Leta efter pengar gömda på en stor hed är inte lätt

Jacob är jätteledsen och saknar sin mamma. Både Bob och David försöker prata med honom om att han kan ringa eller skriva till henne. Sedan lyckas Bob få Jacob att tänka på annat så de går till cafét där Jacob får göra sig en specialsmörgås.
Val kommer in på cafét och genast blir stämningen dämpad. Jacob är på väg att rusa mot Val men David stoppar honom men ändå lyckas Jacob hälla ett glas juice på henne och sedan säga att han hatar henne.
 
Zak ringer hem och berättar att han är redo att komma hem. Lisa går till jobbet som vanligt. Zak sitter och väntar på henne på sjukhuset i hopp om att hon ska komma snart. Han kramar om Trevor och tackar för all hjälp.
Lisa och Laurel sitter i personalrummet  på fabriken och pratar. Laurel skjuter upp besöket med Ashley medan Lisa skjuter upp hämtningen av Zak. Lisa tror att det är förtidigt för honom att komma hem nu. Precis då kommer Zak in på fabriken eftersom han tagit bussen hem för han gissade att Lisa hade mycket att göra på fabriken.
 
Ali tar Rubys mobil ur hennes jackficka. Hon kollar lite i den men sedan kommer barnen och Ruby ner till köket. Ruby tar sin jacka som hänger över en stol sedan går hon till jobbet. Ali lägger mobilen på bordet men precis då ringer den. Eftersom det är Rubys jobbtelefon så svarar Sean och han berättar att Ruby gått över till Sandy för att jobba.
 
Laurel söker upp Ashley hos Marlon. Hon ser att han ser lite fräschare ut nu. Hon ber om ursäkt för att hon varit så hård mot honom angående barnen så hon lovar honom att prata med Gabby så de kan ses.
 
Väl hemma så ger Zak Lisa medicinen han ska ta och han ber henne att hjälpa honom med det så han inte glömmer. Både Sam och Lisa är hemma med honom men efter ett tag så känner han att han måste gå ut på en promenad. Lisa ber Sam att följa med men Zak går hellre ensam. När han gått säger Lisa att de måste lära sig lita på Zak eftersom han kan inte vaktas hela tiden.
 
Ruby kommer hem rasande. Hon har blivit av med jobbet eftersom Sean skvallrat om hennes jobb hemma hos Sandy. Ali blir ledsen men när Ruby ifrågasätter hur hennes mobil kunde ligga kvar hemma när hon gick så måste Ali erkänna att hon snokat. Ruby blir ännu mer förbannad och går därifrån.
 
Eric träffar David på cafét för en fika. Han frågar sedan David vad han menat med att det var hans fel igår. David vill inte berätta men Eric fortsätter tjata tills David säger att Alicia är kär i honom. Eric råder David att upphäva vigseln men precis då får David samtal från skolan angående Jacob som varit i bråk.
 
Zak är ute och går när de två männen dyker upp. De stannar för att prata med Zak. De vill ha de återstående pengarna inom 48 timmar eftersom de säger sig ha chefer som vill ha betalt. När Zak kommer hem skyller han på att han är trött och därför lite tyst.
 
Ruby träffar Laurel på puben. Laurel får veta om att Ruby blivit av med jobbet och att Ali misstänker att de har en affär. Laurel erbjuder henne soffan att sova på och precis då kommer Ali in så Ruby tackar ja.
 
David och Eric kommer tillbaka från skolan efter att ha hämtat hem Jacob. Eric försöker återigen få David till att tänka sig för så han ska slippa ta hand om Jacob som ställer till det. David blir förbannad på sin far och säger att han faktiskt råkar älska den lilla killen.
 
Pearl påminner Paddy om att skicka Nickys referenser till veteriärkliniken på Nya Zeeland.  Senare på puben berättar han att han blev erbjuden jobbet istället men som den pålitlige, tråkige och inte äventyrliga Paddy han är så tackade han nej.
 
Ali möter Ruby och Laurel på morgonen och Laurel försöker prata med henne och tala om att Ruby bara är en vän men Ali är sur och vill inte lyssna.
 
Zak går ut på heden med en spade för att leta efter pengarna. När han väl börjar leta så inser han att det är lönlöst eftersom han inte har en aning om vart han kan ha gömt dem. Han återvänder till byn för att be Cain om hjälp. Cain skrattar åt honom och säger att Zak gjort klart för dem att Cain inte är en del av deras familj längre.
Cain går till verkstan och Zak följer efter. Cain vägrar att ge med sig utan han vill att Zak ska ligga skadad på marken utan att få hjälp.
 
Rachel släpar med sig Ali in på cafét för att prata med Ruby. Det går inte så bra eftersom Ruby vill ha en ursäkt av Ali som vägrar och Ali vill att Ruby ber om ursäkt.
 
Robbie flirtar lite med Katie vid frukosten så Megan säger åt honom att skärpa sig. Han ursäktar sig med att Katie förstår att han skämtar. Senare på puben så är även Declan med och han går och handlar dricka och då passar Robbie på att flirta lite till med Katie. När Katie inte är mottaglig så går han fram till Declan för att få pengar till drickat som han vill bjuda på. Declan återkommer till bordet och Katie säger åt honom att inte betala för allt för Robbie.
 
Gennie vill bjuda Ali och Rachel på lite vin och öl om de följer med hem och städar hos henne. Chas som hör det vill hjälpa till men Gennie säger nej men ger med sig så de fyra går hem till Gennie för att dricka och städa. Ali blir bara fullare och fullare och det gör henne ledsen och sentimental. Rachel försöker prata med sin syster men det går inte. Hon ber dem att kontakta Dan för han är den ende som kan hjälpa Ali när hon är så deprimerad.
 
Laurel och Ruby sitter i soffan och dricker vin och pratar.  När Ruby erbjuder sig att massera Laurel blir hon förskräckt men Ruby skrattar och säger att hon skojde bara.
 
Dan kommer för att hämta Ali och han tar med sig henne hem. Hon är full och ledsen men hon tackar honom för att han ställer upp. Hon är så glad över att de varit ihop eftersom de fått Sean och Amelia  men att hon inte varit lycklig och sig själv förrän hon träffade Ruby.
 
Zak kommer hem rätt sent och familjen har varit oroliga för honom. De trodde han återvänt till sjukhuset men då säger Zak att han tänker inte fly igen.
När alla gått och lagt sig så ringer Zak någon och säger att han har pengarna han är skyldig.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag undrar verkligen vad Ruby ser hos sin partner som ingen annan ser. Kärleken är förvisso blind, men den brukar inte vara döv.

2013-12-18 @ 18:16:17
Postat av: ELIZA

Och finns det inga frissor i Hotten? Ali ser för djävlig ut i skallen...

2013-12-18 @ 22:53:42
Postat av: Maria

Vad gör lebben på ashleys soffa? Hur kan Laurel vara ett offer när hennes man varit hemlös pga att laurel kastade ut honom? När han väl har ett tak över huvudet ska det rapporteras till henne hur han sköter sig. Den som ska rapportera det är den som hans fru skulle sticka med. Om Ashley visar upp ngr känslor som laurel inte tycker om straffas han, ex får inte träffa barnen. Detta efter att han har förlorat ALLT i sitt liv, mobbats av en hel by, varit hemlös osv. Han ska vara jätteglad trots allt detta. Laurel är verkligen duktig på att vända saker så att de passar henne. Tror marlon är förbrukad i laurels ögon, han var nog bara ett sätt att komma ifrån Ashley. Skulle inte förvåna mig om hon får ihop det med sköterskan.

Förstår inte hur lebbmamman helt plötsligt en vardag bestämmer sig för att supa sig full. Har inte hon ett hem och barn att ta hand om? Inte konstigt att hennes barn ser hemlösa ut.

Declan har verkligen stoppat huvudet i sanden ang Robbie. Inget gott kan komma från honom.

Tycker det har skett en hierarkisk förändring mellan chas och gennie. Tidigare har chas alltid varit nedlåtande mot gennie. Hon har ansetts mindre snygg, ensam, desperat, oviktig medan chas har varit den raffiga, snygga, (Delar inte dessa åsikter) med massa män runt sig, orädd, kaxig osv. Nu har detta ändrats. Chas är den bittra, gamla, desperata och lurade bartendern som aldrig lyckas få ett förhållande att hålla medan gennie är gravid med en välbärgad, juste kille som vill gifta sig med henne och starta en familj.

2013-12-18 @ 22:54:09
Postat av: Anonym

Det jag tycker är mest störande ang Laurel o barnen är att det.alltid är så stressigt. Vet inte om jag ens sett henne sitta ner o leka eller spela spel eller så med dem
Alltid detta gapande skynda skynda.
Stackarna får väl magsår innan de ens kommit i tonåren. Och varför ?
Nära till "jobbet" har hon ju o inte verkar det spela någon roll varken när man kommer eller går där, bröderna nonchaleras toralt. Lekstuga.

2013-12-19 @ 11:11:54
Postat av: Sanna

Snälla, kära ni. Kan vi inte sluta säga "lebben" och liknande i den här bloggen? Det är så föraktfullt och hatiskt och faktiskt enormt stötande för mig. Kvinnan i fråga heter Ruby i serien. "Lebbmamman" heter Ali. Du pratar om "mobbing", vad är det du, Maria ägnar dig åt när det gäller homosexuella personer? Förstår du inte att det är lika nedlåtande och föraktfullt som att kalla personer med annan etnisk bakgrund för "blattar" eller kvinnor som klär sig sexigt för "slampor"?
Man får naturligtvis ha vilka åsikter man vill om vad man vill, men eftersom det här är en offentlig blogg dit alla (antar jag) är välkomna efterlyser jag lite mer netikett. Nedlåtande benämningar på folks sexuella läggning har ingenting här att göra.

2013-12-19 @ 13:33:55
Postat av: Kie

Måste åter tacka för denna blogg och den utförliga resumen av alla avsnitt!!
Det jag spelade in på iptv igår fanns inte där :( Och eftersom jag bor i Finland så kan jag inte se TV4Play. Så jag är oerhört tacksam för den här sidan de ggr tekniken bråkar med med <3

2013-12-19 @ 13:52:35
Postat av: Julia

Håller med dig Sanna, har också reagerat över det. När de var nya i serien så hade jag lite mer överseende med det. Man lär sig inte namnen så snabbt och det var väl ett sätt för dem att få andra att förstå vilka de pratade om. Men visst, det går ju att använda andra ord som "den nya familjens mamma" etc. Men nu har de varit med såpass länge i serien att man borde veta vad de heter. Ett tips är att annars kolla i inlägget. Eftersom man oftast kommenterar det som hänt i avsnittet så står ju deras namn i inlägget.

2013-12-19 @ 14:22:56
Postat av: TinaV

Kan bara säga att jag håller med Sanna och Julia!

2013-12-19 @ 14:45:04
Postat av: Jackson

Ogillar också starkt de nedsättande benämningarna.

2013-12-19 @ 15:01:43
Postat av: ELIZA

Måste hålla med.Fast jag gjorde mej skyldig till det i början. Förlåt. Men kan deras namn nu.

2013-12-19 @ 18:07:33
Postat av: Maria

Har inte menat att vara nedsättande mot ngn. Tycker inte det är ngt fel att vara lebb så varför får man inte säga det? Sedan är olika personer olika känsliga men jag har inte problem med att säga saker som det verkligen ligger till. Hon är öppet lesbisk och visar alla det. En stor del av hennes historia är ju att hon övergav sin man för att leva i ett lesbiskt förhållande. Jag lever i ett fritt land och har rätt att uttrycka mig. Tycker att det är obehagligt att du ska framställa som att jag uttrycker mig om blattar osv, tycker du kunde ha tagit exemplet svennehoror. Flera i serien ser billiga ut och har tom blivit kallade det, hur vad det nikhil beskrev charity när han pratade om hur Jai skulle beskriva henne för sin mamma? Inget trevligt ord. Det är inte jag som skriver replikerna och jag tycker att man ibland blir chockad då detta inte skulle gå hem i Sverige. Tar ett aktuellt ex från dagens avsnitt, cain hade charity inlagd som skank i telefonen!? Detta hade blivit rabalder om i Sverige. I Sverige ska vi ju inte ens få säga han/hon osv till skillnad från resten av världen så betyder det att det svenska tankesättet är rätt? På samma sätt kan man säga att det är rasistiskt att en som kommenterar här inne kallar sig finländskan?! Jag trycker inte det men enligt vissa strömningar med vissa politiska åsikter är ALLT rasistiskt, sexistiskt, kränkande, diskriminerande.

Har för övrigt svårt med namn, det är flera i byn som jag inte kan namnen på, ex hela familjen där de lever i ett homosexuellt parförhållanden, (lagom pk-beskrivning) , hennes exman, killen som jobbar hos bartons och är tillsammans med Victoria, blandar ihop laurel och Rachels namn, systrarna bartons, prästens yngste son, den kvinnliga veterinären, blandar ihop
Chas och charity osv. Det är inget som har med personen att göra eller ngr värderingar, har enkelt svårt med namn och beror inte på hur lång tid de har varit i serien.

Sedan är det lätt att man råkar ut för spoilers om man googlar för att hitta namnen och får reda på vad som kommer att hända. Googlade häromdagen hur en deltagare ser ut i verkligheten och fick reda på saker som jag önskar att jag inte fått, konsekvenser av den handlingen som pågår nu.

Tycker kommentaren som ngn skrev häromdagen ang att kärleken är döv är hård. Förstod det som att ngn syftade på den homosexuella mamman för hon har en röst flera här inne har klagat på. Tycker att det är ett personligt påhopp då hon har den rösten på riktigt, inget hon kan göra ngt åt och det är inget skådespeleri.

Vi har helt enkelt olika åsikter. Vissa saker kan upplevas på ett visst sätt som det inte är menat när man skriver och inte ser personens ansiktsuttryck och tonläge.

2013-12-19 @ 19:47:10
Postat av: Linn

Maria: Ingen i Sverige är förbjuden att säga "hon" eller "han"!!!!!
Du kan lugnt använda de orden så mycket du vill, precis som vanligt, utan att du behöver vara orolig.

Antar att du tänker på ordet "hen". Men det är faktiskt inget tvång på att alla som talar svenska måste använda det ordet om de inte vill!

Om jag har förstått det hela rätt är "hen" en ny grammatisk konstruktion i svenska språket och den är till för att användas i de fall där man inte vet vilket kön någon har, eller där detta inte framgår av sammanhanget. Alltså en opersonlig preposition, i motsats till "hon" & "han" som är bundna till ett kön (t.ex. att slippa säga 3 ord: "hon eller han" och i stället säga 1 ord: "hen" som täcker båda könen).

"Hen" betyder inte att man förvägrar någon sitt kön eller lägger någon som helst värdering i detta.

Tilläggas kan att vissa språk (t.ex. finska och kinesiska, tror jag) inte alls har några ord för "hon" & "han", utan bara nån sorts "den" eller "hen". Så tanken på ordet "hen" är inte ny eller unik på något sätt, även om den kanske är ny i just svenska språket. Inte vill du väl påstå att t.ex. finnarna skulle vara könlösa på något sätt?

Jag är dålig på att förklara, men hoppas du fattar hur jag menar!

2013-12-19 @ 22:27:53
Postat av: Maria

Finska och svenskan kommer från olika språkfamiljer och våra språk har ingen koppling till varandra. Samma sak gäller samiskan. På samma sätt har saker i franska, tyska osv kön. I Kina anammar man väst och vill införa han/hon tydligare.

2013-12-19 @ 23:40:25
Postat av: SoP

Ang supandet-tänkte på det att förr när Dallas började, var det ett himla hallå om att de drack så mycket i serien- fast i den här lilla familjesåpan super de ju varje dag- på lunchen t.o.m. HAde tänkt fråga den där -va hette han? Colin? som skrev här ibland, att dricker de verkligen så hejdlöst i england? Iofs brukar det ju skämtas om deras " bingin´"

2013-12-20 @ 04:54:47
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: Jonas

SoP: jag kan svara på din fråga i stället. De super inte mer i England än här, men de går på puben betydligt oftare. De behandlar puben ungefär som vi gör med ett café, det vill säga som en social mötesplats. De dricker någon pint eller två vid dessa tillfällen samt att de dricker lite mer när det är helg. Förfest är inte lika vanligt som här (tyvärr), utan de kör gärna en pubrunda innan nattklubben. Visst dricks det mer en pint då, men jag tror ändå att svensken är värre på helgen.

Maria: det var inte riktigt det (din tolkning) jag syftade på med min kommentar om "döv kärlek".

2013-12-20 @ 08:17:13
Postat av: SoP

Tack Jonas :-)

2013-12-22 @ 01:04:40
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0