Tillslut kom ett erkännande...

Alex möter Cameron på kaféet och han ser på en gång att Cameron är orolig för Chas. Alex råder honom att bara säga sanningen. Cameron reagerar på det Alex sagt men inser snabbt att han inte vet något.
 
Jimmy är nervös för det är hans tur att vittna denna dag. Edna kommer hem till honom eftersom hon fortfarande är chockad över vad Chas sagt om att Carl mördat deras far. Nicola svarar snabbt att de är också chockade efter det men tror inte det stämmer.
 
Rachel tar med sig Ruby till Sam för att be om ursäkt för att hon lagt sig i. Sam är fortfarande lite tafatt och när Rachel skämtar med honom så blir han förvirrad.
 
Moira kommer hem till Cain för att be om ursäkt för gårdagen. Han svarar att det är okej eftersom de båda vet att det bara handlar om sex mellan dem. Moira säger att båda två vet att det är mer än så. För att inte verka sårbar så säger Cain att det är bara som hon tror. Han går därifrån för som han säger så vill ingen av dem hamna i något förhållande...
 
Jimmy står i vittnesbåset och blir utfrågad av advokaterna. Han svarar att han inte tror på ryktet om att Carl mördat deras far. Jimmy blir pressad av alla frågorna men han erkänner sedan ändå tårfyllt att han saknar sin bror.
 
David kommer till puben och frågar Priya om hon kan ta rast så de kan ut och "jogga" en stund. Priya är inte på humör utan hon vill att han pratar med Alicia så fort som möjligt. Han lovar att han ska prata med henne vid rätt tillfälle.
 
Debbie ser Cameron utanför rättsalen. Hon går fram till honom och säger att hon hoppas att han klantar till det och att advokaterna sliter honom i stycken.
 
Jai pratar med Rishi om sonen. Han kan inte låta bli att tänka på honom även om Rishi råder honom till att låta bli. Jai ringer till sjukhuset men får givetvis inget veta via telefon. Han säger sedan till sin far att sonen kanske inte ens lever längre...
 
När det är Camerons tur att vittna så berättar han om hur fin och omtänksam Chas är. Han fortsätter att säga att han vet att Chas inte är kapabel till mord och att det aldrig var hennes mening.
Charity sitter på läkaren och är rätt skadeglad när advokaten lyckas få det Cameron svarar att bli negativt för Chas. Gennie som hör det blir ledsen.
 
Vanessa kommer till gården för att kolla till korna. Hon ber om ursäkt för att hon klampat rätt in igår. Sedan frågar hon Moira om hon kan få te och veta lite mer om den där skrämmande men sexiga mannen från igår. Moira skrattar och svarar att det är lite komplicerat. Vanessa säger att då blir det bättre med lite vin. De båda kvinnorna sitter i köket och pratar. Moira berättar om både Cain och Alex.
 
Adam sitter på kaféet med Victoria och Amy. Han är fortfarande lite besviken över att hans mamma träffar Cain. Victoria planerar julen för hon vill att den ska bli perfekt utan jobbiga föräldrar. Amy säger då att hon önskar att hon inte var singel för det är extra jobbigt under julen. Robbie som sitter en bit i från hör detta.
 
Eric är på puben och Alicia frågar honom om hur David haft det under tiden hon varit borta. Han råder henne att prata med David direkt istället. När Eric går därifrån så säger han till Alicia att David har hållit sin del av avtalet så nu är det dags att hon gör det också. Alicia förstår först inte vad han menar så han säger att hon borde bryta upp och ge David skilsmässa nu när hon är fri.  Alicia ser väldigt ledsen ut när hon tänker på det.
 
Advokaten fortsätter att fråga ut Cameron och tillslut när Cameron sagt flera gånger att Chas inte är kapabel till att mörda någon så säger advokaten att han kan inte veta säkert eftersom han inte var där. Cameron tystnar på en gång. När advokaten tackar för sig vill Cameron säga en sak. Han säger att han vet att Chas inte mördade Carl. Advokaten frågar givetvis hur Cameron kan veta det. Cameron stammar fram "för jag... för jag... känner henne, hon gjorde det inte"
 
Ruby kommer in på puben och frågar Bernice om vad det kostar att hyra stället för en likvaka. Jai som sitter en bit ifrån hör det och blir orolig så han går fram till Ruby för att höra vad som hänt. Ruby berättar att det är Alis och Rachels morfar som dött. När Jai frågar om babyn så svarar Ruby att han mår mycket bättre. Jai sätter sig återigen hos Rishi. Precis då får han meddelande från Charity som fortfarande är på rättegången och att Debbie är väldigt upprörd så hon sover hemma hos henne istället. Rishi märker att Jai blir lättad och Jai förklarar att han är trött på att ljuga.
 
Victoria berättar för Adam att hon vill ge Amy det hon vill ha, en pojkvän. Adam tittar på henne och undrar vad hon menar. Victoria tittar då menande på Robbie som står en bit ifrån dem.
 
Cameron kommer upp till åhörarläktaren efter att ha vittnat. När det blir paus så kommer Debbie fram till honom och frågar om det var värt allt detta för att ligga med en gammal slampa. Cameron svarar inte utan tittar bara rakt fram.
 
Kerry håller på att planera julen hemma hos Andy. Hon vill bjuda över Debbie och barnen men Andy tror att de redan är upptagna. Kerry vill ändå ordna med en stor kalkon. När Andy säger att det är ok så jublar Kerry och börjar dansa och sjunga med Sarah som är lika glad. Amy står en bit ifrån och ser dem.
 
Andy och Kerry lämnar barnen hos Debbie. Kerry bjuder in Debbie till julen men får veta att de firar hos Dingles. När de gått och Sarah gått upp till rummet börjar Debbie gråta. Hon berättar för sin mamma att det var så jobbigt att höra Cameron i rätten berätta hur fin och omtänksam Chas är, för det visar att han älskar henne.
 
Edna kommer hem till Jimmy åter en gång. Hon måste förvissa sig om att ingen verkligen tror att Carl mördade Tom King. Jimmy svarar att de inte tror att det är så.  När Edna gått så säger Jimmy att det är jobbigt att ljuga för alla.
 
Alicia ber David att komma till puben. Hon försöker förklara för honom att när hon sa att hon älskar honom precis innan hon åkte i fängelse var för att hon var så förvirrad av alla känslor det innebar att åka in. Hon säger att hon vill ge honom skilsmässa som lovat. När hon börjar gråta vill hon inte erkänna det för David så hon vänder sig om. David märker givetvis det och säger att de behöver inte stressa utan de kan vänta till efter jul.
När Alicia sedan kommer hem efter arbetspasset så ska David och Jacob titta på film. Hon sätter sig mellan dem och myser i soffan.
 
Eric hjälper Val att plocka ut massa kassar ur bilen vid värdshuset. Plötsligt kommer Cameron rusande och krockar med Eric men han ber inte om ursäkt. Alex som ser honom skyndar sig efter för att fråga vad som händer. Cameron som bor på värdshuset vill vara ensam men Alex vägrar gå iväg när vännen är så upprörd. Det slutar med att Cameron erkänner mordet på Carl för Alex. Han är så arg att han slår näven i en spegel. Alex blir rädd och rusar därifrån. Cameron springer efter. Val och Eric reagerar på Camerons blodiga hand men han springer ut. Alex är försvunnen och Cameron står kvar på gatan och tittar efter honom...
(Riktigt otäck situation, tycker jag, för nu måste ju Alex skynda till polisen men kommer de att tro honom?)
 
 
Glad påsk alla kära HTG:are!

Kommentarer
Postat av: Jackson

Glad Påsk till er alla!

Nu är det ju såååååå spännande!!!! Vart är Cain på väg? Skall han åka till Aaron för att förhindra att han kommer till rättegången och ställer till det?

Alex' situation är sannerligen inte avundsvärd. Hur skall han agera? Hittar Cameron honom och vad händer då?

Alicias kämpande berörde mig verkligen idag.

2014-04-17 @ 15:33:18
Postat av: TinaV

Glad påsk, tur att man kan läsa här då jag missade programmen idag.

2014-04-17 @ 17:52:19
Postat av: Julia

Åååh, typiskt att det är "uppehåll" nu när det är så spännande! Hur ska det gå för Alex? Hinner han till polisen? Kommer de tro på honom? Ingen rolig situation att vara i, huva!

Tycker inte David var så smart idag. Alicia gjorde det enkelt för honom, han kunde varit tydligare med att han vill vänta för Jakobs skull och att de sedan ska skilja sig, inte säga som han gjorde nu att de ska vänta och sedan se vad de känner.. nu tror ju hon fortfarande att hon har en chans. Han borde berätta för Alicia om Priya. Har känt så tidigare med honom att han vill vara snäll men att det oftast istället slutar med att bli en björntjänst. Han verkar ha lite svårt att komma till skott.

Undra om Cain kommer att vara borta hela julen eftersom han hälsade god jul till Debbie. Ville ju att han och Moira skulle fira ihop. Och vart ska hon bli av? om Adam och co ska ha sin fest där som Victora sa.

Glad påsk allesammans!

2014-04-17 @ 17:58:59
Postat av: Agneta

Glad påsk alla HTG-fans! Alltså, Cameron måste väl vara den sämste skådespelaren som någonsin har varit med i serien.

2014-04-17 @ 22:43:21
Postat av: AnnaS

Agneta: håller med dig ang Cameron! Speciellt när han är upprörd spelar han irriterande dåligt! Jag har tänkt på det länge nu. Förresten, hur kunde det bli tre märken i spegeln som han slog handen i?
Nu är det nog bäst att Alex håller sig undan!

Glad påsk alla!

2014-04-17 @ 22:50:00
Postat av: ELIZA

Tur att det "bara" var datorn som strulade för Dej, Marie!! Vi är många som är beroende av Dej, ska du veta! Först: Jackson: Cain åka till Aaron? Då har jag missat om Aaron har varit på tapeten...Är ju så mycket på gång, och tyyypiskt att det nu är uppehåll i 4 dagar...Att Rachel bett Jai hålla sej undan,tror jag inte håller..Hon ska bo i samma by med bebisen,och nog skulle då åtminstone jag undra som granne, varför Jai kommer att göra sej så många ärenden dit...För det är väl klart att han ska träffa sitt barn...Väntar med spänning på att Charity får reda på alltihop...Tyckte det var lite konstigt när Moira och den nya veterinären tog sej en vinare och Moira viker ut hela sitt kärleksliv för en okänd människa !? ..David och Alicia, hur feg är han inte? Var väl ett utmärkt tillfälle att säga som han sa till Priya, vi låter julen gå över,sen tar vi ut skilsmässa..Fegis...Går inte årstiderna väldigt fort i Emmerdale?? Är jul nu igen...Och Chas...Måtte hon bli frikänd,vill absolut inte att hon försvinner...Vi får väl se hur det blir,nu när Cameron erkände för Alex...Och om jag vore i Alex kläder skulle jag genast åka till polisstationen,och be dom låsa in MEJ,tills dom tagit fast Cameron för mordet...För den mannen är livsfarlig...(Nu var jag fyndig..) Glad Påsk till Marie och alla bloggare!

2014-04-18 @ 08:34:35
Postat av: Jackson

Blev också förvånad över Moiras och den nya veterinärens förtroliga samtal över en flaska vin. OK, förstår att Moira vill lätta sitt hjärta vad gäller Cain, och kanske är det lättare med en lyssnare som inte känner honom och hans, understundom, brutala beteende, men ändå. Njae....

Just det, när skall Charity få veta? Då smäller det garanterat!!!!! Ja, Alex, stick omedelbart till polisen och be att får hyra en cell!!!

2014-04-18 @ 08:57:12
Postat av: Lena

Vill bara önska alla här en riktigt glad påsk !

2014-04-18 @ 13:05:02
Postat av: JH

Tycker att de har lite speciella jultraditioner där i byn.. Firar ingen med sin familj och släkt? Verkar vara helt okej att fira jul med kompisar och pojk/flickvänner man har haft en vecka typ. Och okej att lämna folk ensamma på julafton..

2014-04-18 @ 16:13:16
Postat av: klara

hej, vet du om det finns någonstans man kan kolla på hem till gården fast man är utomlands? kram Klara

2014-04-18 @ 21:37:37
Postat av: ELIZA

Kommer Du åt tv4 play?

2014-04-19 @ 18:53:14
Postat av: finländskan

TV4-Play syns tyvärr inte utanför Sverige (eventuellt kan svenska produktioner synas, men aldrig icke-svenska). Jag har en gång frågat om detdär hos TV4:s kundservice, och det har med avtal och rättigheter att göra.

2014-04-19 @ 23:21:28
Postat av: Frk Höger

Är det fler än jag som får abstinensbesvär vid uppehållen?
Även om jag har ringsignal med introt och bild på cain och moira som bakgrund på datorn så vill jag ha mer...

2014-04-21 @ 14:38:54
Postat av: ELIZA

FRK:Höger;...Underbart!! Varför är jag här inne? Abstinens !!...

2014-04-21 @ 15:26:18
Postat av: malin

Hej, undrar om det finns något sätt att se säsonger som redan har varit. Verkar vara svårt att få tag på säsongs-boxar?

2014-04-21 @ 17:32:38
Postat av: Madeleine

Cameron är inte alls dålig skådis, han spelar en psykopat och det gör han jäkligt bra!

2014-04-21 @ 18:27:32
Postat av: linda

Till er som undrar om man kan se htg på något annat sätt, jag bor i norge men har svensk tv4 och spelar in alla avsnitt, men allt ligger ute på you tube, allt från små klipp till hela avsnitt, och där kan msn se avsnitt som sänds i uk nu.

2014-04-21 @ 20:56:33
Postat av: AnnaS

Madeleine: håller inte alls med dig om Cameron. Han snörvlande och snorande och flåsande är inte ett dugg psykopatiskt, bara dåligt skådespeleri, tycker jag. En riktigt bra psykopat var Carl, däremot!

2014-04-21 @ 21:31:52
Postat av: Ylva

Tycker Cain är en bra psykopat. Ibland nästan mänsklig. Ibland helt bindgalen.

2014-04-22 @ 09:34:33
Postat av: Anonym

Haha snyggt Frk Höger inga halvmessyrer där inte.
HTG hela vägen :-)
o
Nu är det väl ändå dags för Jai att ta sitt fulla ansvar.
Pengar är bra men........

2014-04-22 @ 10:37:28
Postat av: Lena

namnet försvann :-)

2014-04-22 @ 10:38:28
Postat av: Catrin

Jag håller med AnnaS, Cameron spelar riktigt dåligt. Snörvlar och håller på,tycker mest han är patetisk. Carl däremot spelade riktigt bra. Tänkte också på det där med tre märken i spegeln när han bara slog en gång...

För övrigt ser det väldigt somrigt ut på te x träden och gräset för att vara jul :)

2014-04-22 @ 11:17:08
Postat av: Jackson

Idag var det för himla otäckt mest hela tiden.

2014-04-22 @ 15:59:05
Postat av: Linn

Catrin:
Det ska föreställa december, men de spelade in i typ oktober.

2014-04-22 @ 22:12:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0