Hästherpes, gruvschakt och två mammor

Sam försöker prata med Declan men han är upptagen med Katie så Sam får återkomma. Declan berättar att han avbokat alla hennes lektioner denna dag för att han bokat in henne på spa-behandling. Katie blir besviken eftersom hon vill hellre att de kan börja leva normalt igen efter allt firande.
 
Gabby blir glad när hon träffar Bernice hemma hos Diane. Hon har knappt tid för Laurel som hämtat henne från skolan utan hon ställer massa frågor till sin mamma. Bernice säger till Laurel att hon tar över nu så kan Laurel göra något annat.
 
Rhona fortsätter att höja Brett till skyarna och nu vill hon veta mer om vad han har skrivit om hästherpes. Paddy muttrar och när Brett frågar om kanoten så låter Paddy honom låna den. Paddy erbjuder även att visa ett bra paddlingsställe i närheten.
 
Katie är besviken på Declan och har ett behov att få prata av sig. Hon söker upp Gennie som inte har tid men Katie försöker ändå få Gennie till att ändra sig. Hon ber Gennie om ursäkt för det som hänt och hon säger att hon skulle behöva en Mollykram. Gennie svarar att Molly sover. Katie går därifrån besviken.
 
Nikhil har kommit över till Home Farm för att Declan vill ha sällskap så han inte tänker på arbete. Declan vill spela på flipperspelet och ta en öl. Nikhil lyckas övertalas till att stanna en stund trots att han längtar till sin familj.
Sam kommer in och vill prata med Declan men återigen får han återkomma en annan dag. Declan är inte på sitt bästa humör så när Nikhil närmar sig poängrekord så stänger Declan av spelet. Nikhil undrar vad som står på eftersom han märker att Declan inte är sig själv. Declan berättar då om att Katie ljugit för honom och att han känner att han inte kan lita på henne, att han gift sig med någon han inte känner. Katie som precis kommit in i rummet hör allt.
 
Charity kommer in på kontoret efter ett möte och hon blir irriterad när Edna är där trots ledig dag. Edna får gå hem fast Jimmy försöker få Charity att ändra sig. När det sedan visar sig att Charity ordnat ett till kontrakt till företaget vill Jimmy öka Ednas arbetstimmar men Charity vägrar.
 
Ashley frågar Bernice om hur länge hon tänker stanna men får inget klart svar. Han säger åt henne att det kanske är bättre att hon löser sina problem i Brighton istället.
 
Brett har kollat upp farleden som Paddy rekommenderat och när de ses på puben säger han till Paddy att det är inget bra ställe för det är en lerbank där så bara en idiot skulle paddla där. Marlon hör det och fnissar till.
 
Diane ringer Bernice man Charlie och får reda på att hon varit otrogen och nu är deras dotter rätt förvirrad. När Diane och Rodney konfronterar Bernice så erkänner hon. Hon säger att hon blivit utkastad av sin man efter det. Diane blir rasande när det händer återigen, att dottern är otrogen mot sin man, så hon säger åt Bernice att sluta såra andra. Gabby, som hör när Bernice och Diane bråkar, går ut. Hon går till cafét där Laurel och Arthur är. Gabby berättar att mamma och mormor bråkar så hon vill inte vara där. Laurel och Gabby får en mysig fikastund på cafét så när Ashley kommer så säger Gabby att hon vill göra om det snart. Ashley är förvånad över att Gabby är där och inte med Bernice.
 
Rodney och Diane fortsätter att fråga ut Bernice. Hon säger att Steve, den nya mannen hon är kär i, är gift och ska lämna sin fru. Hon berättar att hon är lycklig med honom för han är allt det Charlie inte är. Diane påpekar att så sa hon om Charlie förut. Rodney frågar om Steve är rik och Bernice svarar att han är det men det är absolut inte därför hon är kär i honom.
 
Katie försöker prata med Declan och han säger att hon är förändrad. Hon svarar att hon lurade Robbie för deras skull men att hon inte visste att hon skulle gifta sig med en ensam och isolerad man. Declan blir förbannad och säger att hon har rätt, han är ensam och isolerad. Han är så arg att han går därifrån.
 
Ali sitter på fabriken och pratar med sina arbetskamrater. Hon berättar att hon gärna skulle ha Charitys gamla tjänst. Lizzie råder henne att söka den om hon är intresserad. När Ali sedan kommer till cafét och pratar om att hon knappt kan läsa så erbjuder sig Bob att lära henne det så hon kan läsa böckerna hon får av sin farfar varje jul.
 
Declan åker iväg med en av sina fyrhjulingar och han är väldigt irriterad. Katie försöker stoppa honom men när det inte hjälper så tar hon en annan fyrhjuling och åker efter. Hon försöker stoppa honom ute på fälten men det går inte så bra.
När han sedan får slut på bensinen så måste han stanna så Katie försöker återigen prata med honom. Declan är så arg för att han förstört sin familj för Katies skull och att han flyr inte för att han känner skuld utan för att fly ifrån henne. Katie blir så ledsen att hon startar sin fyrhjuling och åker därifrån så Declan får gå tillbaka. Hon hinner inte så långt förran hon försvinner ner i ett stort hål. Declan springer fram för att se vad som hänt. Han försöker dra upp Katie men hon tappar taget och rasar ännu längre ner i hålet. Declan blir orolig för han är rädd att förlora henne.
 
Sam som sett när Declan och Katie åkt iväg börjar bli orolig. Han ska se till att fyrhjulingarna är rena och fina tills i morgon. Nicola avråder honom för att ringa och störa dem men tillslut så ringer hon Declan. Tyvärr så ligger Declans mobil hemma.
 
Ashley är arg på Bernice när han återvänder till puben med Gabby. Diane får passa flickan medan han pratar med Bernice. Han är förbannad för att hon inte haft tid för Gabby och inte märkt att Gabby var ledsen för deras bråk. Bernice svarar att hon vet nog att Ashley inte är den bästa förebilden för Gabby eftersom han slagit sin pappa och har en fru som lämnat honom för Marlon. Ashley blir förvånad över att hon vet men sedan säger han att Laurel är mer mamma än vad Bernice någonsin kommer att bli. Då börjar Bernice att gråta. De blir avbrutna av Diane så Bernice går iväg. Ashley är irriterad och han säger att han inte går på hennes gråtvalser längre.
 
Brett lovar Edna att kolla till Tootsie som inte äter ordentligt. Han kan efter en snabb undersökning inte svara på vad som är fel för de måste ta prover först. Edna blir orolig och säger att Rhona kanske ska göra en undersökning. Då säger Brett att han känner en som jobbar på laboratoriet så om de skickar proverna nu så kan de få svar senare idag. Edna blir lugn och går med på det. Paddy som hör allt muttrar lite för sig själv.
 
Katie har ramlat ner i ett gammalt gruvschakt, tror jag att det var. Hon kan inte röra sig för att då riskerar hon att ramla ännu längre ned. Sam som fortfarande är orolig får NIcola till att ringa till Katie. Katie ser inte mobilen men hör den och när hon letar efter den så ramlar den ner i i schaktet. Declan ropar till henne att han ska hämta hjälp. Katie säger åt honom att inte lämna henne ensam men Declan springer iväg ändå.
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Tack Heléne för din uppdatering ang Bernice i gårdagens bloggkommentarer! Nu klarnar mycket, bla Nicolas frostiga blickar!
Vad otäckt att ramla ner i ett schakt så där som Katie gjorde! Men Declan borde fråga henne om det inte är bättre att skaffa hjälp än att sitta där och inte kunna göra nåt. Hoppas hon kommer upp levande och att hon och Declan får ett mer normalt förhållande efter det.
Undrar om inte Rhona blev lite sur på Brett the Vet där när han Edna valde honom i alla fall. Men kunde inte Rhona ta proverna och Brett skicka in dom?

2014-04-01 @ 15:32:42
Postat av: Julia

Ja tack Helene, roligare att kolla nu när man vet deras historia. Lyckades även hitta Nicolas och Carlos bröllop på youtube, så nu har man sett det med. Brukar söka på gamla händelser och avsnitt där ibland, tycker det är lite kul att se.

AnnaS: Jag uppfattade det inte som att Rhona blev sur. Hon var ju upptagen så det var ju hon själv som sa att antingen får Edna nöja sig med Brett eller vänta tills morgondagen :)

Jag vill se mer av Caine och Moira!

2014-04-01 @ 20:46:29
Postat av: AnnaS

Julia: Jag kan ha tolkat det fel, men jag tyckte det verkade som att Rhona blev lite stolt för att Edna ville ha henne som veterinär och sen kom Brett och brädade henne i alla fall, så att säga... Men vi får väl se, tänkte att det kanske blir så att Brett blir för populär hos kunderna, det är ju ett väldigt revirpinkande på den där veterinärkliniken - och då tänker jag inte på patienterna!

2014-04-02 @ 00:24:39
Postat av: Linnéa

AnnaS: Det är tydligt att de behöver hjälp, men samtidigt i den sortens situationer är det vanligt att man inte vill bli lämnad ensam.

2014-04-02 @ 13:28:39
Postat av: AnnaS

Linnea: Ja naturligtvis! Jag menade inte så, jag menade att han borde fråga det innan han bara rusar iväg och lämnar henne när hon inte vill det.

2014-04-02 @ 13:58:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0