Otrogna fruar

Igår hände detta:
Jai rusar in hos Declan och han är förbannad för att vännen inte sagt något om Mias död. Declan säger att han inte ville säga något eftersom han inte vill att Jai kommer på begravningen. Det visar sig att Declan vill vara helt ensam på den.
Katie blir trött på att hela tiden hållas utanför när Declan inte vill prata med henne när han mår dåligt. Tillslut säger hon till honom att hon går och han kan tala om för henne när han behöver henne nästa gång innan dess kommer hon inte höra av sig.
 
Nicola kommer och hjälper Declan med val av blommor och kista till Mia. Hon försöker prata med honom men han säger då att han har svårt att lita på någon igen. Nicola säger att hon vet hur det känns eftersom hon blev sviken av Jimmy men att man måste våga börja lita på folk igen. Det gör att Declan söker upp Katie och berättar allt för henne om att Jai är Mias biologiska pappa. Senare så säger han också att han vill att hon följer med honom på begravningen.
 
Diane träffar en ilsken John som är på väg från verkstan till bilen. Hon skyndar sig in och ringer Moira för att berätta att John varit och pratat med Cain.
Moira blir orolig och ringer John med ursäkten om att han kanske han ta med sig barnen hem från byn eftersom maten är klar. John svarar inte utan hon får lämna meddelnadet på svararen. Efter ett tag kommer John hem och han är väldigt tystlåten. Moira är nervös för vad han ska säga och när han påpekar att hennes händer skakar så bryter hon ihop.  Han behöver bara nämna namnet Cain för att inse att det han fått höra är sant. John blir ledsen. besviken och rasande och han önskade att Moira fortsatt att ljuga.
 
Amy lyckas tjata till sig jobbet tillbaka hos David.
 
Dan fortsätter att försöka få Ali tillbaka genom att fortsätta bo i vanen utanför hennes hus. Hon blir irriterad så när han inte märker det ser hon till att vanen körs till en av hans vänner. När han får veta det säger han att det gör inget eftersom han flyttat in på värdshuset istället.
 
Ashley påpekar för Sandy om att han är oförskämd mot Marlon. Sandy nämner att Marlon kanske förtjänar det eftersom han springer efter en gift kvinna. Ashley tror honom inte men får sedan veta Sandys misstankar. Det gör Ashley misstänksam. Han märker blickarna mellan Marlon och Laurel. När Laurel sedan säger att hon ska ordna massa inför kalaset så börjar Ashley att fundera. Han sms:ar sedan Laurel och när hon inte svarar så ringer han henne. Hon är hemma hos Marlon och när Ashley ringer så går hon ut på gården för att prata. Ashley står en bit ifrån och ser henne. Hon säger att hon är hos Marlon för att garnera tårtan men att hon är på väg hem nu.
 
Holly och Adam kommer hem. De märker av den konstiga stämningen hemma men tror först att det är för att Mia dött men inser sedan att föräldrarna inte visste om något.
John säger sedan till Moira att han flyttar hem till Andy men hon vill inte att han flyttar så hon erbjuder sig att flytta istället.
 
Ashley har sitt kalas på puben. Han tackar sedan alla och håller ett litet tal om att hans fru är så underbar. Det slutar med en kyss mitt framför ögonen på Marlon som blir besvärad. Ashley märker även Laurels snabba blick på Marlon efter kyssen. Han blir inte gladare när han hör från Diane att tårtan är köpt i stan, inte gjord av Marlon.
 

Idag:
Jai kommer över med en vit ros som han vill att Declan lägger på Mias kista. Declan vägrar men Katie frågar vad Mia hade velat och då ändrar sig Declan.
 
Moira flyttar hem till mamma men eftersom mamman är på semester så flyttar hon till värdshuset så länge. Barnen fattar ingenting om vad som hänt mer än att föräldrarna behöver lite utrymme för sig själva.
Holly blir tillslut så orolig för föräldrarna eftersom hon märker att John inte mår bra och struntar i företaget. Hon tänker prata med Moira men hittar henne inte. Däremot träffar hon Cain och pratar med honom om föräldrarnas uppbrott. Precis då kommer John och han blir rasande när han ser dem tillsammans. Han skriker åt Holly att gå därifrån och sedan hotar han med att döda Cain om han pratar med någon i familjen igen.
 
Amy går på besök hos barnmorskan och hon vill vara säker på att Val och Eric aldrig får veta något om graviditeten. Belle fortsätter att hålla koll på Amy och försöker att vara ett stöd för henne.
 
Ashley märker mer och mer hur mycket Marlon och Laurel tillbringar tid ihop. När han kommer ut ser han dem vid lekparken men Marlon går så fort Ashley kommer fram. Det gör att när han är hemma med Laurel så kollar han hennes mobil när den ringer och hon inte är i närheten. Givetvis är det Marlon som ringer.
 
Adam vill skicka blommor till Mias begravning men familjen avråder honom och även Katie säger att det är bäst att låta bli.
 
Dan vill tillbringa tid med barnen så han lovar Sean och Amelia att de ska bowla på kvällen och han vill ha med Ali men hon tackar nej.  De återkommer dock tidigare eftersom Dan säger sig ha tappat plånboken. Istället för att få en lugn kväll ensam med Ruby så får Ali en kväll med allihop eftersom Dan och barnen stannar hemma.
 
Declan kommer in på puben med Katie efter begravningen. Han blir rasande när han ser Adam där. Declan skäller ut Adam och säger att allt är hans fel eftersom han svek Mia. John blir förbannad och smäller till Declan.
 
Ashley erkänner för Sandy att han tror att misstankarna om Laurel och Marlon är sanna. Sandy erbjuder sig att prata med Laurel men Ashley vill göra det själv. När Ashley sedan berättar för Laurel att han vill att de förnyar bröllopslöftena blir hon alldeles paff. Hon får svårt att säga nej men hon försöker få det som att det inte behövs.
 
Ashley ger sig inte utan han fixar barnvakt och bjuder sedan ut Laurel på middag på puben. Återigen börjar han prata om att förnya äktenskapslöftena och Laurel försöker få det till att det är bara par som har problem som gör så. Marlon kommer fram till henne när hon är ensam vid bordet och hon berättar vad som händer. Sandy står vid bardisken och observerar dem.
 
Efter middagen ska de hämta barnen men Laurel skyller på att hon glömt portmonnän så hon går in igen medan Ashley och Sandy får hämta barnen. Laurel går bakom puben där Marlon väntar. Han är förkrossad över att behöva se Laurel och Ashley förnya sina löften igen. Han säger att han inte klarar av det utan hon får välja, antingen säga ja till Ashley eller nobba Ashley och välja Marlon istället.

Kommentarer
Postat av: finländskan

Ja, Laurel borde ju ha valt för länge sen och inte smyga omkring på detdär sättet.

2013-05-22 @ 07:15:30
Postat av: Stina

Bra avsnitt med uppgörelsen mellan Moira och John och scenerna mellan Declean och Katie. Historien mellan Laurel och Marlon är så tjatig. Hur tänker Laurel, Marlon är så jobbig. Håller med Sandy som tycker att Marlon är en person som kletar sig fast vid andra

2013-05-22 @ 09:03:09
Postat av: AnnaS

Stina: håller med! Ashley är ingen av mina favoriter, jag tycker att han är en dålig präst, dålig äkta make och dålig skådespelare, men Marlon...? Man kan inte bli kär i Marlon! Och som nån sa tidigare, han blir ju kär i alla som tittar snällt på honom!

2013-05-22 @ 11:31:03
Postat av: Jonas

AnnaS: Ashley är en ruskigt dålig skådespelare. Dock är inte Marlon någon höjdare heller.

2013-05-22 @ 16:37:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0