäkt för sitt dåliga beteende och lovar att det inte beror på Thomas. De ska precis ta varann i hand men Marlon kommer och säger åt Thomas att börja jobba.
 
Cain klagar på Debbie som inte har tid för verkstan trots att de har mycket att göra just nu. Debbie frågar då Robbie om han kan hjälpa till och han går med på det. När Robbie kommer till verkstan blir han besviken över att bara få tvätta bilar. Han beklagar sig sedan för Debbie men hon ger honom pengar så han blir nöjd.
 
Nikhil kollar upp Brendas sjukdom på nätet. Han gör sedan en lista med för- och nackdelar vid en operation. Gennie ger Brenda listan och visar att Nikhil skrivit dit att fördelen med en operation är att kunna umgås med nära och kära. Hon ber om ursäkt för att Nikhil skrivit dit Bobs namn och stryker det från listan. Brenda kollar på listan och när Gennie gått så sätter hon dit Bobs namn igen.

Edna påpekar för Jimmy att bakdörrens lås är lite kärvt hemma hos henne efter de bytt dörr. Jimmy säger åt Cameron som lovar att kolla till det.
 
Vanessa och Paddy sitter på puben. Hon frågar varför Paddy är så svartsjuk på henne. Paddy förnekar det och Vanessa säger att hon inte tänker stöta på Rhona som den förra veterinärvikarien gjorde.
 
Brenda jobbar på kaféet när det blir mycket att göra. Bob kommer in och Dan vill att de fikar ihop men Cain säger åt honom att jobba. Charity som väntar på sitt kaffe muttrar om att det tar tid. Det gör att Brenda tappar humöret och tar av sig förklädet och går därifrån.
 
Dan söker upp Brenda för att prata med henne men hon vill inte öppna. Dan står kvar och säger att han har en teori om att hon inte berättar allt för dem. Brenda går fram och börjar prata med honom genom den stängda dörren. Han vill att hon tar till vara på den kärleken hon har till Bob för de är värda all kärlek. Dan säger att han är lite avundsjuk på henne som har allt och att hon borde uppskatta lyckan eftersom man aldrig vet vad som händer i framtiden, man kan dö av ett blixtnedslag eller få en satellit i huvudet.
 
Brenda går till Gennie när Dan gått. Hon talar om att hon är rädd för operationen och att man aldrig kan veta hur livet blir, att man kan dö helt plöstligt i en olycka...
Därför vill hon inte opereras för hon vill inte välja vilken dag hon ska dö på.
 
 
 
 
Sommaruppehåll 19 juni till 18 augusti!

Kommentarer
Postat av: Catrin

Nu tycker jag det är riktigt tråkigt med HTG, det är ju bara tråk tråk tråk...(ändå måste jag titta :) Ingen är glad, alla är sura och vresiga. Ännu en som är sjuk. Det måste väl finnas något positivt som händer i den lilla byn.

Dan tycker jag om (gjorde det inte i början) Han var bra idag när han pratade med Brenda.
Cameron bara avskyr jag!
Nåt kul kan väl ändå hända innan sommaruppehållet..

2014-06-12 @ 21:28:57
Postat av: AnnaS

Nån undrade häromdan om Cameron tänkte mörda Thomas också. Nåt har han på gång i alla fall. Hoppas han åker fast snart, han är grymt obehaglig!

Varför påminner ingen Brenda om att hon redan fått små anfall där hon nästan skadat Molly? Det kommer ju inte att bli bättre, hon kommer aldrig att få ha hand om henne igen. Jag förstår att hon är rädd, men situationen nu är ju inte bra heller.

2014-06-12 @ 22:00:11
Postat av: TinaV

Just nu så känns det nästan skönt att det ska bli sommaruppehåll, den negativa stämningen smittar av sig.
Det ena sorgliga och jobbiga efter det andra blir bara för mycket.

2014-06-13 @ 08:47:15
Postat av: Lena

För en gång skull skall det bli lite skönt med uppehåll. Vill inte se detta elände som bara får mig att må dåligt. HTG har för mig fungerat som som en liten flykt från vardagen under lunchen, ett tillfälle att fylla på energi. Som det är nu känner jag mig helt dränerad efter varje avsnitt.
Vet att jag väljer själv om jag vill titta, den har vi haft uppe här förr så.....
men som den optimist jag är så hoppas jag på en vändning o tills dess måste jag ju hålla mig lite uppdaterad :-)

2014-06-13 @ 08:47:21
Postat av: Lena

Haha TinaV. Två själar en tanke :-)

2014-06-13 @ 08:48:38
Postat av: AnnaS

Ja, just nu gör programmet skäl för namnet Jämmerdalen!

2014-06-13 @ 09:48:56
Postat av: Stina

Är det någon som vet vad tv4 sänder på HTG:s tider under sommaruppehållet. Förra sommaren var det gamla avsnitt av Aidensfield.

2014-06-13 @ 10:14:18
Postat av: Astrantia

AnnaS: "Jämmerdalen" det var verkligen ett passande namn :-D Men visst skrev väl Colin att det skulle vända snart, hoppas verkligen det. Den som väntar på något gott...

2014-06-13 @ 14:10:27
Postat av: Julia

Antar att det inte blir något mer med Lissie (lizzie??) nu. Tråkigt tyckte jag, har tyckt om hennes karaktär. Undra hur de kommer skriva ut henne..

Och Alex, har folk helt glömt honom? tycker det är lite märkligt att inte Victoria åtminstone undrar var han är.

Håller med om att serien har en väldigt negativ anda för tillfälligt. Det enda som gör mig lite glad just nu är scenerna med Moira och Cain, men t.o.m de har blivit präglade av problem. Hoppas det hinner vända innan uppehållet så att det blir kul att se sen när det börjar igen.

2014-06-13 @ 14:33:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0