Ett meddelande kan göra skillnad

Chas ringer till Cameron för att träffa honom. Hon berättar för honom att hon tänkt till efter Jimmys besök så hon tänker inte erkänna sig skyldig till mord men hon vill ha en ny advokat.
 
Declan vill ha Megans hjälp på kontoret men hon känner att hon inte vill vara i vägen när Katie kommer hem. Declan ber henne att flytta tillbaka men Megan säger nej.
 
Kerry ska på anställningsintervju hos kommunen men har inga busspengar. Val erbjuder sig att betala för det. När Kerry sedan kommer tillbaka så är hon på dåligt humör och hon gillade inte den stroppiga subban som intervjuat henne.
 
Bernice kommer till värdshuset för att prata med Steve. Hon vill att han pratar med sin fru men han säger att det är inte så enkelt. Han säger att bara för att Bernice haft lätt för att lämna sin man betyder det inte att han kan göra det lika lätt.
 
Megan träffar Jai på kaféet. Han blir förvånad när hon säger att hon ska åka hem igen och att hon tackat nej till att stanna för om han fått frågan så skulle han ha passat på att hämnats om han var i hennes sits. Megan säger att det är troligen Declan som lurar henne igen om hon stannar. Dessutom har Robbie fått jobb i London.
 
Kerry får inte jobbet och när hon träffar Val så beklagar hon sig och hon vill göra gott intryck på Amy. Val berättar då att de vet om att Kerry tänkte skicka födelsedagskort till Kyle. Kerry blir förfärad och ännu mer orolig när hon får veta att även Amy vet om det. Amy säger sedan att hon är beredd att förlåta henne bara hon skaffar sig ett jobb.
 
Cameron och nya advokaten träffas hos Gennie. Han tycker det är bra att Jimmy kan vittna om hur Carl var men de behöver någon annan som kan berätta om att de blivit utpressade av honom.
 
Edna får samtal från någon släkting (uppfattade inte vem) som behöver pengar men Edna säger nej. Rhona kommer dit för att kolla in Tootsie och påminna om att fakturan inte blivit betald. Lite senare kommer Rodney över med 70£ för saker som han sålt åt henne. Edna är beredd att hämta andra saker till försäljning så han får säga till när det går bra.
 
Bernice ser när Steve ska åka iväg. Han är orolig för sin fru så han måste träffa henne. Bernice är förtvivlad och hon lovar att vänta på honom.
 
Megan hälsar på Katie på sjukhuset. Hon talar om för Katie att hon lämnar Declan så Katie kan återvända, sedan ger hon Katie en ny mobil med det gamla numret så alla meddelanden finns kvar.
 
Cameron säger att de kan fråga Debbie om hon vill vittna eftersom Carl hotat henne. Gennie säger att det är bättre kanske att hon frågar Debbie än att Cameron gör det. Gennie söker upp Debbie och berättar som det är. Debbie lyssnar utan att göra en min. Gennie påtalar att det är skillnad på att straffa Chas för att ha varit med Cameron eller låta henne sitta inne för mord.
Debbie lovar att tänka på saken.
 
Katie lyssnar av Declans meddelande på mobilen. Hon börjar gråta när hon hör hans kärleksförklaring och att han inte kan leva utan henne.
Declan kommer in till henne och han kramar om henne.
 
Debbie ber Cameron komma över. Hon är irriterad över att han skickat Gennie till att fråga henne om vittnesmålet. När Cameron säger att "vi" behöver din hjälp så blir Debbie rasande. Hon säger att hon skiter i honom och om Chas sitter i fängelse så finns det ingen anledning för honom att vara kvar i byn så det är bara bra. Hon vill helst glömma honom helt.
 
Declan tackar Megan för att hon hälsat på hos Katie och gett henne mobilen. Han frågar återigen om hon kan stanna och hjälpa honom med företaget medan han hjälper Katie. Declan säger att Robbie får också flytta tillbaka. Megan tackar ja men när Declan säger att han vill vänta med att berätta detta för Katie säger hon att det är bättre att säga det på en gång.
 
Debbie kommer hem till Gennie för att berätta att hon tänker inte ställa upp för dem. Hon struntar i Chas och om Gennie väljer hennes sida är det upp till henne.
 
Rhona berättar att hon ordnat en vikarie till kliniken. Denna gång är det en studiekamrat som heter Vanessa.  Paddy som aldrig träffat henne vet inte att det är hon som dyker upp precis när han bråkar med en kortläsare när en kund ska betala med kort. Vanessa hjälper honom så kunden blir nöjd.
 
David kommer till kaféet med varor till Bob. Han klagar lite över att Victoria inte jobbar så som hon ska och när Edna som fikar hör det erbjuder hon sig att jobba i affären. David tvekar men Jude som fikar med Edna säger att hon är väldigt arbetsam och pålitlig. Edna får sedan komma över till affären för att få mer information. David säger att hon ska få jobba men hon måste lämna Tootsie hemma. Victoria muttrar över att bara få umgås med åldringar.
 
Priya och David träffas ute vid scoutstugan. Jude som hör dem men ser ingen frågar vem som är där. Precis då halkar David till och Priya går till Jude bakom hörnet. Priya skyller på att hon sett en mus och därför lät det så. Jude går iväg och Priya återvänder till David som ligger på marken och har fått ont i ryggen.
 
Katie kommer hem sittandes i rullstol. Sam välkomnar henne så Katie säger till Declan att Sam borde få löneförhöjning eftersom han hittade henne. Declan lovar att tänka på saken. När Sam gått så berättar Declan om att Megan och Robbie kommer att flytta tillbaka.
 
Priya kommer till affären för att växla pengar. Hon erbjuder sig att hjälpa David för att få vara nära honom, så tillslut går han med på det men han måste säga nej till Edna. Han skyller på att det kommer att bli många tunga lyft och trapporna kan bli påfrestande. Edna ber honom att säga rakt ut om han ångrat sig.
 
Vanessa sitter på puben med Rhona och Paddy. Hon är på festhumör så när Paddy går iväg så vill hon dricka sig full med Rhona.
Rodney står vid bardisken och spanar in Vanessa.
 
Paddy går över till Edna för att berätta att Tootsie har cancer i mjälten. Kemoterapi kommer att bli dyrt och inga garantier för att det blir bättre. Han föreslår att hon kanske vill avliva hunden istället men Edna vill inte det.
 
Katie accepterar att Robbie ska komma tillbaka. Hon ber Gennie komma dit för att prata. Declan tar med sig Molly på en promenad så länge. Katie pratar ut med Gennie och hon erkänner att hon var på väg att lämna Declan innan hon fick meddelandet på mobilen.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Ånej! Robbie kommer tillbaka... Men är det speciellt bussigt av Declan att låta honom komma tillbaka när han vet vad Katie tycker om honom, nu när hon behöver positiv energi för att komma tillbaka?
Stackars Edna! Hur ska det gå för henne och Tootsie? Kan hon inte be nån om att få låna pengar? Jimmy kan säkert ställa upp!
Vanessa verkar rätt jobbig. Hur ska Paddy (och jag) stå ut med henne i längden? Hon kan ju bli ihop med Robbie! A match made in hell!

2014-04-11 @ 04:01:23
Postat av: Stina

Robbie tillbaka, jag var så glad när han försvann. Och vad tänker Declan på? Han borde tänka på Katie. Och Megan hon har plötsligt blivit så väldig trevlig, det verkar lurigt. Men det är roligt att Katie och Gennie är vänner igen , och vad roligt att Gennie har börjat arbeta igen och äntligen kan få satsa på sin egen karriär. Nikhil verkar mycket förstående, det hade jag kanske inte väntat mig.

2014-04-11 @ 10:43:29
Postat av: Jonas

Edna är nog tyvärr för stolt för att be om hjälp. Hoppas innerligt att det går bra med Tootsie.

Det är märkligt hur kort minne många i byn verkar ha. Rodney hånade ju Bernices man för att Bernice var yngre, men har tydligen glömt bort alla affärer/försök till affärer med yngre damer. Dessutom var ju inte åldersskillnaden mellan Bernice och mannen speciellt stor. Ex. sur-Debbie och Cameron stod ju längre från varandra, rent åldermässigt.

2014-04-11 @ 12:43:24
Postat av: Tina

De.har verkligen teflonminne. Jag reagerade på hur fort folk glömde allt fult som Cain gjorde innan han blev nedslagen, jag vet inte hur många som var misstänkta. Debbie ville inte ha honom i sin närhet pga vad han hade gjort mot Amy, nu är det glömt.....

2014-04-11 @ 13:31:59
Postat av: Linnéa

Jonas: Hur gammal ska Cameron vara i serien?

2014-04-11 @ 16:11:36
Postat av: Jonas

Linnéa: det vet jag inte, men gissningsvis 40 plus.

2014-04-11 @ 16:54:21
Postat av: ELIZA

Kommer inte in på dagens avsnitt (11/4)...Oj ser att andra skrivit här på fredag också..Kom inte Ni heller in på fredagens? ...Stackars Edna !! Lilla Tootsie sjuk och Edna utan pengar....Tänkte nu skoja om , att vilket postgiro har hon ,tänkte skicka pengar, men gör inte det ,för då tror en del att jag menar allvar eller inte är riktigt klok....Hade önskat smilys,då hade jag skickat med en blinkning... Flera ggr...Heder till sur-Debbie för att hon ändrade sej på puben och bad Gennie sitta vid samma bord...Och AHA, Megans uträkning,säger till den ohängde sonen, jag ska ta tillbaka pengarna som Declan lurade OSS på ??? Håller med Megan om pengarna, men vad lurade Declan DOM på?? Såg aldrig att Robbie jobbade nåt vidare värst angående festivalen?? Håller verkligen med Tina ang byns teflonminne!!!!!

2014-04-11 @ 21:44:50
Postat av: ELIZA

Och Jonas...

2014-04-11 @ 21:46:23
Postat av: Frk Höger

Jag kan inte heller skriva i dagens inlägg-
Cameron ska vara född 1977, alltså 35 år 2012 där vi är i serien nu. Fast skådespelaren Dominic Power är född 1973.
Debbie är född 1989, Charity 1975 och Cain 1974. Andy är född 1984.

2014-04-11 @ 22:29:14
Postat av: Linnéa

Frk Höger: Tack för info! Hur gammal tror ni att Steve kan vara?

2014-04-11 @ 23:13:25
Postat av: Frk Höger

Linnéa: Det verkar vara omöjligt att hitta Steves (Tom Mannions) ålder. Jag har googlat och kollat imdb mfl ställen men åldern saknas på alla :(

2014-04-12 @ 00:20:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0