Anlagd brand

Maisie och Will tar farväl avl sina vänner för att flytta från byn till några släktingar. Belle ville inte tro Will först men inser sedan att nu kommer han att flytta och då blir hon ledsen. Precis när de ska åka kommer hon springande och ropar att hon älskar honom och då svarar Will att han älskar henne. Belle fick ett litet leende på läpparna.
Nikhil är jätteledsen när Maisie åker och han hade gärna följt med henne om hon hade velat ha honom.
 
Andy anklagar Diane för att ha förstört för honom och Katie eftersom Diane lagt sig i och han anklagar Gennie för att skylla på honom när det gäller de anonyma samtalen och att det är deras fel att Katie inte vill vara med honom längre eller ge honom en chas till.
 
Katie var på middag med Nick och fick veta att hans förra fru hade dött och att hans jobb som polis gör att han kollar upp folk runt henne, bl.a. Andy. När de kommer hem till byn så möter Andy dem och han är irriterad och börjar skälla på Katie. Nick lägger sig i och tillslut lugnar allt ner sig tack vare Ryan. Katie tycker inte att det känns så bra så hon säger åt Nick att de inte ska träffas mer för att det inte fungerar mellan dem.
 
Carl kommer hem och när han träffar Chas så säger han att hon borde oroa sig för vad han kommer att göra härnäst eftersom han kommer att hämnas för att hon tog hans pengar.
 
Terry pratar med Bob om att Viv trodde det var något på gång mellan dem fast Terry inte menat att lura Viv. Detta leder till att Bob börjar fundera och Marlon märker att han inte är sitt glada gamla jag. Marlon och Bob pratar med varann över ett parti schack. Det slutar med att Marlon råkar säga att barnet kommer att födas med Downs syndrom. Bob lovar att inget säga till någon.
 
Terry söker sedan upp Viv för att förklara för henne att det inte kommer att bli något mellan dem utan att de är bara vänner, speciella vänner.
Brenda såg när Terry gick dit och när han sedan kommer hem undrar hon varför. Hon får då veta om att Terry varit på dansen med Viv och hon blir väldigt besviken över att han inte säger som det är till henne.
 
Någon man med lång rock smyger runt på kvällen i byn. Han har med sig en bensindunk och häller ut bensin på baksidan av några hus, sedan tänder han på och då ser man att det är Nick.
 
Betty tar sig en liten sup och tittar på bilden som hon har med henne och Seth. Sedan somnar hon i soffan. Även Viv tar sig ett glas vin och somnar på sin soffa.
 
Carl kommer åkandes i byn på kvällen och upptäcker att det brinner i Katies hus. Han blir orolig för tjejerna och försöker komma in i huset för att väcka dem men det brinner så mycket att han inte kommer in.  Hans rop väcker Andy och Ryan som kommer ut och hjälper honom. Snart har flera bybor vaknat och engagerar sig i brandsläckandet. De får ut Katie, Gennie och Chas och efter ett tag har de även lyckats få ut Betty. De flesta samlas hemma hos Kings för att det huset inte ligger så nära branden.
Nu är det bara Viv kvar och när Terry hör det rusar han dit för att hjälpa henne trots att Brenda protesterar. Viv sover på soffan och märker ingenting. Plötsligt börjar det brinna i taket på hennes lägenhet över affären.

Kommentarer
Postat av: Jackson

I mitt tycke har polisen länge verkat skum på något vis, men inte trodde jag att han skulle vara mordbrännare!!! Ruggigt!!

2012-10-22 @ 13:11:46
Postat av: Erik

Måste ha varit ett av de mest dramatiska avsnitten på länge! Hoppas att den lömske mordbrännaren åker fast, förstod väl att han inte var att lita på trots att han var polis. Skönt att så många blev räddade i alla fall. Men än är inte alla ute. Vem får skulden? Andy? Spännande fortsättning i morgon!

2012-10-22 @ 13:22:01
Postat av: Fröken A

Vilket spännande avsnitt! Hur ska det gå för Viv och barnen? Jag tror att Carl kommer att få skulden. Han skulle hämnas på Chas och sedan gick det för långt kommer de andra kanske att tro.

2012-10-22 @ 14:02:26
URL: http://www.miesperu.blogg.se
Postat av: Erik

Är barnen kvar också? Så hemskt!

2012-10-22 @ 14:12:48
Postat av: Anonym

Jag hoppas att inte barnen var hemma hos Viv och jag hoppas att det kommer hjälp! Jag minns hur det var innan hon kom till Emmerdale, men det skulle inte vara detsamma om hon försvann.

2012-10-22 @ 14:36:05
Postat av: Katarina-Cinnamon

Vilken svinaktig polis. Nu får väl Andy skulden för den där polisen kommer väl att sprida ut att det är han eftersom han brände ner ladan en gång i tiden.
Hoppas att alla klarade sig.

2012-10-22 @ 15:51:38
Postat av: Fröken J

man har länge förstått att det är polisen som legat bakom allt med telefonsamtal och inbrott eftersom han är besatt av katie.

2012-10-22 @ 16:04:21
Postat av: Carina

Fy vad hemskt avsnitt... han verkar ju helt galen polisen! Tycker det ändå verkade som att Katie reagerade när Nick avslöjade hur mycket han tagit reda på om Andy.
Otäckt hur fort elden sprider sig, verkade ju finnas risk att den antände ledningarna också.
Och BRENDA!!
Hjälp, hon är så puckad så man får kramp. Nu har hon nog till och med fått Terry att inse det. Hallå, att bara ens komma på tanken att fortsätta diskutera sin relation när någon håller på att brinna inne!!

2012-10-22 @ 16:14:22
Postat av: Anonym

Brenda verkar inte inse hur allvarligt det är och det är riktigt frustrerande. Det viktigaste är inte att tala om relationen just nu. Det brinner!

2012-10-22 @ 16:55:56
Postat av: ELIZA

Om nu någon dör,då är polisen en mördare...Hur bara kunde han? Om inte jag får henne ska ingen annan heller ha henne..?? Och måtte nu inte Andy få skulden,inte vassaste killen,men någon rättvisa måste det ändå finnas.. Någon undrade om barnen var med Viv..Det måste dom vara, dom var ju inte hos Bob.. Var annars? Brenda..Vilket skämt den kvinnan är..Ha ha ha...Brukar inte tycka någon är puckad,men det är hon...

2012-10-22 @ 18:25:28
Postat av: Colin

I can confirm that the twins are in the flat...

Some people wondered whether this story was intended originally for Nathan before Lyndon Ogbourne decided to leave. I'm not sure if it's true but its an interesting theory.

Sanna: thanks for the thanks on the video links thread. :) I miss Will more, but you could be right about Nathan, you never know! ;)

2012-10-22 @ 18:59:16
Postat av: Colin

I can confirm the twins are in the flat...

Some fans wondered if this story was intended for Nathan until Lyndon Ogbourne decided to leave. I don't know if its true but its an interesting theory!

2012-10-22 @ 19:01:38
Postat av: Colin

Sanna: Thanks for the thanks on the video links page :) I miss Will more, but you're by no means alone in wishing to see Nathan again. I can say no more than that! :p

2012-10-22 @ 19:06:01
Postat av: Malin

Usch, har alltid hatat Nick, han är så äckligt inställsam. Men hade väl aldrig trott att han skulle göra något sånt här, fy vad hemskt. Hoppas det åtminstone går bra med barnen. Viv är jag lite trött på. Skulle inte bli alltför upprörd om hon dog.
Och Brenda är ju helt otrolig, vad har hon innanför pannbenet? Visste att hon var lite rubbad men inte så här!
Störde mig på Nicks snack om vegetarianer på restaurangen. Är själv vegetarian och älskar mat, att vi inte skulle äta gott bara för att vi inte äter kött är ju rent skitsnack. Att jag brusar upp över detta har den enkla anledningen att det knappast är första gången jag hör detta, är rätt säker på att jag något liknande på Hem Till Gården dessutom. Visste ni förresten att hon som spelar Leyla är vegan?

2012-10-22 @ 19:10:46
Postat av: Kristina

Nä detta kan de inte skylla Andy för, han var ju med Ryan. Och Carl såg ju bilen som stod konstigt parkerad.
Angående tvillingarna så sa de ju att de var med Viv!

2012-10-22 @ 21:09:33
Postat av: AnnaS

Igår såg jag en Beck-film där skurken var polis och nu idag det här... Vart är världen på väg?
Jag har inte gillat Nick, men att det var han som var skyldig till terrorn mot tjejerna trodde jag inte. Först trodde jag att det var Carl som kom med bensindunken och han kommer väl att få skulden nu, när han hotat Chas och allt.
Det måste vara jobbigt att spela Brenda. Folk kan ju tro att hon är så korkad på riktigt.
Reagerade också på snacket om vegetarianer. Men Katies fråga om veganer var ju ännu konstigare. Veganer är ju vegetarianer fast ännu mer. Klart mat kan vara god utan kött, även om jag äter kött själv.

2012-10-22 @ 22:22:38
Postat av: Mailaren

Jag tänkte på det, när Nick helt kort sade till Katie att hans fru var död, hur dog hon? Var det av sjukdom, självmord(orkade inte med maken)eller blev hon mördad (av maken)?

2012-10-22 @ 22:31:49
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Tina

Det visst tydligen jag som är mailaren.

2012-10-22 @ 22:33:30
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Andrea

Brenda har väll alltid varit lite korkad??? hon är så jobbig hon tillför ju inte serien något tycker jag???

Colin why did the Emmerdale fans think that Nathan about him. Nathan should never do that Nick did

2012-10-23 @ 01:35:50
Postat av: Stina

Börjar bli trött på alla dessa katastrofer, men det är kanske ett bra sätt att bli av med folk

2012-10-23 @ 09:19:40
Postat av: Linn

Skitdåligt, att det inte går att se dagens och gårdagens avsnitt av Hem till gården på TV4 play!!!!!

2012-10-23 @ 17:31:04
Postat av: SoP

Vådan av att gå o lägga sig full-- ursäkta, men hur kan man dricka så mycket så man är helt borta med Barn hemma? Och brandvarnare, finns inte såna i England??

2012-11-03 @ 01:35:33
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0