Tatuera in streckkoder på ögonlocken

Lisa pratar med Belle angående Sean som stulit pengar från cafét. Hon tycker inte det är något lämpligt sällskap för dottern. När Lisa frågar Zak om hans åsikt så har han ingen. Han tänker mer på en sjuk höna. Lisa inser att han är orolig för provsvaren så hon försöker trösta honom.
 
Cameron säger till Debbie att han fått sms från Chas för att hon behöver hjälp på puben. Debbie säger att det är inte ok eftersom hon behöver honom ännu mer.
 
Rhona står och pratar på cafét med personlaen om att Paddy vill att varje gäst på bröllopet ska ha en liten ask med en levande fjäril i som ska släppas fria istället för att kasta risgryn. Bob påpekar att om det är en varm dag kommer fjärilarna att dö.
 
Sean blir tvingad att gå till cafét för att be om ursäkt för stölden. Bob tar det lugnt och säger att det är ok och att Sean kan få jobba av straffet när han blivit bra i foten.
 
Eric får gäster som har sin hund med sig till värdshuset. Han blir irriterad eftersom han inte vill ha hundar där men både Amy och Brenda tycker det är ok och försöker övertala honom till att ändra sig. Amy säger sedan till Victoria att hon genomskådat Brenda och Eric som spelat "bad cop, good cop".
 
Belle är hos Sean medan Ruby lindar hans fot. Ruby vill veta varför han stal och tillslut säger Belle till Sean att berätta. Han vill inte det men efter att Ruby hotat med att ringa Ali så säger han sanningen. Han ber henne att inget säga till mamman eftersom hon då kommer att sluta sin skrivarkurs. Ali kommer hem och hon ser att de ser skyldiga ut. Ruby förklarar att Sean "erkänt" vad som hänt och han tappat bort ena skon och slängt den andra.
 
Cameron söker upp Chas för att höra om hon tänkt på saken. Det har hon men hon kan fortfarande inte ge honom ett svar men vill han veta just nu så blir det ett nej. Cameron försöker övertala henne till att följa magkänslan för för honom känns det rätt. Han har till och med funderat på var han kan bo och att hon kan sälja puben om det blir jobbigt att bo i byn, bara de bor tillsammans.
 
Dan frågar Bob om han får flytta in hos honom. Bob blir förvånad eftersom de knappt känner varann. De båda går till puben för att diskutera saken men Bob tvekar. Dan lyckas sedan övertala honom om de kan testa i två veckor och funkar inte det kan han flytta.
Ali får höra det och hon blir inte alls glad men Ruby säger att de måste ge Dan en chans.
 
Zak är orolig för hönan Gladys så han går till kliniken och pratar med Rhona. Hon säger att det inte är något fel på hönan men Zak tror henne inte. Han säger att om resten av hönorna blir smittade så är det Rhonas fel.
 
Debbie kommer in på puben och ser Chas som ser ledsen ut. Hon säger till Chas att skaffa sig en man, att hon inte skulle ha nobbat Luke. Dan hör det och säger flinande att han är singel. Debbie säger till Chas att hon kan få något bättre än honom.
 
Chas går till verkstan och säger till Cameron att hon vill ha honom. Han frågar om han ska göra slut med Debbie. Chas svarar ja på det. Han ser lite tveksam ut men säger att då kommer han prata med henne.
 
Nicola säger till Jimmy att inte fästa sig vid Elliot för mycket. Jimmy svarar att det är hans son och han ska njuta av dessa sex månader de har framför sig. Jimmy spelar sedan tv-spel med sonen medan Angel sitter i köket och leker. Nicola säger till Jimmy att inte utesluta Angel hela tiden. Jimmy lovar att hon ska få vara med och leka så fort de spelat klart.
 
Sam säger att Megan har jobb åt Zak på Home Farm men Zak är inte intresserad. Han säger att allt är ordnat ändå. Lisa tror att Zak kanske fått ett jobb men får inget svar på det. Zak kommer sedan in på puben tillsammans med två okända män.
 
Sarah är dålig men vill till skolan för att se en pjäs ändå. Cameron låter henne gå utan att Debbie får veta något. Debbie ser bara hur glad Sarah är när hon kramar Cameron hej då. Cameron säger till Debbie att han måste prata med henne senare.
 
Ali frågar Ruby om Seans skor och får då reda på att de blivit stulna. När hon ställer fler frågor så inser hon att det är på grund av henne som Sean varit i bråk. Hon blir tankfull så hon hör inte ens vad Ruby säger. Ruby märker det och säger att hon ska raka av sig håret men det blir ändå ingen reaktion. Då säger Ruby att hon ska tatuera in streckkoder på ögonlocken men Ali hör inte det heller.
 
Debbie kommer in på puben för lunch. Chas frågar henne hur hon mår och Debbie svarar att det är ok, varför skulle de inte vara det. Chas frågar då var Cameron är och får till svar att han är på väg. Cameron hinner inte prata med Debbie när han kommer dit för Sarahs lärare ringer och säger att Sarah mår dåligt. De åker och hämtar henne. Debbie undrar varför Cameron inte sagt något om att Sarah känt sig dålig och han svarar att han ville göra Sarah glad som fick se pjäsen i skolan. Debbie kramar om honom och återigen säger hon hur mycket han betyder för henne och att han är så bra stöd för dem.
 
Sam kommer ut till hönsgården där Zak står. Sam ser genast att Gladys ligger död. Han frågar vad som hänt men Zak beter sig konstigt och säger att han var tvungen eftersom hönan ändå nästan var död. Sam säger att det inte var något fel på Gladys. Zak är helt säker på att det var det så det var bäst det som hände...
 
 
Förresten, var är Bartons? Det var ett tag sedan vi såg dem.
 

Kommentarer
Postat av: marie g

Oj oj, mycket som hänger i luften nu! Jag är övertygad om att Ashley är på väg ut ur serien. Är lite less på hur onyanserad Chas framställs, hon är alltid lika velig och hennes värld styrs helt av männen.

Fint att se att Elliot/Jimmy-grejen går bra! Till och med Nicola verkar trivas.

2013-11-05 @ 16:26:37
Postat av: Sanna

Jag har verkligen börjat gilla Sean! Den lilla scenen när Sean förebrådde sin pappa för att han inte ställde upp på samma sätt som hans mamma och Ruby gjorde. Naahw. <3 Rubys lyckliga och nöjda blick. Jag spolade tillbaka flera gånger för att få se den igen. Så hjärtevärmande! Blev alldeles rörd.

Sen fastnade jag för scenen med Zak och hönan. Han står med hönan i famnen och framför i princip en emmerdalesk mini-version av Hamlets "Att vara-monolog". Hamlet håller en dödskalle och frågar sig varför han ska fortsätta att existera. Zak håller i en höna, tittar ut i fjärran och frågar sig: "Vad tjänar allt till?". Strålande! Jag älskar britterna och deras skådespelarkonst. De är oöverträffat världsbäst, till och med i en daglig såpa bjussar de på finesser!
Sen kan man verkligen fråga sig varför den stackars hönan Gladys skulle behöva stryka med? Han håller verkligen på att flippa nu, den gode Zac...

2013-11-05 @ 21:11:15
Postat av: Sanna

Förresten, håller med: var är Burtons? En liten snabbtitt på vad de har för sig kunde man ju få?

2013-11-05 @ 21:13:04
Postat av: Lillian

Jag missade en del av slutet så jag vill fråga vad Zak fick alla pengarna ifrån?

2013-11-05 @ 23:02:35
Postat av: Andrea

de vet inte heller. Men han träffade några män på puben.

2013-11-06 @ 02:04:41
Postat av: finländskan

Fint att se Sean i mer mångfacetterad roll än bara den sura pojken han var i början då han kom med i serien.

Funderar också på detdär som flera av er påpekat tidigare, att fastän folk arbetar är de alltid panka. Ta nu denhär familjen med två mammor, Ali arbetar och Ruby har till och med två arbeten, ändå är de alltid helt panka, hur kan det vara möjligt? Kanske Lyxfällan borde besöka dem.

Det visades inte nåt särskilt om varifrån Zac fick pengarna. Bara att han kom in med två män på puben, inget om nåt snack dem emellan så att man kunde ha fått nån ledtråd vad det handlar om. Sen hade han plötsligt bara pengar som han visade för Lisa. Kanske det senare kommer fram vad det handlade om.

2013-11-06 @ 06:14:09
Postat av: Tina V

Jag tycker det är jobbigt att dom gjort Zac så konstig, familjen verkar inte bry sig speciellt mycket.
Han gör konstiga saker hela tiden och alla bara fortsätter som vanligt.

2013-11-06 @ 08:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0