En baby, en rättegång och lite kärlek på det

Åh vad ni är gulliga, jag skulle aldrig lämna er medvetet utan att säga till att jag inte kan skriva på några dagar men denna gång så hade/har jag Internetproblem  =(  Tyvärr har jag inte en modern mobil så jag kan inte höra av mig hit med den. Förhoppningsvis kommer jag ihåg vad som hänt de tidigare dagarna så ni får en kortare resumé. Har jag glömt något viktigt får ni gärna kommentera det.
Hoppas nu att detta inlägg hinner in innan det strular igen...
 
Måndag:
 
Rachel och Alis morfar är sjuk. Ali åker dit för att hålla koll på honom.
Alex letar bostad men tackar nej till Edna som erbjuder honom ett rum. När han inte får tag på annat så frågar han henne om hon fortfarande står fast vid erbudandet. Alex flyttar in hos Edna.
 
Cameron ber Debbie att ställa upp för Chas och vittna om hur Carl var men Debbie vägrar. När hon får veta att Jimmy betalat för Chas försvar blir hon rasande. Jimmy säger att det är inte fråga om hämnd utan att få reda på sanningen. Debbie blir förbannad och ringer polisen för att vittna mot Chas. Hon berättar allt om Chas bedrägeri mot Carl på deras bröllopsdag.
 
Belle vill gå på nyårsfest med sina kompisar men Zak är emot. När han tänkt till ett tag så lovar han att prata med Lisa åtminstone.
Jude ska sätta upp ett julspel med barnen i byn. Under uttagningen så står Charity och irriterar sig på Amelia som sjunger något för högt. Hon klagar till Rachel och det leder till bråk mellan kvinnorna för Charity anklagar Rachel för att inte veta vem som är far till barnet och andra elakheter. Jai kommer till kyrkan och undrar vad som händer. Precis då får Rachel ont i magen, förvärkar och ambulans tillkallas.  Rachel och Ruby åker i ambulansen medan  Jai skjutsar Sam till sjukhuset.
 
Rodney är irriterad över att Steve bor med Bernice på puben så Gabby kan se dem. Han får även Diane på sin sida så både Steve och Bernice flyttar till värdshuset. Rodney kommer dit för att prata med Steve men då påpekar Val att Rodney faktist borde vara van med äldre män och yngre kvinnor. Rodney tystnar men säger åt Steve att inte behandla Bernice illa.
 
Gennie och Nikhil får problem när Nikhil måste ta hand om ett kontrakt på jobbet fast det är hans hemmadag. Gennie ska också jobba så Nikhil tar med sig Molly till kontoret. Han är sedan nöjd över att det gått så bra men Gennie muttrar för hon har inte fått något gjort förutom att passa sin dotter. Nikhil tycker de borde ha Molly med sig varje dag och anpassa kontoret efter hennes behov. Gennie vägrar utan vill hellre att de ordnar med en dagisplats. (Jaa jag vet att det heter förskola...)
 
Rachel föder en pojke men blir livrädd när hon märker att sköterskorna går iväg med barnet som inte låter något. Jai väntar utanför tillsammans med Sam men Charity hör av sig så han måste åka. Han ber Sam ringa när han fått reda på vad som hänt.
Jai åker till kontoret men kan inte tänka på annat än vad som händer med Rachel och babyn. Nikhil vill att brodern tar över ett kontrakts-samtal men Jai tycker Nikhil kan sköta det själv.
 
Betty sitter på caféet och berättar att Rachel har fått en son, något förtidigt född. Rishi hör det och skyndar sig till kontoret för att prata med Jai. Givetvis blir Jai orolig över sin son och han känner att han inte bara kan sitta och  göra ingenting medan hans son kämpar för livet.
 
Nikhil berättar för Gennie att han tänker vara hemmapappa på heltid för Molly inte ska behöva lämnas bort. När Jai får höra det blir han inte glad. Nikhil ber honom dra åt helvete för när man har en chans att vara pappa ska man vara det.
Rachel står vid kuvösen och klappar sonen på huvudet, hon säger åt honom att han ska leva.
 
Tisdag:
 
Adam är orolig för att Moira blir ensam under julen om han firar med Victoria. Moira säger att det är ok och att hon kanske vill fira med någon annan.
 
Rachel ber Ruby att hjälpa till att ordna ett nöddop för sonen.
Jai frågar ut Dan på fabriken om hur det går för Rachel och barnet. Rishi kommer och avbryter dem och säger sedan åt Jai att skärpa sig. Rishi åker till sjukhuset och träffar Rachel. Han varnar henne för att strula till det med Jais familj för det kan leda till att hon inte får några pengar alls. Rachel blir förbannad och säger att det enda hon orkar bry sig om just nu är hennes son som kämpar för livet.
 
Jacob blir glad när David berättar att Alicia kommer att komma hem till julen. Han önskar sig bara en lugn jul tillsammans med mamma och David och lite julklappar. David berättar sedan för Priya att Alicia kommer hem. Han lovar att berätta allt om dem för Jacob och Alicia efter nyår för att inte förstöra julstämningen för Jacob.
 
Jai blir orolig när han hör att det ska ordnas nöddop på sjukhuset. Sonen döps av Jude till Archie. Endast Rachel, Ruby, Sean och Amelia är där. Rachel ringer sedan och pratar med Jai. Han ska få komma dit för att se sin son.
 
Jimmy berättar för Cameron att Debbie kommer till rättegången för att vittna mot Chas. Cameron åker till Chas för att berätta detta och hon ber honom att försöka övertala Debbie till att låta bli. Cameron inser att det kommer bara bli värre om han pratar med Debbie.
 
Charity är orolig för Debbie som är säker på att hon ska vittna mot Chas. Hon vill verkligen se Chas få fängelse och därmed kan Cameron lämna byn.
 
Cain sitter i Moiras kök när hon kommer hem från affären. Hon ber honom att gå men han vill inte det. Han säger att han vill träffa henne för att prata, inte bara för en snabbis. De tar en fika tillsammans och han erkänner att han varit orolig för rättegången och därför kanske inte varit så trevlig. Moira blir glad när hon märker att han visar sin mjuka sida för henne men precis när de närmar sig varann kommer Zak in för att berätta att han är klar med arbetet på gården. Cain erbjuder sig att skjutsa hem honom och säger sedan att hon kan höra av sig om någon maskin går sönder igen. Moira skrattar lite för sig själv när männen gått.
 
Rachel ser till att alla besök försvinner så Jai kan komma men Sam kommer tillbaka för att bjuda henne på en fika. Rachel fräser åt honom att gå och han blir nog lite sårad. Jai kommer in men backar när han ser Sam så han blir inte upptäckt denna gång. När Sam gått kommer Jai in och ser sin son. Han får dock inte röra honom för infektionsrisken och för att Rachel vill inte att han får några band till barnet för hon vill att han lämnar dem ifred så inte Charity får reda på något. Hon vill inte hålla på att oroa sig för vem som kommer och hälsar på.
Jai går ut därifrån och han gråter.
 
Priya är orolig för att David tänker på Alicia. Han svarar att han inte tänker på henne utan allt är för Jacobs skull. De är precis på väg att kyssas när Jacob kommer hem och stör dem.
 
Idag:
 
Det är dags för Chas rättegång och Moira ber Cain att visa sin syster lite stöd.
 
Jai berättar för Rishi om sonen. Rishi råder honom att hålla sig undan om han vill ha kvar Charity.
 
Alex försöker prata med Cameron om hur det är att bo hos Edna men det enda Cameron tänker på är att det är Chas rättegång.  Cameron ber Alex att närvara så han kan berätta vad som händer. Alex får pengar till taxi så han och Edna kan åka dit tillsammans.
 
Rachel kommer hem och går till kaféet. Hon berättar om sin son som kämpar på. Jai sitter vid ett bord längre bort och hör allt.
 
Jacob och David är på kaféet. Priya är också där och hon pratar med David medan Jakey är hos de andra barnen. När hon får höra att han är besviken på att hans mamma inte hinner hem till julspelet lovar Priya att filma allt så hon kan se det sen. Jacob är ändå besviken på att mamma inte är där. David och Priya planerar att göra något speciellt denna sista kväll innan Alicia kommer hem.
 
Ruby märker att Sam verkar ha känslor för Rachel så hon säger till honom att inte ens tänka tanken för Rachel vill bara ha honom som vän. Sam blir förnärmad och svarar att han inte alls tänkt den tanken men när han sedan träffar Rachel så håller han sig undan.
 
Rättegången börjar och plötsligt dyker Cain upp på läkaren. Han blir vansinnig och börjar gapa när försvarsadvokaten talar om att Debbie väntat barn med Andy när hon var ihop med Cameron. Cain blir tillsagd att hålla tyst annars får åhörarna lämna rättegången.
 
Det är dags för julspelet och det hålls på puben. Amelia vill börja med att be en bön för sin nya kusin som ligger på sjukhuset. Jai får tårar i ögonen när han tänker på sonen. Julspelet börjar och plötsligt avbryter sig Jacob för att Alicia kommer in på puben. Han blir jätteglad och julspelet fortsätter. Noah däremot är sur för att hans mamma inte är där eftersom hon är på rättegången.
 
Priya ser Alicia och man märker hur jobbigt hon tycker det är. Inte blir det bättre när Dan ber Alicia och David att kyssas nu när hon äntligen är fri. Det blir dock bara en snabb puss på munnen. David pratar sedan med Priya för han vet inte riktigt hur han ska göra. Hon svarar att han måste åka (ska han åka hela sträckan tvärs över gatan?) hem med Alicia och Jacob.
 
Efter första rättegångsdagen samlas Moira, Jimmy, Zak, Alex och Paddy på puben tillsammans med Cameron. Cain står en bit ifrån. De pratar om vad som hänt och Cameron blir uppretad men Alex skyndar sig att ta med honom till piltavlan för att få ut sina aggresioner där istället.
Moira ber återigen Cain att stå upp för sin syster men han kan inte för det skulle förgöra Debbie.
Debbie kommer in och säger åt Cameron att hon hoppas att hon förstör hans liv lika mycket som han förstört hennes.
 
Edna har ingen mat hemma men Alex går och handlar. Han är dock lite orolig för Edna inte har värmen på i huset.
 
Cain dyker upp hos Moira när hon står och pratar i telefon. Hon säger sedan åt honom att knacka när han kommer nästa gång. De smågnabbas lite men ganska snart börjar de kyssa varann. Precis då kommer Vanessa in och avbryter dem. (Jag uppfattade inte vad hon gjorde där) Moira fixar te till henne men Cain drar Vanessa åt sidan och varnar henne för att säga något till någon om det hon sett och att hon ska knacka nästa gång. När Vanessa gått så ifrågasätter Moira Cains sätt att prata med Vanessa. Han blir sur för han tror att Moira vill att de ska bli upptäckta men hon försvarar sig med att hon vill inte att Adam får reda på det på detta sätt. Cain som inte vill höra Moiras klagomål går därifrån.
 
Rachel kommer in på kaféet och berättar att Archie slipper respiratorn från och med i morgon. Precis då ringer Ali och berättar att deras morfar dött. Rachel blir ledsen och vänder sig om för att krama Sam som står där. Sam blir obekväm och drar sig ur och går därifrån. Rachel fattar ingenting om varför.
 
Alicia kommer in på puben och frågar om hon får jobbet tillbaka. Bernice är orolig för pubens rykte, först Chas i fängelse och nu Alicia som suttit inne. Priya som står bredvid försvarar Alicia så Bernice går med på att låta henne börja jobba igen. Lite senare försöker Priya fråga ut Alicia om förhållandet med David. Hon blir ledsen när Alicia kallar honom "min David"
 
Det är dags för Debbie att vittna och hon berättar om  hur slampig Chas är som stulit hennes fd fästman. Rätten ber henne hålla sig till ämnet. Då berättar Debbie allt om hur Chas lurade Carl på 30 000£ och bröllopet som aldrig blev av. Hon säger att Chas hade all anledning till att hata honom.
Chas försvarsadvokat ber Debbie att berätta om hur Carl attackerat henne. Debbie bllir förvånad och vill inte kalla det för en attack. Advokaten påminner henne om att hon inte får ljuga i rätten. Debbie fortsätter att säga att det inte var någon attack som hon blev utsatt för.
 
Efter Debbies förhör så går hon ut och möter Charity i korridoren. Paddy kommer också ut och skäller ut Debbie för hennes lögner. Zak kommer dit och han är besviken på alla bråk inom familjen i domstolen.
 
Moira träffar Adam på puben. Han märker att det är något och tillslut berättar hon att hon träffar någon, Cain. Adam blir så besviken så han går därifrån.
 
Chas får ställa sig i vittnesbåset. Hon berättar som det var och att hon var desperat för hon trodde han skulle döda henne. Hon säger att Carl erkände mordet på sin pappa för henne så hon visste vad han kunde göra. När hon slog till honom var det för att kunna fly därifrån, inte att han skulle dö för även om han var ond så förtjänade han inte att dö. Chas förklarar gråtandes att hon sprang därfrån för hon trodde han skulle döda henne, hon trodde att han bara var medvetslös...
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Oj vad glad jag blev när jag såg detta :-)

2014-04-16 @ 16:11:10
Postat av: Agneta

Jag med! :)

2014-04-16 @ 17:22:37
Postat av: Tina

Jag med :)

2014-04-16 @ 18:05:11
Postat av: Catrin

Och jag med :)

2014-04-16 @ 18:43:33
Postat av: TinaV

Så skönt att du är tillbaka, och tack för din uppdatering.

2014-04-16 @ 18:52:25
Postat av: Ylva

Ja välkommen tillbaka!!!

2014-04-16 @ 18:58:04
Postat av: Lew

Vad skönt att det "bara" var internetstrul! Tack för sammanfattningen, nu händer det ju så mycket att man inte hänger med alls om man missar en dag :)

2014-04-16 @ 19:05:44
Postat av: helena klint

välkommen tillbaka,jag är jätteglad att du kan följa htg,för jag jobbar skift o har inte möjlighet o se alla avsnitt.tack.mvh helena

2014-04-16 @ 20:32:49
Postat av: AnnaS

Jag är också glad och lättad över att det bara var internetstrul! Det var just för att du alltid berättar i förväg när du inte kan skriva som vi blev så oroliga allihop!

2014-04-16 @ 22:41:46
Postat av: Julia

Skönt att det bara var fel på det tekniska!

Hänt mycket denna veckan som man vill kommentera. . Men det mest intressanta just nu tycker jag är Cains utveckling. Har alltid tyckt att han varit spännande och attraktiv... men alltså Cain som mjukis är ju bara +++. Ser fram emot vad som komma skall mellan honom och Moira. Blev för övrigt förvånad över att hon valde att berätta för Adam så snabbt. Samtidigt är jag glad över att hon gjorde det. Orkar inte med mer tisslande och tasslande och lögner i serien, varit så himla mycket sådant den sista tiden.

2014-04-16 @ 22:54:29
Postat av: Marie G

Jag håller med dig Julia, kul att de låter personerna uvecklas positivt också och Cain och Moira verkar verkligen ha nåt bra på gång. Glad påsk på er!

2014-04-19 @ 10:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0