Det hemliga jobbet

Val fortsätter härja och hon kan inte alls förstå att Eric varit otrogen mot henne medan hon varit borta. Han försöker förklara att han hört att hon bott med en av Pauls vänner så han trodde inte hon skulle komma hem.
 
Chas och Cameron fortsätter smyga med sin affär. Han är där för att hämta sin "lön" men måste sedan till verkstan för att hjälpa Debbie.
 
Val ger Amy några örhängen men hon vill inte ha. Val försöker då be om ursäkt men Amy vill inte lyssna men när Val säger att hon gjorde fel angående babyn så stannar Amy till och säger att Eric är ialla falll sårad.
 
Alicia surar för Justins bröllop men David säger att hon borde se det ur annat perspektiv, att Justin gifter sig och att Jacob inte har något emot det. Eric kommer in i affären och vill prata med David. Han berättar om Val och att det fortfarande finns en gnista mellan dem. David försöker övertala sin far att inse att Brenda är rätt för honom för att inte bli sårad.
 
Megan är på kontoret och jobbar. När hon försöker prata med Declan är han rätt disträ. Hon frågar honom om han ringt och ordnat med det de kommit överens om så säger Declan att han har det. Katie som kommer in hör det och hoppas att han gjort det för Megans skull. När Megan gått så frågar Katie om han pratat med Robbie men det har han inte.
 
Brenda står utanför Erics hus när han kommer hem. Hon tänker hämta sina saker men han försöker be om ursäkt. Brenda säger att hon ska skynda sig men då säger Eric att hon inte får ta något därifrån eftersom det är Val som ska ut.
 
Charity sitter på puben och pratar med Chas. Hon är orollig för att Chas inte har någon man i sitt liv men Chas säger att hon klarar sig bra ändå. Sedan berättar Charity om Jai som vill adoptera Noah. Chas säger att det är ett bra tecken och att Jai är den bästa killen någonsin för Charity. Det gör att Charity går till Jai i fabriken och villl prata med honom. Hon hinner inte säga så mycket innan Jai säger att han vill inte tjata om adoptionen för det enda han vill är att Noah får hans efternamn. Charity går med på det sedan säger hon att hon ska tänka på saken om de kanske ska skaffa barn eller inte.
 
Val kommer in på puben och hon är på strålande humör. Chas frågar varför och Val svarar att det är Eric som gör henne glad.
 
Megan träffar Katie och hon tackar henne för att han ställt upp mot Declan. Katie säger att det är inte mer än rätt och att hon vet att Declan vill ha Megan boendes där hos dem igen. Katie säger att hon också vill det och att huset är stort nog för dem båda.
 
Debbie kommer in på puben och hon säger att hon är sur på Chas. Chas blir lite skärrad men hämtar sig snabbt. Debbie säger att det är för att Chas ger Cameron massa kvällspass så Debbie blir sittandes ensam hemma med sin far. Chas frågar om hon ska sparka Cameron men det vill inte Debbie. Sen frågar Chas hur de har det där hemma. Hon blir väldigt glad när hon får höra att Debbie och Cameron inte har sex längre.
 
Alicia sitter och pratar med David på puben. När Alicia kommer fram till bardisken frågar Chas henne om hur det går med David. Alicia förstår först inte men när Chas säger att det syns att Alicia har känslor för honom så erkänner hon det. Chas råder henne till att prata med David. Alicia går tillbaka till bordet och frågar honom om vad han tycker om vänner som dejtar varann. När han säger att det är ok så säger hon att nästa gång ska hon göra på det sättet. Han tycker det är en bra idé för hon har så många bra sidor. När Alicia frågar David om vilka så kan han inte svara. Hon tar det negativt och blir sur och går på toa. När hon kommer ut igen så säger David flera positiva saker om henne och då blir hon glad igen men sedan säger han något som gör henne ledsen och tvivlande.
 
Val kommer hem och märker att nyckeln inte passar i ytterdörrlåset. Hon blir förbannad och ringer på. Eric öppnar och förklarar att hon kan få sina saker för nu är det slut mellan dem. Val stormar in för att prata. Hon snackar skit om Brenda som sitter bredvid Eric men han ger sig inte. Amy kommer ner med några säckar med Vals kläder och Eric tar dem och väskorna och kastar ut, sedan kastar han ut Val som står på trappen och gråter.
 
Jacob och David stretchar och värmer upp i affären. När Nikhil kommer för att hämta David så frågar Jacob om han får följa med. Då säger Nikhil att Jakey kommer att förlora men David svarar med att "det finns inga förlorare i denna familj". Alicia hör det och undrar vad han menar med familj och David svarar att de är ju trots allt en dysfunktionell familj.
 
Det är snart Sarahs födelsedag och hon önskar sig massor av saker så Cameron erbjuder sig att ta extraskift på puben för att få in pengar.
 
Jude sitter ute med Edna och Alan och diskuterar vem som ska tända ljuset när de firar drottningjubileet och de kommer fram till Sarah ska få göra det. Ashley går förbi och pratar lite med dem men när han ser Laurel så går han fram till henne i stället. Han är noga med att inte säga var han ska jobba men han ska se till att Laurel får pengar till hyran.
 
Eric är på värdshuset och pratar med Brenda och Amy. Han säger att han bokat hotell för dem i Cornwall i två veckor. Precis då kommer Val in och säger att värdshuset är hennes också. Bra säger Eric och talar om för henne att hon får ta hand om värdshuset själv medan de åker på semester. Val protesterar givetvis och Amy säger att hon stannar hellre hemma och ser efter så inte Val stjäl kassan. Amy säger sedan till Val att hon krossat Erics hjärta och även hennes.
 
Ashley börjar sitt nya jobb och der visar sig vara en hamburgerrestaurang. Han är rätt vilsen men får lära sig hur man steker en hamburgare. Ash...ley frågar om han kan få förskott på lönen och de andra börjar skratta.
Efter arbetsdagen kommer Ashley till byn och när han ska lämna pengar till Laurel ser han Gabby i fönstret men hon försvinner när han tittar på henne. Han ger Laurel pengarna och går sedan därifrån.
 
Alicia jobbar och Chas påpekar hur sur och frånvarande Alicia ser ut att vara. Hon råder Alicia att reda ut detta med David. När David strax efter kommer in på puben så säger Chas snabbt att rummet bakom är ledigt. David fattar inte men då säger Chas att Alicia har något hon vill säga. Det blir återigen ett samtal som feltolkas om bra mamma och att hon är som Davids mamma men ändå inte. De blir avbrutna av att Val stormar in och vill att David hjälper henne att prata med Eric. David vägrar för han anser att hans pappa har det bra ihop med Brenda. Då börjar Val att skrika om att David och Eric är lika ryggradslösa och båda låter kvinnorna styra. Alicia blir så förbannad att hon slår till Val. Val börjar blöda ur näsan och givetvis blir det stor dramatik när hon rusar ut. Alicia blir chockad över vad hon gjort och när David frågar varför så tänker hon först säga som det är men sedan säger hon att hon inte vet. Han kramar om henne för att hon ska lugna ner sig.
 
Val kommer ut till puben och visar upp sin blodiga näsa. Gennie ser det och undrar om Val varit i slagsmål med hennes mamma. Återigen så håller Nikhil undan Gennie från att göra något.
Val ringer polisen och anmäler att hon blivit misshandlad. Polisen kommer till puben och frågar efter Alicia. Val pekar ut henne och visar sedan sin blodiga näsa. Hon säger att David är vittne till händelsen och när polisen frågar honom så tvekar han men säger sedan att jag Alicia slog Val men det var i självförsvar. Polisen för ut Alicia till bilen för att ta henne till stationen. Precis då kommer Eric och Brenda ut med sina väskor och ser det.
David skäller ut Val och tycker hon har sig själv att skylla och att Brenda är så mycket bättre än hon.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Är inget större fan av Ashley, men scenerna från hans nya arbete upplevde jag som jättejobbiga.

2013-11-20 @ 14:03:06
Postat av: Tina V

Val fick vad hon förtjänade, ska inte Eric kräva tillbaka alla pengar hon stack med.
Hoppas att Eric inte tar tillbaka henne, vilken hemsk människa.
Jag fattar inte att David inte fattar att Alicia tycker om honom, tycker faktiskt synd om henne.

2013-11-20 @ 14:46:27
Postat av: Catrin

Guuud vad trött jag blir på Val!! Vilken avskyvärd människa! Brenda kanske inte har alla hästar hemma men hon är ju så mycket bättre än Val. Hon vill ju bara väl medan Val bara gapar och håller på. Egoistisk!

2013-11-20 @ 14:54:58
Postat av: Linn

Tina V: Ja, jag är också förvånad att Eric inte kräver tillbaka pengarna som Val stal. Men han kanske inte har fått nån "syl i vädret" ännu, som hon håller på.

Catrin: Jag håller verkligen med dig om att Val är en avskyvärd människa!
Antar att hon ändå är en bra rollfigur, tv-mässigt, just för att man vill fortsätta titta på programmet och bli glad att hon "åker dit" då och då.

Intressant att se Amy försvara Brenda, trots att hon inte tålde henne för bara ett tag sen. Bra gjort av Amy och Eric att de visar Val att hon inte bara kan komma hem och allt skall vara som vanligt igen... som om ingenting hade hänt.

2013-11-20 @ 15:43:29
Postat av: Angelica T

Som Hedda skrev i förra inlägget om räkningarna som kommer till prästgården nu. Hur kan dem inte betala dem? Jag menar frun har ju jobbat och det verkar som kyrkan betalade alla räkningarna innan så då borde dem haft ganska mycket pengar + varje månad. För tror inte Ashley jobbade och bara fick räkningarna betalda när han var präst. Så tycker det borde finnas en del pengar för dem var ju mest bara hemma hela tiden och på puben ibland men ingen av dem har ju druckit speciellt mycket så lite konstigt tycker jag det är.

2013-11-20 @ 15:53:35
Postat av: Jackson

Varifrån kommer kosingen Ashley gav till Laurel? David, när skall Du fatta????? Hoppas nu att Eric och Amy står fast vid det de beslutat angående Val. Känner mig tämligen tveksam.

2013-11-20 @ 17:06:24
Postat av: Hedda

Ja,
Jackson, varifrån kom Ashleys kosing? Varför är David så jäkla trög?
Varför är det helt i sin ordning att försöka få ihop det med sin systers
f.d.fästman? Varför är Nikhil en sån mespropp? Hur lång tid tar det
innan Debs fattar nåt om C&C? Varför är Katie ens med i serien? Jag
har många frågor:D

2013-11-20 @ 17:48:00
Postat av: Sanna

Haha, roligt skrivet Hedda! Ja, alla dessa frågor... :D

2013-11-20 @ 18:13:06
Postat av: Jackson

Hemskt att Debbie uppfattar sin och Camerons relation så öm och stabil just nu. Fy bubblan, om hon bara visste!! Kanske är jag antik, men jag tycker inte att det känns riktigt OK att försöka få till det med syrrans exkille. Njaeeee.....

2013-11-20 @ 18:27:31
Postat av: Maria

@ Hedda. Haha. Håller med!

Förstår inte var prästfamiljens pengar har tagit vägen och har inte Sandy ngt annat än smycken kvar? Var bodde han tidigare, inget kvar vid ev försäljning av den bostaden? Kom ihåg när han gömde Jasmine eller hyrde han även den bostaden? Kan inte han lägga sina pengar på hyra istället för alkohol? Dessutom förstår jag inte hur laurel kan lägga bördan att Ashley ska betala hyran? Det var hon som psykade honom till sitt sammanbrott på puben. Hon var ju när att slå honom när han pratade om att han skulle bli av med jobbet. Då kan hon väl flytta ur prästbostaden som ska bebos av prästen och inte av en lagerarbetare. Hennes och ashleys ekonomi räcker väl till ngn halvdassig lgh eller liknande så varför ska hon leva kvar på nivån av en prästfru när prästen jobbar i en grill. Hemskt att se nivån på ashleys arbetskamrater, känner igen nivån på pratet och den bristande insikten om hur korkade de är.

Varför leker Cameron gangster? tror han att han är med i maffian när han och chas är på puben och låtsas inför folk att de inte har ihop det?

Borde inte edna släppa taget ngn gång och sluta frysa ut Ashley?

Ta och lov för Alicia. Så klart ringer råttan val polisen. Dumme David som inte förnekade. Håller med jackson om att det är opassande att vilja ha sin systers fästman, lite småperverst. Dock har man på ngt konstigt sätt glömt leyla.

Undrar vad det är för fel på gennie som är tillsammans med nikhil.

Katie är som ett glas vatten. Tycker nästan alla på home farm är tråkiga, trots bortadopterade barn, dödsfall osv. Tror helt enkelt att hela familjen macey som kom in är så dåliga skådisar. Jämför med ex familjen wyldes som var där innan.

Bra att Eric står på sig. Synd att Amy inte följer med. Bara inte val hinner manipulera henne under de komma de två veckorna. Victoria kan ju jobba.

2013-11-20 @ 19:20:39
Postat av: Sanna

Håller med dig Jackson! Ashleys förnedring är ganska plågsam att bevittna...

2013-11-21 @ 13:42:06
Postat av: Kiki

Hej! Jag är en ganska ny tittare, började kolla precis när eldsvådan i verkstaden var över, och jag undrar om ni kan hjälpa mig få lite svar på en del frågor. :)
1. För ett tag sen nämndes det någon Mia i samband med Declan, vem är hon?
2. När Nicola och Gennie pratade om Megan och Robbie så var det något om Gennie och Shadrac (stavning?!), vad har de två för koppling?
3. Utifrån era tidigare kommentarer på detta inlägget gissar jag att Alicia och Leyla är syskon, fattar jag rätt eller är jag helt ute och cyklar?
4. Eric är väl Davids pappa? Är Val hans mamma? Och vad har Amy för koppling till Eric och Val?
5. Hur var det när Val stack? Som jag fattat det så drog hon bara hux flux utan att någon var beredd på det? Var allt bra mellan henne och Eric eller var det något tjafs mellan dem som "fick henne att dra"?

Tacksam för svar. :)

2013-11-21 @ 15:13:23
Postat av: Linnéa

Kiki: Mia var Declans dotter som avled i en bilolycka. Hon var inte hans biologiska dotter, men det fick han inte veta förrän hon var praktiskt taget vuxen. Det var efter att han flyttade till Emmerdale som han blev informerad, Jai var hennes biologiska pappa. Shadrach som var bror till Zak var biologisk pappa till Gennie, men hon har inte vuxit upp med honom utan blev adopterad av Brenda och hennes man. Gennie och Shadrach fick kontakt med varandra när hon blev vuxen, men han avled efter en tid. Leyla var flickvän till David och syster till Alicia. Det visade sig att det är Leyla som är biologisk mamma till Jacob, men det är Alicia som har tagit hand om honom sedan han var liten och det är Alicia som är mamma till honom i hans ögon. Det är korrekt att Eric är pappa till David. Val är inte hans mamma utan det är en annan kvinna som Eric hade en kärleksaffär med och han visste inte om att David fanns överhuvudtaget. Amy är fosterbarn till Eric och Val. Det var stora problem innan Val lämnade Emmerdale senast. Amy fick ett barn som hon adopterade bort. Eric visade stöd i beslutet, men det var mycket komplicerat att acceptera för Val som tyckte att Amy skulle ta hand om barnet och hon tog hans handlande som ett svek. Det finns historier som är enklare att sammanfatta, tro mig. Val lämnade Emmerdale, men hon ville att Amy skulle följa med henne. Amy valde att stanna hos Eric och det visade sig senare att Val hade tagit pengar av ett eller flera stycken konton som de hade gemensamt utan information till Eric.

2013-11-21 @ 19:09:29
Postat av: Kiki

Linnéa: Tack för svaren! Har dock (såklart) lite följdfrågor nu. :P Vet Jai om att han var pappa till Mia? Tänker på att han säger att han är glad för Noah även om han aldrig får några egna barn. (Och vem var mamma till Mia? Någon som finns med i serien nu?)
Så Brenda är inte Gennies riktiga mamma? Och Chas och Gennie är då halvsystrar?
Killen som är pappa till Jacob, var det Alicias man/pojkvän? (Vet Jacob om att Alicia inte är hans biologiska mamma?)

Hoppas det inte är jobbigt med alla mina frågor! Börjar verkligen fastna för serien nu och det blir lite förvirrat ibland när man inte har koll på gamla händelser. :)

2013-11-21 @ 21:13:06
Postat av: Linnéa

Kiki: Jai är medveten om att han var biologisk pappa till Mia, men han och Declan har inte haft den informationen tidigare utan de fick veta det nyligen. Declan är mannen som hon har vuxit upp med och det är han som har varit hennes pappa. Jai har inte haft den erfarenheten med henne. Ella är mamma till Mia och hon var gift med Declan tidigare. Mia blev resultatet av att Ella var otrogen, men hon födde barnet som om det var Declan som var biologisk pappa. Hon har varit med i serien under kortare period, men hon finns inte med nu. Nej, Brenda är inte biologisk mamma till Gennie utan hon adopterade henne som liten. Chas och Gennie är systrar genom Shadrach. Biologisk pappa till Jacob är den man som han har växt upp tillsammans med. Han heter Justin och han var gift med Alicia tidigare. Jacob är inte medveten om att Leyla är hans mamma utan hon är hans moster och Alicia är hans mamma i hans ögon.

Ingen fara! Det är roligt att kunna hjälpa till :) Jag hoppas att det blir klarare!

2013-11-21 @ 23:09:03
Postat av: memma

Debbie borde skrivas ut. Hon spelas av en en urkass skådis och hela karaktären är helt osannolik.

2013-12-11 @ 10:35:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0