Lögn eller sanning

Amy som gått hem till Debbie för att prata får veta hur Debbie kände det när hon fött Sarah. Hon berättar att det var jobbigt och att hon trodde det var det bästa att Emily tog hand om Sarah men att man kan ångra sig. Efter samtalet så träffar Amy Belle och hon får veta att familjen Dingles är välkomna att titta till babyn på sjukhuset.
 
Eric och Val är på sjukhuset för att hälsa på babyn. Val är ivrig till att han ska få ett namn snart. Eric försöker påminna henne om att inte fästa sig vid barnet eftersom Amy troligen kommer att adoptera bort honom.
 
Charity och Jai är på väg för att hälsa på Cain. Han tvekar men hon är säker på att de måste göra det. De möter Chas utanför sjukhuset och hon är upprörd över att de kommer dit. Jai stannar kvar vid bilen medan tjejerna går upp till sjuksalen. Charity vill genast veta vem som attackerade Cain. De frågar honom om det var hon som gjorde det och han svarar att det inte var det. Charity blir lättad men när de frågar Cain vem som attackerat honom så svarar han att det var Jai. Charity blir vansinnig och ber honom att säga ärligt vem det var istället för att förstöra för henne. Det blir kaos i sjuksalen och de får gå därifrån.
Chas ser Jai utanför och hon skriker till honom att vara på sin vakt eftersom polisen snart får veta att det var han som slagit ner Cain.
 
Ashley är sur för att Laurel kommer hem sent efter att ha varit hos Nicola och för att hon inte ringt och talat om var hon är. Laurel ber om ursäkt men han är på dåligt humör. Hon försöker få honom att förstå att hon inte vill förnya löftena förrän de har ordnat upp det mellan dem för just nu är stämningen inte så bra. Ashley blir ännu mer förbannad och förklarar för henne att han behöver förnya löftena för att kunna gå vidare och ordna upp problemen mellan dem. Laurel går tveksamt med på hans krav.
 
Chas berättar för Declan och Katie på puben att Cain vaknat och pekat ut Jai. Amy hör det och får bråttom.
Val sitter vid datorn och letar namn till babyn. Hon vill kalla honom Alfie och när Amy kommer hem frågar hon henne om det namnet. Amy blir irriterad och säger att hon inte ska behålla barnet så därför spelar det ingen roll vad han heter.
 
John träffar Declan på puben och han tackar Declan för att inte ha köpt gården. Declan säger att det kan vi kalla dagens goda gärning och att John ska vara tacksam för att kunna behålla gården eftersom annat har han inte lyckats behålla...
 
Nikhil är orolig för att Jai ska åka in i fängelse. Jai försöker övertyga sin bror om att han är oskyldig. Nikhil hoppas på att bilen inte kommer att hittas för då ligger Jai illa till.
För att vara på den säkra sidan får Nikhil ta över i företaget. Gennie försöker få honom att inse att det kommer att gå bra och att hon är stolt över honom.
(Har de ändrat om i själva fabrikslokalen utanför kontoret? Det har under en tid sett annorlunda ut, förut fanns det ett löpande band där arbetarna satt på varsin sida längs med men nu är det flera små bord där arbetet pågår. Eller är det bara en annan sal?)
 
Debbie besöker Cain på sjukhuset och hon ber honom att säga sanningen när hon frågar honom om vem som gjorde det. Cain fortsätter att hävda att det är Jai. Debbie går sedan över till Chas för att fråga om hon tror att Charity varit delaktig och Chas svarar att hon tror det.
Debbie söker upp Charity för att få veta om hon visste om att det var Jai. Charity försöker förklara att hon inte visste något och att Jai är oskyldig. Debbie ber henne sluta ljuga och skydda Jai.
 
Adam har fixat en julgran men Hannah är inte på humör att klä den eftersom hon vill att Moira skall vara med precis som förr. Holly blir upprörd och säger att det inte kommer att ske. Det gör att Adam söker upp Moira och frågar henne om hon kan tänka sig fira jul med dem om han kan övertala John att gå med på det.
 
Eric ber Amy att prata med Val som tror att Amy kanske kommer att behålla barnet. När Val kommer in i rummet ber Amy om ledigt för att åka till sjukhuset. Val blir överlycklig och vill följa med men Amy föredrar att åka ensam.
 
Amy kommer till sjukhuset och hon går in till Cain. Hon säger att hon hoppas att han lider och har ont, att han mår lika dåligt som han fått henne att må. Hon är på väg att dra ut sladden till en apparat men ångrar sig eftersom hon anser att han inte är värd det. Sedan säger hon att hon kanske behåller sin son och Cain kan inte göra något åt det. När Amy gått ut öppnar Cain ögonen.
 
Amy går sedan till salen där babyn ligger. Hon pratar med sköterskan och får veta att de kallar honom Kyle. Sedan står hon länge vid den lilla sängen och håller Kyle i handen. Zak som kommit ser henne. När Amy går ut ur salen stoppar Zak henne. Han försöker tala om för henne hur viktig hans nya barnbarn är för honom, att han måste ha en bild i huvudet på hur han ser ut för om några veckor är det försent och då kan han inte längre se honom. Amy blir irriterad för att Zak försöker manipulera henne till att behålla barnet så hon går därifrån men hon är inte oberörd av det han sagt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina

Tycker alla kan ta och backa lite och låta Amy få ta saker i sin egen takt. De är lite för påstridiga även om det är i all välmening. Tror nog att hon trots allt kommer behålla babyn, men hon måste ju få vänja sig lite själv vid tanken.
Jaha, var det nu Jai som slog ner Cain eller försöker han bara ställa till oreda?

2013-06-12 @ 18:32:58
Postat av: Marie G

Jag tror faktiskt att det var Jai. Bara för att det är så osannolikt... Det var ju nåt han berättade för Nikhil angående kvällen, vad var det egentligen, fick vi veta det?

2013-06-12 @ 20:40:56
Postat av: ELIZA

Sa han inte till brorsan att han mixtrat med Cain´s bil? Nåt med bromsarna? Och sen Cain blev nerslagen har Jai sett till att bilen "blev stulen"...Hoppas och tror att Amy behåller barnet..Och helt sant, låt henne bearbeta det där själv,annars blir det väl på tvärsan för att hon ska vara på tvärsan...

2013-06-12 @ 21:13:34
Postat av: Tina

Det är inte Jai som har gjort det.

2013-06-12 @ 22:34:22
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Hanna

Nu är det väl bara torsdag och fredag kvar innan sommaruppehållet? Undrar om vi får reda på vem som klubbat ned Cain, eller om vi får fundera hela sommaren.

Blir förresten så trött på Debbie, Chas och Aaron. Cain har ju betett sig som ett psykopatiskt svin, spelar ingen roll att han ligger där han ligger, det finns ju en anledning. Nu ska de dalta med honom och vara elaka mot Charity. Det fattar väl vem som helst att Cain skulle anklaga Jai, oavsett om han är skyldig eller ej. Trams.

2013-06-12 @ 22:52:46
Postat av: Andrea

Jg tror inte heller de är Jai de är för uppenbart. Nikhil tror ju inte heller att de är Jai trots att vet mer än vi eller?

2013-06-13 @ 02:30:21
Postat av: Andrea

trots att han vet mer ska de stå

2013-06-13 @ 02:30:53
Postat av: Andrea

trots att han vet mer ska de stå

2013-06-13 @ 02:31:12
Postat av: Thomas

Att tjata på Amy hjälper föga. Hon är som vilken tonåring som helst. Gör alltid tvärt-i-mot. Synd att herr Dingle lägger sig i, det gör henne nog mer benägen att adoptera bort barnet.

2013-06-13 @ 07:36:45
Postat av: Jonas

Efter gårdagens avsnitt tror jag stenhårt på att det är Amy som är skyldig.

2013-06-13 @ 08:33:50
Postat av: Stina

Det är inte självklart att en tonåring klarar av att ta hand om ett barn. Tycker Amy är förståndig som verkligen funderar på saken, det är ett stort ansvar. Hon måste få bestäma själv, tycker inte att hon gör fel om hon bestämmer sig för att adoptera bort barnet

2013-06-13 @ 08:37:14
Postat av: Maria

Håller med Hanna. Plötsligt ska allt det dåliga som cain har orsakat andra genom alla år vara glömt och cain är ett oskyldigt offer. Han förtjänade det.

Hoppas verkligen att Amy behåller barnet, förstår inte hur man kan ge bort sitt eget barn.

Tycker inte laurel beter sig särskilt juste. Det känns som hon leker med Ashley, så behandlar man inte sin man. Och marlons larviga ledsna blickar, varför ska han försöka se så oskyldig ut?

Vet att man kan vara skeptisk till nya karaktärer i början, man vet inte vilka de är och karaktären kanske inte har mognat fram men efter ett tag lär man känna dem och tycka om dem. Kan dock inte säga det om lebbfamiljen. Hatar mammans whiskey

2013-06-13 @ 09:15:54
Postat av: Lena

Tror inte att det är Jai för i så fall skulle Cain inte sagt nåt. Jai vill han sätta dit o få bort från Charity, den som verkligen gjorde det tar han hand om själv.

Det skulle vara typiskt Cain

2013-06-13 @ 09:16:29
Postat av: Maria

Oj, råkade komma åt en knapp.

Avskyr mammans whiskeyröst, hennes ovuxna sätt mot barnen där det enda hon tänker på är att få leva sitt lebbliv. Hennes partner är bara kall och också helt oförstående när det gäller barnen. Tycker att kemin mellan dem är noll och deras kyssande känns bara konstlat och som att det trycks upp i ansiktet på en. Andra par hånglar inte så inför sina barn, varför ska de här göra det? Tror de att de provocerar? Dessutom känns Sean som en dålig kopia av aaron, man ser verkligen skillnad mellan bra och dålig skådespeleri.

2013-06-13 @ 09:21:57
Postat av: Marie G

Ja Amy är också en i mitt tycke sannolik kandidat till att slå ner Cain. Håller helt med dig Maria, jag gillar inte heller Sean m familj, det känns som kassa skådespelare och lite för övertydligt. Dom kan gott flytta från byn genast.

2013-06-13 @ 11:51:06
Postat av: Carina

Fint avsnitt med Val och Amy idag. Så glad att hon äntligen har lyckats få den familj och kärlek hon längtat efter. Val har lugnat ner sig lite nu och visat att hon främst vill Amys bästa nu. TRor nog att lille Kyle kommer hem till jul :-)

2013-06-13 @ 14:49:56
Postat av: kristina

Jag visste väl att Cain skulle fortsätta att vara elak! Varför ska alltid en oskyldig hamna i fängelset i Htg?
När ska de komma på att Amys bebis kan rädda Sarah?

2013-06-13 @ 17:50:31
Postat av: Andrea

De kan den väll inte göra den bästa donatorn är ju ett hel syskon. De är ju bara ett halvsyskon till Debbie. Då borde ju Noah ha kunnat rädda Sarah men de kunde han ju inte göra. Var är Noah? var länge sen han var med?

2013-06-14 @ 01:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0