Ett andra bröllop

Det är dagen för Ashleys och Laurels ceremoni. Han ger henne ett halsband på morgonen. När Sandy ser det säger han att det inte räcker för att reparera ett dåligt förhållande. Han säger även till Laurel att det är fel av henne att gå igenom denna ceremoni när hennes hjärta tillhör en annan.
 
Marlon sjukskriver sig denna dag eftersom han inte orkar med att ordna med maten till Ashelys och Laurels mottagning. Moira, Diane och Rachel tar hand om maten istället. Ashley kommer in med köpta bakelser med hans och Laurels ansikten på. Han vill att de serveras istället för en tårta. Först blir han upprörd när han hör att Marlon sjukskrivit sig eftersom han tror att det är för att förstöra för dem men när han får veta att tjejerna tar hand om maten så lugnar han ner sig.
 
Jai är tillbaka på jobbet eftersom han känner att om han är borta kommer misstankarna mot honom att bli värre. Han hinner inte vara där länge förrän han hör av Lisa att Cains bil har hittats på en bilskrot. Jai blir orolig och drar iväg för att få reda på mer. Givetvis blir det massa snack på arbetarna och det gör Nikhil irriterad så han säger åt dem att plocka ner juldekorationerna för julen är inställd.
Gennie skäller ut honom och säger att arbetarna faktiskt ställt upp, att utan dem hade inte företaget klarat sig. Efter ett tag så ändrar sig Nikhil och säger att han uppskattar arbetet. De får plocka upp dekorationerna igen.
 
Polisen knackar på hos Ashley och berättar att hans far råkat ut för en olycka. Han åker iväg till polisstationen för att hämta upp Sandy som varit lite onykter och ramlat omkull.
 
Laurel är hemma hos Nicola för att göra sig i ordning. Nicola frågar åter igen om det här är det Laurel verkligen vill. Laurel svarar att hon svikit Ashley så mycket att nu ska hon gottgöra honom resten av livet. De går sedan iväg tillsammans till kyrkan.
 
Paddy och Rhona går till puben och får veta att Marlon är sjuk. Rhona börjar genast att misstänka sambandet med att Marlon är hemma och hans kärleksbesvär. Hon och Paddy skyndar sig till Marlon och de ser att han sitter och spelar tv-spel och inte alls verkar speciellt sjuk. Rhona frågar om det är Laurel som är Marlons kärlek och han erkänner. Marlon ältar om sina känslor och att Laurel inte är kär i Ashley. Det slutar med att Rhona går iväg till ceremonin medan Paddy är kvar hos Marlon.
 
Bröllopsgästerna väntar men Ashley syns inte till. Rodney och Jimmy har fått veta att Sandy är hemma men att Ashley har gått iväg för ett tag sedan.
Ashley har gått till kyrkogården och står vid Daniels grav. Efter en stund går han och sätter sig på en bänk. Carl som också varit vid gravarna kommer och sätter sig hos honom. De båda pratar om kärlek och svek eftersom Carl tänker på Chas som svek honom för ett år sedan.
 
Rhona som märker att Ashley saknas skyndar sig till Marlon för att berätta det. Marlon blir rasande över att Ashley sviker Laurel på detta sätt. Han känner att han ska kämpa för Laurel och han är på väg att gå till kyrkan men Paddy stoppar honom på vägen. De går hem igen men när Paddy hämtar öl i köket så försvinner Marlon.
 
Laurel tröttnar på att vänta på Ashley så hon säger till alla gästerna att det inte blir något men precis då kommer Ashley tillbaka. Ceremonin kan börja som planerat, något senare bara.
 
Marlon kommer till kyrkan när bröllopssällskapet står utanför och fotograferas. Han stannar till och blir ledsen över det han ser.
 
Andy och Alicia ser när Sarah och Jacob gör julpyssel. Jacob skvallrar att Andy bjudit över dem till Debbie för julfirande. Alicia blir inte alls glad först men inser sedan att Andy vill göra julen speciell för Sarah. Hon säger sedan att de kan fira en egen jul hemma dagen efter.
 
Polisen söker upp Pearl igen för att få ett nytt vittnesmål eftersom hon sett Jai borta vid Cains verkstad.
 
Amy får ett brev från sin mamma. Hon är inte intresserad av att läsa det.
 
Efter ceremonin samlas sällskapet på puben. Ashley håller tal och säger att trots att äktenskapet har varit i gungning så har de löst problemen eftersom det är sann kärlek mellan dem. Laurel ser inte lika övertygad ut.

Rachel säger till Laurel att det är hennes fel att Marlon mår dåligt eftersom hans hjärta är krossat av en hjärtlös slyna.
 
Rhona som varit på mottagningen kommer tillbaka till Marlon och Paddy. Hon har med sig ett matpaket från Diane. Marlon blir inte gladare av att se bakelserna med bilden på Ashley och Laurel.
 
Charity och Jai har varit på puben för att visa upp sig bland byborna. Hon säger till Jai att försöka bete sig normalt. De går sedan hem och träffar Gennie och Nikhil. När Nikhil gått upp och Charity åkt för att hämta mat så säger Jai till Gennie att han är orolig för sin bror. Han säger att han alltid funnits för Nikhil men snart kanske han inte kan det eftersom han riskerar att åka i fängelse.
 
Efter mottagningen så återvänder Ashley och Laurel hem. Sandy gillar fortfarande inte att Ashley förnyat löftena med Laurel. När hon gått upp för att natta Gabby så säger Sandy till Ashley att samma sak upprepar sig som med hans förra fru. Hon hade också haft en affär med kocken på puben. Ashley blir rasande, han tar tag i Sandy och skriker att han ska sluta lägga sig i. Sedan går han upp medan Sandy står kvar chockad.
 
Ja idag fick vi se Alan och Noah som några frågat efter. Även Lizzie har återkommit (igår) och Jacob var ett tag sedan vi såg. Var var Leo när Paddy och Rhona skulle på ceremonin och Marlon var "sjuk"?
 

 
Nu är det uppehåll i flera månader. De som vill får givetvis titta in här emellanåt för vi kan alltid diskutera HTG ändå.
Ha en trevlig sommar allihop!

Kommentarer
Postat av: Monika

Marlon är bara patetisk just nu.

2013-06-14 @ 18:06:11
Postat av: Jackson

BRA Gennie och BRA Paddy!

2013-06-14 @ 18:10:54
Postat av: Malin

Orkar inte med Ashley.

2013-06-14 @ 20:37:29
Postat av: ELIZA

Första gången jag sett Paddy och Rhona i seriösa roller.. Dom fattade och fick Marlon att inte göra bort sej totalt..Sandy är en skitgubbe som jag aldrig skulle ha i mitt hus.. Men en sak har han rätt i: Laurel må ha gått fram till altaret en andra gång, mem hennes tankar styr ingen över...Cain är en värre djävul än jag kunde räknat ut, försöka sätta dit en oskyldig, för aldrig i livet att det är Jai...Inte skulle väl Jai kommit in på puben alldeles nerblodad om han hade försökt döda Cain...Aldrig i livet..Sen efter sommar uppehållet,(fast det är jul i Emmerdale) hoppas jag Amy tar hem sin bebis, hon har ju mer stöd runtomkring än många vuxna har...Sen, Glad Midsommar och övrig sommar till Dej,Marie som orkar och vill hålla igång den här bloggen som vi är många som uppskattar!!!!

2013-06-14 @ 22:02:16
Postat av: Tina

Bra skrivet, Eliza.
Glad sommar på er alla.

2013-06-14 @ 22:25:16
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Andrea

Ja, Leo skulle ju vara med.

2013-06-15 @ 00:00:11
Postat av: Julia

Mycket spännande som pågår i Emmerdale just nu, så ser verkligen fram emot höstens avsnitt. Önskar dig som skriver bloggen och även alla andra en riktigt fin sommar!

2013-06-15 @ 15:15:13
Postat av: Kristina

Jag tycker det var ett tamt sista-avsnitt.

2013-06-16 @ 20:43:46
Postat av: 40åring

Tycker jag med kunde hända något mer. Hade inte skadat om något spännande hade hänt så man kunde längtat ännu mer

2013-06-16 @ 23:29:44
Postat av: Stina

Håller med, släng ut Sandy, förstpår inte att de står ut med honom. I sommar kan man titta på Tillbaka till Aidensfield istället. Trevlig sommar!



trevlig sommar!

2013-06-17 @ 09:11:46
Postat av: Helene

Vilken underbar blogg och vilket jobb du har lagt ner! Hit återvänder jag. Önskar bara en sak just nu och det är att sommaruppehållet på Emmerdale tar slut.. Jag vill se mer NU!!!

2013-06-17 @ 09:45:21
URL: http://noll8design.blogspot.se/
Postat av: Lisa

Vill oxå tacka dig som skrivet bloggen, läser ofta här. Många Goa kommentarer är det oxå, kul att läsa.

Älskar HTG har sett i många många år.

Läste för rätt länge sen någonstans att det fanns träffar för oss som ser serien, den tidpunkten träffen skulle vara kunde jag inte, efter det hittar jag inte var jag läste det. Någon som vet? Tack på förhand.

Fast Cain är rätt odräglig i emellanåt så, älskar jag honom och vad vore serien utan honom :-)

Trevlig sommar till er alla.

2013-06-17 @ 10:38:10
Postat av: Irene Sundström

Jag fattar inte varför det ska vara uppehåll i denna serie. Jag följer ingen annan serie! TV borde sagt till innan. Jag började se Hem till Gården när jag hade fått cancer för många år sedan och har följt serien sedan dess.

2013-06-17 @ 12:12:18
Postat av: Lena

Lisa den 16 augusti ska det vara ett Hem till Gården Event i Lidköping.
De skriver om det på sin hemsida på Facebook. Har inte läst närmare om det men det kanske kan va nå?

2013-06-17 @ 12:28:04
Postat av: Lena

Lisa

Oj det blev lite fel där
Linköping skulle det stå.

2013-06-17 @ 12:31:06
Postat av: David Bergström

Oj! Många kommentarer här! Kul med en så aktiv blogg om HTG! :D

Håller med om att Marlon är rätt dum just nu! Usch...

2013-06-17 @ 13:27:08
Postat av: finländskan

Tusen tack till dig, Marie, som skriver bloggen, den är mer värdefull än jag nånsin kan förklara. Särskilt för mig som finlandssvensk, för oss finns det två möjligheter per dygn att se HTG (avsnitten mitt på dagen och sen morgonrepriserna, TV4-play syns inte utanför Sverige). På dagarna arbetar jag så då kan jag förståss inte se HTG, men om jag inte kan se morgonrepriserna heller så är det oerhört tröstefullt att veta att jag får läsa din blogg för att kunna följa med ändå.

Jag vill också hälsa till alla som kommenterar här, det är roligt och givande att läsa era kommentarer och jämföra hur olika vi kan uppfatta saker och ting i serien.

2013-06-17 @ 13:36:50
Postat av: Linn

För alla oss som saknar HTG i sommar:
Man kan se en del avsnitt på YouTube, eller delar av avsnitt. Visserligen med risk för att bli "spoilad", dvs att titta i förväg och få reda på saker som man kanske inte hade velat veta. Men man kan ändå leta sig fram där.
Tips: En del avsnitt har det ursprungliga sändningsdatumet som en del av titeln, och dagens avsnitt sändes ursprungligen 22 December 2011. Så vill man inte veta nåt om fortsättningen får man akta sig för att gå länger än det datumet.

2013-06-17 @ 18:45:25
Postat av: Linn

"LÄNGRE än det datumet" skulle det förstås stå. Sorry!

2013-06-17 @ 18:47:19
Postat av: Sanna

Instämmer i hyllningskören: stort tack Marie för din blogg och det arbete du lägger ned! Ovärderligt om man missat ett avsnitt och vill ha lite koll. Längtar till hösten! :)

2013-06-18 @ 19:00:41
Postat av: anita

Tråkigt med ett uppehåll av HTG, när man kanske har bättre tid att följa serien under ledigheten?!?! Tusen tack för en underbar blogg!!!

2013-06-18 @ 23:32:59
Postat av: Lotta F

Önskar alla "hem till gårdare " en skön sommar. Det blir trist utan att få se sin älskade serie. Tack till Marie som fortsätter att skriva för oss alla, det är superbra info om man missat nått nån gång.
Kram

2013-06-19 @ 16:49:13
Postat av: 40årigen

Är så glad för denna blogg,så behöver man inte känna sig ensam om att tycka om det .
Jag läste om att man kunde gå in o kolla på YouTube o se lite av serien kan bara säga att det är mycket farligt man blir helt fast där ,jag tycket både att jag gör rätt o fel . Önskar er en skön sommar

2013-06-20 @ 00:04:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0