Släng pengarna på julkrubban

Rhona, Marlon och Paddy tar emot när barnmorskan kommer hem till Paddy med beskedet om provtagningen. Precis som de befarat så kommer barnet att födas med Downs syndrom men de vet ej vilken grad av sjukdomen barnet kommer att få. Rhona beslutar sig för att det får bli abort men Marlon försöker få henne att tänka om. Paddy säger att han står bakom Rhona vad hon än beslutar.
 
Mia följer med Declan till Bartons gård för det är problem med taket på en lada. Hon blir ensam med Adam i köket men Andy tittar in för att störa dem lite. Andy påpekar att Adam är upptagen men Mia vill inte riktigt tro det eftersom hon märker hans blickar på henne.
Senare sitter Scarlett och Mia tillsammans på puben och när Adam kommer dit blir han presenterad för Mia.
 
Jackson vill ha sin videokamera för han tänker spela in en videodagbok eftersom han ändå börjat prata med sig själv.
 
Roz kommer på besök till Holly och får följa med till kliniken. Efteråt så sitter tjejerna och pratar. Hon frågar Holly om hon menar allvar med att sluta och Holly säger att hon inte vill svika sin familj igen men hon vet inte om hon klarar av att sluta.
 
Andy kommer med en jättebukett med blommor till Katie och ber henne om ursäkt för att han varit otrevlig mot hennes nya vän. Hon vill att han ber Henshall om ursäkt istället och det lovar Andy att han ska.
Henshall kommer hem till Katie för att bjuda ut henne men hon kan inte den kvällen. Han ser inte så glad ut när han ser blommorna.
 
Hazel oroar sig för kommunen tar sån tid i sina beslut. Hon träffar David och Leyla som är på väg till ett möte. Hon ber David om hjälp och han lovar att ringa några samtal i morgon. Hazel vill helst ha hjälp på en gång.
 
Det är dags för Jacobs julspel och Leyla får veta att det krävs biljetter för att få se det. Hon blir sur på Alicia som inte sagt något men det löser sig ändå. Efteråt är Jacob ledsen för att hans pappa inte kommit dit och Leyla frågar sin syster om hon bjudit honom. Självklart har hon gjort det men det visar sig att hon gjort det dagen innan och att han då fått svårt att ändra sina planer.
 
I kyrkan samlas byborna för att höra Ashley prata om julen och för att sjunga lite julsånger. När Ashely lovordar året som varit och att julen får alla problem att verka mindre och att mirakel kan ske får Hazel ett utbrott och frågar honom om varför gud gjort hennes son förlamad. Hon blir så frustrerad och förtvivlad över sin situation att hon tar insamlingskistan med pengar i och kastar på julkrubban inne i kyrkan.

Kommentarer
Postat av: Tina V

Blev inte ens förvånad att det skulle vara fel på Rhonas barn, inte ens det lilla skulle kunna gå väl i denna serien.
Har något blivit bra det senaste året?
Jag vill ha in mer kärlek, bebisar, bröllop, glada människor inte bara död, skilsmässor och annat sorgligt.

2012-10-03 @ 14:38:23
Postat av: AnnaS

Skulle förvåna mig om Rhona verkligen väljer abort. Känns inte som ett politiskt korrekt val. Det skulle få handikapporganisationer att rasa i England!
Men jag håller med Tina V, allt är bara elände. Vore kul med nåt positivt.
Som nån annan trodde, så tror jag också att Chas kommer att gifta sig med Carl. Men hur länge kommer han att vara trogen och hur ska hon i så fall göra med "bebisen"? Såna bluffar håller ju inte så länge.

2012-10-03 @ 15:40:24
Postat av: Andrea

nä fråga bara Chole

hon gjorde samma sak mot Carl är han så lättlurad

2012-10-04 @ 01:15:00
Postat av: Carina

Du milde vilket psykbryt Hazel fick. Ger man inga stödsamtal till de anhöriga? Hoppas hon får lite hjälp nu OCH att hon tar emot den, hon vill ju gärna klara allt själv...
Jo, jag tror också att det kommer bli ett bröllop med Carl. Tror också att han just nu verkligen vill satsa på Chas, och det känner såklart hon med, MEN tyvärr varar ju inte detta så länge. När det börjar bli lite för hemtamt igen börjar hans blickar vandra. Han är notoriskt opålitlig. Dumpa kräket Chas! Men gift dig först så du får tillgång till hans egendom.

2012-10-04 @ 09:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0