Polisen, smoothies och smärtstillande

Lisa och Zak ringer polisen för att försöka få bort bilden på Belle från Internet. Polisen frågar ut Belle och sedan söker de upp Thomas hemma hos Kings. Tillslut besöker de även Sean. Ali får veta att sonen kan åtalas för barnporrsbrott. Hon blir upprörd och Dan som kommit dit lovar att Sean aldrig kommer att göra om samma misstag.
 
Nikhil har kallat in Laurel på kontoret. Hon kommer in glad i hågen men Jai berättar att nästa gång så kanske hon får tjänsten men denna gång har den gått till Ali. Laurel blir givetvis förvånad och besviken. Nihil blir irriterad och får då höra att Jai ändrat sig.
 
Brenda har varit på babysim med Molly och Bob. Där har hon lärt känna en kvinna (som jag inte minns namnet på) som också varit väldigt sjuk men nu mår hon mycket bättre tack vare olika smoothies. Brenda besöker kvinnan för att köpa hem drycken och för att få annan form av terapi. Gennie är frustrerad eftersom hon vill att mamman söker riktig vård istället för massa hokuspokus.
 
Vanessa har fått ärva sin gamla moster/faster och hon erbjuder sig att köpa in sig i kliniken. Paddy stirrar på henne när hon nämner det men då säger hon att hon bara skojade. Rhona påpekar sedan för Paddy att det var säkert inget skämt. Rhona har ont i ryggen så hon söker upp dr Abbott och får massa starka tabletter utskrivet. Hon säger till Paddy att det kanske är bra om Vanessa tar del av företaget. Vanessa kommer in och märker att de pratar om henne. Hon säger att det är faktiskt bara fördelar för Paddy och Rhona om de delar ansvaret för hon kan jobba kvällar och helger eftersom hon inte har någon familj.
 
Jimmy blir rasande på Thomas som träffar Belle. Han är orolig eftersom Belle räknas som mindreåring. Jimmy säger till Thomas att de får inte ses något mer och att han får bara gå till jobbet annars ska han hålla sig hemma.
 
Thomas försöker ringa Belle men ingen svarar. Han blir orolig och söker upp henne hemma. Belle blir glad när hon inser att han inte alls tänker dumpa henne för bilderna. Precis då kommer Zak hem och han blir förbannad när han ser Thomas. Thomas kysser Belle framför ögonen på Zak, sedan går han därifrån. Zak ringer till Jimmy och skvallrar och det leder till att Jimmy bokar biljett till Thomas som måste åka hem till sin mamma i Saudiarabien.
 
Declan som pratat med Cameron säger åt Robbie att låta dem vara för annars skvallrar han för Megan om svartspriten som Robbie säljer. Robbie nämner för Megan att Declan pratat med honom men han säger inte vad som sagts. Megan blir sur och säger åt Declan att låta Robbie sköta sitt. Declan påminner henne om att hon bett om hans hjälp tidigare.
 
Gemma och hennes pappa kommer hem till Dingles för att hon ska be om ursäkt. Hon råkar även nämna att Thomas måste lämna byn. Belle blir jätteledsen och rusar därifrån. När Dom och Gemma gått så är Zak lättad över beskedet om Thomas. Lisa inser att det inte kommer att bli lättare, Belle är 14 och det har precis börjat...
 
Ali försöker ta jobbet som förman på största allvar. Det börjar med att hon kommer försent eftersom polisen varit hemma hos dem för att prata med Sean. Sedan blir hon osams med Lisa angående deras barns förehavande. Nästa problem är när hon spiller kaffe på Nikhils papper. Hon tar hem papprena i smyg för att försöka göra rent dem. När hon ska lägga tillbaka dem på kontoret kommer Jai in. Ali blir nervös men Jai går iväg så hon kan lägga in papprena i en annan bunt med papper.
 
Brenda är less på att både Gennie och Bob är emot hennes val och hon tror att de planerar hennes begravning. Hon kallar in dem och Nikhil till möte i kyrkan. Där ber hon dem lyssna på henne. Brenda berättar att hon hellre lever lycklig med sina nära och kära den tiden hon har kvar än att genomgå en massa medicinsk behandling som kanske är i onödan...
 
 
Jag saknar Moira och Cain!
 
 
Trevlig helg

Kommentarer
Postat av: Ylva

Trevlig helg själv! Ja var är Moira? Och varför kan Ali inte bara tala om att hon spillt ut lite kaffe? Ingen världskatastrof precis. Plötsligt börjar jag känna lite sympati för Thomas... Märkligt hur jag låter mig manipuleras:)

2014-08-23 @ 19:00:22
Postat av: Agneta

Och när ska Diane komma tillbaka??

2014-08-23 @ 20:14:15
Postat av: Angelica T

Hade helt glömt bort historien med tumören efter uppehållet.

2014-08-24 @ 08:36:06
Postat av: Astrantia

Just nu gillar jag serien! Jag gillar historien med Belle och Internetbilden för den känns både trovärdig och aktuell. Detsamma gäller Brenda och hennes försök med alternativa botemedel vs läkevetenskap. Så mycket intressantare att följa än till exempel Camerons gangsterintriger och mordhistorier... Jag börjar också känna sympati för Thomas: är han bara en messed-up tonåring eller manipulativ, eller en blandning av båda?!

2014-08-24 @ 11:30:47
Postat av: AnnaS

Jag anade att man skulle komma att gilla Thomas. Så är det med många man ogillar från början: Lizzie, hon som var mamma till han som blev förlamad som var ihop med Chas' son, Sean, Sandy... Cameron däremot, han tycker man bara sämre och sämre om. Kan han inte åka dit snart?! Och ta Robbie med sig i fallet!

2014-08-24 @ 20:51:17
Postat av: Linn

AnnaS: HAZEL hette hon som var mamma till Jackson som blev förlamad.
Håller med dig om att Cameron och alla hans historier är jättejobbiga.
Jag gillar Sandy. Förstår inte att någon kan ogilla honom. Han är en snäll, väldigt skärpt och verbal gammal farbror. Visserligen alkoholiserad, men inte så illa att han inte vet vad han gör.

2014-08-25 @ 14:49:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0