800 äggkartonger skapar elände

Will besöker Ryan på verkstaden och får en ny mobil. Han är mycket nöjd och plötsligt frågar han Ryan om inte de kan flytta ihop, de och Maisie. Ryan lovar att tänka på saken. När han sedan lämnar Will hos Maisie så berättar han vad Will sagt och han ber Maisie att förklara att det aldrig kan bli så.
 
Fabriksarbetarna ska bli bjudna på middag och Charity anmäler sig att följa med till Fayes förtret. Efter middagen samlas alla utom Lizzie på puben. De blir fulla och glada, fullast är nog Laurel. Derek fortsätter att flirta med Lisa och alla andra märker det. Jai flirtar med Charity men hon ger inte med sig.
När det är dags att gå hem får Derek erbjudande av Zak om att sova hos dem och han tackar givetvis inte nej. De dricker konjak innan de ska lägga sig och Lisa får hjälp av Derek att bädda soffan åt honom. Han pussar henne godnatt på kinden men vill egentligen att hon stannar kvar uppe ett tag och tar en konjak till med honom men Lisa tackar nej.
 
Eric försöker prata med Val men hon är inte intresserad. Amy gillar inte att se honom så deppig så hon söker upp Val för att prata. Kommer Val att prata med henne?
 
Nikhil har svårt att veta hur Maisie vill ha det. Han pratar med Faye som råder honom att fråga Maisie rakt ut. Detta leder till att han friar till Maisie som inte alls är beredd så hon kan inte svara på det utan vill få betänketid.
Jai blir förbannad på sin bror som friat till Maisie, han tycker det var helt fel.
 
Will vill inte förstå Maisie när hon pratar med honom om att de inte kan bo med Ryan. Hon får dåligt samvete och söker upp Ryan för att försöka övertala honom om att de kanske kan bo ihop trots allt. Ryan säger återigen nej eftersom han vet att det inte kommer att fungera.
 
Katie, Gennie och Chas får flera anonyma samtal under natten. När Chas sedan ser Andy dagen efter får hon ett utbrott och varnar honom. Han söker sedan upp Katie för att fråga hur hon mår och om allt är ok.
 
Jimmy är sur på Adam som han tycker behandlat Scarlett illa. Nicola försvarar honom med att han är ju ung fortfarande och det är så ungdomar gör.
 
Adam träffar Mia i butiken och han talar om att det är slut med Scarlett. Han bjuder ut henne men hon måste tacka nej efter som hon ska hjälpa sin farfar.
 
Scarlett ska åka till Kanada och Jimmy och Nicola ska skjutsa henne till flyget. Precis när de ska lämna byn ser de Adam och Mia stå vid hennes bil. Jimmy blir förbannad och är på väg till att slå till honom men blir stoppad av tjejerna. Adam blir förvånad när han hör att Scarlett ska åka men Mia blir intresserad eftersom han måste vara speciell när fd flickvännen måste åka iväg efter uppbrottet.
 
Maisie mår inte så bra och hon pratar med Diane som råder henne att tänka efter på vad hon vill. Hon får ledigt från jobbet och går hem till Nikhil och tackar ja till frieriet. Han blir överlycklig men Will blir inte alls lika glad när han får veta det.
 
Jai behöver två personer som jobbar övertid med att vika upp 800 äggkartonger. Ingen av personalen verkar ha lust men Lisa tackar ja eftersom hon behöver extra pengar. När Derek hör det tackar han också ja och det blir de båda som får jobba över. De andra tjejerna retas lite med dem eftersom de vet om att Derek är förtjust i Lisa.
 
Chas försöker prata med Zak om att Derek är ensam med Lisa men Zak bryr sig inte om det.
 
På fabriken så fortsätter Derek att flirta med Lisa. Efter ett tag vill han ta paus och Lisa går iväg för att fixa te. Han följer efter henne och börjar ta på henne. Lisa säger ifrån men han lyssnar inte. Derek blir bara ivrigare och ivrigare medan Lisa ber honom att sluta...

Kommentarer
Postat av: Tina V

Varför tjatar Will om att Maisie och Nikhil ska bo ihop med honom, han vet ju att dom är syskon och att dom redan varit kära i varandra.
Jag tycker nog att han tjurar för mycket, det är ju inte Maisies fel att det är som det är.
Kan inte Lisa kämpa lite mer mot den här Derek, nu står hon ju bara stilla och tar emot, nej skrik och slåss och sparka så mycket du kan.
Hoppas att någon kommer till hennes hjälp, innan det hinner hända något.

2012-10-17 @ 14:27:29
Postat av: AnnaS

Nog trodde jag att Lisa skulle kunna slå ifrån sig lite bättre!
Som det har påpekats tidigare, det är konstigt att Zak inte bryr sig om Derek, så sur som han var när Lisa skulle sitta modell. I och för sig var det ju nakenmodell, men ändå.
Kanske inte så konstigt med Wills uppförande. Han är ju ändå ett barn och barn brukar ju inte tänka så mycket på andra. (Det där lät inte bra, men ni förstår väl vad jag menar, hoppas jag.)
Jag tycker att Nikhil är så himla gullig! Hur kan Maisie INTE vara kär i honom?

2012-10-17 @ 14:50:14
Postat av: Lena

Någon undrade idag hur år 2011 varit?

Jag trodde vi låg flera år efter ?

2012-10-17 @ 15:08:33
Postat av: Erik

Dagens avsnitt sändes 5 och 6 januari 2011 i England. Våldtäkt eller våldtäktsförsök i HTG, något sådant skulle aldrig ha förekommit i seriens barndom. Hur ska det gå för Lisa nu? Zak borde aldrig ha lämnat henne ensam med den där figuren.

2012-10-17 @ 16:00:43
Postat av: Sanna

AnnaS - håller med dig om att Nikhil är gullig! Han är sötast av dem alla! <3 Det borde komma någon ny tjej till byn som är "värd honom" ;-).
Maisie verkar på något skruvat sätt fortfarande intresserad av sin halvbror eller missuppfattade jag det? Tror i alla fall inte vi får se något bröllop mellan Nikhil och Maisie. Jag blev också förvånad över att Lisa framställs som så kraftlös. Hon har ju en rejäl kroppshydda, hon borde lätt kunna tackla ner den slemmige gubben.

2012-10-17 @ 16:22:48
Postat av: Colin

Erik: A character was raped way back in 1979, although I think it may only have been referred to rather than anything seen on screen.

2012-10-17 @ 16:42:28
Postat av: Lena

Tack Erik.

Jag trodde vi låg flera år efter.

2012-10-17 @ 16:54:20
Postat av: ELIZA

Man kan ju hoppas att vi blir lika överraskade i morgon,som vi blev när Micael dök upp,fast man undrade om Eric slagit ihjäl honom..Att vi överraskas med att Lisa inte blev våldtagen..Jag är lika förvånad som Ni övriga,att hon inte klappade ner den äckliga gubben!!Men tyvärr är det så IRL åxå,är man för trevlig med fel person så tas det på fel sätt..Gäller att tyda signalerna..Erik: Zak borde inte lämnat henne med Derek? Zak stod ju på puben och tyckte dom behövde pengarna.Huvudsaken han själv slipper jobba,gubevars..Jag tror inte heller på nåt bröllop mellan Maisie och Nikhil.Hon verkar föga intresserad,faktiskt.

2012-10-17 @ 19:36:57
Postat av: Kristina

Det är nog lätt att bli paralyserad och kraftlös om man hamnar i Lisas situation.
Jag tycker det känns fel med giftermål om nu Maise inte älskar Nikhil. Och jag kan förstå Will, nyss lovade Maise att hon skulle prata med Ryan om att flytta ihop och istället säger hon till honom att hon ska gifta sig med Nikhil!
Jag tycker också att Val ska flytta hem till Eric igen. De passar ihop
Oh, vad jag är trött på Chas och Charitys drickande!!

2012-10-17 @ 20:43:48
Postat av: orcid

alltså herre gud Ryan och maisie AKN ju inte bo ihop hela livet de är vuxna och behöver skaffa egna respektive..Förklara för Will att de int ekan leva fejk- mamma pappa barn ihop...

och nikhil..NEEEEJ du sak inte gifta dig med henne för hon är inte tillräckligt kär i dig...SUCK

och alltså NÄR kommer Charity gra slut med Cain och bli ihop med Jai de tär ju så uppenbart :)

Och vem busringer? tror på snuten han är så jävla äcklig jämt och...

apropå äcklig fy fan för den där Derek..alltså man fattar att han är "glad2 i Lisa men man fick ju uppfattnignen att han är lite mjukis men inte fan det..herre gud cäkiga jävel :(

och Eric..Mr misär...han borde lyssna på Amy för hon är rätt okej - börjar bli :) och Val...jag förstår att hon inte känner honom längre, va fan att få veta att han faktiskt tänkt ta kol på sin förra fru men hon hann dö innan...creepy...

och alicia SPÄNN AV FÖR GUD SKULL!
men härligt att se Leyla och David så kära som de SKA va :)

och chas..kom igen hon är ju helfläng numera..så jävla less på henne...vänta bara till carl kommer hem hon kommer säkert ta honom tillbaka :/

och Adam...tänka att det ska ta en tjej till att få honom att få ändan ur vagnen...p tiden...

så nu är jag klar :)

2012-10-17 @ 20:44:18
Postat av: Annette

Jag har ändrat mig ang. vem som ringer på nätterna till tjejerna. Jag tror det är slemmige Derek som gör det. Det verkade så på honom när de talade om det på fabriken. Usch en sån otrevlig person.

/Annette

2012-10-17 @ 21:52:11
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Colin

The live episode was GREAT! :)

Nothing beats watching live drama live of course, but nonetheless, in about 57 transmission weeks from now, you are in for a real treat! :)

2012-10-17 @ 23:41:49
Postat av: Andrea

nää de är nog polisen som ringer för att komma nära katie och så är andy den perfekta syndabocken...

2012-10-18 @ 00:23:22
Postat av: finländskan

Det var ju fegt och orättvist av Ryan att inte själv säga till Will att det absolut inte går att de skulle bo tillsammans. Till Will sade han bara att han skulle fundera på det, och sen rusar han hem till Maisie och lägger bördan och ansvaret på henne. Fegt, tycker jag.

2012-10-18 @ 06:03:35
Postat av: Tina

Har retat mig på Derek ända sedan han började att komma med sina små, som han tyckte, lustiga komentarer.Sedan har jag också retat mig på Lisa som hela tiden har visat att hon gillar hans smicker. Har hon varit så j....a blind att hon inte har förstått att han var lite mer än bara kamratlig. Hon skulle ha sagt ifrån för länge sedan hur hon ville ha det. Därmed försvarar jag inte Dereks våldtäktsförsök. Ett nej är ett nej även om man har blivit uppmuntrad. Sedan, även om jag inte har gillat Derek, blev jag förvånad över hans s.k. identitetsförvandling, från en mys-slem-rolig till en våldsförare. Det väntade jag mig inte, hade mera trott att Zak skulle få upp ögonen i tid och Derek en omgång.

2012-10-18 @ 09:24:18
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Jackson

Tycker som Du, Tina. Hoppas nu bara att Lisa nitar Derek ordentligt i dagens avsnitt!

2012-10-18 @ 10:28:02
Postat av: Anonym

Lisa har viss storlek, precis som ni skriver, men samtidigt är det viktigt att inse att personer i den position som Derek befinner sig, till och med om personen är mycket liten annars, blir mycket stark. Det är tufft att ta sig loss, men jag hoppas att Lisa klarade det och förhoppningsvis kom det personer till hennes hjälp!

2012-10-18 @ 11:29:28
Postat av: Anonym

Vad jag såg lade han armen tryckt mot halsen och då räcker det med att trycka till om någon stretar emot så blir det kvävnings och strypningsreaktion. :-(

2012-10-18 @ 15:04:10
Postat av: ELIZA

Hon skulle klappat ner honom redan när han började tafsa,när hon stod och fixade the...

2012-10-19 @ 07:48:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0