Att glömma en eld eller mat i kylen

Thomas kommer tidigt till puben för att byta ölfaten. Chas blir förvånad men glad. Cameron kommer hem och Chas får veta att han stuckit på natten för att han inte kunde sova. Han är fortfarande sur för att Chas låter Thomas jobba där. Cameron säger att det grundar sig i oron för att hon ska råka ut för något igen, att Thomas kommer att spåra ur och att hon får svårt att gå vidare.
 
Rhona pratar med Paddy på kliniken. Hon vill att han gör henne en tjänst och genast så tror han att det är en stund ensamma hon vill ha men det är det inte. Vanessa kommer in men blir utskickad. Rhona vill att Paddy ordnar en överraskningsfest för Vanessa som snart fyller år.
 
Brenda är på sjukhuset och pratar med Gennie. Gennie berättar att Bob vet att det kan vara något allvarligt Brenda lider av eftersom han var med när Gennie pratade med en läkare. Precis då kommer Bob dit för att hämta hem Brenda. Gennie går iväg för att prata i telefon. Brenda berättar inte vad som händer för Bob utan skyller på att hon inte kan åka hem för att läkarna ska undersöka hennes hormoner lite mer. Just nu vill hon sova så han får åka hem igen.
 
Ashley är ute och går med Sandy i rullstolen. Precis när Ashley får ett samtal kommer Sean fram till Sandy och ber om ursäkt för att han inte kom igår men han var tvungen att hjälpa sin mamma. Medan Ashely pratar i telefon så smiter Sean och Sandy iväg till hyddan inne i skogen.
 
Gennie kommer tillbaka till Brendas sjuksal men då är mamman inte där. Hon ringer Nikhil som inte sett Brenda men precis då kommer hon hem i en taxi. Nikhil går fram till henne för att fråga vad som händer. Brenda känner inte att hon är sjuk så hon tänker hjälpa Bob med lunchrusningen. Nikhil säger åt henne att låta bli men Brenda lyssnar inte på honom. Då hotar Nikhil med att skvallra för Bob. Det får Brenda till att följa med Nikhil hem till Gennie.
 
Cameron kollar när Thomas jobbar. Cameron säger att han inte gillar Thomas som person även om han gör ett bra jobb. Thomas säger att han kommer att vara kvar i byn eftersom han har det här jobbet så det är viktigt för honom. Han berättar även att han vill stanna för Jimmy är det enda han har kvar efter sin pappa. Chas står en bit ifrån och hör det.
 
Sean och Sandy sitter i hyddan och de dricker varsin öl som Sandy stulit från Marlon. Han säger att det smakar godare om ölen är stulen.
 
Paddy ordnar med festen för Vanessa. Han säger till Rhona att han ska laga maten själv men då talar hon om att han inte kan förvara maten hemma för då kommer Vanessa att se den. Det gör att Paddy frågar Marlon om plats i kylen på puben. Marlon går med på det och Paddy lämnar kylvarorna på puben. Det är bara det att Rhona kommer dit och Paddy vill inte att hon ska se vad han köpt så han jagar ut Rhona ur köket. Han ser inte att kylen inte är stängd ordenligt och att en burk med gräddfil eller liknande ramlar ur kylen...
 
Gennie kommer hem och hon är rasande på Brenda som inte är på sjukhuset. Brenda säger att det inte är något fel på henne så varför ska hon vara där. Gennie blir mer och mer förtvivlad när hon inser att Brenda inte vill göra någon biopsi eftersom hon inte vill veta om det är något fel på henne. Tillslut så ber Gennie sin mamma att göra undersökningen för Mollys skull åtminstone. Det får Brenda att ändra sig och de åker till sjukhuset. där gör hon biopsin. Efteråt är Brenda orolig för att Bob ska se vad som hänt. Han kommer för att hämta henne och de åker hem utan att Bob märker såret i huvudet på Brenda.
 
Ashely är förbannad för att Sandy har försvunnit igen. Han söker upp Laurel som berättar att Sandy betett sig konstigt senaste tiden och att det försvunnit mat och filtar ifrån bostaden. Precis då kommer Sandy hem och Ashely skäller ut honom. Sandy säger att han varit hos Betty men Ashley tror honom inte eftersom Betty är på en kryssning. Sandy ber dem då att inte behandla honom som ett barn.
 
Jimmy och Nicola är på puben. Han berömmer Thomas som jobbar på bra.  För att fira det vill Jimmy laga lite indisk kycklinggryta hemma. Jimmy ska fråga Chas om Thomas men hon hinner inte höra hela frågan innan hon tackar ja till middagen. Det var inte vad Jimmy tänkt sig men bjuder in henne och Cameron i alla fall.
 
Sandy får sin nya permobil och han blir glad. Han försvinner direkt hemifrån för att slippa Laurel och Marlon. Sean hittar Sandy i hyddan. De båda kommer bra överens även om de inte alltid förstår varann. De tänder en brasa och värmer sig i kylan. När Ali sms:ar att Sean måste hem så följer Sandy med till byn. De glömmer bort brasan som är nästan helt släckt. När de går så ramlar det ner en glödande kolbit och sätter eld på hyddan.
 
Moira ringer till Andy för hon behöver hjälp på gården i några timmar. Andy som har båda barnen tvekar men Kerry lovar att ta hand om dem medan han jobbar. Efter lite tvekande så går Andy med på det även om han är orolig för vad Debbie ska säga. Andy återvänder hem efter arbetet och allt har gått bra. Kerry är lite besviken över att han misstror henne och för att han låter Debbie bestämma allt.
 
Gennie berättar för Georgia om Brendas sjukdom. Georgia lovar att inget säga till någon men när hon möter Brenda utanför kaféet så kan hon inte låta bli eftersom Brenda precis får ett yrselattack och nästan ramlar omkull. Bob som kommer ut men Georgia säger att hon och Brenda ska hem till henne och fika och prata hormoner. Georgia råder sedan Brenda att prata med Bob för han kommer att förstå.
 
Jimmy lagar maten när Chas och Cameron kommer dit. Thomas är inte med dem och det gör Jimmy lite besviken. Nicola får veta att Thomas ska stanna hos dem i byn och det gör henne irriterad över att Jimmy inte sagt något. Cameron passar på att påpeka för Jimmy att Thomas fortfarande inte är helt över sin vendetta mot Chas. Givetvis hör ingen annan det. När Thomas kommer hem så konfronterar Jimmy honom. Thomas nekar till att det skulle vara problem mellan honom och Chas. Cameron hör deras diskussion. Det gör att Thomas går fram till Cameorn senare och frågar varför han är emot honom. Cameron säger att Thomas har det bättre om han åker hem till mamma i Saudiarabien istället.
 
Brenda söker upp Bob på det stängda kaféet. Han blir glad och vill att de reser bort några veckor på semester till Mallorca tillsammans med tvillingarna. Brenda försöker säga att de inte kan resa bort utan måste hålla sig hemma men Bob hör inte det. Han säger att han älskar henne och då börjar Brenda gråta. Hon säger att de bara kan vara vänner. Bob förstår inte vad hon menar och tillslut säger hon att hon inte vill ha honom... Bob blir ledsen och går därifrån. Brenda sitter kvar och gråter.
 
 
 
Sommaruppehållet är från 19 juni till 18 augusti.
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Varför vill Cameron bli av med Thomas? Och hur kan det komma sig att Thomas har blivit så vettig helt plötsligt?

Det kändes förutsägbart med elden i kojan. Och meningslöst, kommer den händelsen att leda till nåt intressant?

Och Brenda! Lite lycklig ett avsnitt, sen får hon en hjärntumör... Hoppas det är nåt annat i alla fall.

2014-06-10 @ 22:00:57
Postat av: Maria

Förstår inte heller det där med Cameron och Thomas. Tycker för övrigt att det är flera "historier" som känns meningslösa eller oviktiga just nu.

Tror att Sandy kommer att må dåligt nu när han och sean inte har ngt ställe att umgås på. Tycker att laurel skriker på honom som att han är ett barn. Sandy har inte varit ngn favorit men nu tycker jag att man får en helt annan förståelse för honom.

Rhona och paddy, vad ska man säga... Helt avsexualiserad, larvigt förhållande där de bara tjafsar som två kärringar. Det är inte normalt att be sin man att anordna en fest för sin vännina som man inte kommer överens med? Och varför ska paddy stå för maten när marlon är hans bästa vän och rhonas ex?

2014-06-10 @ 22:22:35
Postat av: Angelica T

Igår tror jag det var så sa Cameron till Chas att det måste vara jobbigt för henne att se sonen till mannen hon dödat. Alltså är det han som har det jobbigt att se honom och bli påmind hela tiden. Idag sa Rhona till Paddy att be Marlon fixa maten men det ville inte Paddy för tydligen gillar Vanessa hans mat sa han.

2014-06-11 @ 00:00:08
Postat av: Astrantia

Ja, det stämmer nog att Cameron själv inte vill bli påmind om Carl och han därför vill ha bort Thomas. Det hade jag faktiskt inte tänkt på. Men jösses vad han tjatar. Jag blir lite orolig att det slutar med ännu ett mord, han har ju fått den där stirriga blicken igen, Cameron. Nä, nu får det snart vända, det räcker med mord, cancer och annat skit nu.

2014-06-11 @ 13:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0