Fredstandborste, vind-CD och team Snusnäsdukarna

Chas har kommit över till Moira och de sitter i köket på gården och pratar om Cain. Moira erkänner att Cain sagt att han älskar henne. Chas blir förvånad eftersom Cain inte är känd för att visa känslor.
 
Paddy kommer till köket på puben för att hjälpa Marlon igen. Han vill laga mat men Marlon behöver hjälp med att skölja kålhuvuden. Paddy nöjer sig med det eftersom han trots allt får betalt. Marlon säger inget men söker sedan upp Bernice för att prata om saken. Efter prat med Diane så går hon med på att Paddy ska få betalt, bara det inte blir för dyrt.
 
Charity ger sig inte utan pratar med Declan om affärsförslaget hon lämnat. Han är mer orolig över att göra affärer med sin bästa väns fru för det blir inte lätt om det går dåligt för dem.
 
Chas söker upp Cain på verkstan och berättar att hon vet vad han sagt. Hon säger även att Moira behöver tid för att komma över allt som hänt, speciellt med John men att hon ändå har känslor för honom. Debbie kommer ut ur verkstan och hör dem. Hon blir besviken och går därifrån. Cain går efter henne och säger att han inte alls är vän med Chas bara för att hon kom dit för att prata med honom. Dessutom bestämmer inte Debbie vem han får prata med eller inte. Debbie är rasande och skäller ut honom för att umgås med en svikare. Cain säger att han ska resa iväg på en bilmarknad i några dagar och hon kan följa med om hon vill.
 
Sean (han ser så annorlunda ut utan keps) kommer hem till Sandy. Sandy retar honom och Sean retas tillbaka om att Sandy är så gammal att allt gjordes på annat sätt då när han var ung. Sean får först inte tillbaka sin kära keps men sedan ger Sandy honom den. De går iväg till hyddan i skogen där Sandy vill lära Sean att spela kort om pengar.
 
Moira söker upp Cain för att prata. Han är fortfarande tjurig och hon påpekar det att han beter sig som en tonåring. Cain blir ännu surare och går därifrån. Moira går in på puben och möter Vanessa som hon beklagar sig för. Efter en liten stund så inser Moira att hon borde lösa problemen på en gång så hon sveper Vanessas vinglas och går iväg.
 
Belle städar och fixar hemma. Zak är förvånad men Belle säger att hon har ju inte så mycket annat att göra. Zak ger henne mobiltelefonen tillbaka och hon blir glad. Han säger att de tar tillbaka mobilen om hon inte sköter sig.
 
Moira går till Cain för att reda ut saker och ting men återigen så kan de inte prata med varann så hon blir irriterad och går därifrån. Precis när hon ska köra iväg kommer Cain så hon måste stanna. Hon kliver ur bilen och han tar fram en tandborste och säger att det är en fredsgåva. Moira fattar inte så han förklarar att han kan ha den hemma hos henne.
 
Belle och Gemma är på kaféet. Thomas kommer in och ska handla. Belle pratar högt om hur hon blir bestraffad när föräldrarna tar hennes mobil. Thomas råder henne att skaffa en kontantkortsmobil att ha i reserv. När Thomas går så kommer Lisa in. Lisa är rasande för att Belle tagit sin mobil utan lov men Belle säger att hon fått den av sin far för att han litar på henne. Sedan går Belle därifrån och Gemma sitter och skrattar högt åt Lisa som ser irriterad ut.
 
Adam och Zak är i köket på gården på morgonen. Adam har låtit Moira sova ut så hon är glad när hon kommer ner. Strax efter henne kommer även Cain ner och då tystnar Adam. Zak får bråttom ut för att fortsätta jobba. Moira ber Cain att följa med sin far men precis innan han går så får han en stor kyss. Adam är inte glad men han måste acceptera sin mors val bara han slipper se dem hångla till frukost.
 
Brenda jagar folk som ska komma till den nya bokkvällen på kaféet. Val och Amy står vid disken och hör att de kommer att ha en vind-CD att lyssna på. Val är inte intresserad och inte blir det bättre när hon tycker att boken, Jane Eyre, är tråkig. Brenda blir eld och lågor och försvarar boken. Val och Amy går därifrån och Bob ser förvånad ut över Brendas lilla utbrott.
 
Edna ringer från telefonkiosken mitt i byn. Hon försöker få anstånd med en räkning som måste betalas men samtalet bryts när pengarna tar slut. Edna går mot sitt hus och ser Zak och Cain utanför. Zak är förvånad över att någon ens använder kiosken. Edna säger att telefonbolaget råkat klippa hennes ledningar så hon försökte nå dem. Cain säger att hon borde prata med försäkringsbolaget eftersom det är fuktskador i Sarahs rum och de kommer inifrån Ednas hus.
Edna pratar med Zak och frågar om han kan fixa skadan men det kan han inte. Däremot kan han hitta någon som inte är så dyr. Lite senare knackar han på hos Edna som öppnar iklädd kappan och hatten. Han tror att hon ska gå ut men hon säger att hon bara varit i trädgården. Zak lämnar telefonnumret till en vän som är takläggare och kan hjälpa henne med fuktskadan för en billig penning.
 
Paddy är på strålande humör eftersom han fått klartecken för extrajobbet på puben. Han har till och med köpt en snusnäsduk för att matcha Marlon. Marlon är inte lika förtjust och försöker få Paddy till att jobba lite snabbare. Paddy kämpar på eftersom de är "Team Snusnäsdukarna".
 
Brenda tänder ljus inför bokkvällen. Hon går runt och säger att det är så mycket sexigare med ljus. Sedan säger hon att om Bob och Dan inte får något ragg ikväll får de göra om mötet med en annan bok.
 
Charity fortsätter att tjata på Declan om affärsförslaget. De står vid bardisen men går sedan och sätter sig vid ett bord. Hon påpekar att de båda är i samma sits, äktenskap som inte är på topp bland annat. Hon säger att de är mer lika än han tror och båda ger sig inte när de har något bra på gång. Charity säger att han behöver muntras upp och hon kan muntra upp honom mer än Katie någonsin gjort och att de två kan bli lyckliga ihop.
Declan säger att han behöver en drink och hon går för att köpa det. Chas frågar henne hur det går med Declan eftersom hon har den där vilda blicken. Charity blir sur för hon tror Chas antyder något och kallar henne för slampa så hon ber om att bli serverad av Bernice istället. När hon återvänder till Declan så ser han att hon är upprörd. Han passar på att berätta att Cain är ihop med Moira igen men Charity låtsas oberörd.
 
Declan ifrågasätter Charitys metoder och frågar henne hur många miljonärer hon haft sex med för att få som hon vill. Charity blir förnärmad och säger att han kan gå hem till sin infertila Katie, visst ja hon har lämnat honom...
 
När Declan kommer hem sitter han och tittar på bröllopsfotot på Katie sedan ringer han ett samtal. Han ber om ursäkt och lovar att gottgöra personen han pratar med. Precis då ringer det på dörren och in kommer Charity som frågar på vilket sätt han tänker gottgöra henne. Declan svarar att han inte kan svara på affärsfrågan än. Charity är nöjd och säger att natten är ung och hon gillar utmaningar.
(Ska Charity och Declan få ihop det?)
 
 

Kommentarer
Postat av: finländskan

Äntligen någon som vågade säga emot Debbie angående att han pratade med Chas.

Hoppas verkligen att Charity och Declan inte kommer att ha någon affär, det skulle ju ytterligare komplicera bådas redan komplicerade liv och äktenskap. Fast å andra sidan skulle det vara intressant för serien med såna förvecklingar.

Cain var ju för söt med sin tandborste.

Kanske Sandy och Sean visar sig vara en riktigt bra kombination, för bådas del. (Dock har jag rätt svårt att orka med Sandys släpande och på nåt sätt ropande sätt att prata, tycker att det är tillgjort och överdrivet.)

2014-06-02 @ 16:36:46
Postat av: finländskan

Ojdå, det blev dubbelt där, det verkar bli så ibland fastän man klickar endast en gång. Marie, du får gärna radera en av dubletterna.

2014-06-02 @ 16:38:24
Postat av: Ylva

Vad vintrigt och kallt det var i byn idag. Stackars stolta Edna!

2014-06-02 @ 16:56:47
Postat av: Agneta

Lite kul att Paddy skaffade en bandana :)

2014-06-02 @ 18:05:01
Postat av: TinaV

Vad jag tycker Belle är respektlös mot sina föräldrar, uppkäftig och väldigt otrevlig.
Jag hade nog tagit i med hårdhanskarna och infört nya regler för henne, om hon vore min dotter.
Debbie orkar jag bara inte med, och Edna är ju bara för mycket.

2014-06-02 @ 19:13:34
Postat av: jackson

Bevare mig väl för en flirt mellan Charity och Declan! Hon kommer att lura Dig stooooort, Declan!!!

2014-06-02 @ 19:35:00
Postat av: Lena

Änligen är Charity i sitt esse igen. Nu lyser det om henne på det sättet jag saknat så länge.
Vet att hon är manupaliv o bedrövlig egentligen, men charmig är hon.
Lisa däremot bara gnäller o gnäller o gnäller........
O inte leder det till nåt

Rodney var är du? Saknar dig

2014-06-03 @ 09:15:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0