"Still gay and away.."

(Vi får vara glada att det inte blev inställt idag trots prinsessdop)


Moira, Hannah och Adam sitter i köket och pratar. Hannah berättar om Isaac och är glad över att han finns just nu när det är jobbigt med familjen. John kommer hem med Isaacs iPod som han löst ut från pantbanken. Hannah tar med den och ger den till Isaac när de ses på Vivs café. Viv kan inte låta bli att kommentera Hollys beteende hos prästfamiljen så Isaac hör det.

Viv ser att Hazel sitter ute och ritar. Hon går fram till henne för att fråga hur det är med Jackson. Till svar får hon att han fortfarande är homo och utomlands. De upptäcker att de har något gemensamt att prata om så Hazel frågar om de kan ses på kvällen på puben. Viv tackar först nej men ändrar sig sedan.

Adam ifrågasätter Johns beteende mot Holly. John försöker försvara sig med att han är orolig för att hela familjen faller isär men Adam påpekar att det faktiskt bara är Holly som har problem. Han säger att John straffar Holly när det egentligen är hjälp hon behöver. Sedan ber han John att vara snäll mot mamma för hon har det svårt hon också.

Nicola frågar Betty om hon vill jobba lite extra nu när Holly fått sparken men Betty totalvägrar att jobba för Nicola. Sedan säger hon att hon förstår varför Holly tagit droger när hon har Nicola som arbetsgivare. Tyvärr råkar även Moira höra det.

Chas och Charity sitter på puben och pratar. De bestämmer sig för att göra något kul och frågar om Moira vill följa med ut på tjejkväll. Moira tackar nej eftersom hon inte är på humör.
Chas går till Kings kontor för att prata med Carl men han är ute på en körning. Då passar hon på att bjuda Edna, Eve och Scarlett till tjejkvällen. Edna tackar nej så klart.

Bob är på picknick med Lizzie och tvillingarna. De har kul och barnen gillar Lizzie. När hon "skrämt" iväg dem så passar Bob på att tacka henne och han säger att det varit en glädje att lära känna henne. Bob och Lizzie lämnar tvillingarna sedan hos Viv. Bob blir kvar för att bada barnen och då passar Viv på att berätta att hon ska gå ut på kvällen. Hon ser sedan besviken ut när Bob inte frågar henne om vem hon ska träffa.

Ashley och Sandy kommer in på puben och Moira får ta tag i deras beställning. Först är stämningen lite spänd men den lättar något när Sandy skämtar.
John och Adam dyker upp och Ashley ber om ursäkt för det han sagt i sin ilska. John säger att han förstår honom.

Scarlett, Chas och Charity har kommit hem till Chas. Eve som står i dörren och pratar med någon utanför om att hon visst ska komma in. Tjejerna ser förfärade ut när de tror att Edna är på väg men sedan kommer Eve in och säger skrattandes att hon bara skojade. De börjar dricka och prata om killar. Carl dyker sedan upp alldeles oljig efter körningen. Han håller sig undan tills tjejerna börjar bli alldeles för fulla. Scarlett och Chas stapplar upp för trappan och Charity går hem. Kvar är Eve och Carl som sitter i köket. Precis när hon ska gå säger Carl att hon glömt något sedan drar han henne till sig och de kysser varann. Det hinner bara börja hetta till när Chas ropar uppifrån att hon behöver hjälp av Carl för hon mår dåligt. Eve går därifrån. (Återigen "räddade" Chas omedvetet sin relation med Carl men för hur länge?)

Viv och Hazel träffas på uteserveringen och tar en varsin drink. De pratar och Hazel skrattar åt det mesta. Viv blir osäker på om hon skrattar åt eller med henne så hon frågar Hazel. Det gör att Hazel skrattar ännu mer och skyller på Vivs axelvaddar som man inte kan ta på allvar. Det slutar med att så fort Viv säger något så skrattar Hazel åt det.

John och Moira beger sig ut för att leta efter Holly. De ringer på hos Roz men ingen öppnar fast det är tänt inne. Då väntar de utanför och efter ett tag kommer Roz hem. Hon vet inte var Holly är och hon bryr sig inte om det heller eftersom hon känner sig sviken som vän.

Dagen efter tjejkvällen är Chas väldigt bakfull. Carl tar med henne till cafét så hon kan få sig en kopp uppiggande kaffe.
Chas går sedan till puben där hon träffar både Eve och Scarlett. De väntar på att få beställa men Moira pratar i telefon. Nicola kommer in och blir irriterad på Moira och säger åt henne att ha mobilen avstängd under arbetstid. Moira protesterar eftersom hon är orolig för Holly. Då säger Chas till Nicola att tänka sig hur det blir när hon kommer att vara orolig för sin dotter i framtiden och Nicola tystnar.

Charity är sur på Cain för att han inte hälsat på Ryan i fängelset än. Han säger att han ska åka dit och det gör han. Cain börjar samtalet med att han inte hittar oljefiltersavdragaren och då lättar det lite för Ryan som varit spänd. Ryan ber sedan Cain att hjälpa honom ta reda på vem som satt dit honom.

Bob ser Hazel som sitter ute på gatan och målar. De pratar lite när Ashley kommer förbi och blir presenterad. Senare möter Ashley Hazel igen och börjar fråga henne om hennes lärarjobb som konstlärare. Det visar sig att han vill att hon undervisar i konst i församlingsgården under tiden deras yogalärare är sjuk.

Senare på dagen kommer Eve och Scarlett in på puben och då säger Chas att de ska sätta sig vid hennes bord, hon bjuder på drickat.  Chas går fram till bardisken och Scarlett står kvar där medan Eve går och sätter sig. Hon säger sedan till Carl, som också sitter där, att det känns lite pinsamt  men han säger att inte tänka på saken för han gör inte det. Sen kommer Chas och Scarlett så de får låtsas som om inget hänt.

Roz kommer till gården och hon erbjuder sig att följa med John att leta efter Holly eftersom hon vet lite ställen där Holly kan tänkas vara. De återkommer sedan utan att ha hittat Holly. Roz berättar om hur illa Holly har varit och hur mycket droger hon egentligen använt. John inser att det varit mycket värre än de trott.

Hannah kommer hem från skolan och hon har fått reslutatet från några prov. Moira och John gratulerar henne men hon vill inte ut och fira eftersom det varit jobbigt i skolan med alla rykten om hennes knarkande syster som försvunnit.

John tar på sig skulden för att han inte tagit tag i saken när han kunde redan tidigare så han vill ringa polisen.
Polisen kommer men verkar inte ta försvinnandet på allvar, de tror att hon kommer att vara tillbaka redan till helgen. När polisen gått så säger John att han är orolig, tänk om dottern ligger i rännstenen någonstans, hon kanste till och med är död...

Kommentarer
Postat av: Erik

Man förstod ju nästan att det skulle hända något mellan Carl och Eve, men kommer det att gå längre än så? Båda vill nog gärna, eller? Roligt att Hazel börjar bli accepterad och få vänner i byn. Men var är Holly egentligen? Nu börjar det bli riktigt allvarligt. Elak kommentar i dag från Nicola om Alans dotter, att hon var psykopat eller hur hon uttryckte det. Hon menade alltså Stephanie, för er som inte var med på den tiden, dottern som sitter i fängelse nu.

2012-05-22 @ 15:05:34
Postat av: Colin

It was Betty who said Steph was a pyschopath! I thought Alan's face was quite funny afterwards.



In honour of the Swedish royal christening, todays' "Emmerdale Past" feature on the wiki is from 22 May 1986 - Robert Sugdens' christening!

Postat av: Jonas

Jag står inte ut med Hazels cockneydialekt, otroligt enerverande.



Det känns fortfarande som att Moira vill ta i Holly med silkesvantar. Hoppas att Roz kommer att flytta till byn, så att vi får se mer av henne.

2012-05-22 @ 21:02:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0