Böter eller fängelse

Moira möter John på morgonen och hon frågar om föregående kväll om det var trevlig eller om det blev sent. John har lite svårt för att svara på det så han svamlar bara lite till svar. När hon sedan träffar barnen så berättar hon att Holly haft rätt om deras far och Chas. Adam har svårt att tro att det stämmer och han tror att de bara är vänner.
 
Rodney börjar oroa sig för rättegången. Han passar på att träffa Angel när hon ska till dagis. Han frågar Nicola om hela familjen verkligen mår bra. När han lämnat Angel så går han till Kings kontor för att prata med Carl. Carl verkar inte ha ändrat ändrat sig men då påminner Rodney honom att de kanske får dela cell i fängelset.
Senare när Brenda pratar med Rodney så säger han att han åtminstone har 10 000 på kontot om han hamnar i fängelse, eftersom Carl gjort en överföring.
 
Sam kommer till veterinärkliniken för Sarahs gris är sjuk. Han vill att Rhona hjälper dem även om hon har mer att göra än Paddy. Rhona kommer hem till Dingles och upptäcker att grisen fått rosfeber. Hon blir kvar där på en kopp te och för att kunna prata med Lisa eftersom Leo precis börjat på dagis och Rhona är orolig. Paddy kommer dit för att hämta henne. Rhona inser att Dingles aldrig betalat för ett veterinärbesök. Paddy säger att han räknas som familjen (efter att ha varit ihop med flera i Dinglessläkten) och att han får en kalkon till jul och ibland annat kött.
 
Ashley pratar med Nicola när hon väntar på att Laurel ska bli klar. Han frågar henne efter många om och men om han är tråkig. Nicola har svårt att svara på det utan att såra honom och det är svar nog.
Ashley och Laurel pratar med rektorn eftersom Gabby börjar få problem i skolan. De inser att allt bråk mellan dem påverkat även henne.
 
Chas flirtar med John när han kommer in på puben och beställer öl, hon vill veta när de ska träffas igen. Precis då kommer Holly och Adam in så Chas släpper Johns hand som hon hållt i. Adam frågar då John om det är något på gång mellan dem men John nekar. När Marlon sedan säger att Moira sjukskrivit sig den dagen får Adam bråttom för att besöka henne. Han berättar att det inte är något mellan John och Chas och att de aldrig var ute den där kvällen Moira sett dem gå.  Moira litar inte riktigt på det men Adam tror inte att hans far skulle ljuga för honom.
 
Rodney kommer till rätten och får då veta att han får en ny ung kille till advokat eftersom den ordinarie är sjuk.
Carl kommer dit och sätter sig på läktaren. Rodney tittar upp på honom innan han erkänner sig skyldig till att ha kört för fort och smitit från en olyckplats och Carl känner sig något lättad. När domen sedan förkunnas och det visar sig att Rodney får några extra prickar på körkortet och 1000£ i böter så blir Carl irriterad. Han söker upp Rodney på en gång. Carl vill ha tillbaka pengarna på en gång eftersom han misstänker att Rodney vetat hela tiden att det bara skulle bli böter. Givetvis vägrar Rodney gå med på det.
 
John besöker Moira för att prata med henne. Hon ber om ursäkt för att hon lagt sig i. Då ber han henne att inte komma till gården och att hon får sköta bokföringen från hemmet.
 
Val håller sig undan och Amy blir orolig för Eric som verkar må dåligt över det. När han sedan ser att Val kommit till puben och flirtar med Rodney, eftersom Rodney fått massa pengar, så blir Eric sur. Först vill inte hon prata om det utan tycker att de kan ha sina hemligheter i fred men när hon kommer till värdshuset och märker Erics ilska så försöker hon säga att hon inte menar det. Eric blir förbanand eftersom Val alltid bara tänker på sig själv. Amy hör deras gräl och tillslut orkar hon inte med att höra mer så hon säger åt dem att sluta för hon vill inte vara orsaken till deras bråk. Allt Amy vill är att de blir en familj som kan prata med varann, allihop, men innan de kan göra det så måste Eric och Val bli sams.
 
John söker upp Chas hemma hos henne. Han berättar att Moira mått dåligt av att han och Chas träffats och att han är lite förvirrad över det. Han har även dåligt samvete över att han sagt åt Moira att inte komma till gården något mer. Chas undrar om han ångrar sig för i så fall kan hon hålla sig undan. John svarar att det är helt slut mellan honom och Moira och att Chas är det bästa med hela den här historien.
 
Jimmy upptäcker att det fattas pengar på företagskontot. Han frågar Edna om vad som hänt men hon vet inget. När Carl kommer tillbaka skickar Jimmy hem Edna så han kan prata ostört med sin bror. Nu vill Jimmy veta vad som händer. Först försöker Carl att skylla allt på Rodney men när Jimmy inte kan förstå varför Rodney skulle få massa pengar så erkänner Carl. Jimmy blir rasande men när Carl säger att Rodney måste betala tillbaka allt säger Jimmy nej. Han säger att Carl får fixa fram pengarna själv utan att blanda in varken Rodney eller Nicola.
 
 
 
 
 
 
Louise, välkommen till gänget. Du kan alltid ställa frågor för det är oftast någon som kan svara men vill du veta om vad som händer i England idag eller framtida händelser så skriv dessa frågor i fliken för framtiden. Frågor om sådant som redan hänt eller aktuella diskussioner är välkomna bland dagliga inläggen. Det är oftast lättast att få svar på frågor om förr om man ställer dem i nyaste inläggen istället för i gamla. =)

Kommentarer
Postat av: marie

Tack för att du varje dag skriver om vad som händer i HTG!!! All heder till dej!

2013-09-12 @ 19:33:16
Postat av: finländskan

En sak som jag lite funderat över är dethär att Val har pratat om att besöka Paul i Portugal. Dock har jag för mig at Paul gifte sig med sin pojkvän (som jag inte minns namnet på) och att de flyttade till Australien. Har de senare flyttat till Portugal? Har det i nåt skede nämnts nåt om den saken? Eller är det jag som missuppfattat det hela?

2013-09-13 @ 05:41:21
Postat av: ida

Finnlänskan: jag har för mig att val nämnde att Paul flyttade till Portugal för att öppna en bar för några avsnitt sen:).

2013-09-13 @ 06:01:55
Postat av: Maria

Typiskt att chas ställer upp för John, finns det ngn hon INTE lägger ut sig. Inte nog med att hon har varit med halva byn så är John o Moira inte skilda, Moira hennes arbetskamrat, deras söner vänner, men det hindrar inte chas. Ska hon kompensera för att Carl bedrog henne och förstöra för andra?

2013-09-13 @ 07:51:18
Postat av: finländskan

Ok, tack Ida! Då blir det genast mera logiskt.

2013-09-13 @ 09:55:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0