Det är bara hans fiskelina som kapas

Chas vill trösta Aaron med frukost när han kommer ner eftersom hon tror att det är slut mellan honom och Ed. Hon erkänner att Cain berättat om Aarons planer. Aaron säger då att det inte är slut men att Ed velat att han följer med honom till Frankrike.
 
Jimmy försöker få Nicola till tillfällig vapenvila så att det lugnar ner sig i hushållet. Hon vägrar att ge med sig förrän han gjort en vasektomi. Jimmy tänker då försöka få henne på andra tankar genom att köpa ostron, champagne och choklad till henne.
 
Belle frågar om hon får sälja smink i skolan men Lisa går inte med på det. Zak är mer frånvarande.
 
Aaron kommer till gården och pratar med Adam. Adam anklagar fortfarande Cain för allt som hänt. Aaron vill inte bråka så han är på väg att gå men innan dess så säger han till Adam att Moira var inte direkt oskyldig när hon valde att ligga med Cain. Adam blir rasande och säger att den som slog in skallen på Cain borde ha gjort ett bättre jobb.
 
Sam kommer till Marlons hus för att kolla till Zak och hjälpa honom med arbetet. Så fort han hinner kollar han Zaks termos och vad den innehåller. Zak ser det och blir irriterad. Sedan när det är dags för paus så ser Sam till att det är Amy som går och handlar i byn istället för Zak som också erbjudit sig. Zak blir mer förbannad eftersom han märker att Sam håller honom borta från byn. Zak blir ännu mer förbannad när han hör att Rachel ska hämta Samson från skolan fast han brukar göra det.
 
Adam är grinig när Moira och Hannah kommer hem från affären. Han frågar sin mamma om hon vill bli ihop med Cain igen eftersom hon bjöd honom på en öl häromdagen. Adam är rasande och anklagar sin mamma för både det ena och andra. Moira tröttnar på hans sätt och säger till honom att han är inte direkt oskyldig själv som jobbade för Declan och låg med hans fru. Den handlingen påverkade också John.
 
Ali har pratat med Seans lärare och fått veta att han inte gör läxorna som han ska. Hon säger åt sin son att läxorna måste göras innan han träffar Belle eller tittar på tv. Det blir Ruby som sedan får hjälpa honom med matten.
 
Zak har fått hämta Samson och på väg hem stannar de till vid skogen. Zak vill kolla fällorna eftersom han inte vill komma hem tomhänt till middagen. De går in i skogen men Zak glömmer sin mobil i skåpbilen. När de inte hittar några fällor vill Samson gå tillbaka men Zak leder honom fel. De irrar runt i skogen tills de kommer till hyddan. Samson vill in dit för att värma sig även om Zak säger att de borde gå för att det blir snart mörkt  ute.
 
Sam kommer hem och undrar var Samson är. Han försöker sedan ringa Zak men blir orolig när ingen svarar.
 
Aaron träffar Ed men vill ha mer tid att tänka på hur han ska göra.
 
Adam letar efter Aaron vid verkstan men det är bara Cain där. Cain säger till Adam att hälsa systern och då blir Adam rasande. Han rusar in i verkstan och tar tag i Cain. När han ska gå så kastar han en bensindunk mot Cains ben. Sedan blir Adam så vansinnig att han river ner hyllor och tar tag i en gasbrännare och börjar hota Cain om han inte ber om ursäkt för det han gjort. Givetvis vägrar Cain så Adam kastar iväg brännaren så det börjar brinna i verkstan. Sedan rusar han ut och lämnar Cain kvar.
 
Amy lovar Marlon att fixa klart taket tills i morgon även om Zak inte kommer tillbaka.
 
Zak hittar inte mobilen och efter ett tag får han inte gång någon brasa. De hör ljud utanför och plötsligt dyker Megan upp eftersom hon sett hans skåpbil vid vägen. Hon tar med sig de båda till Home Farm. Zak vill inte att hon berättar för någon vad som hänt men hon har redan ringt till Sam som kommer och han är förbannad. Sam tar med sig Samson och åker därifrån. Zak går tillbaka till bilen och ser att mobilen ligger där.
 
Nicola sitter med Laurel på puben. De pratar om Jimmys sexförbud och Laurel förstår hans tvekan och att sterilisera sig. Nicola säger att det är ju bara hans fiskelina som kapas, inte hela spöet och tacklet. När hon kommer hem har Jimmy fixat i ordning med sina presenter. Hon blir jätteglad och uppskattar den så kallade kvalitetstiden de får ihop. Nicola blir mer och mer kärleksfull men Jimmy nobbar henne och säger "abstinens får hjärtat att smälta" sedan går han upp i sovrummet.
Carl kommer hem och ser en jättenöjd Jimmy i köket. Han tror att Jimmy legat med Nicola men det visar sig att Jimmy nobbar henne just nu, även om hon vill, för att få henne att tro att Jimmy inte är så intresserad som han egentligen är.
 
Cain kämpar i eldhavet och ropar på hjälp men ingen hör något.
Adam har åkt hem och när Holly börjar fråga hur han mår så inser han vad som håller på att hända så han åker tillbaka till verkstan. Han ringer brandkåren innan han tar sig in för att hjälpa Cain ut.
 
Aaron är på väg hem och ringer Ed men lägger på när han ser eldsvådan. Nu börjar byborna att märka vad som händer och Bob följer med Aaron in för att hjälpa Adam och Cain ut.
 
Aaron frågar Cain om vad som hänt men blir hänvisad till att fråga Adam istället. Adam säger som det är men att det inte alls var meningen. Aaron blir förbannad men sedan lugnar han ner sig när han märker att Adam är ångerfull. Aaron går till Cain och ber honom att inget säga till polisen. Cain vägrar att hålla tyst men Aaron påpekar att Adam faktiskt räddat livet på dem. Aaron lovar att aldrig mer be Cain om något om han inget säger.
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Oj, vilken dramatik idag! Jag kan väl förstå Adam på sätt och vis, Cain kan ju vara extremt provocerande. Ändå hoppades jag att Cain skulle avslöja sanningen, jag är trött på Adam. Skönt att Moira sa ifrån till honom, även om det kanske inte hjälpte.
Börjar Zak bli senil? Han tror nog det själv istället.
Förresten, brukar man inte i alla fall ta ner gardinerna när man målar taket?

2013-10-11 @ 21:03:50
Postat av: ELIZA

Undrar om Zak lider av dåligt samvete eller undrar varför han inte slog hårdare så Cain dog?? Eller blir senil p g a stressen.. Ha ha ha Anna: Gardiner, inte brukar man väl heller "dutta" färg i taket lite här och där?? Dom visade bara en kort snutt av taket... ha ha ha

2013-10-11 @ 22:34:51
Postat av: Catrin

Haha tänkte som er... Tidningspapper överallt, t om över gardinerna eller iaf gardinstången.

Jag tror Zak lider av dåligt samvete eller nåt sånt. Verkar ju som att han fått en "knäpp" efter det där med Cain.

Skönt att slippa familjen präst i dagens avsnitt, iaf prällen himself. Han är verkligen elak men Laurel gillar jag :) Trevlig helg :)

2013-10-11 @ 23:29:16
Postat av: Anonym

Sam sa att han inte vill ha honom (Zak) i närheten. Bor inte Sam med Samson hos Zak?

2013-10-12 @ 00:27:09
Postat av: JH

Sätter mina pengar på att Zak har Alzheimers. Omotiverad ilska, förvirring och onåbarhet; allt finns där. Undrar bara om det utlöstes av ångesten efter misshandeln eller om det var därför han misshandlade..

Alltså hon som spelar Hannah måste ha seriens lättaste roll! Det enda hon behöver göra är att se förfärad ut och ropa lite namn när de andra familjemedlemmarna bråkar "Mum!!" "Adam!!" "Holly!!" :D

2013-10-12 @ 00:59:53
Postat av: AnnaS

Vore skönt om Nicola och Jimmy kunde sluta bråka och köra maktspel hela tiden också. De är ett udda men perfekt par egentligen. Nicola borde inse det och slappna av lite.
Väldigt vad Megan var snäll mot Zak! Hon kanske inte är nån ond kvinna ändå! (Hoppas!)

2013-10-12 @ 11:28:45
Postat av: Sanna

Oh - the - DRAMA!
HTG bjussar alltid på de mest oväntade vändningar, både vad gäller story, men även vad gäller karaktärerna. Ta Cain som vi älskar att hata, nu tycker jag plötsligt synd om honom. Hur gick det till? Eller Megan, vars falska leende retat gallfeber på mig, nu blev hon en empatisk, varm kvinna som hjälper en (begynnande dement???) äldre man. Reagerade dock på att hon blandade i whisky(!!!) i ungens choklad. Haha, britterna och deras ständiga boozande!

Rolig kommentar om Hannah, JH! Du har verkligen rätt! :D

AnnaS: kände också att jag ville bli kvitt Adam, hoppades faktiskt att Cain skulle berätta. Hur ska Debbie lösa försäkringsfrågorna, anlagd brand är det väl svårt att komma undan med?



2013-10-12 @ 13:52:42
Postat av: ELIZA

Debbie och verkstaden, är inte jurist, men hon kan väl inte bli ansvarig , vad som än hänt? Hon är ju faktiskt en oskyldig part i det där..Jag hoppas verkligen Cain sätter dit Adam, alldeles för många kommer undan p g a släktskap eller kompisskap..Sitter och funderar, hur många har inte dött en naturlig död? Hur många sitter i fängelse?

2013-10-12 @ 18:17:30
Postat av: ELIZA

Menar ju naturligtvis en ONATURLIG död...

2013-10-12 @ 18:18:46
Postat av: Kristina

Var det fler än jag som reagerade på scenen i garaget då Cain liksom svävade runt?

2013-10-12 @ 19:30:45
Postat av: AnnaS

Haha! Tänkte också på Cains svävande! Undrade om det var hans känsla de försökte beskriva eller om det var en greenscreene som gick fel...

2013-10-12 @ 20:07:31
Postat av: emma

Såg ett klipp där de filmade in just eld-scenen. Det är helt vanlig äkta eld och dem fick bära skyddskläder under "scenkläderna". Jag tror även att dem satt fast en kamera på Jeff Hordley (Cain) för dem ville ha en annan känsla.

2013-10-12 @ 20:15:55
Postat av: Tina

Dem?

2013-10-15 @ 13:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0