En eller kanske flera "förvirrade" gamlingar

Sandy ska passa den sjuka Gabby eftersom Ashley måste iväg till en jättesjuk församlingsbo. Gabby och Sandy sitter i vardagsrummet och målar ägg. De kommer bra överens och Gabby berättar att hon tycker pappan är så arg jämt. De bestämmer sig för att måla glada leenden på äggen. Tyvärr har Sandy som gått iväg för att skölja penslarna glömt att stänga av vattenkranen så efter ett tag har de fått vatten över hela golvet. Han ska precis börja torka upp när Laurel kommer hem och hon blir något irriterad över olyckan. Strax efter kommer Ashley hem och han blir riktigt förbannad. Laurel går iväg för att handla något som tar bort färgen som Gabby och Sandy råkat sprida ut. Sandy ber om ursäkt till den sura Ashley och sedan säger han att "ring Paddy och be honom avliva mig så jag inte är i vägen mer". Ashley muttrar medan han står och torkar golven, Sandy vill hjälpa till men det vill inte Ashley. Det uppstår en dragkamp och Ashley rycker till så Sandy halkar och ramlar. Sandy gör illa sig i armen.
När Sandy sedan ska gå och lägga sig säger Ashley att de ska vara överens om att det var en olyckshändelse, till och med Gabby kommer att säga det om någon frågar.
 
Aaron möter Paddy och Chas ute på gatan. Han berättar för dem att han inte åker till Frankrike. Båda blir rätt förvånade och när Chas sedan får tillfälle vill hon prata med sin son. Hon frågar honom om varför och när hon får veta det tycker hon att han borde åka ändå eftersom Adam är vuxen och klarar sig själv.
 
Ruby jobbar och Ali är på cafét med Sean. Ruby fortsätter att pressa Ali om skilsmässan.  Ali skjuter det åt sidan och verkar inte vilja ta tag i det. Hon tjatar på Sean att göra läxorna men han vägrar. Alan som är på cafét erbjuder sig att hjälpa honom men Sean struntar i det.
 
Lisa kommer till puben och hon ber Chas att inte servera Zak någon alkohol. Chas blir förvånad men när hon får veta varför så går hon med på det.
 
Aaron ser Adam på puben och ska börja prata med honom men då kommer Ed in. Ed försöker övertala Aaron att ändra sitt beslut. De tre killarna går ut och fortsätter diskussionen. Aaron försöker prata med Adam som då får höra att Aaron tackat nej till flytten. Adam säger åt sin vän att åka och inte stanna kvar för hans skull. Aaron säger att han måste stanna eftersom han är den ende som står mitt i mellan Adam och Cain så det inte händer något.
 
Megan kommer körandes på en av byvägarna. Hon ser att Zak sitter i vid vägkanten så hon stannar till. Zak sitter och pratar för sig själv och vill inte ha hennes hjälp. Hon åker vidare till puben och efter ett tag dyker Zak upp. Han verkar frånvarande när hon nämner att de ses igen. När Zak får reda på att han inte blir serverad alkohol blir han förbannad. Han ber Aaron köpa en öl åt honom men det tillåter inte Diane eller Chas. Zak blir så rasande att han kastar Aarons öl i golvet. Givetvis åker han ut för det.
 
Sean pratar med Ruby på cafét. Han nämner att han inte har något emot skilsmässan eftersom det är något som de vuxna får avgöra men han vill gärna veta vad som händer ändå. Sedan går han till Alan och ber om ursäkt för tidigare och Alan hjälper honom med läxan om andra världskriget.
 
Jimmy kommer in på puben och ser när Nicola står bredvid Alex vid bardisken. De tre sätter sig sedan vid ett bord och Nicola flirtar lite med Alex mitt framför ögonen på Jimmy. När Jimmy går fram till bardisken för att handla frågar Alex vad Nicola sysslar med och hon erkänner att hon gör allt för att göra Jimmy svartsjuk och vill att Alex spelar med. Jimmy återkommer och blir givetvis förbannad på Alex och det gör Nicola nöjd eftersom hon vill att Jimmy ska uppmärksamma att hon finns.
 
Dagen efter fallet så upptäcker Laurel att Sandy är skadad så Ashley erbjuder sig att skjutsa honom till sjukhuset. På sjukhuset så är Ashley vaksam över vad Sandy säger och när läkaren ska skicka Sandy till röntgen vill Ashley följa med men det får han inte. När Sandy återkommer så börjar Ashley att förhöra sin far om vad han sagt till läkarna. Sandy lovar att han sagt att det var en olycka.
 
Ed får höra av Chas att hon tycker att Aaron gör fel som inte följer med till Frankrike. Hon kommer visserligen sakna honom men är han lycklig så är hon nöjd. Ed försöker åter igen att övertala Aaron men det verkar inte lyckas.
 
Lisa är orolig för Zak och hon får veta att han blivit rasande när han inte fick någon öl på puben. När Zak kommer hem vill hon prata med honom eftersom hon märkt att han beter sig konstigt. Hon frågar om han har en annan kvinna men det tar ett tag innan han förnekar han det. Lisa är inte nöjd med svaren han ger så hon säger åt honom att för familjens skull så måste han ändra sig eller så är det lika bra att han ger sig av.
 

Kommentarer
Postat av: Hedda

Vet
inte om det här har tagits upp förut, men tyckte det var lite kul.. Jag
googlade runt och märkte att skådisarna i Barton-familjen inte har så
stora åldersskillnader: "Moira" är född 74, "John" 75, "Adam" 87,
"Holly" 88, "Hannah" minns jag inte, men i början på 90-talet.

2013-10-15 @ 18:25:49
Postat av: Sanna

Oj, var Adam så pass, han ska väl föreställa 18 år just nu, va? Och "Moira" är bara 13 år äldre än "Adam"...

Nu håller det på att bli ganska otäckt hos familjen kyrkoherde... tänk att Ashley fick Gabby att "frisera sanningen" också. Hur ska detta sluta?

2013-10-15 @ 23:11:54
Postat av: Catrin

Ja usch hur ska detta sluta? Ashley är väldigt obehaglig nu, fruktansvärt obehaglig blick.

Jag hoppas Aaron tänker om och följer med till Frankrike...

2013-10-16 @ 09:04:22
Postat av: Jackson

Undrar om inte Ashley är sjuk på något sätt? Han fick ju även oresonliga utbrott tidigare, i samband med Laurels och Marlons fling. Otäckt med Zak också. Megan och Lizzie tycks ju i alla fall vara inne på att han lider av någon form av demens. Inte riktigt lika läskigt med Sandy, tycker jag. Trots allt är Zak endast 60 år gammal och Sandy förmodligen betydligt äldre.

2013-10-16 @ 11:06:35
Postat av: Heléne

Vad jag är kluven när det gäller Aaron. Jag gillar honom verkligen och vill ha honom kvar i byn, samtidigt vill jag också att han ska följa med Ed och bli lycklig... Måste också säga att Danny Miller gör ett fantastiskt jobb, ingen kan gråta som han :) En leende Aaron ser man ju inte så ofta däremot men det skulle jag vilja!

2013-10-16 @ 12:57:44
Postat av: Jackson

Är det bara idag sändningstiden är tidigarelagd, eller skall det vara så även i fortsättningen?

2013-10-16 @ 13:23:22
Postat av: Tina V

Jackson:
Var det tidigare idag, är det inte 12.10 som vanligt?

2013-10-16 @ 14:24:50
Postat av: Jackson

Tina V

Jag började titta i vanlig tid och programmet hade redan börjat. Trodde att mina klockor gick för sakta, men kollade på TV'n och där stod det att avsnittet började redan 12:05.

2013-10-16 @ 15:10:58
Postat av: Tina

Jag spelade in det och jag hade början med.

2013-10-16 @ 16:40:10
Postat av: SoP

jag börjar tro att Ashley har en hjärntumör eller nåt- han är ju riktigt otäck-

2013-10-17 @ 03:15:42
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0