Hemligheter är överskattade

Katie och Declan står och pussas i köket på Home Farm när Robbie kommer in. Katie får bråttom därifrån och Declan undrar givetvis varför. Robbie erkänner då att han bara velat ge henne en grattispuss och att hon kanske missförstått det. Declan frågar sedan Katie om vad som hände och han blir förvånad över att hon är upprörd över en puss på kinden. När han pratar med Megan om saken så tror hon att Katie överdriver och är lite väl känslig.
 
Betty frågar ut Victoria om hennes kärleksliv med Alex. Victoria erkänner inget men påpekar att det är svårt att ses mer privat när man bor ihop med Andy. Betty säger då att det finns gott om lador i närheten. Victoria tycker inte det verkar så romantiskt med koskit och spindlar. Betty försöker även få Victoria till att övertala David till att sälja hennes kakor i butiken.
 
Zak ber Lisa att vara med när sköterskan kommer på återbesök hemma hos dem. Sköterskan tror att Zak kan minska på medicineringen men han tvekar. Tillslut kommer de överens om att han ska testa det och om det inte fungerar så får de ringa henne igen.
 
Kerry blir ledsen när hon hör från Eric att Amy rest iväg. Hon berättar det sedan för Andy som tröstar henne och säger åt henne att inte ge upp. Kerry blir så glad att hon lagar middag åt honom och berättar att hon ska åka så inte Victoria surar mer. Andy ber Kerry att stanna och om Vic säger något så är det hans problem. Det slutar med att de kysser varann.
 
Victoria blir rasande dagen efter när hon möter Andy och Kerry kramandes i köket. Hon vill inte ha Amys missbrukande mamma boendes där. Andy säger att han bestämmer eftersom han står på kontraktet.
När Victoria gått så pratar Andy och Kerry, han vill att de bara är vänner för att inte komplicera allt och hon går med på det.
 
Val träffar Megan och hon försöker få låna lägenheten vid havet men Megan säger att det kostar 1200£. Val vill ha kompisrabatt men Megan säger att de inte är vänner.
Megan pratar sedan med Robbie och ber honom att hålla sig undan Katie. Då säger han att det inte är så lätt eftersom det är hon som är ute efter honom.
 
Victoria pratar med Alex och hon säger att hon vill flytta ihop med honom. Han tvekar eftersom han inte har så hög lön men hon ger sig inte. Hon bestämmer att de ska träffa en mäklare för att kolla på ett hus även om Alex säger att han inte kan ta ledigt just då. Hon berättar för Diane att de är ihop igen och när Alex påpekar att det skulle vara hemligt så säger hon att hemligheter är överskattade.
 
Robbie fortsätter att reta Katie. Han säger att Declan bryr sig mer om honom än henne så hon kommer att få det jobbigt om hon är emot honom, blod är tjockare än vatten. Katie beklagar sig för Gennie som säger att hon kanske ska ge igen med samma mynt.
 
Declan ska på affärsresa och han frågar Katie om hon vill följa med men hon väljer att stanna hemma. När Declan åkt så frågar Robbie vad de ska hitta på idag. Katie småler och säger att hon kommer att vara i stallet hela dagen.
 
Betty är väldigt nyfiken på Victorias förhållande till Alex. När Victoria inte säger så mycket så berättar Betty om en vän som "puffat" henne på facebook. Hon träffade honom på kryssningen och han heter Jerry och kommer från Kapstaden. Hon ska prata med honom via Skype senare.
 
Sam kommer hem mitt på dagen med Samson som är sjuk och inte kan vara i skolan. Zak erbjuder sig att passa grabben men Sam vill inte det utan går till Cain för att fråga istället. Cain ställer upp när han får veta att Sam är orolig för att Zak minskat ner medicindosen.
Zak ser sedan Samson i verkstaden och blir förvånad över att Cain är barnvakt. Cain säger som det är och Zak blir lättad över att någon är ärlig i alla fall.
 
Val kommer in på puben och ser Kerry och Andy där. Hon kan inte låta bli att muttra så tillslut säger Andy åt henne att hon inte behöver vara otrevlig. Val inser då att Kerry och Andy har något ihop. Diane stoppar dock Val till att gå fram till Kerry för att bråka ännu mer. Sedan frågar Diane Andy om han är säker på vad han gör och han svarar att Kerry faktiskt är värd en andra chans.
 
Adam kommer in på puben för att kolla om Alex är där men det är han inte. Victoria och Alex sitter och diskuterar huset de tittat på och han är inte alls intresserad av det. Han vill inte heller visa sina känslor inför andra på cafét. Adam kommer till cafét och blir förvånad över att se dem tillsammans men Alex säger att de är bara vänner sedan går han därifrån. Victoria fattar ingenting.
 
Katie svarar Robbie lite tvetydigt när han kommer till stallet för att hjälpa henne. Han tar det för att hon firtar med honom och hon nekar inte direkt. När han sedan böjer sig fram för att kyssa henne flyttar hon på huvudet och går därifrån. Robbie tar tag i hennes arm och puttar henne hotfullt mot väggen. Hon lyckas ta sig loss och går därifrån.
 
Declan kommer hem och hittar Katie gråtandes i soffan på kontoret. Hon berättar att Robbie varit hotfull mot henne. Declan kollar då på övervakningskameran och ser vad som hänt.
Katie ler tyst för sig själv...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

....och återigen har översättaren svårt att reda ut släktförhållandena - Declan är MORBROR och inte FARBROR till Robbie!

2014-02-10 @ 16:50:21
Postat av: Marie G

Bravo Katie! Tycker Declan och Katie passar bra ihop och vill inte att Robbie ska förstöra det, han är ju psykopat. Har inte kollat inläggen så noga, kanske någon kommenterat det tidigare, men är inte Kerry otroligt lik Amy? Kan de vara släkt på riktigt?!

2014-02-10 @ 17:46:20
Postat av: Marie

Jackson: ja, och ganska ofta ser man att Tea översätts som te, oftast betyder det middag/kvällsmat. Half seven översätts till halv sju, fast betyder halv åtta, och i förra veckan blev "we're getting on" något i stil med "vi går framåt" när det skulle stå "vi kommer bra överrens". Listan är lång. Hörde ett radioprogram om översättarnas löner ofta är riktigt dåliga och att skambud läggs i upphandlingar som gör att översättarna omöjligt kan leva på så låga löner utan tvingas stressa igenom uppdragen. Egentlige borde man uppmärksamma tv4 på felaktigheterna. Inte för att skylla på översättarna utan för att ge dem bättre förutsättningar att göra ett bra jobb.

2014-02-10 @ 17:49:58
Postat av: Marie G

Det var jag ovan också... glömmer ofta G:et.

2014-02-10 @ 17:50:42
Postat av: Jackson

Första gången jag såg Kerry reagerade jag också över att Amy och hon är så fantastiskt lika.

Hur är det egentligen med Katies känslor för Robbie? Det känns litet som om hon - mot sin vilja - är en smula attraherad och vill straffa honom för det. Bussar därför Declan på honom.

2014-02-10 @ 17:51:56
Postat av: Adm

Åhh jag glömde visst, vi firar ju födelsedag här på bloggen idag...efter 6 år så går vi in på det 7:e =)

2014-02-10 @ 18:14:43
URL: http://emmerdale.blogg.se
Postat av: Agneta

Happy birthday :) :) :)

2014-02-10 @ 18:43:16
Postat av: TinaV

Grattis!!!!!!!!!!!!!!
Hoppas det fortsätter många år till:-)

Det var skönt att Katie filmade Robbie, hoppas Declan tror Katie hädanefter.

2014-02-10 @ 18:52:38
Postat av: Lena

Grattis igen då Marie och tack. Då har jag följt den här bloggen och HTG i 5 år nu.. Trodde inte det var så länge.

2014-02-10 @ 18:57:00
Postat av: Tina

Grattis. Happy birhday :D

Robbie är ett äckel.

2014-02-10 @ 20:39:10
Postat av: Adm

Tack =)
Tyvärr råkade jag lägga till ett år förmycket =/

2014-02-10 @ 20:46:21
URL: http://emmerdale.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0