Rättegång, hus vid havet och dejtingproblem

Rodney och Nicola håller på att packa ihop sina saker för att flytta in hos Brenda. Brenda är där och hjälper till. Plötsligt knackar det på dörren, det är Mia som kommit för att hämta nycklarna till huset men hon blir utskälld av Rodney som säger att han bestämt med hennes far att lämna nycklarna ikväll.
 
Det är dags för rättegången mot Derek. Lisa får sällskap av Debbie, Marlon, Laurel och Lizzie. När Lisa ska vittna så börjar hon berätta vad som hänt men precis då kommer Zak in i rättegångssalen. Lisa tappar lite i modet men fortsätter sedan att berätta. När hon är klar och de ses utanför skäller hon på Zak som inte respekterat hennes önskan.
 
Nikhil försöker prata med Katie om att ses. Katie ber då om ursäkt för att hon råkat uppmuntra honom för hon vill inte gå ut med honom.
 
Aaron, Jackson och Hazel har åkt på semester till ett hus vid havet. Jackson ser mest sur och grinig ut men ibland så tinar han upp. Han berättar om gamla minnen om fiskmåsar. (Ibland tror jag att han är nöjd men i vissa lägen ser det mer ut som om han planerar hur han ska kunna köra ut över ett stup)
 
Andra dagen på rättegången så är det Debbies tur att vittna. Lisa har sagt ifrån så Zak håller sig hemma.
 
David håller på att lasta saker i bilen när Amy kommer och hjälper honom. Alicia som ser det varnar sedan David för att Amy är ute efter något annat än löneförhöjning. Han tror henne inte.
 
Charity frågar Chas om hon kan följa med Nikhil på bio eftersom Katie nobbat. Chas vill inte det men Charity säger att de behöver ha huset för sig själva en kväll.
Chas påpekar sedan för Nikhil när han är på puben om att de ska ses på kvällen fast ingen av dem planerat det. Gennie hör det och erbjuder sig att följa med men ingen noterar det.
 
Aaron lånar pengar av Hazel för att hitta på något speciellt med Jackson. Hon får inte veta vad han planerat. Efter en promenad i byn stannar de för att äta. När Aarons mobil ringer och han går iväg för att svara så säger Hazel att det säkert var från verkstan men då blir Jackson mer misstänksam över att de har något i görningen.
 
David ser ett halsband Leyla vill ge till vägörenhet eftersom hon inte tycker om det. Han tycker det är slöseri så han ger det till Amy som blir jätteglad när han hjälper henne att få på det. Alicia ser allt och inser att David inte ser Amys känslor för honom.
 
Amy är jätteglad och visar Victoria och Hannah vad hon fått. Hon är inte lika glad när hon får höra att det är Leylas gamla halsband.
 
Chas och Nikhil tar en drink på puben innan de ska på bio. Sedan måste han hem för att hämta pengar. De stör givetvis Jai och Charity som sitter och har en myskväll i soffan. Det slutar med att Chas och Nikhil stannar kvar och Charity och Jai går upp till övervåningen för att få vara i fred.
 
När det är dags för rätten att tala om hur domen utfallit så samlas gänget i rättssalen. Det visar sig att Derek blir fälld för våldtäkt på den andra kvinnan men inte på Lisa.
När Lisa kommer hem och berättar det för Zak så blir han tyst. Hon säger sen att det hade behövts en fällande dom även för det han gjort mot henne för annars kan inte Zak gå vidare i deras äktenskap. Lisa säger att hon måste få vara ensam ett tag.
 

Kommentarer
Postat av: finländskan

Vad jag blir arg på dendär Derek som står där och ljuger och också på hans advokat, fastän jag vet ju att det bara är en serie. Stackars Lisa, hoppas att hon och Zac lyckas hitta en väg igenom detta.

2013-01-10 @ 20:42:38
Postat av: Tina.

Så olika man kan se ett händelseförlopp egentligen och då menar jag sedd med de båda advokaternas ögon.

2013-01-10 @ 21:22:28
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: ELIZA

Jag vet att en advokat försvarar människan,inte handlingen. Men har svårt att se hur en kvinna kan försvara en manlig våldtäktsman.Såg knepigt ut det där..Finns ju kvinnliga våldtäktskvinnor också..Vad heter dom? Våldtäktsmän??? Näää,kan dom väl inte...Avsnittet idag visar varför en del kvinnor inte anmäler..Jag blev inte bara arg,blev skitförbannad..Det är ju så där det går till..Ljuger och ljuger och blir friade!!!!Kan verkligen inte vara lätt för Rodney och Nico att flytta in hos Brenda..Få nåt schema,är man så petig ska man nog inte ha hyresgäster..Fanns det verkligen inget annat hus att hyra? Fays? Men kanske Declan äger det också? Vem bor i Val och Erics hus? Dom flyttade ju till B&B ...Ja just det..Leyla och David, va? Men, affären dom har,dom går ju mellan på över våningen. Inte var det väl så när (herregud,glömt vad hon hette,hon som åkte in för mordet på Mark) hade affären? Och David,hur blind kan man bli???

2013-01-10 @ 22:17:39
Postat av: Sefir

Enlig mig så var domstolen rätt. Det dom måste dömma ifrån är bevisen. Lisa sade inte tillräcklig nej, hon var ensam med Derek utan att hennes man var där! Hon visade intresse för Derek genom att spendera tid med honom utan att hennes make var där. Allså hennes man inbjöd henne att ligga med en annan man!

2013-01-10 @ 22:29:41
Postat av: Anonym

Sefir: Allvarligt?

2013-01-10 @ 23:58:52
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag håller inte med dig Sefir. Man kan bli så chockad så att man inte ens kan skrika när man blir våldtagen. Man kan skoja och skämta med en man om man är kvinna, man kan spendera tid med en annan man utan att det betyder något, en karl ska ha så mycket vett att han inte ger sig på en kvinna utan hennes samtycke. Dessutom så inbjuder inte karl sin fru att ligga med en annan man bara för att han själv inte är i samma rum, herregud det är 2013 inte 1813.

2013-01-11 @ 01:15:15
Postat av: AnnaS

Nu tycker jag att det är dax att Brenda flyttar från byn. Hon är bara för jobbig nu.
Sefir: jag förutsätter att du skämtar eller provocerar. Naturligtvis måste en kvinna kunna vara ensam med en man utan att bli våldtagen. Hur skulle samhället fungera annars? Jag tillbringar mer tid tillsammans med andra män än den jag är gift med, på mitt jobb. Ingen har hittills trott att det varit fritt fram för det.

2013-01-11 @ 03:49:36
Postat av: ELIZA

Sefir: Erkänn att du skämtar!?!?

2013-01-11 @ 06:52:06
Postat av: Jonas

Sefir har rätt i en sak (men fel i allt annat). Domstolen hade inget annat val än att fria Derek för våldtäkten på Lisa. Inga tekniska bevis fanns, vilket gör att ord står mot ord. Domstolen känner varken Lisa eller Derek.I detta fall bedömde de att Derek var mer trovärdig och friade (tänk på att Dereks skuld måste vara ställd bortom rimligt tvivel).

I den andra kvinnans fall fanns förmodligen teknisk bevisning, då hon verkade ha anmält våldtäkten direkt.

2013-01-11 @ 08:25:30
Postat av: Linn

Sefir:
Du vet inte vad du pratar om ....

2013-01-11 @ 21:34:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0