Bara två vuxna som konverserar

Katie är inte så glad eftersom hon känner att Declan åter igen håller inne med något som han inte vill berätta. När han får tillfälle så pratar han sedan med Megan om saken och hon säger att det är upp till honom om han vill säga något till Katie.
 
Hemma i prästgården är det väldigt dålig stämning. Ashely får knappt hjälpa Arthur att klä på sig förrän Laurel är där och tar över.
 
Ali ska åka iväg till skolan men när det väl är dags så sitter hon kvar på busshållplatsen.
 
Bob frågar Megan om det är ok att betala av hyran när han kan eftersom han har det lite kärvt nu när Hazel flyttat. Megan ber honom att vända sig till Nicola men det vill han inte. Då säger hon att han kan prata direkt med Declan eftersom Declan precis kommer in på cafét. Bob vill inte det men Megan säger till Declan att Bob har något att säga. Declan verkar inte speciellt glad över det Bob frågar men låter honom få som han vill.
 
Ashley möter Edna utanför kyrkan. Hon undviker honom men han vill ändå be om ursäkt. Edna är riktigt förbannad och besviken så hon vill inte höra hans ursäkter.
 
Lisa som är orolig för Zak letar efter ett telefonnummer till en läkare de kan prata med om Zaks cancer. Han är lika motvillig som vanligt och när de väl ska iväg på läkarbesöket så gör han vad som helst för att slippa.
 
Declan försöker prata med Megan om hennes bortlämnade son. Hon vill inte det men han undrar ändå hur det kommer sig att hon tagit upp ämnet på lunchen. Det visar sig att hon tänker på barnet när det är hans födelsedag eller under julen.
Det gör att Declan börjar leta efter honom. Han kollar efter en privatdetektiv som ska hjälpa honom. Katie kommer in och ser det och då säger Declan som det är. Katie tycker att det ändå är Megans ensak om hon vill hitta honom.
 
Rachel söker upp Sandy eftersom hon undrar hur han mår. När Laurel öppnar så stormar Rachel in innan Sandy hinner gå upp för trappan för att slippa träffa henne. Hon ser givetivs hans blåtira och blir bestört. Hon frågar Laurel om vad som hänt men då säger Sandy till henne att inte lägga sig i hela tiden.
 
Cameron börjar jobba i baren. Diane är förtjust över att en man jobbar där igen och hon berömmer honom hela tiden. När Diane gått iväg så ska Cameron ta rast. Chas passar givetvis på att smita undan också så Marlon får vakta baren. Chas och Cameron står i köket och pratar om hur duktiga de är som håller så låg profil och beter sig som vuxna människor och inte låter känslorna komma emellan. Samtidigt som de säger så så går Chas bara närmare och närmare Cameron tills de inte kan låta bli varann och börjar kyssas.
 
Sandy pratar i telefon med någon om att de ska ses. Precis då kommer Ashley hem och hör det. Ashleys blick är mörk och han ser rätt aggresiv ut. Sandy avslutar samtalet och när Ashley frågar vem han pratat med så säger Sandy att det var några militärvänner som ville träffas. Ashley erbjuder sig att skjutsa sin far till detta möte.
 
Ali kommer hem och undviker frågor om skolan. Även när Jai frågar dagen efter om hur det gått så svarar hon bara rent allmänt att det endast var information den dagen. Det visar sig senare att hon inte varit i skolan och hon erkänner det för Ruby.
 
Laurel tycker det är jobbigt när inget fungerar som vanligt. Hon säger att de måste bete sig normalt och träffa folket i byn för annars kommer det att bli massa skvaller. Ashley och hon går till puben. Rachel är där och hon kommer fram för att be om ursäkt. Ashley brusar gensast upp men Laurel lugnar honom. Tyvärr så kan han inte hålla humöret lugnt utan han blir förbannad på Rachel. Laurel säger åt honom att gå iväg när Diane kommer fram till dem. Rachel säger som det är men Laurel håller tyst. De tre kvinnorna går in i rummet bakom puben och pratar. Diane är förbannad på Rachel som ställer till det men då erkänner Laurel att Rachel har rätt i sina anklagelser. När Rachel gått säger Diane att Ashley måste söka hjälp, det fungerade ju för Andy.
 
Declan frågar Megan om hon inte alls är intresserad av sonen och då erkänner hon att hon fått reda att han heter Robbie Lawson men att hon fegat ur och inte vågat kontakta honom igen.  Declan lämnar sedan namnet till en privatdetektiv.
 
Debbie och Diane kommer in på puben och Diane berömmer Cameron. De blir förvånade när de ser Marlon i baren men precis då kommer Cameron ut från köket och strax efter Chas. Efter Dianes alla komplimanger så säger Debbie att de ska komma ihåg att han är upptagen sedan kysser hon honom.
 
Dan kommer hem till Ali för att be henne inte begära skilsmässa. Han vill ha henne tillbaka. Ali ger sig inte utan säger att hon älskar Ruby nu och vill inte ha honom längre. Hon berättar att hon sagt sanningen om sitt problem med att inte kunna läsa så nu vet både barnen och Ruby det.
 
Chas söker upp Cameron på verkstan och han skiner upp. Hon säger till honom att det som hände tidigare bara var en engångsföretelse och han accepterar det men vill ändå att de ses igen. Hon svarar att hon hör av sig via sms. De träffas sedan ute en bit utanför stan.
 
Laurel kommer hem och Ashley frågar om Diane fått veta något. Hon svarar att det stämmer. Då blir Ashley förbannad på Rachel men Laurel berättar att det faktiskt var hon som sa det till Diane eftersom hon inte orkar ljuga längre. Ashley blir rasande och påpekar att hans karriär är över. Laurel blir förbannad över att han bara tänker på sitt löjliga jobb när det är familjen han borde bry sig om i första hand. Ashley ber givetvis om ursäkt.
Bråket fortsätter och Laurel vill längre inte försöka för som hon säger så vet hon inte om hon älskar honom längre.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Läskigt med alla starka känslor av olika slag hos så många. Det kommer att bli riktigt hemskt när Debbie får veta vad som pågår mellan Chas och Cameron. Oj, oj!!

2013-10-31 @ 17:34:48
Postat av: Maria

Ja, som jag väntade så sticker laurel nu. Tycker hon är halvsadistisk mot Ashley, vad han än gör är det fel. Att hon själv var nära att kasta ut psykopaten Sally från balkongen har hon glömt. Jag tror att hon faktiskt är nöjd. Nu kan det här användas mot Ashley när det gäller vårdnadsfrågor. Nu har hon ju flera vittnen och kan även säga att hon fruktat för sitt liv. Nu har hon ju även rachel på sin sida, hon som tidigare avskydde laurel på grund av marlon.

Nä, jag tycker laurel är riktigt obehaglig. Hon framställer sig själv som oskyldig, nästan som att hon är i sådan chock att hon inte kan röra sig och i nästa sekund kommer ngt elakt ur hennes mun. Hon använder bara Sandy för att skada Ashley. Dessutom verkar Sandy glömma att Ashley har upprepade gånger sagt att han inte orkar med honom, tom bett ruby om hjälp.

Konstigt nog glömde laurel att nämna för diane att hon hade tänkt att ta barnen och sticka med marlon... Det hade väl inte stämt in i historien att hon är offret. Tydligen var inte Sandy ngn prioritet då.

Dessutom "försade" sig laurel på puben inför Rachel medvetet så det skulle bli en scen så att det skulle komma fram. Jag tycker att när Nicola bet ett barn var lika illa. Trots det fick hon vara ensam mitt sitt egna barn och ingen klagade.

2013-10-31 @ 19:38:46
Postat av: Tina V

Maria:
Nu tycker jag du går handlingarna i förväg, när bestämde Laurel att hon skulle ta barnen och sticka med Marlon?
Ashley har själv ställt till det han nu får stå till svars för, det kan ju inte vara alla andras fel.
Att slå någon och speciellt sin gamla far när man predikar för andra vad dom ska göra är inte speciellt vackert.
Dessutom skulle jag bli rädd om min man brusade upp så varje gång han blev arg, och att be om ursäkt och lova att aldrig mer slå till någon i familjen hör till hur hustrumisshandlare brukar göra.
Bort med Ashley och in med Marlon, en toppenpappa.
Ashley får väl arbeta för att vinna Laurels förtroende och få ha hand om barnen.
Kan man inte behärska sig utan slår till i frustration, så kan man ju tappa omdömet om barnen är bråkiga.
Nicola bet ett annat barn inte sitt eget, det är en annan sak.

2013-10-31 @ 21:12:57
Postat av: Maria

När laurel och marlon hade tagit in på ett hotell hade hon ju packat en väska för att sticka. Det var väl att hon inte skulle få vårdnaden om den äldsta eftersom hon är ashleys som delvis stoppade henne.

Det som irriterar mig med situationen är att Ashley inte är mer än människa och det som han har uppmanat andra att göra, kommunicera och förlåta ska tydligen inte gälla honom. Varför krävde laurel då att han skulle förlåta henne när hon nu vägrar förlåta något som gäller samme man (Sandy) som hon ville bli av med? Laurel sade att hon inte älskar Ashley och det är där skon klämmer. Hon vet att hon skulle se ut som en sla*pa om hon stack med marlon, särskilt som hon sticker från en kyrkoherde och själv har spelat käcka och glada laurel. Det var väl det Rachel irriterade sig på.

Om hon fortf hade älskat Ashley hade hon inte velat berätta för andra vilket hon "råkar" göra samt istället hjälpt honom. Precis som diane sa så behöver han professionell hjälp att hantera det som har hänt (det finns faktiskt psykologer som jämför att bli bedragen som Ashley blev då hon hade packat med att vara med om ett dödsfall) och kanske tom komma till insikt att han skulle klara sig bättre utan en person som gör honom så illa. Om en person som Ashley beter sig så här måste man ju förstå att han inte mår bra. Vad hon då gör är att utnyttja det för att kunna sticka istället för att hjälpa honom. Jag tycker att hennes utbrott är obehagliga och det är nästan så att hon skulle slå honom när han satt vid köksbordet. Konstigt att Sandy inte har insikten att se att hans alkoholiserade närvaro som nästan kostade den yngste barnet livet kan vara jobbigt om man inte mår bra som Ashley uppenbarligen inte gör.

Tycker det är fel att Ashley inte kan ses som människa och att han förtjänar en andra chans. Han försöker förklara men ingen har ngt intresse i att lyssna.

När han inte ska få vara ensam med barnen är laurel bara sadistisk. Sandy hade ju indirekt ihjäl sonen med sitt nedskräpande så han borde verkligen inte få vara ensam med barnen om man ska resonera som laurel. På samma sätt kan man säga att Nicola är aggressiv och misshandlar barn och borde inte få vara ensam med ngr, varken sin egen dotter, Jimmys som, Carls barn eller laurels barn som har varit där. Då var tydligen inte laurel orolig.

Undrar vad som händer när chas och Cameron avslöjas? Varför gör att inte bara slut med debbie?

2013-10-31 @ 22:14:29
Postat av: ELIZA

Maria: Du hann skriva det jag tänkte skriva!!! En annan sak,hur ska nu Zak komma undan läkar besöket??? Inte fan har han nån cancer...Bara dåligt samvete, och det syns inte ens med kontrast röntgen....

2013-10-31 @ 22:28:57
Postat av: Maria

@eliza

Haha, blir ju många och långa inlägg. Blir dock väldigt engagerad och har svårt för orättvisor.

Kul att läsa andras åsikter.

Kom även på att jag reagerade på laurels kommentar om att hon är trött på alla charader och skådespeleri. Det är väl inget nytt som kan läggas på Ashley? När hon under lång tid sprang runt med marlon och planerade att lämna sin familj och låtsades som att allt var bra är väl att spela? Den där gamla vännen som hon helt plötsligt umgicks med (marlon)? Varför tröttna nu när det inte gäller ngt som hon gynnas av?

Ashley kände ju att det hela höll på att spåra ur och ville ju för ngt avsnitt sedan resa bort, precis som hon har gjort när hon har bott månader hos sin mamma. Varför fick inte Ashley resa iväg? Tycker även att det är olikt edna att vara så hård mot honom? Hon har ju haft eve som av vissa ansetts som ond boende hos sig trots att hon har vetat hur hon är. Om hon ska ta avstånd från Ashley kunde väl hon ha kastat ut eve.

2013-10-31 @ 23:16:11
Postat av: Madeleine

Det här med Ashley är ju bara dumt, jag tycker han var lite väl våldsam mot sin far, men har aldrig fattat varför Sandy bor där överhuvudtaget.
En gammal man som ser ut att lukta illa och är bara till besvär, hur kan han själv vilja bo där på nåder...
Jag saknar mer handling kring Diane, förut hade hon ett liv, nu är hon bara en bifigur, det är tråkigt för hon var rolig och mysig men antar hon är för gammal enligt manus nu.
Jag har börjat titta på HTG igen nu efter över två år snart och tycker det känns väldigt förändrat till det sämre.
Avskyr den här systern till Declan och jag tycker också att det är ofattbart detta förhållande med sura Debbie och den mkt äldre men sexiga Cameron.
Nu håller han på med Chas och det passa ju lite bättre iaf...

2013-11-01 @ 01:18:33
Postat av: finländskan

Det känns som att det kommer att dyka upp en ny karaktär i serien, Megans bortadopterade son.

2013-11-01 @ 06:09:46
Postat av: Stina

Maria jag håller helt med i dina inlägg, kunde inte ha skrivit det bättre själv

2013-11-01 @ 10:34:04
Postat av: Catrin

Och jag håller med Tina V :)

2013-11-01 @ 11:52:53
Postat av: Julia

Intressant när det blir diskussion här inne och folk kommer med sina (ibland olika) åsikter :)

Själv vet jag inte vem av er jag håller med, lite av båda tror jag. Det är en svår situation med Laurel och ashley. Båda har gjort mycket fel. Det bästa är nog om de separerar, men att de försöker sonas och åtminstone är vänner för Sandy och barnens skull. Men komplicerat är det verkligen.

2013-11-01 @ 15:30:19
Postat av: Anonym

Haha va, har Nicola bitit ett barn? När, vem och varför?
Och har hon försökt döda någon exman? När hände detta och varför?
Tacksam om någon ville förklara för mig, rätt så ny på det här med HTG och vill helst inte googla för man hittar så mycket som man inte vill få reda på om framtiden...

2013-11-02 @ 21:11:07
Postat av: louise

Louise heter jag som skrev ovan!

2013-11-02 @ 21:12:17
Postat av: Anonym

Madeleine: En gammal man som ser ut att lukta illa?

2013-11-03 @ 02:40:45
Postat av: Frk Höger

Louise: Nicola var gift med en gammal gubbe som var miljonär och hon försökte fixa med elen så han skulle dö så hon skulle få ärva. Han hade förövrigt en dotter som gifte sig med Jimmys och Carls bror Matthew.
Sen bet hon Cate eller Heath (en av Bobs o Vivs tvillingar) när han/hon hade bitit Angelica på dagis. Nicola var nära att missa bröllopet med Jimmy för hon var uppe i rätten den dagen.

2013-11-03 @ 21:57:43
Postat av: SoP

Jaa-den gubben ja,honom hade jag glömt-som Nicola var gift med när hon dök upp i serien igen-

2013-11-05 @ 02:23:07
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: louise

Tack Frk Höger för att du redde ut mina frågetecken! :)
Detta hade jag ingen aning om! :)

2013-11-05 @ 21:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0