Snart jul, ännu en katastrof på gång?

Laurel talar om för Sandy att den andra prästen, Jude, kommer hem till dem senare för att diskutera ceremonin och då vill hon att Sandy håller sig borta. Givetvis vägrar Sandy.
 
Edna ser Ashley och Laurel ute på gatan och hon talar om för dem att Betty inte kan komma nästa dag när de har ceremonin eftersom hon ska på kryssning med Biff och hans familj. (Någon som kommer ihåg Biff? Han jobbade som chaufför till Lady Tara och hade en affär med henne. Han är till höger om Zak uppe i headern)
 
Aaron är hos Cain som nu vaknat till liv. Läkaren berättar att rehabiliteringen kommer att ta tid eftersom skadan på benet är så stor. Det kan till och med ta upp till 18 månader innan Cain kan gå ordentligt. Detta besked är inte vad Cain vill höra och han säger flera gånger att han aldrig kommer att låta det ta så lång tid. Sedan säger han till Aaron att inget säga till någon annan. Tyvärr pressar Chas Aaron om hur det är med Cain så han berättar det för henne.
 
Amy nämner att babyn kallas för Kyle till Val och Eric. Val blir genast jätteglad och tycker det är ett passande namn. Amy säger då att det är ingen idé att vänja sig vid namnet eftersom de nya ägarna kommer säkert att ändra namn på honom.
 
Lisa kommer in på kontoret på fabriken och hon berättar att en sats av godiset smakar illa. Nikhil vill inte ta itu med saken på en gång men tillslut går han med på att smaka. Hans min säger att det smakar illa men han medger inte det.
Gennie ställer upp för Nikhil som kämpar med chefsskapet. När han stannar för att jobba över så gör hon det med. Efteråt så försöker hon få honom att tänka på något annat än att Jai har problem.
 
Diane och Val har varit ute och shoppat. Val har köpt ett kramdjur till Kyle trots att Diane sagt att det inte kanske är så bra. Val säger då att hon kommer att göra allt för att det här ska bli den bästa julen någonsinn och det med eller utan Kyle. Amy står i trappan och hör allt.
 
Adam pratar med familjen för att de ska ta ställning till om Moira får komma dit och fira jul med dem. John säger att det får de bestämma men Holly tvärvägrar.
 
Nicola pratar med Jimmy och hon ber honom att prata med Ashley. Hon säger att Ashley har det jobbigt just nu och behöver muntras upp och framför allt någon att prata med. Det gör att Jimmy ordnar en "svensexa" och bjuder in några av männen i byn.
 
Pollards åker till sjukhuset för att hälsa på Kyle. Amy är med och först tvekar hon till att hålla honom men Val lyckas få henne att ändra sig. Efter en stund säger Amy att hon kanske behåller honom trots allt.
Eric säger senare till Amy att det är hon som bestämmer och att hon inte ska behålla Kyle bara för att göra Val glad.
 
Prästen Jude kommer hem till familjen Thomas. Han märker på en gång att stämningen inte är så glädjefull som han förväntat. Sandy muttrar om att detta är rena farsen. Ashley försöker hålla humöret uppe och Laurel är rätt tystlåten.
 
Jimmy, Carl och Rodney är på puben och de väntar på att Ashley och Jude ska komma. När alla är samlade så börjar de dricka. Stämningen är väl inte riktigt på topp men Jude lyckas ändå att dricka en del. När Ashley återvänder från toaletten hör han att Jimmy pratar med Rodney och Carl om att Ashley har det jobbigt hemma och att det inte är så problemfritt i äktenskapet. Ashley blir irriterad och går hem. Han skäller ut Laurel och Nicola som är där. Ashley säger att han kände sig förnedrad när alla andra vet om hans problem och värst var att Marlon var där och hörde allt.
 
Ashley är förbannad och går iväg till kyrkan. Han sitter och ber när Marlon kommer in. Marlon försöker be om ursäkt men Ashley är inte intresserad. Det slutar med att Ashley skäller ut Marlon som går därifrån. Ashley blir kvar ledsen och förbannad...
 

Kommentarer
Postat av: Tina

Kan hålla med Marlon med att Ashley pressade Laurel till att förnya löftena. Det känns så frustrerande, som om hon nu verkligen älskar honom så måste hon gå med på att göra det. Jag tycker att det känns som om de borde ta en time out istället, fast det kommer nog att sluta med att de separerar. Själv tycker jag att Sandy har gjort mer skada än nytta i det här fallet.

2013-06-13 @ 18:57:08
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: agneta

Biff ja. Visst skulle väl han gifta sig med Kathy en gång i tiden?

2013-06-13 @ 22:49:18
Postat av: Jonna

Vart är karaktären Alan i serien? Vet ju att han gick bort, men vad är sagt i Emmerdale?

2013-06-13 @ 23:08:16
Postat av: AnnaS

Märkligt att inte Debbie känner sin far så pass att hon förstår att han knappast skulle berätta för polisen om det verkligen var Jai som slog ner honom... Det här måste ju vara perfekt läge för Cain, polisen tar hand om Jai och han själv tar hand om den skyldige! Bara det inte tar arton månader innan vi får se det.
Vad konstigt det känns med julgranar och julpynt nu. Brukar det vara jul i serien mitt i sommaren? (I Sverige)

2013-06-14 @ 02:14:12
Postat av: Tina V

Cain är verkligen otrevlig, inte ens när Aaron försöker vara travlig hjälper det.
Jag skulle låta honom ligga där och tycka synd om sig själv, det är hans eget fel att någon fick nog och hämnades.
Det är bara samma metod som han själv allt för ofta använder.
Är det bara jag som tycker att Nikhil beter sig otrevligt mot Gennie igen, det är som om han hade glömt bort att han tiggde henne att stanna kvar.
Jag hade nog frågat om han ändrat sig,för nu känns det bara som hon får tigga om hans kärlek.
Laurel tycker jag är otrevlig mot Sandy, är det bara för att det var han som avslöjade hennes affär med Marlon?
Han tänker väl på sin son och sina barnbarn.
Ashley tycker jag också beter sig konstigt, samtidigt som han vill förnya löftena, så kan han inte förlåta Laurel.
Det kommer inte att hålla i längden, och dom borde nog ta en paus och känna efter vad dom vill med varandra.

2013-06-14 @ 08:48:19
Postat av: finländskan

Nej Tina V, det är inte bara du, jag tyckte också att Nikhil var kall mot Gennie. Jag hoppas att det bara var en reaktion på att han är så stressad just nu över situationen med Jai och Cain. Hoppas verkligen inte att Gennie behöver få hjärtesorg igen.

Ashley borde nog arbeta på att förlåta Laurel nu först, och om han kan finna i sitt hjärta att ärligt förlåta så kan de fundera på att förnya löftena.

Angående den nya familjen, så tycker jag att dendär mamman Ali har ett väldigt otrevligt sätt mot sonen Sean, hon pratar alltid väldigt irriterat till honom och ofta river och sliter i honom. Om hon uppfört sig sådär mot honom hela hans liv är det ju inte konstigt om han blivit som han är. Hon uppför sig ju helt olika mot honom och mot hans syster (som jag nu på raken inte kommer ihåg vad hon heter).

Cain .. ja, får se hur det går med den situationen. Spännande att följa med, men tyvärr blir det säkert till höst innan vi får veta nåt desto mer. Jag vågar inte gissa vem som misshandlade honom, alla de utpekade verkar lika skyldiga och samtidigt lika oskyldiga och ärliga. Men det är väl meningen att vi skall vara osäkra och förbryllade och gissa fel.

2013-06-14 @ 11:32:08
Postat av: Lena

Det här var väl knappast säsongsavslutning. Får väl vänta tills hösten då för att få se hur denna julen slutar.
Känns lite snopet men men.......

Vill bara önska alla här en bra
sommar och
Tack adm-Marie :-) och hoppas du är tillbaka till hösten.

2013-06-14 @ 13:10:06
Postat av: Tina V

Håller med dig Lena, jag fattade inte att avsnittet var slut och väntade på fortsättningen efter reklamen.

Jag tycker faktiskt synd om Sandy, han säger ju bara sanningen som inte Ashley och Laurel våga tänka och säga till sig själv. Hemskt att både Ashley och Laurel är på honom hela tiden.
Dom är ju inte så oskyldiga själva, Ashley med den där Sally och Laurel med Marlon.

GLAD SOMMAR PÅ DIG ADM: Marie och alla andra här, hoppas ni får en fin och varm sommar.

2013-06-14 @ 14:08:23
Postat av: AnnaS

Jag tycker nog ändå att Sandy borde sköta sitt istället för att gå och titta misstänksamt på Laurel. Hon har ju faktiskt inte gjort nåt fel. Konstigt att hon inte säger nåt till Ashley om Sally, men hon kanske vänder andra kinden till, vilket man inte kan säga att Ashley gör. Tycker han har ett konstigt sätt för att vara präst. Dom ska väl tex inte skälla ut sina församlingsmedlemmar...

Glad sommar alla!

2013-06-14 @ 14:20:47
Postat av: Carina

Ashley har alltid varit lite skenhelig och Sandy är ett egoistiskt brölande fyllo, tycker han är urjobbig och störig. Håller med om den "nya" familjen, mamman är lite väl uppslukad av sin egen relation och verkar inte fatta eller bry sig att det kan upplevas jobbigt av barnen (läs: Sean)
Stör mig väldigt på Holly. Hon har verkligen glömt bort hur mycket hennes mamma ställde upp på henne. Vad Moira gjort är knappast värre än vad hon själv gjorde. Knappast Hollys roll att vara moralisk väktare i huset...

2013-06-14 @ 19:30:22
Postat av: Andrea

Jag håller med om Holly. De brukar vara bättre på årstiderna på tv 4 vad gäller Emmerdale. förra sommar uppehållet var de vår sommar höst nått sånt. de var ju de med Mark modert.

2013-06-15 @ 02:20:36
Postat av: Andrea

Sean är en annan person när Belle är med. Ja, Sean är Aaron kopia lite gulligt tycker jag. Men hoppas att han sköter sig nu.

2013-06-15 @ 02:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0