Att torka sig med lyxtoalettpapper är som att torka sig med pengar

Ruby packar en lunchpåse till Ali som ska till skolan. Hon säger sedan farväl med orden om att "vara snäll mot fröken". Ali är inte speciellt glad över att gå iväg men idag går hon dit i alla fall.
Tyvärr börjar andra barn att reta Sean för att hans mamma är i skolan. Det slutar med att han blir av med de nya skorna men han vill inte säga något hemma. Belle försöker hjälpa honom men han vill klara sig själv. När Ali frågar om de nya skorna låtsas han att de är uppe i hans rum. Ali ger sig inte men då säger Sean att han sålt skorna.
 
Eric är och handlar toapapper i affären. David reagerar på att fadern köper mjukt dyrt papper men Eric bara flinar. Brenda kommer in och Eric skyndar sig fram till henne för att be om ursäkt. Brenda tittar bara på honom med ett svagt leende på läpparna men sedan får hon bråttom att ta emot en varuleverans så hon springer iväg.
 
Diane besöker Sandy för att råda dem att be Ashley söka hjälp för annars kommer det inte att bli bättre.
 
Gennie surar fortfarande så hon låter Nikhil och Jai sköta alla småsaker på kontoret själva, så hon vägrar att hämta kaffe åt Jai. Plötsligt stormar Priya in tillsammans med deras far. De vill bo hos Jai och Nikhil ett tag eftersom det är lite jobbigt hemma. Det visar sig att Georgia tjatar på Priya att hitta en man så de kan få barn och hon kan få barnbarn. Priya tycker inte om att mamman klagar på hennes dejter. Gennie säger då att hennes mamma klagade också på Gennies dejter, att de var konstiga eller tråkiga. Gennie flinar när hon säger att nu är det både ock..
 
Ashley får inte en vikarie för ett möte i kyrkan så han känner en viss oro över att församlingsborna ska veta vad han gjort. Laurel muttrar åt honom och då blir han irriterad och påpekar att han faktiskt förlät henne när hon tänkte sticka ifrån familjen. Sandy hör detta och då blir han förbannad. Han säger åt Ashley att sätta sig ned och lyssna på honom. Sedan säger Sandy åt Ashley att skärpa sig och att han är besviken på sin son. Ashley protesterar och vill gå därifrån men Sandy säger åt honom att stanna för att lyssna klart.
 
Katie har köpt konsertbiljetter till "Secret smile" ett väldigt populärt band men Declan har ingen lust. Megan hör det och skrattar åt Katie men då säger hon att det aldrig är försent att göra det rätta. Megan inser vad Katie syftar på och hon blir förbannad på Declan som skvallrat. Declan säger att han ville inte ha hemligheter för sin flickvän. Megan vill inte att detta kommer ut bland folk och hon hotar med att lämna Declan om det är nödvändigt.
 
Brenda är angelägen att bli fin för Eric så hon ber Gennie hjälpa henne. Sedan går hon till värdshuset för att träffa honom men hon möter bara Victoria och Amy. Amy börjar håna Brenda och kalla henne desperat som fjantar runt där. Tillslut blir Brenda så ledsen att hon går därifrån. Victoria säger till Amy att det var lite för elakt.
 
Debbie talar om för Cameron att försäkringspengarna har kommit. Han blir glad och vill att de går ut och firar med en middag.
 
Edna ser Ashley utanför kyrkan. Hon vill inte prata med honom men sedan säger hon ändå att hon mår dåligt eftersom han fått flera stycken att ljuga för hans skull.
 
Nicola är barnvakt till Gabby och Arthur så hon har tagit med sig alla fyra barnen till puben för att mysa lite med juice och chips. När barnen blir kissnödiga får hon Rodney till att följa med dem till toaletten.
 
Ednas ord gör att Ashley går till puben och ställer sig mitt på golvet och han kallar på uppmärksamhet. Han börjar berätta trots att Diane säger åt honom att det kanske inte är läge. Ashley lyssnar inte på det utan han fortsätter sedan att berätta för alla om att han varit ond och slagit sin far bland annat. Precis då kommer Rodney in med barnen och Gabby hör alltihop. Nicola tar barnen och går därifrån.
 
Chas vill köra ut Ashley på en gång men innan han går så säger han till Marlon att han fått som han velat och att Marlon är vinnaren i hela den här historien. Alla får veta att Marlon haft ihop det med Laurel.
 
Nicola lämnar barnen hos Laurel och hon berättar vad som hänt på puben. Ashley kommer hem och han vill försöka förklara för Gabby men hon ryggar tillbaka inför honom.
 
Brenda är ledsen och full och i stort behov av att prata så hon går hem till Gennie. Gennie, som sitter med Nikhil i soffan och planerar en weekend som han tycker de borde åka iväg på, vill inte ha mamman där. Nikhil märker att Brenda behöver prata så han går därifrån. Gennie muttrar och inte blir hon gladare av att höra om mammans problem med Eric.
 
Debbie och Cameron kommer in på puben och de är glada och bjuder över folk till dem för att fira. Chas ser inte så glad ut och Diane talar om att det varit ett uppträdande av Ashley där lite tidigare. Hon berättar vad han sagt om både sin far och om Marlon och Laurel. Chas frågar Cameron om han slutar sitt jobb på puben nu när verkstan ska byggas upp men han säger att det vore dumt eftersom det kommer att ta ett tag innan verkstan är klar och jobbet på puben är väldigt givande.
 
Marlon känner att det är hans fel att Ashley varit elak mot sin far men både Diane och Rachel säger åt honom att inte känna någon skuld för det.
 
Ashley är ensam i kyrkan och han står framme vid altaret och ber. Laurel kommer in och när han försöker prata med henne säger hon att det är försent, han får inte komma hem för barnens och Sandys skull. Hon vill inte heller ha honom där för det är slut mellan dem.
Ashley bäddar åt sig framför altaret och han ligger och tittar på en bild på honom och Laurel som han har i mobilen. Det låter som om han gråter...

Kommentarer
Postat av: Maria


Laurel har verkligen lyckats psyka ned Ashley. Vilken person vid sina fulla sinnes bruk ställer sig på puben och offentligt avrättar sig själv som han gjorde? Det är egentligen en i veckan som skulle behöva göra det. Påminner lite om skampålen som man hade förr i tiden. Den senaste tiden kan vi ställa dit: charity, laurel, Cameron,debbie, Ali, Adam, aaron, cain. Alla de har ju syndat: otrohet, mordbrand, lögner osv. Ingen av dem ställer sig på puben och erkänner utan får tom skydd: se aaron som ansågs vara en "hjälte" när han ljög om mordbranden. Folk hjälpte honom att fly och grät när han åkte. Varför ställde sig inte charity och erkände vad han hade gjort istället för att bli arg när folk snackade om honom. Hur tog hon förresten hand om sin egen far? Dog inte han nersupen och förskuten av henne? Tycker det var riktigt obehagligt att se en massa av personer som själva har smutsiga hemligheter förakta Ashley så. Vilka är de att döma? Ta ex Nicola som verkligen försökte mörda sin exman, tex med att felkoppla modelltåget eller putta ned honom för berget i hans rullstol? Laurel sätter igång andra och får det inför andra se ut som hon är oskyldig. Hemma i huset med bara Sandy som hennes allierade är hennes tunga riktig vass. Sandy och laurel är riktig sadistiska. Se bara hur sandy puttade ner ashley i soffan när han skulle gå. Det är otroligt hur sandy och laurel kan slänga ut ashley ur sitt eget hem och han är så nedpsykad att han inte har ngn kraft att ens försvara sig. Vill bara ge Ashley en kram och ge hans luriga ljugande fru och hans alkoholiserade far som varit frånvarande en rejäl spark ut ur huset. Det är som att de njuter av att se honom lida. Nä, det här gör mig faktiskt illamående.

2013-11-02 @ 01:07:37
Postat av: ELIZA

Maria: Ännu en skrivelse som jag kunde skrivit själv!!! Att dom inte hudflänger honom också, och hänger honom i kyrktornet??? Ja, jag tycker det har gått alldeles för långt...Och inte försvinner en kärlek (Laurels) så där snabbt "bara" för att den andra gjort fel, man hjälper väl till att ställa till rätta i stället..Finns ju proffs hjälp att få när och om , man mår dåligt..

2013-11-02 @ 09:31:02
Postat av: Tina V

Lite synd om Ashley är det faktiskt, men man slår inte en annan människa oavsett.
Att Laurel inte älskar honom längre har nog med Marlon att göra.

2013-11-02 @ 15:02:50
Postat av: Blondy

Att Laurel tvivlat på känslorna till Ash har nog sitt ursprung redan sen Sally var i farten och Ash trodde mer på Sally än på sin egen fru. Om jag var Laurel skulle jag lämnat karln redan då. Och att Ash ger sej på sin far som är åldrig är inte ok någonstans även om ingen är felfri på något vis.

2013-11-02 @ 21:56:24
Postat av: Tina V

Håller med dig Blondy, det måste varit hemskt för Laurel, Ashley slapp lindrigt undan både hemma och i byn.
Jag såg då ingen som dömde Ashley på puben, alla såg mest förvånade ut.
Så mycket problem som prästparet har haft de senaste åren, är det nog bättre att dom delar på sig.

2013-11-03 @ 09:06:33
Postat av: ELIZA

Jag har sagt tidigare att det är INTE ok att bruka våld på försvarslösa,eller överhuvudtaget..Men tycker det gått för långt med straffet här...Laurel ser en ursäkt för att ta sej ur äktenskapet...

2013-11-03 @ 11:06:15
Postat av: Anonym

Ashley ska skämmas med stort S, som han beter sig mot sin fru, barn, pappa och byborna gör man definitivt inte, det är verkligen inte synd om honom. Han får skylla sig själv. Bra det kom upp till ytan, heja Rachel.

Saknar Aaron :-(

Ni skriver ofta man kan läsa om framtiden i serien, var kan man läsa om detta, tack på förhand.

Lisa

2013-11-03 @ 12:22:57
Postat av: Linn

Lisa: Du kan leta på Youtube (Då underlättar det om du anger när avsnitten vi ser idag blev sända i original i England. De sändes i april 2012. Alla avsnitt du hittar som sändes i England efter april 2012 är alltså framtid för oss.)
Eller så kan du kolla på fliken "Framtiden" här ovan.

2013-11-03 @ 14:48:45
Postat av: Maria

Visst ska han skämmas men det är väl han inte ensam om? Folk i byn stjäl, ljuger, dödar och lyckas nästan döda, är otrogna osv och så ska han lämna ut sig själv efter att ha gjort ngt som i jämförelse inte är värst. Vilka är de att döma? Som att kasta sten i ett glashus? Se bara cain som nästan blev dödad av sin egen far, Carl som dödade sin egen far och är glad trots det, Adam som nästan dödade cain?! De går runt fria. Men här ska Ashley som har fått ett sammanbrott förnedras.

Är det inte det hela kristendomen går ut på: att vi ska förlåta andra som gjort oss illa då vi vill ha samma förlåtelse från Gud? Hur ska Gud kunna förlåta oss om vi inte kan förlåta andra? Man kan inte bara kräva själv utan att ge tillbaka. Det är ju det Ashley hoppas på att han ska få, det är ju det han predikat i alla år och folk velat ha när det gällt dem själva. När det gäller Ashley gäller tydligen andra regler. Laurel krävde ju att bli förlåten men nu kan hon inte förlåta Ashley.

Nä, hon är riktigt nöjd nu. Glad att slippa tråkige Ashley som hon själv beskrev honom. Nu ligger all fokus på honom och folk kommer att förstå henne när hon egentligen kanske är en av anledningarna till att han fått ett sammanbrott. Sandy är väl bara glad att få tillbaka sin pension som Ashley ville lägga på hemtjänst så han kan supa som vanligt. Ingen av dem har ngt intresse i Ashley. Förstår inte att Sandy inte bara flyttar och sluta trakassera sin son. Nästan ha ihjäl sitt barnbarn verkar inte bekymra honom.

2013-11-03 @ 15:14:13
Postat av: Tina

Kan hålla med om att det hela har fått lite stora propotioner i förhållnde till andra saker som har hänt. Sedan är inget bara svart eller vitt. Jag försvarar inte Ashely, men med allt som har hänt kan man förstå att när "stenen är våt" då brister det. Sandy har inte varit något helgon han inte. Jag tror att han, Sandy till sist insåg det.
Att så många tycker illa om Laurel har jag lite svårt att förstå, jag sympatiserar med henne tillfullo. Först knäcken hon fick i Ashleys affär med Sally. ryser bara jag tänker på det. Hennes känslor för Marlon, ja känslor kan man inte styra över så de kan hon inte lastas för. Ingenting hände egentigen. Hon bedömde att hon skulle stanna hos Ashley som sedan fördömde henne, innan han tog henne på nåder igen. Sedan idkade han utpressning då han tvingade på henne en förnyelse av bröllopslöftena. Jag tror att hon har känt sig lite instängd på sistånde och avslöjande att Ashley slog Sandy fick henne att vakna upp och jag hoppas att hon lämnar honom.

2013-11-03 @ 17:01:01
Postat av: AnnaS

Jag tycker inte att Ashley förtjänar nån förlåtelse. Han har knappast varit nån bra präst. Tänk på alla gånger han har skällt ut församlingsmedlemmar för att han varit på dåligt humör eller vägrat ställa upp för folk för han tycker att nån gjort fel. Han tycker uppenbarligen att han har rätt att döma folk på ett sätt som han borde överlåta till sin chef, och då menar jag inte biskopen.

2013-11-04 @ 07:16:00
Postat av: Tina V

Jag undrar hur mycket Ashley ångrar sig, jag tror faktiskt mest att det handlar om att han blev påkommen.
Hur många tror att han skulle sluta att begå övergrepp på sin gamla pappa, om inte Laurel råkat se vad han gjorde?
Sedan får man kanske fråga sig hur straffet skulle se ut om Sandy faktiskt anmälde honom, som det är nu slipper han undan med skammen.

2013-11-04 @ 08:49:20
Postat av: Heléne

Jag blev väldigt förvånad när så många tog Ashleys parti mot Laurel, jag tycker själv att det han och Sally hade ihop var mycket värre än den flörten som Laurel hade med Marlon. Sen var det ju hans eget beslut att ta henne tillbaka. Jag hoppas att Ashley försvinner och att Laurel och Marlon lever lyckliga i alla sina dagar ;-)
Men vad fort man ändrar uppfattning om människor! För inte alls länge sedan tyckte jag att Sandy var en eländig gammal sur gubbe som jag önskade dit pepparn växer, men nu är det lite mysfarbror över honom...

2013-11-04 @ 11:21:21
Postat av: Agneta

Blev inte Ashley våldtagen av Sally? Det var bara hon som ville att de skulle vara tillsammans.

2013-11-04 @ 18:39:10
Postat av: SoP

Nicola- har hon varit gift förut?

2013-11-05 @ 02:15:38
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: Heléne

Agneta: Jo, du har rätt, det slutade otäckt. Men innan dess så upplevde i alla fall jag att Ashley och hon flörtade och han trivdes väldigt bra med Sally. Till och med så att han stod på hennes sida och tog hennes parti emot Laurel när Laurel påpekade att något var fel.

SoP: Nicola har varit gift med en äldre man, de Souza. Han var väldigt rik och hade ett städföretag, bland annat, som hon styrde. Innan dess skulle hon ha gift sig med Carlos också, men fick på sin bröllopsdag veta att han hade ihop det med hennes halvsyster Bernice...

2013-11-05 @ 10:25:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0