Den gamla haggan förförde prinsessans pojkvän

Chas möter Cameron ute på gatan och hon tackar honom för att han försvarat henne inför Carl dagen innan. Han frågar henne om hon verkligen älskar Dan men Chas svarar inte på det.
 
Victoria sitter hemma och planerar middag inför kvällen. Hon och Alex ska titta på hus på Internet säger hon till Andy. Andy frågar henne om vad hon tycker om Alex och om hon är säker på att hon vill vara ihop med honom eftersom han svikit henne tidigare. Victoria svarar att hon är helt säker.
 
Robbie kommer in på kontoret och han ber Katie och Declan om ursäkt. Nicola som hör det blir givetvis nyfiken men får inte veta vad som hänt.
 
Rachel är hemma hos Gennie och städar. Nikhil påpekar hela tiden om att hon måste städa riktigt ordentligt överallt. Gennie bjuder Rachel på en fika och de båda sätter sig i soffan och pratar. Rachel berättar att fadern till hennes barn ser till att hon kommer att ha någonstans att bo och han kommer träffa barnet när han får möjlighet. Gennie tycker ändå att det måste bli svårt att inte ha någon att dela allt med och att Rachel kommer att få vara ensam ganska mycket. (Bara Rachel vet att hennes baby blir kusin till Gennies och Nikhils barn)
 
Jimmy, Nicola och Carl sitter på puben och pratar arbete, åtminstone Jimmy för Carl har svårt att släppa Chas med blicken. Han frågar rakt ut om någon tror att Chas bröllop med Dan ingår i en vadslagning.
Han går sedan fram till bardisken för att beställa mer öl.  När han kommenterar hennes bröllop återigen så säger Chas till Dan att de borde bestämma datum och att hon vill ha kyrkbröllop. Hon säger att hon kommer att prata med Jude om ett datum. Både Carl och Cameron som står vid bardisken hör detta.
 
Victoria kommer till gården eftersom Alex inte svarar när hon ringer eller sms:ar. Både Moira och Andy går in i vardagsrummet så Alex kan göra slut med Victoria men han hittar inte orden så Andy säger som det är. Victoria som trott att allt var bra mellan dem förstår ingenting. Alex följer med henne ut för att prata. Hon vill givetvis veta varför men Alex säger inte det. Andy och Moira kommer ut och de hör att Victoria ställer frågor till Alex och ganska snart inser hon att det är en annan kvinna som Alex varit med. Hon kräver att få reda på vem men då säger Moira att det kanske inte är så viktigt. Victoria ger sig inte så tillslut säger Moira som det är. Då skyller Alex på att det är Moiras fel. Andy tar med sig Victoria hem. Moira är besviken på Alex som skyllt allt på henne så hon säger åt honom att han får behålla jobbet men han måste flytta därifrån.
 
Carl säger till Jimmy att han tror att Cameron är inblandad i Chas plötsliga bröllop med Dan men att han inte förstår hur. När Carl sedan ser Dan och Cameron stå ute och prata med varann så frågar han Cameron om saken. Cameron svarar att Chas är Debbies faster (inte moster) så hon ingår i familjen.
 
Victoria vill berätta för Adam om vad som hänt men Andy tycker inte att hon ska göra det. När Victoria sedan ser Moira och Adam på puben så kan hon inte låta bli att berätta för alla. Hon säger högt och tydligt att Moira varit med Alex. Moira tar en klunk från Adams champagneglas, som han fått för att Rishi velat fira sin familj som blir större och större, sedan går hon därifrån. Alla verkar lika förvånade över vad som hänt.
 
Chas berättar att hon kommer att gifta sig om en månad för Gennie. Gennie blir oroad över att det är precis då som Debbie kommer att föda sitt barn och hon strax efter. Chas säger att det var den bästa tiden för Jude så nu blir det så. Gennie skyndar sig för att prata med Dan som ännu inte fått veta vilket datum, hon vill att de har en förlovningsfest ganska snart.
 
Snabbt ordnas en fest hemma hos Dingles. Lisa är orolig för att Zak inte ska orka med det men han säger att det inte blir några problem. Dan vill ta med sig Chas på en åktur och hon är rätt förvånad över att han klätt sig i kostym och att Diane är så angelägen om att Chas ska följa med honom. Hon blir rätt överraskad när hon kommer hem till Dingles och alla är där.
 
Katie och Declan står och pratar med Chas när Dan kommer förbi och tar med sig Declan ut för att grilla hamburgare. Declan är inte så förtjust i tanken men Dan säger att nu är de vänner eftersom deras blivande fruar är bästa vänner.
 
Chas minglar runt och pratar lite med Cameron och med Charity som insett att det måste vara kärlek som får Chas att gifta sig med Dan. Charity säger det även till Cain som dyker upp men han tror henne inte
 
Laurel kommer till cafét för att prata med Rodney och Gabby. Gabby vill fortfarande inte flytta hem så Rodney låter henne stanna några dagar till.
 
Moira pratar med Hannah och Holly och får veta att Adam redan berättat för dem om Alex. När hon frågar Adam om varför han gjort det så svarar han att han tyckte de borde få veta det. Han kan inte förstå varför hon behövde Alex för att gå vidare efter Johns död. Moira säger att hon ville bara ha lite kul, precis som han när han var ihop med Ella. Adam tystnar och går upp till sitt rum.
 
Andy frågar Victoria om hon vill följa med honom till Sarah som är dålig. Han säger att hon kan läsa en saga för Sarah om hon vill. Victoria säger då lite surt att hon kan berätta sagan om den gamla haggan som förförde prinsessans pojkvän.
 
Belle håller sig undan på festen för hon vill inte träffa Sean. Han har inte heller speciellt roligt så han följer med Ali, Amelia och Ruby hem när de går tidigare. Ali märker på hans humör att något är fel och Ruby säger att det är nog Belle han tänker på. Amelia frågar om hon måste tycka om Chas även om hon luktar konstigt.
 
Victoria möter Adam ute på gatan och strax efter kommer Moira. Vic är fortfarande bitter över att Moira varit med hennes pojkvän och hon säger det till henne. Alex kommer gående och genast pikar Victoria honom om att han kanske ska gå till Edna nu. Cain kommer gåendes och hör deras ordväxling men Moira vill inte att han lägger sig i för hon klarar av detta själv. Moira säger åt Victoria att det räcker nu, att hon fått säga det som finns att säga, sedan går hon därifrån.
 
Zak håller tal på Chas förlovningsfest. Alla skålar och är glada. Chas går ut ett tag och ställer sig vid grillen som nu är tom. Strax efter kommer Cameron och frågar henne hur det är. Hon är ledsen för att allt är så jobbigt sedan går hon och ställer sig bakom huset. Cameron följer efter henne och hon säger att han får sluta göra henne så fövirrad eftersom hon vet att hon aldrig kommer att få den hon vill ha. Cameron böjer sig fram och kysser henne. Lite längre bort står Carl och ser allt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Oj, oj, nu händer det saker! Vad skall Carl ställa till med tro?

2014-02-12 @ 17:11:34
Postat av: AnnaS

Carl har tydligen tagit Cains roll, att vara den som ser och hör allt. Förmodligen är han också duktig på att utnyttja det han får veta!
Jag trodde att Adam skulle gå i taket när han fick veta om sin mamma och Alex. Tyckte han tog det rätt lugnt ändå.

2014-02-12 @ 23:12:24
Postat av: Sanna

En annan som i mitt tycke tog det förvånansvärt lugnt var Diane. Hon verkade nästan lite imponerad med sitt "cougar" och "Mrs Robinson".

Denna fråga kanske har besvarats/ dikuterats tidigare, men är det någon som vet när det där "live-sända" avsnittet sänds i Sverige. Dvs 40- eller 50-årsjubileet? Någon sa att det är då som musikfestivalen kommer att gå av stapeln. Visst var det direktsända ett entimmesavsnitt?

2014-02-13 @ 01:20:18
Postat av: Anonym

och översättarna tror att Chas är moster till Debbie. Visst dem säger aunt vilket kan betyda både och moster och faster så grandpha kan betyda morfar och farfar men översättarna måste ju kunna serien.

2014-02-13 @ 01:46:41
Postat av: Jackson

Coolast var väl ändå Moira när hon lyfte glaset och sade "Skål allihop" sedan Victoria skrikit ut vad som hade inträffat inför alla på puben. Ja, Diane är nog imponerad.

2014-02-13 @ 08:49:13
Postat av: TinaV

Jag tycker att det var kul när Moira satte Viktoria på plats, Viktoria har väl inte rätt att springa runt och tjata på Moira i evighet, det är Alex hon ska gnälla på.
Moira var inte otrogen mot någon, och Viktoria var ju inte intresserad av Alex och gjorde slut och var väldigt tjurig och kaxig mot Alex.

2014-02-13 @ 09:34:43
Postat av: ELIZA

Jackson: Jag skrattade när Moira gjorde det! Ha ha ha ...Och TinaV: Så klart det är Alex hon ska prata med..Om någon, Du har ju helt rätt där...Moira ska fräsa av snorungen...Blev ganska till mej när Carl såg Chas och Cameron, aj aj ,vad ska bli av det där??? ( Inte kan Carl vara tyst,,) Och chas borde ställa in bröllopet genast,är verkligen inte snällt det hon tänker göra..Hon ser ju lidande ut så fort Dan är i närheten..Utom när hon får basunera ut nåt om dom, då ser hon ut som en katt som fått en extra fet mus...Kan aldrig sluta väl det där..Bör väl vara dags för Paddy och Rhona att åka snart? Flera dagar sen dom packade "picknick" väskan..Personligen har jag alltid gillat Paddy så är lite besviken på hans sätt nu, och även ledsen om han verkligen ska försvinna..

2014-02-13 @ 10:55:02
Postat av: finländskan

Adam har verkligen inget att säga till om då det gäller andras kärleksaffärer, med tanke på hur han själv uppförde sig med Ella och Mia.

2014-02-13 @ 11:30:04
Postat av: Jackson

Tillvaron blev ju, på många olika sätt, helt upp-och-nedvänd för både Marlon och Paddy när Rhona dök upp. Tycker inte om henne.

2014-02-13 @ 11:34:37
Postat av: Malin

Älskar Moira! Så fantastiskt när hon tog champagneglaset och ba: "Skål allihopa"

Jag kunde inte hålla mig angående 40-års jubileet, så jag såg det när det sändes i England, ganska coolt att se det live. De har ju en övervakningskamera i byn på emmerdales hemsida och då kunde man se på den också när de gick där.

2014-02-13 @ 20:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0