Mia

Lisa ska lämna Sarah vid skolan och de möter Pearl ute på gatan. Givetvis är Pearl nyfiken på varför Andy gått ifrån Debbies hus tidigare på morgonen. Precis då kommer Alicia och vill prata enskilt med Lisa så Pearl får gå därifrån. Alicia frågar Lisa om Andy verkligen sovit på soffan och hon får till svar att det har han. Då ber hon Lisa att inget säga om hennes fråga.
 
Jai hittar en anteckningsbok i Nikhils skrivbord. I boken har Nikhil skrivit upp vad och vem Nicky träffat och när.  Jai säger åt sin bror att skärpa sig och sluta förfölja Nicky och Gennie eftersom hon har valt honom.
 
Cain fortsätter att flirta med Priya när han ser henne i baren och hon fortsätter att nobba honom.
 
Pearl kommer in på cafét när Paddy är där och äter. Hon lämnar fram ett par biljetter till en nattklubb som en klient lämnat istället för betalning. Paddy blir glad men glädjen varar inte länge för Rhona kommer in och river biljetterna.
När Paddy träffar Marlon så beklagar han sig och de båda bestämmer sig för att ordna en kväll ute med bara grabbarna.
 
Katie försöker få Declan att höra av sig till Mia men han kan inte det. Hon blir besviken på att han inte litar på henne så han kan berätta om problemet. Hon säger till honom att de kanske behöver tänka över deras förhållande, sedan går hon därifrån och sätter sig på puben och pratar med Chas.
Declan dyker upp efter ett tag och säger att han ringt till Mia och de har kommit överens om att hon kommer till Home Farm nästa dag.
Declan söker upp Jai på kontoret och berättar att Mia kommer tillbaka men att Jai måste lova att hålla sig borta ifrån henne.
 
John kommer in på puben och berättar för Moira att han ska på mässa i York så han och Holly kommer att vara borta över natten. Cain hör det och när John gått så erbjuder han sig att hålla Moira sällskap på gården. Hon tackar nej till erbjudanden men Cain tror att hon kommer att ändra sig.
 
Pearl blir mer nyfiken på situationen när hon ser Cameron och Alicia tillsammans på puben. Han säger att de är bara vänner och precis då kommer Debbie och Andy in. Debbie säger till alla att hon och Andy är numer ett par.
 
Nikhil ber Gennie om ursäkt för det han gjort och han lovar att inte lägga sig i hennes liv igen. Senare ber han henne att skriva en platsannons eftersom hon känner till arbetsuppgifterna. Han berömmer hennes arbete och ber om ursäkt för att han haft fel angående om hennes kompetens. Jai märker spänningen mellan dem och blir irriterad så han går ut från kontoret.
 
Declan talar om för Katie att han vill träffa Mia ensam först så kan Katie komma över efter några timmar.
Jai dyker upp när Katie inte är där och han säger till Declan att han vill träffa Mia. Declan går givetvis inte med på det och han vill inte heller att Jai säger något till henne.
 
Edna, Pearl och Betty sitter på cafét och diskutear Andy och Debbie när Cameron kommer in. De frågar honom om han ska flytta tillbaka till Jersey nu när han inte har något som håller honom kvar i byn. Cameron svarar att han ska tänka efter i några veckor innan han bestämmer sig.
Han börjar tänka på vad allt innebär så han går hem till Debbie och väntar på att hon ska komma hem. När Debbie dyker upp så säger han hur jobbigt han tycker att allt är. De blir sams och börjar kyssa varann men han får nobben av henne när han frågar om de ska gå upp till sovrummet. Debbie säger att de bör hålla sig ifrån varann den närmaste tiden. Cameron blir besviken och går därifrån.
 
Hemma hos nya familjen är det mycket tjafs mellan Ali och Rachel och mellan Rachel och Ruby. Rachel tycker Ali kan sluta jobba och leva på bidrag istället för att låta andra ta hand om hennes barn.
 
Adam tittar in på puben och säger att han ska ut med Aaron på kvällen. Moira är glad över att få vara ensam hemma på kvällen. Cain hör det och återigen så erbjuder han sig att komma över och hon nobbar honom.
Cain börjar då flirta med Priya som inte går iväg denna gång, inte på en gång. När hon går på toaletten passar Cain på att fråga om det är svartsjuka som han märker hos Moira. Moira blir så arg (ledsen?) att hon ber Diane ta över medan hon går in bakom puben.
 
Katie sitter hemma och väntar på att Declan ska höra av sig eftersom det gått flera timmar sedan Mia kom. Hon pratar med Gennie men lyssnar inte så koncentrerat.
 
Declan ringer Mia och lämnar meddelande på svararen eftersom hon inte dykt upp. Plötsligt ringer det på dörren och två poliser kommer in och berättar om en olycka som Mia varit med om. Först måste någon identifiera kroppen. Declan blir förkrossad och när polisen gått så bryter han ihop och försöker ringa Katie.
(Åkte han med och identifierade kroppen eller är det inte fastställt än om det är Mia och vad var det för olycka?)
 
Jai sitter på puben och kan inte tänka på annat än att Mia kommer. Nikhil försöker prata med honom om vad som oroar och får då veta att Jai lovat hålla sig undan. Nikhil råder Jai att prata med Mia ändå eftersom hon har rätt att få reda på vem som är hennes riktiga pappa.
 
Katie hör att Declan ringer men han säger inget innan han lägger på. Hon förstår inte vad som händer men försöker ändå att ringa upp honom igen. Declan svarar inte utan han sitter bara och gråter...
 
 
Fortsättningen kommer på fredag för i morgon är det hockey igen.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Debbie, som aldrig har varit särskilt smart, överdriver en aning. Hon skulle väl kunna prata med Cameron, även om hon och Andy skulle vara ihop.

Den där Ali är sanslöst ocharmig. Behöver vi verkligen ytterligare en skällande mor i Emmerdale? Det finns redan gott om dem.

2013-05-16 @ 08:21:21
Postat av: Jackson

Hemskt med Mias olycka. Kan få inte få litet frid och fröjd snart?

2013-05-16 @ 09:06:33
Postat av: Jonas

Håller med. Mia var en trevlig bekantskap.

2013-05-16 @ 10:40:49
Postat av: Carina

Nä fy vad hemskt med Mia. Nu när de äntligen skulle reda upp allting...
Debbie känns helt besatt av donatorsyskon just nu, inget får komma i vägen. Förstår verkligen Camerons reaktion. Hon är helt iskall och verkar inte bry sig alls om vad han känner utan han ska bara acceptera allting. Tycker det ändå från början har varit en märklig relation som främst utgår från vad hon vill... Kommer han stanna? tror inte han klarar det när hon inte ens vill kännas vid honom, är lite väl mycket begärt. Han har ju också barn.

2013-05-17 @ 10:45:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0