En andra chans

Belle tjatar om att hon vill träffa sin pappa även om han mår dåligt. Lisa försöker förklara för henne att det bästa de kan göra är att låta Zak vara för att han ska kunna bli bättre.
 
Jude, Alan och Edna sitter på cafét och pratar om någon eld/fyr som de fått äran att ha till deras församling. (Jag vet inte vad det är de menar men det kanske blir tydligare längre fram i serien) De ska välja någon som tar hand om "fyren" och då försöker både Edna och Alan att övertyga Jude om att välja dem även om de inte säger det rakt ut. Jude tycker att de kanske ska rösta om saken.
 
Amy vill inte umgås med Brenda men följer motvilligt med på shoppingtur i stan. När de kommer hem är Amy rätt trött på Brendas prat men Brenda försvarar sig med att någon måste ju prata och eftersom Amy är tyst blir det som det blir. Precis utanför värdshuset säger Amy till Brenda att det är "mitt fel att Val lämnade Eric"
 
Katie sitter på cafét med Gennie. Hon berättar om Megan och den bortadopterade sonen och att Declan vill ha kontakt med honom även om Megan inte vill det. Gennie ser likheten med hennes och Shadrachs möte och att om hon inte gett honom en andra chans hade det sett helt annorlunda ut nu.
 
Megan och Carl sitter på puben och pratar. Hon förklarar för honom att det de har ihop är bara en engångsgrej och att hon om några månader kommer att sticka från byn.
När Jimmy ser Carl utanför puben så märker han att Carl inte ser så glad ut och han tror att känslorna för Megan är rätt starka även om Carl inte medger det.
 
Belle och Sean träffas på cafét och hon märker att han är rätt tyst. När hon ser Ruby så skäller hon ut henne för att ha antastat ett barn. Bob försvarar Ruby men Belle fortsätter. Sean säger inget och det stör Belle eftersom hon undrar varför han inte försvarar sig själv.
När Belle sedan är hemma kommer Sean dit. Hon frågar honom om händelsen och inser snabbt att det han sagt inte stämmer utan att det var tvärtom. Hon blir besviken och säger åt honom att sticka. Sean frågar om de fortfarnde är ihop och hon säger nej för hon vill inte vara ihop med honom längre.
 
Nicola och Elliot är båda hemma med vattkoppor. Hon verkar tycka om honom mer och mer och det slutar med att de båda ligger brevid varann i soffan och sover.
 
Jude träffar Ashley på puben och han önskar få hjälp av Ashley, eftersom han känner byborna så bra, med "fyren" som ska komma till byn. Ashley säger att han inte kan hjälpa honom.
 
Eric pratar med Amy och han säger att han kommer att dumpa Brenda för att Amy ska må bra eftersom han åtagit sig att se till Amys bästa när de adopterade henne.
När David får höra det blir han arg och säger åt Eric att inte låta Amy styra och ställa eftersom hon inte ska bestämma sådana saker. Amy hör det när hon sitter i trappan och tjuvlyssnar på dem.
 
Ali och Dan råkar i bråk på farbriken efter att Lisa nämnt att Belle dumpat Sean för att han ljög om Ruby. Nikhil kallar in dem på kontoret och säger åt dem att sluta bråka annars måste någon av dem sluta på företaget.
 
Jai tar hand om Noah som är sjuk för att Charity är på möte. Rishi ser det och när han blir ensam med Priya frågar han om Jai ofta tar hand om Charitys son. Priya svarar att Noah är inte alltid sjuk men om han undrar om vem som bestämmer i det äktenskapet så är det Charity.
Rishi pratar sedan med Jai på puben och Jai berättar att Charity inte vill ha fler barn och att han faktiskt är besviken över det.
 
Eric sitter och arbetar vid datorn på värdshuset när Brenda kommer in för att duka. Han ska precis säga till henne att de måste prata men då kommer Amy och avbryter honom för hon vill att de ska äta middag ihop. Eric går iväg med Amy och han är förvånad över hennes beteende. Amy erkänner att hon inte vill att han ska dumpa Brenda för då blir han ledsen och det gör henne ledsen och hur ska de då kunna sköta värdshuset ihop. Senare sitter de alla på puben tillsammans med David. När det är dags för att börja arbeta på värdshuset så säger Amy att hon och Brenda kan börja arbetet så kan Eric sitta kvar med David en stund. David blir mycket förvånad.
 
Ali kommer in på cafét och hon är förbannad på Dan. Hon berättar för Ruby om vad som hänt på fabriken när Dan också kommer in. Ruby säger åt honom att antingen ringer han polisen eller så gör hon det, bara de får denna anklagelse ur världen. Dan går hem och pratar med Sean. Tillslut erkänner Sean att han ljugit. Dan tar med sig barnen hem till Ali igen och berättar att han vet att Ruby var oskyldig till händelsen. Ali vill att Sean ber om ursäkt till Ruby men han vägrar och Ruby tycker att de ska släppa hela saken nu.
 
Robbie hör av sig till Declan. Han ska komma över till Home Farm för att prata. Som tur är så är Megan på möte i London. Robbie kommer dit och börjar prata om att han inte har någonstans att bo. Declan tror genast att han vill ha pengar men det visar sig att Robbie vill att Declan går i borgen för honom. Declan går med på det.
 
Megan kommer in på puben och träffar Carl. Han får veta att mötet blev inställt och att hon nu har tid över så antingen går de hem till honom eller hem till henne. (Här trodde jag nästan att de skulle hem till Megan bara för att Robbie är där) De går hem till Carl men eftersom det är sjuklingar där så fick de ingen lugn och ro så de går tillbaka till puben.
 
När Megan kommer hem till Home Farm så ser hon på en gång att Declan och Katie håller något hemligt. Hon får tillslut veta att Robbie varit där och att han vill ha hjälp. Hon blir rasande och skäller ut Declan innan hon ger honom en örfil. Megan går därifrån och Katie stoppar Declan från att följa efter henne.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Tappra lilla Belle! Nu lär det väl i alla fall ordna upp sig mellan Sean och henne, eftersom han äntligen berättade sanningen om Ruby och sig. Tyckte faktiskt att Dan, i vissa situationer, till viss del agerade oväntat vettigt idag. Håller Nikhil äntligen på att fatta att Gennie inte mår så bra? Tänker han kanske t o m försöka göra något åt det? Och Amy - kan hon fortsätta att försöka fördra Brenda? Vad vill Eric egentligen? Jag tror inte att han riktigt vet.

2013-11-18 @ 14:58:28
Postat av: Agneta

Belle är den bästa skådespelaren av alla i HTG tycker jag.

2013-11-18 @ 15:35:28
Postat av: Sanna

Flickan som spelar Belle är helt fantastisk! Tyckte också att Lisa var bra i dag. Det var ett litet, litet ögonblick då hon ska trösta Belle, hon håller om henne och säger att de måste vara starka båda två. Det förtvivlade uttrycket i Lisas ögon då var så starkt. Inte överspelat, inga ord, utan bara på pricken. Det kan jag känna igen mig i som förälder, eller vuxen, att behöva dölja sin oro för att inte oroa barnen. Thank you itv-studios! Jag påminns om varför den här serien har fångat mig så mycket. :)

2013-11-18 @ 16:52:28
Postat av: Hedda

Ta och googla fram bilder på Eden Taylor-Draper, som spelar Belle; så vuxen hon ser ut (snyft)!

2013-11-18 @ 17:30:36
Postat av: Andrea

Hon har fått priser för sina insatser också :) på Soap opera Awards.

2013-11-19 @ 01:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0