Hy som en salami

Laurel fortsätter fråga Sandy vad som hänt. De är hemma och Ashley verkar glad. Sandy säger inget och tillslut så säger Laurel att hon ska hämta barnen hos Diane men hon går över till Rachel istället.
 
Ali vill inte berätta för Ruby om varför hon fått sparken. Sean säger åt henne att säga att "hon inte kan..." men då avbryter Ali honom. Givetvis hör Ruby det och tillslut så erkänner Ali att hon inte kan läsa. Ruby tar det bra och lyssnar på vad Ali säger och sedan säger hon att Ali borde ha sagt något tidigare.
 
Victoria och Amy ser när Eric och Brenda sitter och äter frukost ihop. Amy stör sig på deras kärleksfulla sätt mot varann men Victoria ser inte det men strax efter så lägger hon märke till att Brenda rör vid Eric och då inser hon att de två antagligen har ihop det. Amy vill inte ha Brenda där eftersom hon inte gillar henne.
 
Gennie är på jobbet och får då höra att Charity ska iväg på en arbetsresa till Köln. Charity blir överlycklig men när hon får veta att hon kommer att vara borta i kanske två veckor eller längre så oroar hon sig för Noah. Jai lovar att ta hand om honom och då lyser Charity upp. Gennie blir sur för att hon blir åsidosatt så hon rusar iväg på lunch trots att hon precis haft lunch.  Hon kommer till cafét och pratar med sin mamma men Brenda är helt uppslukad av sina egna tankar. Inte blir det bättre när Eric kommer in på cafét, då känner Gennie att hon knappt syns. När Eric gått försöker Gennie prata med Brenda och varna henne för att Eric kanske bara leker med henne.
 
Declan ringer på dörren hos Katie. Utanför hennes hus står en ny bil som han köpt till henne. Megan som ser det muttrar lite men Katie blir glad. Hon och Declan åker iväg på en tur.
Katie lämnar även återbud till middagen med honom eftersom hon lovat att gå iväg på Nicolas sminkparty. Det visar sig att även Megan ska dit och det gör att Katie väljer att dricka alkohol trots att hon inte tänkt göra det från början.
 
Laurel pratar med Rachel och inser att det hänt en hel del hemma utan att hon märkt något. Hon tror ändå att det kan finnas logiska förklaringar till Sandys blåmärken med mera men när Rachel säger att Ashley pratar eller rättar sagt skriker till Sandy på ett sätt man inte ens skulle göra med en gammal byracka så inser Laurel att Rachel kanske talat sanning.
 
Sean blir irriterad över att mamman inte vill prata med dem på fabriken för att få jobbet tillbaka så han söker upp Jai själv.  Jai är inte så glad över att Sean kommer och är rätt spydig. Sean blir sur och säger precis när han ska gå att det inte är hans fel att hans mamma inte kan läsa. Det gör att Jai följer efter Sean hem för att prata med Ali. Det slutar med att Ali erbjuds jobbet tillbaka om hon går en läs- och skrivkurs. Hon tackar ja med viss tvekan.
 
Ashley frågar Sandy om vad han och Laurel viskat om den senaste tiden. Sandy säger att det inte är något. När Laurel dröjer så ringer Ashley Diane och får veta att Laurel inte är där. Han skyndar sig iväg men ser då precis när Laurel går ut ifrån Alis hus tillsammans med Rachel. Han blir rasande och går hem för att få veta vad Sandy sagt. Sandy som inte kan erkänna att han sagt något till Laurel eftersom han inte gjort det blir tyst. Ashley anklagar sin far för att vara orsaken till familjens alla problem, eller åtminstone Ashleys alla problem. Det slutar med att Ashley är så rasande att han ger sin far en rejäl örfil. Precis då kommer Laurel hem och ser det. Hon blir chockad över det hon ser men sedan blir hon förbannad på sin man. Hon skriker åt honom att hålla sig undan sin far. Ashley rusar iväg därifrån.
 
Det är sminkparty hos Nicola och det blir bitska kommentarer mellan Kaite och Megan.  Megan säger högt att Katie kommer att ha en hy som en salami om några år eftersom hon jobbar mycket utomhus.
Gennie försöker fortfarande att varna sin mamma för Eric men Brenda vill inte lyssna nu heller.
 
Laurel tar med sig Sandy till Edna och han får sova där. Edna försöker prata med honom och tillslut inser hon att Ashley gjort något som får Sandy att må dåligt.
 
Amy konfronterar Eric om Brenda. Han erkänner tillslut och när han märker att Amy inte tycker om det säger han att Brenda betyder ingenting för honom utan är bara ett tidsfördriv. Tyvärr kommer Brenda precis in och hör det och hon blir ledsen och rusar därifrån.
Eric söker upp henne på puben och försöker sedan be om ursäkt med att han bara sagt så för att blidka Amy. Han påpekar att de faktiskt kommit överens om att hålla låg profil. Brenda är ledsen eftersom hon fått så mycket känslor för honom. Hon är på väg ut från puben men först häller hon ut en öl över honom. Eric följer efter henne för att fortsätta be om ursäkt men Brenda är riktigt sårad.
 
Carl kommer hem precis när sminkpartyt håller på att avslutas. Han erbjuder Megan skjuts hem eftersom hon druckit. Katie tigger till sig skjuts också. Väl på Home Farm så får Megan och Carl vara ifred. De börjar kyssa varann..
 
Laurel kommer hem och ser att Ashley är på väg att sticka med packad väska. Hon vill prata med sin man om vad som händer. De försöker reda ut saker och ting men hon ledsnar när han hela tiden ser till sig själv och inte vad som händer med Sandy. Ashley skyller allt på honom och på att det är jobbigt att se hur stressad Laurel blivit av situationen. Hon blir då rasande när han hela tiden försöker skylla ifrån sig. När Ashley säger att han bara försöker få ett perfekt liv för Laurel inser hon att han inte kommit över att hon hade känslor för Marlon.
Laurel säger till Ashley att han ska vara glad över att Sandy antagligen inte kommer att anmäla honom för misshandel för då risker Ashley fängelse. Ashley vill göra allt för att Laurel ska ta tillbaka honom men då blir hon arg eftersom det är inte henne han ska tänka på just nu utan sin far.
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Ojoj. Väldigt tungt men bra avsnitt idag.

2013-10-29 @ 17:47:54
Postat av: Lena

Undrar lite över vad jag missat eller kanske missförstått ?
Några skrev igår att ni tyckte det var bra blandning. Mycke glädje....
Själv kan jag inte komma på några som har det särskilt roligt just nu
(förutom möjligtvis Eric o Brenda :-))

2013-10-29 @ 17:55:35
Postat av: malin

Charity har det bra, Katie med nu igen... Egentligen är flatorna på rätt väg tillsammans sean som har blivit en trevlig prick... Så faktiskt känns det inte lika betungande att se längre!

2013-10-29 @ 18:29:50
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: Monika

Äntligen såg Laurel vad som hände

2013-10-29 @ 18:53:13
Postat av: Jackson

Kul att Brenda röt till!!!

2013-10-29 @ 19:04:19
Postat av: Julia

Hoppas Laurel lämnar prästen och kanske istället får ihop det med Marlon igen.

Tycker också det är bra att Brenda röt till. Kul att få se en lite annan sida utav henne.

2013-10-29 @ 19:37:39
Postat av: Maria

Vill ens laurel ha ashleys förklaring? Har för mig att ngn annan skrev här om dagen om att Ashley egentligen är arg och mår dåligt över laurels otrohet. Uppenbarligen stämmer det. Den sanningen gillade dock laurel inte utan hennes krav på att Ashley ska förlåta henne för otroheten fortsätter. Ashley har ju varit rädd att laurel inte varit nöjd med honom och jag tycker hennes reaktion visar det. Man kan inte kräva ngns förlåtelse såsom hon gör. Jag tror att hon egentligen är arg för att hon inte stack.

Dessutom verkar inte glömma att hon själv inte var så trevlig när Sandy var i vägen och såg vad som pågick mellan henne och Marion. Då skulle han ju in på ett hem, vad är skillnaden den här gången? Gagnar det inte henne att han försvinner för den gången brydde hon sig inte om honom. Laurel spelar offer men hennes skuld i det hela är Inge så liten.

Hur har declan råd att köpa en bil till Katie när han är pank?
Kan inte gennie visa framfötterna nu när charity är borta?

2013-10-29 @ 22:23:38
Postat av: Liselotte

Åh...Sitter med tårar utefter kinderna...
Mår så dåligt för Sandys skull.
Hade jag fått utstå alla de anklagelser och hot som Ashley utdelar så hade jag dragit för länge sedan! Men för en äldre människa som inte ens har tillgång till sina egna pengar, så är det svårt...
Hoppas Ashley får flytta och att Sandy bor kvar med Laurel och barnen!

2013-10-30 @ 09:12:26
Postat av: Tina V

Ashley är hemsk, han tar ut sin ilska och frustration på Sandy.
Det är ju hans fel att Sandy sitter inne hela tiden, han tar ifrån honom pengarna och ger honom utegångsförbud.
En man som kan slå gamla försvarslösa människor, skulle jag inte vilja ha i mina barns närhet.

2013-10-30 @ 09:24:07
Postat av: Stina

Visst har Ashley handskats dåligt med sitationen, utegångsförbud, tagit Sandys pengar osv. Tyckte inte att han knuffade Sandy när han skadade sin hand, det såg mer ut som om han ramlade när Ashley försökte ta golvmoppen ifrån honom Men sitationen är ju ohållbar .
Sandy kan ju inte kräva att få bo hos sin son, dessutom är han besvärlig att ha att göra med , även om han har sina ljusa stunder tex med barnbarnen.Laurel verkar totalt blind för att Ashley inte orkar med att ha sin far boende hos sig. Hur många är det som orkar ha sina gamla föräldrar boende hos sig även om man tycker om dem? Tror att Ashley och Sandy skulle trivas bättre ihop om de bodde på olika ställen. Nej skärpning Laurel du borde se hur dåligt Ashley (och Sandy) mår.

2013-10-30 @ 09:45:21
Postat av: Anonym

Det är inte konstigt om man är frustrerad och tycker att det är problematiskt med en förälder i hemmet, men det är inte okej med tydliga elakheter, till och med övergrepp m.m. Laurel har haft vissa problem med Sandy, men hon har inte passerat den gränsen som Ashley har gjort.

2013-10-30 @ 18:08:36
Postat av: Gerd

Ashley har ju varit otrevlig mot Sandy från det han kom till byn !!

2013-10-30 @ 19:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0