"En sjukdom som kallas smak"

Det sa Dermot att han hade när han såg Ella och Mia klä granen i blått glitter på Home Farm.
Declan gillar inte julfirandet och han säger åt familjen att de får bara stanna över julen men sedan ska de ut.
 
Charity får undan Cain ifrån Carl och i enrum så förklarar hon hela saken. Hon lyckas få Cain att gå in på puben och be Carl om ursäkt för missförståndet. ALLA blir väldigt förvånade eftersom det inte hör till vanligheterna att Cain ber om ursäkt. Sedan går Charity till Chas för att berätta vad som hänt så att hon vet om det när Carl väl kommer hem.
 
Carl sms:ar Eve och de träffas på Kings kontor. Han är förbannad på henne eftersom hon nästan förstört för honom och han klargör för henne att det är helt slut och histora mellan dem. Eve är jätteledsen och när hon kommer hem så undrar Edna vad som står på. Eve berättar att hon mår så dåligt just nu för att hon faktiskt älskar Carl mer än hon älskat någon förut.
 
Hazel är nervös när de ska hämta hem Jackson från sjukhuset. Hon får sällskap av Aaron, Paddy och Bob. Tyvärr så visar det sig att Jackson har lite problem med bl.a. blodtrycket så han får inte åka hem. Hazel återvänder till huset djupt besviken men blir på lite bättre humör när hon upptäcker att Aaron ordnat med Lisa och Zak som är där och fixar till det allra sista som behöver göras. Även Declan har dykt upp för att slippa vara hemma. När allt är klart bjuder Hazel dem på puben men Aaron tackar nej. Istället åker han till sjukhuset för att titta på film tillsammans med Jackson.
 
Val försöker få Eric att förstå att Amy jobbar och sliter väldigt hårt men han vill ändå inte att flickan stannar hos dem. När de sedan kollar posten får Eric ett julkort men personlig hälsning ifrån "Elisabeth" (Hette inte hans fru det, hon som omkom i flygolyckan?) Eric låtsas inte om som om han bryr sig om kortet från den okända kvinnan men när han får tillfälle letar han upp kortet från soporna. Senare så skickar han iväg Amy för att köpa en ny julklapp till Val eftersom den som hon köpt tidigare hade gått sönder. Han upptäcker ett nytt julkort från Elisabeth. Dessutom har någon bokat julmiddag på värdshuset via Internet och det är denna Elisabeth.
 
Henshall kommer till puben för att prata med Katie men hon vill inte förstöra kvällen så hon säger till honom att hon är trött på bråk. Han frågar om han får ringa henne men hon säger att det är bättre om hon ringer honom.
 
Alicia och Justin bråkar om Jakey och Leyla säger att hon står bakom sin syster och kommer att göra allt för att hjälpa henne. Detta gör att Alicia går till David och ber honom att förlåta Leyla men det kan han inte.
 
Carl kommer hem efter svensexan och han vill ta hand om Chas så han fixar lite mat och de gosar i soffan. Chas blir mer och mer tveksam till att lura honom och hon frågar Carl om det verkligen är vad han vill göra, att gifta sig med henne?
Det slutar med att de får en trevlig natt ihop och Chas blir ännu mer tveksam på hur hon ska göra.
 
Andy vill träffa Katie men Diane råder honom att låta Katie vara ifred. Andy lyssnar inte utan söker upp Katie hemma hos henne. Han försöker be om ursäkt men Katie är trött på att hela tiden ta hänsyn till vad han tycker. Hon säger rätt ut att hon träffar vem hon vill utan att Andy har med det att göra. Andy blir sur och går därifrån.
Under natten så får Katie och Gennie massa mystiska telefonsamtal men Katie tror inte det är någon idé att polisanmäla händelsen. (Jag tror inte det är Andy)
 
Cain följer med Charity hem till Chas för att få henne till att inse vad Carl är för typ men Chas vill inte alls lyssna på dem utan säger att det är hennes liv och hennes lycka som de inte ska lägga sig i.
 
Edna pratar med Eve och erbjuder sig att följa med på bröllopet för att vara ett stöd för henne.
 
På Home Farm pågår julfirandet så smått och när Dermot och Mia gått och lagt sig så flirtar Ella med sin ex man. Hon står under en mistel och får givetvis Declan till att kyssa henne men sedan går hon också upp och lägger sig medan Declan står kvar, fundersam.

Kommentarer
Postat av: Carina

Skulle inte förvåna mig om det är polisen som ringer. Han är lite väl "på"... Jo, visst var väl Elisabeth den döda hustrun, det var ju i juletid som planet kraschade, därav att hon tänkte på honom vid denna tid el. vad hon nu skrev...
Undrar om det inte är Amys födelsedag? Hon sa att hennes mamma bara skickade kort en gång om året, och då borde det väl vara för att det är hennes födelsedag och inte ett "vanligt" julkort, eller vad tror ni?

2012-10-09 @ 16:06:11
Postat av: Tina V

Har jag missat något, vem är Elisabeth?
Jag fick först för mig att det var någon Amy kände.

2012-10-09 @ 16:06:16
Postat av: Gerd

Erik fick ett julkort från en Elisabeth och nu ska hon tydligen komma dit och det gör honom nervös,ja få se hur det går!!

2012-10-09 @ 18:53:15
Postat av: AnnaS

Om nu Elisabeth är hans döda hustru kan man ju förstå om han blir lite nervös... Borde han inte prata med Val om det direkt, om nu nån kör nån bluff eller så? Val måste väl känna till hans tidigare förhållanden, i alla fall de mer offentliga...

2012-10-09 @ 19:33:48
Postat av: Annette

Om jag kommer ihåg rätt, så var Elisabeth Erics fru. Hon försvann natten då flygplanet störtade. Man fick uppfattningen att Eric mördat henne, men man fick aldrig veta om hon levde eller inte. Det var vid julen, så mycket tyder på att hon lever och tänker ge tillbaks på Eric som inte var snäll mot henne. Jag tror även att hon vet om att Eric snott en massa pengar som han gömde.

Nu tycket jag att Andy får sluta förstöra för Katie. Hon får strunta i honom. Det är säkert han som ringer och stör.

/Annette

2012-10-09 @ 20:22:13
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: ELIZA

Äntligen! Bröllop! Men kan Chas gifta sej med den lögnen ,att hon väntar barn? Och kan Carl verkligen hålla sej till hennes säng? Men som sagt,ränderna går inte ur en tiger heller...Hoppas nu Jackson får komma hem,Och se lite hem miljö. Andy är ju verkligen sjuk, och Katie ska sluta be om ursäkt för att hon läxar upp honom. Tycker också att polisen är väl mycket på Katie. Helt rätt att dra sej tillbaka ett tag.(Jag ringer dej)..Men den stora grejen,,Elisabeth. Nu bajsar nog Eric i brallan,och det ska han. Ha ha. Spännande!!!

2012-10-10 @ 05:36:59
Postat av: finländskan

Nu verkar Chas verkligen tveksam om hon skall gifta sig med Carl eller straffa honom. Väl förståeligt, så omtänksam och älskvärd som han varit sen hon friade till honom. Hoppas ändå att hon inte gifter sig, även om Carl är bra nu, så tror jag inte att han kan hålla sig till en kvinna i längden.

2012-10-10 @ 06:05:04
Postat av: Tina

Elizabeth hade kommit på Eric med checkförfalskning och hon skulle polisanmäla detta, men hann inte. Allt efteråt tydde på att Eric hade dödat sin hustru och att flygkraschen hade kommit som en gudasänd täckmantel. Han gjorde sig av med lite bevismatrial och erkände för Elizabeth´s son att han dödat henne.....

Kan det vara sonen som skrivit brevet?



2012-10-10 @ 14:43:32
URL: http://schottistina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0