Zak 60 år

Rodney pratar med Brenda utanför på gatan när Carl kommer förbi. Han frågar Rodney om det är dags för rättegång eftersom han har finkostymen på sig. Rodney svarar att han ska träffa sin advokat. Brenda blir nyfiken men får inte veta mer. Carl säger att Rodney ska säga till om han behöver hans hjälp.
 
Laurel är orolig för Sandy så hon försöker prata med honom. Sandy fortsätter med att säga att det kanske inte är rätt för dem att flytta från byn. Väl hemma när hon lagar mat börjar hon må illa av lukten av gammal skinka. Sandy får lukta på den men känner inte att den skulle vara dålig.
Ashley kommer hem på ett strålande humör eftersom han fått det nya jobbet i Leeds.
 
Nicola är på väg till jobbet på morgonen. Carl säger något om att hon är dyr i drift men hon skämtar bara bort det och fortsätter att vara glad. Jimmy blir förundrad och undrar vad som händer eftersom hon svarat på ett trevligt sätt men Carl säger att hon är nog bara glad eftersom de gett Rodney jobb.
 
Sam ser att Sean är på gården och pratar med Belle. När han får veta att Seans familj har ont om mat så tar han med sig Sean till skogen för att lära honom hur man fångar mat. Först är Sean lite äcklad men han kommer hem med två (?) kaniner. Tyvärr blir Amelia hysterisk så det blir ingen kaninmiddag den dagen.
 
Lisa ordnar med en fest hemma fast Zak inte alls vill fira. Alla Dingles dyker upp. Nikhil kommer dit fast Gennie blivit försenad och han känner sig nog rätt vilsen i det stökiga sällskapet. Han har problem med maten som serveras och efter ett tag när även Gennie kommit dit så ursäktar han sig med att han måste ut och springa.
När Gennie kommer hem så säger han förlåt men att han faktiskt behövde sin joggingtur. Gennie förlåter honom.
 
Sandy träffar Marlon på puben. Han säger till Marlon att det är hans fel att Ashley och Laurel ska flytta.
 
Laurel och Nicola träffas för att prata. Nicola är besviken över väninnans flytt och tillslut säger hon att det verkar inte vara vad Laurel vill utan bara vad hon tror är bäst för Ashley och för äktenskapet.
De båda kvinnorna går hem till Nicola och fortsätter samtalet. När Nicola tar fram fläckbortagningsmedel så tycker Laurel att det luktar så starkt att hon kräks i diskhon. Efter att ha lugnat ner sig utomhus börjar hon misstänka att hon är gravid. Laurel blir rätt glad när hon tänker sig ett barn till.
 
Rodney kommer in på puben och han besäller en flaska av husets dyraste vin. Precis då kommer Carl in och det gör att Rodney ändrar sig och vill ha två flaskor istället, sedan säger han att Carl betalar. Han säger till Carl att dra det från summan han är skyldig och att de kan diskutera mer nästa dag på kontoret.
Dagen efter kommer Rodney in till Carls kontor och han säger att med fast heltidsjobb så kanske det inte blir något fängelsestraff men är man arbetslös så... Carl svarar att visst kan han få stå med på lönelistan för syns skull men det går Rodney inte med på. Carl vill ändå inte anställa Rodney men efter hot om att ringa polisen så går han med på det.
 
Hazel får problem med kassaapparaten när hon ska stänga cafét. Ali erbjuder sig att hjälpa henne men Hazel avböjer. Istället ringer hon Aaron och lämnar meddelande på hans svarare. Hon ringer igen efter ett tag när han inte hört av sig. Efter ett tag så åker hon till Dingles och hämtar Aaron. Chas protesterar eftersom hon tycker Hazel kan fråga Bob eller låta det vara tills i morgon. Hazel säger att hon inte får tag på Bob. Aaron följer med henne för att se vad han kan göra.
 
Ruby och Ali står utanför huset och de har tänt en eldkorg för att värma sig lite. Bob kommer förbi och får höra om den inställda middagen. Han erbjuder sig att hämta mat i cafét. När han kommer in på cafét får han se att Aaron är där och hjälper Hazel. Aaron fixar apparaten sedan återvänder han till festen. Bob frågar då varför hon inte ringt till honom istället.
 
Festen hos Dingels fortsätter. Belle går ut och träffar Sean. Strax efter kommer Zak och skickar in Belle. Zak får veta att Sean inte ätit middag och bjuder då in grabben.
Aaron kommer tillbaka och ser Zak ute på gården. Zak försöker prata med honom och tillslut lyssnar han. Zak berättar att han endast försökt stoppa Cain men att det råkat gå för långt, att det inte alls var meningen att skada honom så allvarligt.  Zak sträcker fram handen som ursäkt och efter viss tvekan sträcker Aaron också fram sin hand.
 
Laurel köper ett graviditetstest. När Ashley får veta det blir han genast på dåligt humör. Det visar sig att han misstänker att det är Marlons barn och han vill inte alls lyssna när hon säger att hon inte haft sex med Marlon. Laurel inser då att det kommer alltid att finnas en viss misstanke kvar och Ashley kommer aldrig att glömma det som hänt. Testen visar sig negativt (fast det får vi inte se) och Laurel är nu glad över det. Hon vill inte längre leva med Ashley och hon tycker att de ska skiljas. Laurel tar sin väska och jacka och går ut. Ashley sitter kvar och gråter.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Jag tycker inte synd om Ashley ett enda dugg. Han har misskött det hela med sin misstänksamhet och inte gett äktenskapet en chans. Laurel gör rätt som lämnar denne träbock till man, han kan flytta till Leeds förresten.

2013-09-04 @ 18:13:44
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag måste säga att jag v ä l d i g t gärna ser att Ashley tar sitt pick och pack och omedelbart drar till Leeds - utan Laurel. Ashleys karaktär är otroligt enerverande, han retar gallfeber på mig med sitt gnäll och whining. Får påminna mig själv (lite grann) om att det bara är en skådespelare och en mycket skicklig sådan uppenbarligen. :D
Sen vet jag inte om Ashley och Marlon som par är att föredra egentligen...
En annan sak jag undrade mycket över idag är hur trygghetssystemen ser ut i UK egentligen? Tillåt mig att tvivla på att en ensamstående mamma med två barn inte skulle kunna få hjälp med mat och värmekostnader? Det är väl inget U-land, heller?
Apropå mat, undrar om de ska ta upp problemet med ätstörningar nu vad gäller Nikhils lite maniska beteende? Har man haft någon sådan historia i byn förrut?

2013-09-04 @ 18:16:37
Postat av: Sanna

Haha, Ashely och Marlon som par vore underbart härligt att se! Menade naturligtvis *Laurel och Marlon som par! :D

2013-09-04 @ 18:18:50
Postat av: Gerd

Tycker också det är konstigt att dehär två damerna inte har råd med varken mat eller värme, de jobbar ju båda två. Arbetsmoralen är ju som den är och då måste man påminna sig att det är ju bara en film !!
Nu är det nog dags för Laurel att lämna sin träbock till man och hoppas han tar sin far med sig när han flyttar !!

2013-09-04 @ 18:57:48
Postat av: Linn

Sanna:
Angående trygghetssystemen: Du har väl hört talas om Margaret Thatcher? Det var hon som styrde Storbritannien 1979-1990 och nedmonterade välfärdsstaten. Så England ÄR ett u-land!

2013-09-04 @ 19:46:35
Postat av: Catrin

Håller med er andra, bort med Ashley! Han är fruktansvärt tråkig. Hans pappa kan följa med till Leeds,jobbig att lyssna på. Sen tycker jag inte att den "nya" familjen (kommer inte ihåg vad dom heter,Allie heter väl en tror jag) tillför så mycket. Mest sura miner där. Hazel gillar jag men hon får ju lugna sig lite med Aaron.

2013-09-04 @ 21:55:09
Postat av: Kristina

Hoppas också att Laurel blir kvar.
Ja, den nya familjen - visst sa Rachel (heter hon så) i början när de tittade på huset att de inte hade råd till det egentligen? Sen förstår jag inte det där med hennes förra man, barnens pappa, hon vill inte ha honom där men klagar ändå på att han inte ställer upp

2013-09-05 @ 06:52:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0