Den ovetande enfaldige hjälten

Ashley och Gabby kommer ner till vardagsummet och ser att någon rivit runt bland deras saker. Diane och Chas kommer ner och ser förödelsen. Diane blir orolig eftersom larmet inte varit ikopplat för att inte skrämma Gabby om hon går upp när hon vaknar. Chas erkänner att hon lämnat pengarna på bordet eftersom hon var onykter kvällen innan. De ringer polisen som kommer. När polisen börjat ställa frågor kommer Dan ner och säger att han varit nere på natten för att äta och då såg han pengarna på bordet så han tog upp kassalådan till sovrummet.
 
Priya möter David och hon berättar om polisen och hon säger att hon tänker berätta var hon var om de frågar. David lovar henne att snart kommer det att hända mer mellan dem och att de inte behöver smyga men hon tror honom inte.
 
Debbie vaknar och märker att Cameron inte sovit i sängen. När hon frågar honom säger han att han inte fick plats för att hon bredde ut sig så så han sov på soffan.
 
Rhona kommer tillbaka med Leo men hon ser inte speciellt glad ut. Marlon får reda på det så han skyndar sig dit för att träffa sin son. När Leo somnat så börjar Rhona och Marlon att tjafsa. Hon tror att Marlon ska försöka ta Leo ifrån henne men då svarar han att han aldrig skulle splittra en familj så som hon gör.
 
Rodney får veta att lönen kommer att sänkas om han vill ha jobbet tillbaka. Han blir väldigt besviken på Jimmy och han säger att Charity gör allt för att få Jimmy och Carl osams. Jimmy tror inte på det för han tror att Carl har andra problem men han vet inte vad.
 
På cafét pratas det om Dan. Ali och Rachel är rätt stolta över honom, att han ovetandes lyckats bli hjälte när han räddade pengarna från tjuvarna.
 
Diane tycker att det är lite skrämmande att veta att någon rotat bland deras saker så nu vill hon nydekorera stället. Hon pratar med Priya om att det blir lite ont om pengar för löner så Priya erbjuder sig att ta semester i några veckor eftersom hon känner att hon behöver komma iväg ett tag.
 
Chas pratar med Cameron om vad som hänt. Hon säger åt honom att han måste sälja lastbilen men Cameron vill inte det. Tillslut går han med på det. Han frågar sedan Jimmy om han känner någon som behöver en lastbil och då erbjuder sig Jimmy att köpa den. När Cameron sedan berättar för Chas att Jimmy köpt bilen blir hon rädd för vad Carl kommer att göra. Hon tror att Carl kommer bli vansinnig när han betalar för sin egen utpressning.
 
Rishi möter Ali och Rachel ute på gatan. De båda tjejerna har precis varit hos Ashley för att köpa kyl och frys ifrån honom. Rishi frågar om Rachel ordnat med flytthjälp än. Ali och Rachel börjar skratta för de tror att han skojar eftersom hon bara ska flytta en liten bit. De inser snart att han inte skojar utan råder henne att ta hjälp av en flyttfirma.
 
Chas kommer till Carl på kontoret och ger honom pengarna. Han inser att Cameron ligger bakom inbrottet på puben.
När Carl sedan dyker upp på puben säger han högt till Diane om polisen förhört Chas pojkvän än. Diane skrattar åt honom och säger att Dan är ofarlig.
Chas blir förbannad och följer efter Carl till toaletterna. Hon säger åt honom att lägga av men han svarar att han struntar i pengarna för han vill bara se henne lida.
 
Priya fixar en resa för två till Spanien sedan frågar hon David om han vill följa med. Han lovar att försöka fixa barnvakt till Jacob så länge. David och Priya ses sedan i smyg hemma hos henne och det är nära att Rishi upptäcker dem men David hinner gömma sig. Rishi frågar Priya vem hon ska åka på semester med och hon svarar att det är en vän som heter Davina.
 
Carl får veta av Jimmy att lastbilen Jimmy köpt har varit Camerons. Han säger åt Jimmy att sälja den omedelbart men Jimmy vägrar. Carl går sedan till Cameron och frågar vad de håller på med. Han hotar med att prata med Debbie och när Cameron ber honom låta Debbie vara ifred så säger Carl att han är trött på att höra ursäkter om den sjuka ungen.
 
Charity fortsätter att säga emot Jimmy och bråka med Edna. Det gör att Jimmy blir mer och mer trött på företaget och att Carl inte är på hans sida. När Rodney varnar honom för att Charity kommer att slå split mellan Jimmy och Carl så tror Jimmy inte på det.
 
David frågar Eric om hjälp med Jacob och med butiken för att han ska på semester med Priya. Eric går med på det. David frågar sedan Jacob om det är ok att han åker iväg själv. Jacob blir först ledsen över att inte få följa med men finner sig i situationen. David lämnar sedan Jacob hemma hos Eric och Val. Hon är först inte så glad men sedan så erkänner hon att hon gillar Jacob.
 
Carl står vid bardisken på puben och retar Dan om att Chas var glad och lycklig förr i tiden men att hon bara låtsades. Cain hör det och frågar Chas om han ska hjälpa henne. Hon vill att varken Cain eller Dan bryr sig om Carl.

Polisen kommer till verkstan för att hämta Cameron för förhör. Cain berättar det för Debbie som skyndar sig till Chas för att be henne vara barnvakt till Sarah. Chas säger att Debbie inte får tro att Cameron är skyldig men Debbie svarar att hon inte vet eftersom han inte sovit hos henne under den natten. Chas ber Debbie att säga att Cameron varit med henne i alla fall.
 
Cameron blir förhörd men han vill inte blanda in Debbie i det hela så han har inget alibi. Polisen frågar om den nysålda bilen och Cameron svarar att han sålt den eftersom de behövde pengar för Debbie är gravid.
 
Debbie kommer till polisstationen och lämnar ett vittnesmål om att Cameron varit hos henne hela natten och hon vet det för att hon sover så illa nu när hon väntar barn. Cameron blir släppt men Debbie är inte övertygad om att han är oskyldig.
 
Charity firar med Rishi om att hon tror att Jimmy kommer snart att ge upp företaget och sälja sin del till henne.
 
Chas rusar in hos Carl och säger åt honom att nu räcker det, att han får inte ge sig på Cameron som han gjort. Carl erkänner att han tipsat polisen men nu kommer han låta Cameron vara ifred. Han säger att han bryr sig bara om Chas. Carl tar tag i Chas och kommer henne rätt nära och han har en otäck stirrig blick när han säger att han vill ha henne tillbaka för de hör ihop. Nu har han sårat henne precis som hon gjorde mot honom så nu är de kvitt. Carl säger att han älskar henne och nu kan de ha hemligheten ihop utan att berätta för Debbie. Chas ser rädd ut men säger att hon måste ha betänketid, sedan går hon därifrån.
 
 
Angående det dåliga skicket i Fayes hus så förklarade vår vän Colin att huset ska ha varit uthyrt men att personerna inte förekom i serien.

Kommentarer
Postat av: Linn

Fayes hus, ja. Det verkar som en trolig förklaring att några okända hyresgäster bott där.

Annars verkar det upplagt för en stor dramatisk urladdning i Chas/Cameron/Carl-situationen. Tycker synd om Dan. Han är den som kommer att drabbas hårdast, tror jag. Debbie är tuffare, så jag tror att hon kommer att klara vad som än händer i det fallet.

2014-02-27 @ 14:31:13
Postat av: Agneta

Carl är ju värsta psykopaten! Hu.

2014-02-27 @ 21:11:02
Postat av: ELIZA

Kan ju bara vara en tids fråga tills Carl får ett spel och berättar för Debbie...För inte går ju Chas tillbaka till honom...Vad söt hon var Rhona idag... Haft semester..Utvilad...Och go ungen Leo,bara skrattar ...

2014-02-27 @ 21:45:47
Postat av: Jonas

Jag måste säga att han som spelar Carl var riktigt bra idag. Han var rätt skrämmande. Det är ingen dålig karaktärsförändring han har gått igenom. När han och Jimmy kom till byn var Jimmy en rå sälle, medan Carl var lite snällare.

2014-02-27 @ 22:04:11
Postat av: finländskan

Jag tänkte samma sak som Jonas angående Carls skådespel där på slutet. Galen och stirrig, men mer och mer sårbar. Där alldeles på slutet, jag vet inte om jag nånsin sett nån som sett så sårbar ut.

Hela dendär situationen är väldigt spännande nu, Chas kommer naturligtvis inte att gå tillbaka tlll Carl. Och i sitt förvirrade tillstånd vågar man inte ens gissa vad han tar sig till då han inser det.

2014-02-28 @ 05:15:02
Postat av: Kristina

Kanske någon slår ihjäl Carl? Har ju hänt förr i serien när någon blivit pressad

2014-02-28 @ 10:43:42
Postat av: Trassel

Jag har för mig att Chas vet att Carl dödade sin pappa? Så varför har hon inte utnyttjat det? Känns som att manusförfattaren har skitit i det för att Carl ska bli mördad istället.

2014-02-28 @ 11:54:54
Postat av: Jonas

Trassel: jag är ganska säker på att du har rätt i att Chas vet om att Carl råkade ha ihjäl sin fader. Mycket märkligt att hon har glömt bort det, ja.

2014-02-28 @ 18:58:15
Postat av: SoP

Nej, Chas vet inte om det,däremot Lexie.

2014-03-04 @ 00:16:25
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0