Eftermiddagssupandet är meningen med julen

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag kallat Derek för Duncan i förra inlägget men antagligen blev jag förvirrad av de andra namnen som börjar på D, Dermot och Declan.
 
Idag planerades Chas möhippa och hon vill nästan ställa in den eftersom det känns fel när halva byn letar efter Jacob och hon tycker inte det är läge för att ha fest när ett barn är försvunnet.
 
Letandet efter Jacob fortsatte och när Henshall kom med Jakeys scenkläder som hittats en bit utanför sökområdet så intensifierades sökandet. Leyla försöker prata med David men han vill bara att de hittar Jacob först.
David går in i en gammal lada och strax därefter hittar han Jakey som ligger under en hög med brädor. Allt slutar väl, Jakey och hans föräldrar åker med ambulansen till sjukhuset. Leyla är inte välkommen dit för Alicia.
När Leyla sedan försöker prata med David så orkar han inte med hennes lögner och han tror att han inte kan lita på henne igen så han gör slut. Leyla blir förkrossad och när hon sedan får veta att Alicia tänker flytta så ber hon systern att stanna eftersom hon och Jakey är den enda familj hon har kvar. Alicia går med på att bo kvar över julen.
Justin kommer sedan hem till Leyla och Alicia och när han inte får träffa sin son för Alicia blir han förbannad på henne och säger att han tänker kontakta en advokat för att få vårdnaden om Jacob.
 
Dermot skrämmer nästan slag på Nicola när hon är på kontoret. Allt löser sig när Ella presenterar dem för varann. Declan försöker sedan få sin far till att följa med Ella till stan eller Sam ut på en rundvandring på ägorna men Dermot föredrar att sitta kvar på kontoret och läsa tidningen.
 
Henshall träffar Katie på puben och de sätter sig vid ett bord. Andy ser dem och muttrar över att Henshall verkar ta åt sig äran över att ha hittat Jakey fast det var David som gjorde det men det är inte bara det som stör Andy. När Henshall kommer till bardisken så blir det nästan bråk mellan dem. Katie ser det och blir irriterad och lämnar de båda männen.
 
Arbetet på Kings kontor är klart för julhelgen och de ska fira på puben. Edna följer med och Carl ber henne att komma på bröllopet men hon vägrar för hon kan inte sitta tyst om prästen skulle fråga om någon har något emot att Carl och Chas gifter sig med varann.
 
Sedan är det dags för Carls svensexa och männen samlas på puben för att starta drickandet där innan de går vidare.
 
Möhippetjejerna samlas hemma hos Chas och alla tjejerna är klädda i röda "julklänningar". Chas hälsar alla välkomna och speciellt då Eve som inte är familj, blivande familj eller arbetskollega. Efter förfesten drar tjejgänget vidare till puben.
 
Viv ser lite besviken ut när hon ser tjejgänget och hon inte får vara med. Terry och Brenda kommer dit och Terry insisterar på att de ska hålla Viv sällskap. Brenda blir rätt besviken och ännu mer besviken när Terry efter ett tag väljer att vara kvar med Viv när Brenda vill gå hem.
 
Möhippetjejerna festar på och leker lekar. Chas väljer Eve som får göra endel utmaningar som att dricka konstiga drinkar och sedan kyssa Terry framför ögonen på Brenda. Eve blir bara mer och mer onykter. Plötsligt dyker hela killgänget upp på puben. Chas tycker det blir jobbigt och hon går hem.
 
Eve börjar hänga efter Carl och Cain ser det. Carl försöker stoppa Eve när hon hänger efter honom och tillslut så säger han åt henne att gå ut, sedan följer han efter henne. Utanför så vill Eve kyssa honom men han säger åt henne att sluta för det är slut mellan dem och att han ska gifta sig med Chas. Cain som sett att de gått ut strax efter varann följer efter och han säger åt Eve att gå hem, sedan slår han till Carl och säger att det inte kommer att bli något bröllop.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina V

Jag tycker inte om Alicia, en gapigare kvinna får man leta efter.
Att hon är arg på Leila för hon låg med hennes man förstår jag, men hon fick ju barn något som hon inte verkade få utan problem.
Ska Cain fördärva hela bröllopsplanerna, fast det verkar som Chas redan tvekar.

2012-10-08 @ 15:06:43
Postat av: Anonym

spännande avsnitt idag, fast det mesta är ju negativa saker. men jag gillar att det händer lite nu (fast gillar inte att David och Leyla gjorde slut!)

2012-10-08 @ 17:25:32
Postat av: Pandora

Skönt att Psykopatcalle åkte på en snyting. Ytterst välförtjänt!

2012-10-08 @ 19:50:53
Postat av: AnnaS

Å vad jobbig Andy är! Var inte han en trevlig kille ett tag, innan han hamnade i fängelse?

2012-10-08 @ 21:10:48
Postat av: Kristina

Jo Anna, Andy var en riktigt bra kille innan fängelset Det har alltid varit honom man hållt på men nu är han så störig! Fast jag kan ju hålla med honom om att polisen var knäpp som tog åt sig äran för att ha hittat Jacob.
Jag tycker också att det var tradigt att David gjorde slut med Leyla men jag begriper inte varför hon inte kunde sagt som det var redan från början, de skulle ju inte ha några fler hemligheter för varandra.

2012-10-08 @ 21:32:44
Postat av: Tina

Gud vad Andy är störig och likaså Cain. Annars var det ju skönt att de hittade lille Jacob.


Sedan undrar jag om inte Chas tycker för mycket om Carl för att lämna honom vid altaret, eller vad planerna är.

2012-10-08 @ 22:12:58
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: SoP

äntligen kan jag se HTG via datorn igen- är på avsnitt 300,så jag tänker Inte läsa här- utom försöka skumma fram avsnitt 294-299, de är borttagna från 4play -

2012-10-09 @ 02:16:25
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: finländskan

Finns det andra ställen än 4Play man kan se HTG-avsnitt via datorn? Det är rätt ofta jag inte har möjlighet att se HTG, tack och lov finns ju denhär bloggen, men det är roligare att också se avsnitten, så kan man också delta i "eftersnacket". (Icke-svenska alster kan inte ses utanför Sverige via 4 Play.)

2012-10-09 @ 05:35:06
Postat av: Jonas

Andy har väl alltid varit tämligen aggressiv och haft lätt för att ta till våld, i alla fall under de tio år (eller så) som jag har sett serien. Det kulminerade väl med Jo.

2012-10-09 @ 07:53:37
Postat av: Jackson

Oj, vad spännande det är med allt kring bröllopet! Känner med både Chas och Eve. Kan vi verkligen lita på att Carl har ändrat sig så radikalt och, i så fall, hur länge varar det?????

2012-10-09 @ 12:58:05
Postat av: Tina V

Det är inte första gången Carl är otrogen, och nu vill han vara med Chas för att han tror att hon är gravid.
Jag hade skippat honom, en gång är ingen gång, men två gånger är en vana.

2012-10-09 @ 13:33:31
Postat av: Andrea

ja, cain gjorde äntligen något bra hihi men polisen är ju så störande!!! ingen som störr sig på han jag gör det verkligen. Beror nog på att han är så självsäker på sig själv visst de är ju Declan med men han har ju ödmjuk också och trevlig.

2012-10-10 @ 02:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0