En snabbis i bilen

Paddy ska köpa blöjor i Leylas butik och han är osäker på vilken storlek. David som står där kan inte heller hjälpa honom. Paddy visar sedan en bild på Leo för Leyla och hon står och ler. Betty ser det och säger att en ny bebis i byn kan väcka moderskänslor. Sedan vill hon veta hur det gick med Leylas och Davids förlovning. Leyla svarar att de slog upp den eftersom det var för tidigt. David lovar Betty att hon är den första som får veta om de ska gifta sig.
 
Declan är irriterad på att Ella lämnat lunchen igår men sedan ber han ändå om ursäkt för att han använt lunchen som ursäkt för ett jobbmöte. Han vill gottgöra henne men när hon frågar om det sker redan idag så kan han givetvis inte.
När Adam och Mia kommer till Home Farm så måste hon jobba. Ella frågar om Adam kan skjutsa henne till stan men då protesterar Mia och säger att Adam inte är hennes chaufför.  Adam har inget emot det så han och Ella åker iväg. De kommer inte långt förrän hon stannar bilen vid vägkanten och börjar klä av sig.
Moira som  kommer körandes ser bilen och sedan vad som händer i den och vilka två det är.
 
Jackson vill åka till stan för några av hans vänner ska förlova sig och de ska ha fest för att fira det. Aaron är inte alls sugen på att gå för han tycker det är jobbigt när Jackson ska säga farväl och Aaron måste låtsas som om allt är bra. De åker iväg till klubben inne i stan där festen är. Jackson har kul och Aaron börjar slappna av.
När de sedan åker hem så börjar Aaron prata om förlovning men Jackson vill inte att de binder sig eftersom han vill att Aaron sak vara fri från honom när allt är över.
 
Bob väntar på soffor till nya cafét. Betty undrar varför han ska ha soffor och inte stolar. Han berättar då att det ska bli lite annorlunda stil på cafét än tidigare. När Betty blir orolig för att de bara kommer ha italienska konstigheter så lovar Bob henne att han alltid kommer att ha en vanlig kopp te till henne.
 
Marlon besöker Leo och han tar hand om honom medan Rhona får vila. Paddy vill sedan gå med sin vän till puben och efter lite övertalning så följer Marlon med. Marlon är uppfylld av alla känslor han har och tycker allt är helt fantastiskt. Han tackar sedan Paddy för att han får vara med i sonens liv.
 
Moira konfronterar Adam när han kommer hem. Hon blir chockad när hon får veta att det pågått några veckor. Hon säger till honom att han håller på att äventyra hela deras framtid och Mias eftersom de inte vet vad Declan kan göra om han får veta. Hon kräver att Adam gör slut med Ella på en gång.
 
Alicia kommer hem till Debbie för att fråga vad Sarah önskar sig i födelsedagsprsent. Debbie blir förvånad över att det är Alicia som kommer och inte Andy. Då säger Alicia att det är för att Andy vill att de får bättre kontakt med varann, hon och Sarah. Det slutar med att Sarah får följa med in till stan för att välja present själv.
När de kommer hem möter de Andy som frågar hur det gått. Det visar sig att Alicia låtit Sarah få hål i öronen. Andy gillar inte tanken och han är orolig för Debbies reaktion. Mycket riktigt blir Debbie sur när hon upptäcker det och Alicia blir grinig för hon ville bara vara snäll, om det inte passar så är det bara att ta ur örhängena. Debbie säger att det är inte det som är felet utan att hon inte frågade henne först.
 
Declan ska till Bartons för att skriva kontrakt och efter det ska han på lunch med Mia. Adam passar på att träffa Ella för att säga att de blivit sedda. Hon är lugn tills han försöker tala om att det är slut mellan dem. Då säger hon att det är försent att ångra sig, gjort är gjort. Ella tycker att de kan fortsätta som förut, han kan bara säga till sin mamma att det är slut. Adam vill inte gå med på det och då säger Ella att det enda riktiga är att berätta för Declan och Mia om vad som hänt även om det nu är slut.
 
David och Leyla sitter på puben och märker hur Betty tittar på dem. Han säger att han känner pressen så han är på väg att gå ner på knä för att fria till Leyla men hon skrattar bara och säger att sluta nu. Sedan sitter de och smågnabbas om att gifta sig är inte vad de vill just nu...eller?
 
Rhona är nervös för att barnmorskan ska komma på hembesök. Hon är rädd att inte duga som mamma men Paddy försöker trösta henne.
Marlon kommer till jobbet men Diane skickar hem honom eftersom han ska vara pappaledig i några dagar. Han vill inte störa Rhona när barnmorskan kommer men Diane säger åt honom att han måste gå dit annars får han sparken.
Barnmorskan lugnar både Rhona och Paddy om att allt är under kontroll. Hon låter sedan Marlon hålla i barnet när han kommer. När hon går så gratulerar hon båda föräldrarna...
 
Jackson vill ha en fest på puben. De frågar Bob om det går bra och han säger att han måste bara kolla upp det med Diane först. Hazel märker att Jackson vill ha festen med alla nära och kära så hon inser att det inte är långt kvar nu...
 
Ella säger åt Adam att han måste berätta för Declan på en gång. När Declan kommer hem för att hämta Mia så säger Ella att Adam har något att berätta. Adam som inte vill säga något börjar prata om stallet men att det kan vänta. Mia kommer in och säger att hon vill vara med Adam och hans familj så mamma får följa med pappa på lunchen istället. Declan går med på det och tar med sig Ella.
 
Moira och John dricker champagne och firar kontraktet. Mia och Adam kommer dit för att fira med dem. Moira tar med sig Adam till köket för att fråga om han gjort slut med Ella. Han svarar att det är avslutat och att han tror att det var vad Ella ville. Moira säger att han bara blivit utnyttjad och han är värd mer än så, Mia är också värd mer.

Kommentarer
Postat av: Tina V

Det är inte lite Jackson begär av Hazel och Aaron.
Varför känner Paddy sig så utanför, han får ju vara med Rhona och Leo hela tiden.
Han kanske inte vill vara extrapappa längre.
Ella är en väldigt otrevlig kvinna, ska hon utpressa en ung kille för att få som hon vill?
Adam var ju visserligen inte tvungen att ligga med henne, så han får skylla sig själv tycker jag.

2013-01-30 @ 14:07:22
Postat av: Jackson

Jag förstår mycket väl att Paddy känner sig lost. Hela konstellationen mellan de tre känns mer och mer märklig och, i längden, ohållbar.

LÅGT av Ella! Det tar nog en ände med förskräckelse!!

2013-01-30 @ 14:12:58
Postat av: Jonas

Som sagt: Ella borde skaffa sig ett jobb eller en hobby, så att får något att göra om dagarna.

2013-01-30 @ 20:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0