En ny flirt

Cain ger Debbie alibi för bilstölden och han tror att Cameron försöker sätta dit dem.
 
Declan och Megan väntar utanför sjuksalen medan läkarna undersöker Katie. Han vill inte gå iväg för att ta en kaffe med Megan eftersom han inte vågar lämna Katie denna gång.
 
Det kommer ett motorcykelkille helt klädd i svart till puben som söker Bernice. Han knuffar undan Moira som står vid bardisken med kött hon ska lämna. När han tar av sig hjälmen känner Zak igen honom som Gemmas pappa.
 
Moira går sedan in till Chas för att prata lite. Hon ber Chas återvända till puben för att servera öl och sluta gömma sig i lägenheten men Chas är inte beredd. Moira berättar att hon inte bryr sig om Cain längre, att det inte är något mellan dem.
 
Bernice och Steve kommer till Home Farm för att hämta nycklar till prästgården. När Steve hör att det är fel på en av hästarna erbjuder han sig att kolla vad det är för problem.
 
Robbie kommer in på kontoret och säger att han ska hälsa på Katie på sjukhuset. Nicola tycker inte det är en bra idé.
 
Ashely och Gabby kommer från stan och möter Bernice och Steve utanför huset de kollat på. De berättar att de tänker flytta in och Ashley säger att det är bra fast han ser ledsen ut
 
Cameron får samtal från polisen om att bilen är hittad och att den har brunnit upp.
 
Cain möter Cameron ute på gatan och han säger till honom att han är oskyldig och att även Debbie är det. Cameron försöker försvara sig med att Debbie faktiskt försökt köra över honom tidigare. Chas kommer och hör allt. Cameron säger tillslut att han ber polisen lägga ner utredningen eftersom han vill slippa mera bråk.
 
Läkaren pratar med Declan angående Katies tillstånd. Det visar sig att Katie har en infektion och dessutom en cysta på ena äggstocken så hon måste opereras. Katie vill inte det men läkarna säger att det är rätt allvarligt. Hon bör opereras på en gång.
 
Megan väntar utanför sjuksalen när Robbie kommer dit. Hon blir förbannad på honom över att han visar sig där och hon säger åt honom att detta är allvar så det är bäst att han sticker. Robbie svarar att hon spelar deltagande syster väldigt bra.
 
Debbie, Zak och Lisa sitter på puben och Debbie går fram för att handla öl. Chas ska servera henne men väntar på ett tack för att Cameron tagit tillbaka anmälan mot dem. Debbie  svarar inte på det och hon vill inte heller bli bjuden av Chas.
 
Dom, Gemmas pappa, kommer in på kaféet och ännu en gång tränger han sig före Moira. Hon muttrar över det och sätter sig sedan. Han får dåligt samvete och ber om ursäkt och han vill bjuda henne på kaffet. De sitter sedan och pratar lite och han frågar henne om hon är singel.
 
Bob försöker övertala Dan till att åka in till stan på nyårsafton. Dan vill hellre sitta hemma och se på en film. Brenda talar om att hon brukar shoppa när hon behöver muntras upp. Det gör att Bob ska ta med sig Dan till stan för att köpa nya kläder.
 
Bernice muttrar över att det är fel i kassan och hon anklagar Alicia för att ha tagit fel betalt. Senare när Bernice pratar med Steve så säger hon att hon vill ha puben tillbaka och hon tror det är möjligt eftersom Chas verkar inte orka så länge till.
När hon sedan beklagar sig att Cameron och Chas är rena dödskyssen för puben så råkar Chas höra det. Bernice ber om ursäkt och säger att hon inte menar det.
 
Zak pratar med Cain på puben och han säger till Cain att inte strula med Moira för det är en bra tös.
 
Efter operationen får Declan reda på att de opererat bort ena äggstocken och att livmodern fått ärr så det kommer att försvåra för Katie att bli gravid i framtiden. Declan blir ledsen men vill att det är han som berättar det för Katie. Givetvis blir Katie jätteledsen när hon får veta men Declan säger att det är inte det viktiga om de kan få barn utan det viktiga är att hon lever.
 
Rodney och Dan sitter på kaféet och pratar med Bob och Brenda. Brenda nämner att hon önskar sig en man att tillbringa nyårskvällen med och Bob påpekar att Rodney är singel. Brenda svarar förfärat att han är för gammal för henne men då blir Rodney förnärmad och säger att hon är för gammal för honom =)
 
Steve berättar att han är glad över att ingå i Bernices familj. Rodney som hör det pikar honom för att redan ha en annan familj. Tidigare har Rodney även pikat Steve om att spara pengarna till underhåll av frun. Steve påpekar att Bernice är hans livs stora kärlek.
 
Cain träffar Moira på gatan och han vill prata med henne. Hon är inte intresserad eftersom han inte kunde höra av sig när han var hos Aaron i Frankrike.
 
Jai möter Dan och han frågar hur Ali mår efter morfaderns död. Han passar även på att fråga hur Rachel och babyn mår. Dan svarar att babyn mår som man mår när man är född tre månader för tidigt men att han ändå är en riktig kämpe.
 
Gemma har varit hemma hos Belle för att öva på en dans. När hon ska hem så säger hon till Lisa och Zak att hennes pappa inte kan skjutsa hem två tjejer på motorcykeln på nyårsafton.
 
Megan kommer till Declan på sjukhuset och berättar att hon sett Jai irra omkring i korridorerna.
 
Bernice ser när Chas lyfter tombackar utanför puben men hon hjälper henne inte. Däremot så erbjuder hon sig att köpa Chas del av puben. Chas som inte vill sälja sin del talar om det men Bernice påpekar att det ger henne chansen att resa iväg med Cameron för att börja på ny kula.
 
Moira sitter med Zak och Lisa på puben. Cain står vid bardisken. Dom kommer in och ser Moira. De sätter sig vid ett enskilt bord och börjar prata. Hela tiden tittar Cain åt det hållet. Dom bjuder ut Moira på nyårsafton och hon tackar ja.
 
När Moira går ut och Dom åker iväg med sin dotter så kommer Cain fram till henne och han är sur för att hon flirtat framför honom men han säger att det hjälper inte för han är inte svartsjuk.
 
Bob och Dan kommer tillbaka från shoppingturen i stan. Bob köper två nyårsbiljetter till festen på puben men Dan har ingen lust att gå. Bob säger åt honom att det är inget val utan han är tvungen att följa med.
 
Declan sitter i korridoren på sjukhuset och pratar med Jai. Han är ledsen för att han aldrig kommer att få en son som kan ärva allt en dag. Declan fortsätter att säga att han inte är som Jai som kan se Noah som sin son även om han inte är Jais kött och blod men Declan skulle aldrig kunna se det på det sättet. Han säger att det inte räcker med att vara gift med en ung vacker kvinna...
 
 

Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Först ;) (Hihi jag kkunde inte låta bli...)
Undrar om Gemma och hennes pappa kommer att flytta in i byn? Fast gemma verkar inte riktigt bra för Belle om hon blir lockad till att göra dumheter men men, tonåringar är ju sånna.
Jag ser hellre att Moira träffar Cain men nu kanske han tänker till och inser vad han håller på att missa.
Cameron kommer nog att spåra ur om han bor kvar i byn så det kanske är ett bra förslag att sälja puben och flytta men jag vill ha Chas kvar så han får flytta själv.
Hur länge kommer Jai kunna hålla tyst? Han måste ju bli påverkad av Declans prat om en son som är ens kött & blod...

2014-04-26 @ 08:55:34
Postat av: ELIZA

Robbie säger att Megan spelar deltagande syster väldigt bra..Men tror inte hon spelar..Därför hon blir irriterad på sonen för vissa repliker..Nähä,Declan,varför gifte du dej med Katie? För att få ett avels sto?...Trodde det viktigaste var att man älskar varann,resten som kommer, tar man itu med tillsammans...Tror dessutom det finns nåt som heter IVF..?

2014-04-26 @ 17:05:54
Postat av: AnnaS

Undrar lite över Zak och Lisa. De är oroliga för att dottern ska ut på nyårsafton, men ingen har lust att hämta henne? Har man barn får man väl för 17 låta bli att dricka en nyårsafton i sitt liv!

2014-04-26 @ 17:43:19
Postat av: Lena

Ja jag reagerade också på det. Borde vara självklart att avstå själv då. Kan ju inte vara någon större uppoffring eftersom det verkar som dom dricker varenda dag.

2014-04-26 @ 18:39:24
Postat av: Julia

Jag förstår inte hur någon i byn kan köra ens någon dag på året då alla verkar dricka dagligen. Men det kanske bara är lättöl de dricker för det mesta? Lite som de äldre generationerna även i Sverige gör, alltså dricker öl till maten osv.

Tror Megan spelade ett spel från början, men nu när hon spenderat så mycket tid med Katie och Declan och ser hur dålig Katie är så tror jag faktiskt hon börjat ändra sig. Samtidigt vill hon nog inte visa sig svag inför sin son.

Känns inte som att Declan och Katie pratat om barn innan. Har fått känslan av att de inte ville ha. Declan känns även lite för gammal? hur gammal kan han vara tro? Tror inte det kommer att hålla för dem, de verkar väldigt olika och tycker Katie lite förlorat sig själv i hans sällskap. Hon känns gammal och stel och inte alls som förut.

Hoppas på Moira och Cain!

2014-04-26 @ 22:12:42
Postat av: AnnaS

Declan kan ju inte vara speciellt ung med tanke på att han hade Mia. Hon måste väl ha varit åtminstone 18 när hon dog och det är väl nåt år sen. 45 - 50 kanske?

2014-04-27 @ 10:15:41
Postat av: Inqvist

Förr var det Cain som stod för Ondskan i byn. Numera är det ett förfärligt galleri av idel ondskor. Förr gillade jag Laurel och tyckte hon var väldigt reko, men oj vad hon förändrats till en ful och elak svikare, inte minst mot Ashley. Moira, likadant, jag tyckte hon var så fin och juste, men hon har förvandlats. Någon säger till henne att hon är sexig, och bums vill hon gå med på vad som heölst med vem som helst. Jag har svårt att hänga med när rollfigurernas invanda personligheter totalt omvandlas. Som Megan, som var så svikig syrra, men nu plötsligt försöker vara juste. Det blir inte trovärdigt. Jag tycker serien just nu är nere i ett djupt avlopps-hål, jättedåliga manusförfattare, konstigt att inte skådespelarna blir förvirrade av sina totalt omändrade personligheter. Hoppas serien hittar tillbaka. Annars hoppar i alla fall jag av tittandet.

2014-04-27 @ 18:02:30
Postat av: Astrantia

Jag håller med Ingqvist, Laurel var ju förut en vettig person som spårade ur totalt mot Ashley. Jag kan sakna den "gamla" Laurel ibland.Hoppas Gennie får behålla sin personlighet, jag tycker hon är den "normalaste" just nu trots att hon är lite gnällig ibland - eller kanske just därför. Till och med Nicola är ju riktigt sansad jämfört med många andra :-) Jag hoppas också att serien hittar tillbaka till en bättre balans mellan dramatik och vardag.

2014-04-27 @ 18:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0