"Jag valde en bonde, inte en poet"

Moira och John beslutar att de ska berätta för barnen om skilsmässan. Hannah blir jätteledsen och Holly börjar be om ursäkt för hur hon betett sig förra julen och alla tre är besvikna. Både Moira och John är noga med att påpeka att inget av detta är barnens fel. När barnen (Ja de är väl ungdomar egentligen) gått ut och Moira åkt hem blir John rasande och kastar en temugg på väggen.
 
Paddy kommer med en bukett blommor till Rhona eftersom det är allahjärtansdag. Sedan berättar han att han ska iväg på en konferens. Hon blir irriterad över att han blivit inbjuden men inte hon. (Just nu tycker jag det är förmycket onödigt trams när de visar Paddy och Rhona)
 
Zak köper blommor till Lisa i butiken precis när hon kommer in. Hon blir givetvis mycket glad och när han säger att det kommer en till överraskning så säger hon att det inte behövs. Han bjuder henne på en middag på värdshuset. Tyvärr blir det inte riktigt som de tänkt sig. Lisa oroar sig för att det ska bli för dyrt. Sedan så är maten inte riktigt som hon tänkt sig, hennes råbiff är inte tillagad. Zak säger till Eric men Lisa ber honom att lugna ner sig. Det slutar med att Zak blir förbannad för han tror att hon tycker han är pinsam så han går därifrån.
 
Moira sitter ensam hemma när John dyker upp. Han vill ha te så hon ordnar det. Sedan sitter de och pratar gamla minnen med varann. De har väldigt trevligt och tillslut så blir Moira förvirrad av hans prat om att det är fel med skilsmässa. John svarar att han inte vet vad han vill men efter en stund så kommer han fram till att han inte vill skiljas. Moira erkänner att det är samma sak som hon tycker. De bestämmer sig för att vänta med skilsmässan.
 
Ali och Ruby fortsätter att bråka med varann om flytt och ekonomi. Det går så långt att Ali ber Ruby att dra. Ruby blir ledsen och ber om ursäkt och skyller på att allt är så nytt för henne och att hon aldrig haft en familj. Nu vill hon lösa problemet med att betala skulden med sina sparpengar. Ali blir ännu mer rasande när hon får veta att Ruby haft pengar undangömda utan att säga något.
 
Zak vill gottgöra Lisa för den trista middagen med att göra frukost till henne dagen efter. Det blir inte så lyckat det heller eftersom han bränner brödet och baconet. Han smiter iväg för att köpa nytt bröd men kommer inte tillbaka utan gömmer sig på puben istället.
Belle är ledsen över att Sean kommer att vara tvungen att flytta för då kommer han att glömma henne tror hon.
 
Aaron jobbar i verkstan när en ung kille kommer för att han behöver hjälp med sin minibuss som stannat. Aaron hjälper honom och när killen ska åka, tillsammans med resten av rugby(?)laget, så har de samlat in pengar till reparationen. Aaron står kvar och inser att det inte var tillräckligt för att täcka upp kostnaden. (Jag får en känsla av att killen kommer att återkomma)
 
Ruby söker upp Declan på hans kontor. Eftersom han är sen så får hon vänta tillsammans med Nicola som inte kan låta bli att pika Ruby om att de måste flytta eller betala om några dagar. När Declan dyker upp så ger Ruby honom pengarna. Nicola ser något förvånad ut.

Ali och Ruby blir sams och de lovar att fortsätta att kämpa ihop. De går till cafét och där kan de berätta för Bob att de ska bo kvar. Ruby erbjuder sig att arbeta extra på cafét och Bob blir jätteglad men Brenda muttrar tills Ruby säger att hon ser fram emot att lära sig allt av Brenda som har så mycket att lära ut.
 
Nicola sitter på puben och säger till Sam att jaga bort råttorna som finns i stallet på Home Farm. Han svarar att han en gång haft en råtta som blev tam och kunde göra konster, Nicola hette den...
 
Moira och John samlar återigen barnen i köket för att berätta något. Denna gång blir alla tre barnen överlyckliga. De går iväg för att låta föräldrarna prata ifred. Moira och John sitter sedan och försöker börja om, något tafatta och fumliga. De pratar lite och emellanåt så kysser de varann men mer kan inte John göra just nu.
 
Holly, Adam och Hannah sitter på cafét när Chas kommer in. De berättar för henne om att föräldrarna skjutit upp skilsmässan. Chas blir givetvis besviken.
När de tre ungdomarna kommer hem så har de en överraskning till föräldrarna. De bjuder på en hotellnatt på ett hotell som har bubbelpool och himmelssäng och de kommer att ta hand om gården så längre. Moira tvekar och frågar John om han vill skjuta på vistelsen men han ser det som en bra start för att börja om. Han ser fram emot det och lovar att det ska bli en speciell kväll.

Kommentarer
Postat av: Catrin

Jag tycker inte Rhona och Paddy tillför serien så mycket nu, som du Marie skrev, det är mest trams.

Jag tycker dom flesta är vresiga och sura just nu. Nicola är på lebbarna hela tiden (som också fräser hela tiden), Zak är sur, Cain och Aaron (fast det är dom ju allt som oftast...
Skönt att Val stuckit iaf, hon var ju bara för jobbig!!

Bra att det verkar ordna sig mellan John och Moira :)


2013-09-19 @ 15:23:14
Postat av: JH

Måste säga att jag stör mig så otroligt på Ali. Okej att hon gav upp en del när hon blev tillsammans med Ruby men come on, vad har inte Ruby gjort! Hon förvåntas betala för och sköta om två barn som inte ens är hennes varav det ena, Sean, behandlar henne som skit. Hon har tvingats ut på vischan och förväntas nu ta ett till jobb för att mata Alis barn. Men bara skäll får hon.

2013-09-19 @ 15:23:45
Postat av: Julia

får också känslan av att killen som kom till verkstaden är någon vi kommer få se mer av. Flirt mellan honom och Aaron kanske..?

Tycker det är kul att det verkar gå framåt för Moira och John. Hoppas bara hon inte pratar med Caine innan de hinner till hotellet. Känns som att John enkelt skulle kunna ändra sig igen.

2013-09-19 @ 17:49:00
Postat av: ELIZA

Helt rätt JH !! Kunde inte sagt det bättre själv! Ååhh, Moira och John, Lycka Till!! Varför skulle Moira prata med Cain, kanske du menar prata, oavsikligt..,Julia? Ja Paddy och Rhona är ..barnsliga..Och hon är missnöjd med det mesta...

2013-09-19 @ 20:09:58
Postat av: Catrin

Jag tycker också det känns som om John skulle kunna ändra sig igen. Men inte för att Moira pratar med Cain utan för att om han får reda på att det här med skilsmässan bara var ett spel från Moiras sida, för att "skrämma" honom lite, så backar han nog lite. Men hoppas inte det :)

2013-09-19 @ 23:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0