Friar du så friar jag

Paddy och Chas fortsätter att anklaga Hazel utanför polisstationen. Aaron fortsätter att försvara henne och han säger att han inte ångrar sig. Cain skjutsar hem de båda och när de kommer till byn blir det jobbigt eftersom poliserna fortfarande spärrat av Hazels hus. När de kliver ur bilen så kommer Jerry framrusande och han är riktigt förbannad på Hazel som tagit livet av hans älskade son. Han anklagar sedan Aaron för samma sak men Chas som precis kommit tillbaka blir förbannad och Cain säger till Jerry att aldrig mer komma i närheten av Aaron.
När de sedan ser att rättsläkarna tar ut kroppen ur huset så blir Hazel hysterisk och vill följa med men det får hon inte.
 
David och Eric håller på att duka upp och ordna lite extra fint på ett bord på värdshuset eftersom David ska fria till Leyla. Amy tycker de är fåniga eftesom inget av det spelade någon roll för det viktigaste är ändå ringen. Då inser David att han glömt att hämta ut ringen och han måste åka iväg direkt för det är stängningsdags snart.
 
Carl kommer in på puben och ser Jimmy där. Jimmy berättar att detta som hänt i byn nu gör att han kommer ihåg vad Carl gjort deras far. Han är sur för att Carl inte berättade det tidigare.
Jimmy känner att han vill träffa Angelica lite mer så han går till Nicola för att be om lov men hon vill inte att han stör Angel på förskolan. När Jimmy gått säger Nicola till sin far att hon tänker söka ensam vårdnad om dottern.
 
Adam får skjuts av Ella hem till gården. Han är fortfarande rätt upprörd över det som hänt. Moira kommer precis hem och ser dem i köket. Hon blir sur och Ella skyndar sig att åka därifrån. Moira frågar sedan ut Adam om det hänt något mer mellan dem och hon säger att hon finns där för Adam nu när det är jobbigt, inte Ella.
Polisen kommer dit och vill ställa frågor till Adam eftersom han träffat Aaron direkt efter "mordet".
 
Alicia lurar iväg Leyla till värdshuset genom att säga att David råkat i bråk med en gäst där. Leyla skyndar sig och när hon kommer dit vill hon träffa David på en gång. Eric fattar inte vad hon menar men David smyger upp bakom henne. Han leder henne till bordet och säger att hon ska blunda. När hon gör det lägger han en liten smyckesask i hennes hand. Leyla tittar upp och öppnar asken. I den ligger en lapp om att hon kommer att få en ring så fort butiken öppnat igen. Sedan är David på väg ner på knä för att fria men Leyla säger nej jag kan inte gifta mig med dig såhär och sedan så ställer hon sig på knä för att fria till David. Hon ger honom den ring hon redan ordnat och han svarar ja. De kramar om varann och är lyckliga och de andra gästerna applåderar.
 
Chas står utanför avspärrningarna och tittar på blommor och kort som folk lämnat utanför för att minnas Jackson. Carl kommer dit och han frågar hur hon mår. Han ser att hon är jätteledsen och vill krama henne men hon håller emot och ber honom att låta bli. Chas säger att hon inte behöver honom men i nästa sekund som hamnar hon i hans famn och de kysser varann.
Morgonen efter så ser Jimmy när Chas smyger ut ur deras hus.
 
Hazel vaknar upp hos Bob som låtit henne sova där för att inte behöva vara ensam. Lizzie kommer in i köket och är rätt besviken på Hazel för det hon gjort. Hon menar att Jackson var deprimerad eftersom han precis blivit handikappad och att det är naturligt, han skulle kunna ha fått ett bra liv längre fram i framtiden bara han blivit van. Hazel ser mer och mer ledsen ut och hon har svårt att försvara sig. (Hon ser ut att ha magrat en hel del. Jag har fått veta att Pauline Quirke genomgått en magsäcksoperation och hon blir mycket smalare så det är väl nu det märks)
 
Leyla och David är glada och vill tala om för alla att de är förlovade. Nicola som kommer in i butiken är inte imponerad. Hon kommer på att det är hennes bröllopsdag och hon muttrar om att de ska passa på att vara glada så länge de kan för det kanske inte varar så länge.
 
Nicola ser Jimmy på puben och när han säger att han vill träffa Angel så säger hon att det kanske han måste ansöka om det i rätten i framtiden och att hon kanske flyttar från byn för de kan inte bo hos Brenda för alltid. Jimmy säger att han givetvis hjälper henne med bostad. Nicola passar då på att fråga Charity och Jai om en lägenhet i ladan och hon vill ha en visning så snabbt som möjligt. Charity säger att det inte går och Jai blir misstänksam.
Jai får tillslut veta vad som finns lagrat där och han blir vansinnig. Han säger åt henne att få bort de stulna apparaterna på en gång. Han är inte så glad över hennes skumraskaffärer och vill inte bli inblandad i dem.
 
Aaron och Hazel träffas och pratar med varann.Han börjar bli osäker på om det var rätt det de gjorde men Hazel är övertygad om att det var rätt. De hade inte räknat med denna cirkus som uppstått efteråt.
 
Cain märker att något hänt mellan Chas och Carl så han konfronterar henne. Hon vill inte att han lägger sig i men han säger att han inte vill att hon blir sårad av Carl igen. Sedan söker han upp Carl på kontoret och hotar honom med att ställa till ett helvete om han inte låter bli Chas eller sårar henne igen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristina

Jag tycker faktiskt att Lizzie hade rätt i det hon sa men gjort är gjort. Det kan ju inte kännas roligt för Hazel att höra det.

2013-02-04 @ 21:11:25
Postat av: Kristina

Men sen förstår jag ju förstås att det måste ha varit väldigt jobbigt för Jackson att leva som han gjorde

2013-02-04 @ 21:12:20
Postat av: malin

Håller också med Lizzie, han fick inte tid nog och en depression är alltid en depression... Och den går att ta sig ur.
Blev skitglad när det friades lite, mer kärlek till folket!

2013-02-04 @ 21:53:46
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: Tina V

Såhär i efterhand förstår man att det inte var bra det Aaron och Hazel gjorde, dom skulle kanske pratat med någon professionell.
Det hade inte hjälpt Jackson, men nu får dom leva med vad dom gjort.

2013-02-05 @ 08:56:02
Postat av: Nora

Jag tycker det var bra att dom hjälpte till att ta livet av honom men jag blir extremt trött på Hazel's snack och ja... hoppas hon drar ifrån serien snart och vad som händer med Aaron vet jag redan, kunde inte motstå att kolla upp.

2013-02-06 @ 01:34:57
Postat av: Malin

Att det var för kort tid efter olyckan tycker jag helt klart, men å andra sidan. Hur länge skulle de vänta? 10 år? Dessutom är det ju bara en serie och allt skulle se annorlunda ut i verkligheten, ingen tittare vill höra på Jacksons tjat om hur dåligt han mår i flera år.
Blev så glad när Leyla friade, det var så fint och behövdes verkligen i allt som hänt senaste tiden!

2013-02-07 @ 15:24:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0