Hej Betty

Nu är ordningen återställd och vi kan njuta av serien igen efter juluppehållet.
Tack så mycket för alla godjulönskningar och uppskattningar av bloggen! =D
 
Marlon är upprörd över Paddys beslut om att flytta till Nya Zeeland. Ashley och Lizzie försöker få honom på bättre humör men det hjälper inte.
 
Alex har orsakat en översvämning i huset så det läcker från överåningen. Victoria är inte glad och Andy är besviken.
 
Paddy och Rhona fikar på cafét. Han erkänner att han förstår Marlons reaktion eftersom de tar hans son ifrån honom. Rhona tror att Paddy börjar ångra sig men det gör han inte. Pearl kommer in och sätter sig hos dem. Hon vill vara ledig för att möta upp Betty på flygplatsen.
 
Val och Brenda bråkar om vem som ska jobba i köket. Brenda vägrar att be Eric utan hon vill att Rishi hjälper dem. Först vill inte Val det men när Amy nämner att Eric blir rasande om någon annan rotar i hans kök så går hon med på det.
 
Laurel går med på att Ashley ska få träffa Arthur. Hon vill vänta med att låta honom träffa Gabby.
 
Zak blir erbjuden att jobba som trädgårdsmästare på Home Farm. När han kommer hem så undrar Lisa var han varit. Hon blir något förvånad när han säger att han fått jobb av Megan på Home Farm.
 
Pearl får reda på Paddys och Rhonas planer. Hon blir jätteledsen och när Marlon kommer in på cafét blir hon arg på honom som inte försöker stoppa dem. Marlon säger inte så mycket så Pearl fortsätter att säga åt honom att han måste göra något för att få Paddy och Rhona att stanna kvar.
 
Betty kommer tillbaka och första stoppet i byn blir givetvis puben. Val passar på att berätta för henne om nya kocken på värdshuset och hon ser till att Eric hör det. Han reagerar direkt och blir sur.
 
Paddy försöker förklara för Marlon om varför han vill åka. Han säger att han känner sig uttråkad och rastlös, dessutom vill han se världen. Marlon säger att det är precis som han känner det och då får Paddy en idé. Paddy frågar Marlon om han vill följa med till Nya Zeeland. Marlon tvekar men när Paddy försöker övertala honom med barbröstade kiwikvinnor (mest på skoj) så ändrar han sig.
 
Pearl kommer in på puben och sätter sig vid Bettys bord. Hon säger bara hej till Betty och det gör Betty väldigt besviken. Pearl erkänner att hon har tankarna på annat håll just nu.
 
Megan kommer hem till Andy för att se hur skadan efter översvämningen ser ut. Det kommer bli dyrt att laga taket. Victoria blir rasande så hon säger att hon och Andy kommer att flytta till puben och vart Alex tar vägen bryr hon sig inte om.
 
Marlon möter Laurel ute på gatan och han berätta om de nya planerna. Hon ser ledsen ut men önskar honom lycka till i alla fall.
 
Eric rusar in på värdshuset och jagar ut Rishi ur köket. Han tar över och lagar maten. Efteråt sätter han sig och tar ett glas vin. David kommer dit och får höra vad som hänt. Eric berättar att han inte kunde med att någon ändrade på hans meny. Amy påpekar då att Val inte tänkt ändra på något och då inser Eric att han blivit lurad. Han blir rasande på Val och rusar ut därifrån. Val är nöjd med att han ändå kom tillbaka.
 
Dan behöver hjälp med bilen så han frågar Debbie om hon kan fixa det. Hon lovar att titta på den lite senare men då säger Cain att han får vänta. Debbie blir irriterad över att han lägger sig i. När Cain säger att han bara vill att hon tar det lugn svarar hon att han inte ska lägga sig i det hon gör.
 
Victoria och Amy ska in till stan för att festa. De börjar drickandet på puben. Alex erbjuder dem skjuts men Victoria säger nej. På väg till bussen säger hon till Amy att hon är trött på att Alex behandlar henne som en chef och inte som en flickvän.
 
Rhona märker hur glad Paddy är över lösningen med att Marlon följer med dem. Hon är ändå sur för att han inte frågade henne först eftersom allt kommer nu att bli annorlunda.
 
Dan kommer in på puben och Chas börjar flirta med honom så Cameron ska se det.
 
Alex har flyttat in i husvagnen igen men han tvättar av sig i köket på gården. Moira kommer in och ser honom utan tröja. Hon erbjuder honom att ta ett av flickornas rum och han tackar ja med ett leende.
 
Rhona träffar Laurel och de pratar om bröllopet. Rhona erkänner sedan att hon önskar att Marlon ångrar sig och inte vill följa med till Nya Zeeland.
 
Amy och Victoria kommer in på en krog inne i stan. De hinner knappt komma in innan en kille råkar spilla lite öl på Amy. Det leder till blickar mellan dem och tillslut kommer han fram och börjar prata med de båda tjejerna, eller mest Amy. De flirtar med varann och ganska snart börjar de kyssas. En äldre kvinna ser dem och blir rasande. Hon kommer fram till dem och smäller till Amy sedan börjar hon slå på killen som är hennes pojkvän. Kvinnan och killen blir utskickade från krogen.
När Amy och Victoria kommer ut så ber kvinnan om ursäkt. Det visar sig vara Amys mamma och Amy är inte alls intresserad av att ursäkta henne.
När Victoria och Amy ska åka hem i en taxi ger kvinnan sitt telefonnummer till Amy och ber henne att ringa någon gång.
 
 

 
 
 
Ni är flera stycken som påpekat att Stella i julkalendern var väldigt lik Belle. De som gjorde kalendern måste ha sett Htg eftersom likheten var slående, inte bara utseendemässigt utan även till sättet emellanåt. Dessutom tyckte jag att den kvinnliga vakten, som följde med Junior hela tiden, var lik Nicola =)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Känns lite segt att komma in i efter så långt uppehåll.

2014-01-07 @ 14:39:33
Postat av: Agneta

Äntligen är Betty tillbaka!

2014-01-07 @ 20:58:31
Postat av: Agneta

Äntligen är Betty tillbaka!

2014-01-07 @ 20:59:38
Postat av: Lena

Håller med dig Agneta :-)

2014-01-07 @ 21:56:15
Postat av: Hanna

Går man ut uppsminkad på krogen mitt på dagen i England, det verkar de alltid göra i serien. De brukar dessutom ha fester på vardagskvällar, likaså bröllop och dop.

2014-01-08 @ 00:37:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0